21.8.13

Απαράδεκτη κατάσταση στα κοιμητήρια των οικισμών του Δήμου Ορεστιάδας

Εικόνα εγκατάλειψης, παρουσιάζουν τα κοιμητήρια σε πολλά χωριά του Δήμου Ορεστιάδας, κυριολεκτικά «πνιγμένα στα αγριόχορτα». Η απαράδεκτη αυτή κατάσταση είναι προσβολή στη μνήμη των νεκρών μας.
Η ευθύνη της Δημοτικής αρχής είναι μεγάλη και δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την κρίση, από την αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και των αστικών κομμάτων που πραγματικά έχουν στραγγαλίσει τα οικονομικά των Δήμων. Το κόστος «περιποίησης» των κοιμητηρίων είναι πολύ μικρό και ο Δήμος μπορούσε να βρει τη λύση.
Και αυτά τα απλά καθημερινά προβλήματα διαψεύδουν την εκτίμηση του Δημάρχου όπως αυτή εκφράζεται συχνά από τον ίδιο ότι «πάμε καλά και είμαστε ένας από τους καλύτερους αν όχι ο καλύτερος Δήμος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης».
Η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Ορεστιάδας θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των κατοίκων της Ορεστιάδας και τους καλεί άμεσα να απαιτήσουν από το Δήμο τον ευπρεπισμό των κοιμητηρίων. Η απότιση φόρου τιμής στους νεκρούς μας είναι ζήτημα πολιτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.