21.8.13

Ίδρυση εθελοντικού πυροσβεστικού κλιμακίου στις Φέρες

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προτίθεται να ιδρύσει στη Δημοτική Ενότητα Φερών Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο.
Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο θα υπάγεται Επιχειρησιακά και Διοικητικά αποκλειστικά στο Πυροσβεστικό Σώμα, θα λειτουργεί σύμφωνα με το κανονιστικό πλαίσιο που ισχύει για τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες και θα προσφέρει στην τοπική κοινωνία και στην ευρύτερη περιοχή της Δημοτικής Ενότητας υπηρεσίες έκτακτων αναγκών και άμεσης βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο.
Απαραίτητη προϋπόθεση για την ίδρυση του Κλιμακίου είναι η ύπαρξη τουλάχιστον δώδεκα (12) Εθελοντών Πυροσβεστών (εκ των οποίων οι τέσσερις να διαθέτουν δίπλωμα οδήγησης Β’ κατηγορίας και άνω).
Οι Εθελοντές Πυροσβέστες που θα στελεχώσουν το Κλιμάκιο θα εκπαιδευθούν από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος. Το πρόγραμμα της βασικής εκπαίδευσης έχει διάρκεια 120 ώρες και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση. Οι Εθελοντές Πυροσβέστες μετά από εθελοντική (άμισθη) προσφορά τριών ετών αποκτούν το δικαίωμα της υποβολής αίτησης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πρόσληψή τους ως εποχικό προσωπικό με αυξημένη μοριοδότηση.
Όσοι ενδιαφέρονται για υποβολή αίτησης και για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθύνονται στην Υπηρεσία της Δημοτικής Ενότητας Φερών, στο Δημοτικό Κατάστημα Φερών, στην Μαρία Νάκου Μαρία και στο τηλέφωνο 25553-50074 ή στο τηλεφωνικό κέντρο 25553-50070.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.