5.8.13

Ο 902 πωλείται, οι εργαζόμενοι απολύονται

Χωρίς ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό θα είναι πλέον το ΚΚΕ, καθώς μεταβιβάστηκε σε επιχειρηματία η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ, η κομματική, δηλαδή, εταιρεία που έχει στην κατοχή της τους εν λόγω σταθμούς και την άδεια χρήσης των συχνοτήτων από τους οποίες εκπέμπουν.
Η πώληση του ραδιοφώνου και της τηλεόρασης του κόμματος, που κυοφορούνταν εδώ και μήνες, ολοκληρώθηκε, οι σχετικές υπογραφές μπήκαν, ενώ η συμφωνία περιλαμβάνει ρήτρες απαγορευτικές για το ενδεχόμενο υπαναχώρησης της μίας ή της άλλης πλευράς.
Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν ήδη στους εργαζόμενους των σταθμών από τη διεύθυνσή του ραδιοτηλεοπτικού 902, παρουσία του μέλους του Π.Γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Αρβανιτάκη ο οποίος έχει και την κομματική- πολιτική ευθύνη για τα κομματικά ΜΜΕ.
Ο νέος ιδιοκτήτης έθεσε όρο να του παραδοθεί η Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ «καθαρή», δηλαδή χωρίς εργαζομένους. Αυτό σημαίνει πως όλοι οι εργαζόμενοι του 902 (τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού), που ανέρχονται περί τους 48, θα απολυθούν. Κι επειδή αυτό είναι παράνομο, αφού η εταιρεία θα μεταβιβαστεί εν λειτουργία, η ηγεσία του ΚΚΕ επέλεξε να εφαρμόσει το παρακάτω σχέδιο: οι εργαζόμενοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα περάσουν σε δύο κομματικές επιχειρήσεις από τις οποίες και θα απολυθούν χωρίς, όπως τους είπαν, να χάσουν εργασιακά τους δικαιώματα.
Τέλος, υπάρχει και μια μικρή ομάδα (περί τους 4 εργαζομένους) που απασχολούνται στην ιστοσελίδα του κόμματος 902.gr οι οποίοι θα υποβάλουν παραιτήσεις και θα επαναπροσληφθούν με αμοιβή τον μέσο εργατικό μισθό που προβλέπει το νέο καταστατικό του ΚΚΕ, δηλαδή με 600-800 ευρώ.
Η μέθοδος των παραιτήσεων και της επαναπρόσληψης με τον προαναφερόμενο μισθό θα εφαρμοστεί και για τους εργαζόμενους που θα απομείνουν στον «Ριζοσπάστη» όταν ολοκληρωθούν οι απολύσεις. Εν τω μεταξύ ήδη η διεύθυνση του 902 άρχισε συζητήσεις με τους εργαζομένους που θα απολυθούν από τους οποίους ζητείται να αποδεχτούν κούρεμα των οφειλομένων τουλάχιστον κατά 40%.
Η διαδικασία των απολύσεων και η τυπική μεταβίβαση της Ραδιοτηλεοπτικής ΑΕ στον νέο ιδιοκτήτη θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του Αυγούστου. Σ' αυτό το διάστημα ο ραδιοφωνικός 902 θα παίζει μόνο μουσική κι ενδεχομένως να υπάρχει και κάποιο σύντομο δελτίο ειδήσεων.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος5/8/13 20:46

    και πού να δεις τι θα γίνει στον τόπο μας αν αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/8/13 23:23

      να σε πω εγω τί θα γινει: δεν θα εχεις πλεον ΒΥΣΜΑ για να χωσεις τον στουρνο τον γιοκα σου στα ΕΠΟΠ να ξυνει τα αρχιδια του και να τσεπωνει τα χιλιαρικα, αυτο θα γινει.

      κι θα εχεις και "δικιο": τί ρουσφετι να σε κανει ο μπαρμπα Αϊχαν και ο φλουφλης ο Χαριτος? ενω ο "Ελληνας βουλευτης", εγγυηση ετσι? εχει χωσει κοσμο και κοσμο...

      γι' αυτο αλλωστε ανησυχεις και τοσο πολυ, γι αυτο και φοβεριζεις τον κοσμο με τις λαϊκιστικες παπαριες σου ("τι θα γινει" και "τι θα γινει"): γιατι φοβασαι πως θα αναγκαστεις κι εσυ και το βλαμμενο σου να δουλεψετε στα αληθεια...

      γιατι αυτο ειναι το μονο που θα αλλαξει αν αναλαβει ο ΣΥΡΙΖΑ (Μνημονιο θα εχουμε ετσι κι αλλιως, οχι ο ΣΥΡΙΖΑ, και το ΚΚΕ μ-λ να αναλαβει! το ξερουν πλεον κι οι πετρες...): ΕΣΥ θα παψεις να εισαι βολεμενος, μονο αυτο!

      και για πες με... εμεις τί εχουμε να χασουμε αν ΕΣΥ παψεις να εισαι βολεμενος ή αν ο αχρηστος ο γιοκας σου δεν διοριστει με μεσον? ε?

      γιατι λοιπον να φοβηθουμε τον κακο ΣΥΡΙΖΑ?

      ρε δεν πατε στο διαλο λεω εγω, γλειφτρονια της πολης, που για να μη χασετε τα ρουσφετια σας και τη βολεψη σας κανατε την Ελλαδα το ρεντικολο της Ευρωπης με τα φασισταρια που μπασατε στην κυβερνηση: Ξενιοι Διες, ξυλοδαρμοι φουκαραδων, παρελασεις νεοναζιστων κτλ κτλ και ολα με τις ευλογιες των μπασταρδων της ΠΟΛΑ και της ΕΠΕΝ, που πηγατε και ψηφισατε για να σας "σωσουν"

      λοιπον, επειδη πολυ το ζαλισαμε: τραβα να γλειψεις αλλη μια φορα τον ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ σου και πες του 1. χαιρετηματα και 2. που να βαρας καταή τον κωλο σου τον βολεμενο απο εμας ψηφο δεν βλεπει

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.