11.7.13

Ελεύθερος ο Κώστας Σακκάς με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών #free_sakkas

Ελεύθερος, με την επιβολή αυστηρών περιοριστικών όρων και υψηλή χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, αφήνεται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο κατηγορούμενος για υποθέσεις που αφορούν τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, απεργός πείνας, Κώστας Σακκάς.
Συμφώνα με το βούλευμα, ο νεαρός κατηγορούμενος που βρίσκεται σε απεργία πείνας, εδώ και 38 ημέρες, μπορεί να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απαγόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», χρηματικής εγγύησης 30 χιλιάδων ευρώ και απαγόρευσης μετακίνησης εκτός Αττικής.
Ο Κώστας Σακκάς προφυλακίστηκε μετά την απολογία του στον ειδικό εφέτη ανακριτή, αρμόδιο για υποθέσεις τρομοκρατίας, στις 4/10/2010. Ωστόσο, στην πορεία απαγγέλθηκαν νέες κατηγορίες σε βάρος του για συναφείς υποθέσεις με αποτέλεσμα να παραταθεί η προφυλάκισή του.
Η συνήγορός του, Μαρίνα Δαλιάνη, έχει τονίσει σε δηλώσεις της ότι η περίπτωση του εντολέα της, με την παράταση του ανώτατου ορίου προφυλάκισης, αποτελεί παραβίαση και της ελληνικής νομοθεσίας, αλλά και της συνθήκης για τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Ο Κώστας Σακκάς από τις 17 Ιουνίου, νοσηλεύεται στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, με σοβαρά προβλήματα υγείας, από την απεργία πείνας. Οι αλληλέγγυοι στον Κώστα Σακκά είχαν ανακοινώσει ότι σε περίπτωση που το Συμβούλιο Εφετών, απέρριπτε την αίτηση αποφυλάκισής του ή ανέβαλε την έκδοση απόφασης για την υπόθεση, θα ξεκινούσαν απεργία πείνας στα Προπύλαια.

18 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/7/13 10:03

    Κάποιοι πονηρά και πολιτικά σκεπτόμενοι, και όχι επί της ουσίας, εστίασαν στο τυπικό κομμάτι της ... "αδικης" παράτασης προφυλάκισης του εν λόγω φρούτου. Οι ίδιοι δεν έβγαζαν κουβέντα όταν το ... ανεξάρτητο καραμανλικό βασίλειο της δικαιοσύνης προφυλάκιζε εντελώς εξωφρενικά την κάποτε "35χρονη" Τσέκου (θυμάστε, τη συμβασιούχο του Ζαχόπουλου) η οποία μάλιστα αν δεν απατώμαι αθωώθηκε κιόλας.

    Το σημαντικότερο είναι άλλο. Φουλ διαμαρτυρία για το και καλά έγκλημα της παράτασης κράτησης αλλά ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ για το απολύτως προφανές:

    Ότι δηλαδή ένα κράτος που δεν μπορεί να δικάσει έναν κακοποιό που τον πίανουν με καλασνικοφ έξω από γιάφκα και τον αφήνει ελεύθερο δεν έχει λόγο ύπαρξης, ούτε λόγο είσπραξης φόρων.

    Το κράτος (το ελληνικό) φτίαχτηκε από σκάρτο υλικό και συνεχίζει να υπάρχει σαν ένας καρκίνος που εξαπλώνεται.

    Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/7/13 01:53

      Μεγαλε ωραια τα λες, αλλα απο τη στιγμη που υπαρχει ο σχετικος νομος, αυτος πρεπει να ισχυει για ΟΛΟΥΣ - οχι μονο για τα μελη της ΝΔ (Καλαμποκας) ή για ειδικοφρούρια (Κορκονεας). Οταν αποφυλακιστηκαν στο 18μηνο οι εν λογω δολοφονοι δεν θυμαμαι κανεναν να μιλησε για το "απολυτως προφανες", το οποιο πολυ σωστα αναφερεις - αν ειχες μιλησει εσυ, (δεν μπορω να το ξερω) και ειχες πει τα ιδια, τοτε σε παραδεχομαι, διαφορετικα επετρεψε με να σε καταταξω στους "πονηρα και πολιτικα σκεπτομενους" της αλλης πλευρας...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος13/7/13 10:20

      Κοίτα 01:53, παραδέχομαι τη γενναιότητά σου να κάνεις σκόντο στις όποιες σαλεμένες απόψεις υιοθετείς. Εκεί θέλει πολύ κουράγιο για εγωιστή ή εξαγορασμένο έλληνα. Κάπου και πάλι όμως χάνεις:

      1. Υπάρχει θεσμική δικαιοσύνη. Αν διαφωνείς με τις αποφάσεις της να κατακρίνεις ευθέως τη θεσμική δικαιοσύνη και όχι την πολιτική εξουσία για ένα καθαρά διεκπεραιωτικό θέμα.

      2. Πού τους θυμήθηκες τους ... Καλαμπόκα και Κορκονέα;;; Έχει ρε καλοπροαίρετε φίλε καμιά σχέση η εκρηκτική κατάσταση του 2013 με τον συγκριτικά παράδεισο των δικών τους εποχών;;;; Δεν έχει μεσολαβήσει τίποτα στον τόπο σε επίπεδο κοινωνίας και θεσμών;;;;

      3. Ζητάς από κάποιον να "έχει μιλησει για τα παλιά" για να μπορεί να μιλά και τώρα. Εγώ το βλέπω αλλιώς. Παρόλο που προσωπικά εγώ (δεν ξέρω για τον 10:03) μίλησα για τα αίσχη της δικαστικής δεξιάς, νομίζω ότι θα αρκούσε να ΜΗ ΜΙΛΑΜΕ καθόλου. Και αντιστοίχως όσο δεν μιλάμε εμείς να μη μιλάτε και εσείς οι ... πιο ευαίσθητοι. Αυτό είναι ισοδύναμη στάση. Δεν μπορεί επειδή εσύ ΘΕΣ να μιλήσεις ΤΩΡΑ ντε και καλά, να λες ότι δικαίωμα κριτικής σε αυτά που λες αναγνωρίζεις μόνο σε αυτούς που ΚΑΠΟΤΕ μίλησαν ενώ αν ΚΑΠΟΤΕ ήταν σιωπηλοί παύουν να έχουν το δικαίωμα να σε κριτικάρουν.

      4. Οι λόγοι που ο 10:03 κριτικάρει όσους επιτίθενται με σφοδρότητα στο σύστημα οφείλεται:

      α. στο ότι είναι προφανής η πολιτική προκατάληψη στην υπερευαισθησία υπέρ του πιθανού τρομοκράτη που και καλά ... ταλαιπωρείται αδίκως

      β. στο ότι η επίθεση έπρεπε να είναι όχι υπέρ της αποφυλάκισης αλλά εναντίον των δομών του συστήματος που δεν δικάζουν έγκαιρα μια τέτοια κοινωνική απειλή, αυτήν και πολλές άλλες, θέλω να πω είναι εμφανής η "αγωνιστική χαρά" υπέρ του Ρομπέν των δασών και όχι η πεζή αλλά απείρως πιο χρήσιμη πίεση για λειτουργία της δικαιοσύνης ώστε ή να καταδικαστεί ή να αθωωθεί αρμοδίως ο Ρομπέν

      γ. Ότι αν ήταν κάποιος να το πολιτικοποιήσει το θέμα, δεν έπρεπε να θυμίζει ότι άλλο η κεντροαριστερά / κεντροδεξιά που ισορροπούν τις κοινωνίες, και άλλο πράγμα οι καραμανλική ακροδεξιά με την προβιά του κέντρου, η σαμαρική ακροδεξιά (απροσχημάτιστη) και το άλλοθι που τους δίνουν οι "αριστεροί" για να καμώνονται τους υπεύθυνους.

      ΣΥΡΙΖΑ και ακροαριστερά αναρχοκομμουνιστικής θολούρας διαλέγουν πολλοί ΠΑΣΟΚοι;;;;; Σαμαρά και Καραμανλή θα λαμβάνει ο τόπος. Δεν ξέρω αν τους ενοχλεί τους παλιούς ΠΑΣΟΚους αυτό το γεγονός ή το επιδιώκουν κιόλας.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος13/7/13 10:27

      Μεγάλε 01:53, πονηρό το ψύχραιμο σχόλιό σου αλλά η ουσία είναι μία:

      Καλαμπόκας και Κορκονέας, οι συστημικοί, που τους χαϊδεύει το σύστημα, καταδικάστηκαν. Χοντρά. Για ατομική τους παρασπονδία και όχι γιατί υπηρετούσαν κάποια τρομοκρατική οργάνωση. Στο όριο να πει κανείς ότι πληρώνουν μια "κακιά στιγμή" ένεκα φυσικά του κακού τους εαυτού, αλίμονο, σιγά μην τους αθωώσουμε κιόλας.

      Ο αντισυστημικός, ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ σύμφωνα με όλες τις πρώτες αποδείξεις Σακκάς, για να δούμε, θα καταδικασθεί από το άθλιο το σύστημα;;; Και πόσα θα φάει;;; Και μη μου πει κανείς ότι "έλα μωρέ, δε σκότωσε και κανέναν". Ναι σίγουρα, δε φαίνεται να σκότωσε κανέναν ο ... καλασνικοφόρος!!!!!

      Και όσον αφορά την προφυλάκιση, καθαρά νομικά όντως έχει δίκιο ο Σακκάς, με τα λιγα νομικά που ξέρω. Επίσης με τα λίγα νομικά που ξέρω πάντως, η προφυλάκιση έχει νόημα αποτροπής φυγής ή διετέλεσης ξανά εγκλήματος. Οι Καλαμπόκας και Κορκονέας άτιμοι μεν, πάντως επανάληψη του εγκλήματός τους μάλλον δεν ήταν έτοιμοι να κάνουν. Ενώ ο Σακκάς;;;;;;;;

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/13 10:04

    Συμπέρασμα. Όταν δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη, ο κάθε μαλάκας γίνεται ήρωας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος13/7/13 10:45

    Εντάξει παιδιά - ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΕ ο δικός σας.

    Και τώρα τι;;;

    Προτείνω να κάνετε πορεία υπέρ του διορισμού σε κάποιον διεθνή οργανισμό. Μορφωμένο "με πτυχια και γλώσσες" φαίνεται το παλικάρι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/7/13 21:58

      χαχαχααααααααααααααααα

      σωστός!!!!!!

      ναι ναι να τον διορίσουμε αναπληρωτή του Παπουτσή!!!!

      έγραψες 10:45

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος14/7/13 11:15

      Μπα, θα εκδώσει κανένα βιβλίο "τι πέρασα ο δόλιος στην αστική σκληρή ελληνική φυλακή", θα γίνει διεθνές μπεστ σέλλερ με πρόλογο Τσίπρα, και θα χεστεί στο τάλιρο να συμβάλλει και στο ταμείο του ΣΥΡΙΖΑ

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/7/13 19:15

      Μαλ΄στα... ωστε οι Ελληνες αναρχικοι ψηφιζουν στις εκλογες!!! οι μοναδικοι αναρχικοι στον κοσμο που ψηφιζουν!!!

      Συγκεκριμενα, πρωι πρωι την Κυριακη των εκλογων, πανε στην εκκλησια(!!!) και μετα βγαινοντας πανε απο τους πρωτους και το "ριχνουν"(!!!) και μαλιστα στο κομμα των ρεφορμιστων(!!!) - ουτε καν στην συνεπη ακρα αριστερα(!!!)

      Δεν λεω, ο ορισμος της λογικης!!!


      ΥΓ. ρε μαλακα, αν πας και πεις στον Σακκα "εισαι ΣΥΡΙΖΑ", παρα το χαλι του, θα λυθει στα γελια - μου φαινεται τελικα πως τον Στυλιανιδη τον ψηφισες καθαρα λογω βλακειας...

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος13/7/13 23:04

    Τέλοιο. Όσο δεν λειτουργεί η δικαιοσύνη ο κάθε μαλάκας και τρομοκράτης λέω εγώ θα γίνεται ήρωας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος15/7/13 08:47

    Σαν χθες η "επαναστατική" οργάνωση 17 Νοέμβρη δολοφόνησε τον Θάνο Αξαρλιάν. Ήταν 22 χρονών και περπατούσε αμέριμνος στο δρόμο. Θα ήταν 40 σήμερα.

    Τον είπαν "παράπλευρη" απώλεια. Της ... επανάστασης. Όχι η Αθήνα δεν κάηκε για αυτή τη δολοφονία, ούτε γνωρίζουμε τη μάνα του από τα κανάλια, ούτε της πήρε ποτέ η "Τατιάνα" συνέντευξη.

    Απλώς πέσαν οι μάσκες των "επαναστατών" και των υποστηρικτών τους.

    Ήταν 14 Ιουλίου 1992 και έτρεχε για δουλειές της οικογενειακής επιχείρησης, όταν έπεσε θύμα τυφλής βίας!
    Η Ελληνική "διανόηση" σε μόνιμη μουγκαμάρα, εικοσιένα χρόνια μετά, δεν έχει γράψει ούτε ένα άρθρο! Η Ελληνική "Δημοσιογραφία", δε βρήκε χρόνο να κάνει μια έρευνα για τις συνθήκες της τυφλής δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου από τους "αριστερούς ιδεολόγους"! Βέβαια, από αυτήν τη "δημοσιογραφία" η οποία επί 30 χρόνια αποκαλούσε τις στυγνές δολοφονίες "εκτελέσεις", προσδίδοντας έτσι νομιμοφάνεια στη στυγερή πράξη, δεν περιμέναμε και πολλά πράγματα!
    Η Ελληνική κοινωνία, δεν "κατέβηκε" ούτε μια φορά στο "Σύνταγμα" για να εκφράσει την αντίθεση της στο σφαγιασμό!
    Η Αθήνα, μπορούσε να καεί για το Γρηγορόπουλο, αλλά έκανε άσκηση αφωνίας για τον Αξαρλιάν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος15/7/13 10:20

      Ναι ρε 08:47 αλλά υπάρχει μια διαφορά. Ο Αξαρλιάν ήταν ενήλικος. Ενώ ο Γρηγορόπουλος ανήλικος. Αυτό που το βάζεις φιλάρα;;;;; Χώρια του ότι ο Αξαρλιάν ήταν ντυμένος κανονικά ενώ ο Γρηγορόπουλος ήταν ντυμένος σωστά, σαν γνήσιος αμφισβητίας. Και στην τελική ο Αξαρλιάν ας πρόσεχε. Ο Γρηγορόπουλος έπεσε θύμα του κράτους και των οργάνων του για αυτό και για χατίρι του θα τα κάψουμε όλα ρε. Άκου να συγκρίνει Αξαρλιάν με τον Γρηγορόπουλο.... Άκου θράσος. Και να κατηγορεί και τους έλληνες σχολιαστές και διανοούμενους από πάνω;;;; Πού είναι ένας λαϊκός εισαγγελέας να τον χώσει μέσα τον 08:47 να μάθει να μην θίγει τα ιερά και όσια της αριστεράς. Από πού το αντλεί αυτό το δικαίωμα;;;

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος15/7/13 14:47

      Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κυβερνήσει θέλετε δε θέλετε. Οι υγιείς δυνάμεις της δημοκρατίας και του λαού θα σας σαρώσουν εσάς τους υπηρέτες της μετατροπής της χώρας σε αποικία. Δεν ψαρώνουμε ρε με τις αμπελοφιλοσοφίες σας. Πεινάμε και θα σας μαυρίσουμε. Και θα κάνουμε τον Αλεξη πρωθυπουργό.

      Είμαστε πολλοί

      Είμαστε Αριστεροί

      Είμαστε Ελληνες

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος15/7/13 23:12

      Και βεβαια να κυβερνησει αν αυτο αποφασισει ο λαος αυτο ειναι και το νοημα της Δημοκρατιας, αλλα γιατι οι μονοι υγιεις ειναι κατα την αποψη σας αυτοι που θα ψηφισουν τον Συριζα? και ολοι οι υπολοιποι ειναι υπηρετες της "αποιοκιοκρατουμενης" χωρας? Διαλεγουμε και επιλεγουμε το καλυτερο κατα την αποψη μας καθε φορα, μηπως ομως δεν φταιει παντα αυτος που ψηφιζει αλλα αυτος που προτεινει λυσεις (καθαρες αποψεις πρεπει να εχει, οχι την μια ετσι και την αλλη γιουβετσι, ειδατε φανταζομαι τι ειπωθηκε στο συνεδριο του Συριζα και τι ψηφιστηκε να συνεχισει ο Συριζα σε περιπτωση που γινει κυβερνηση ΑΚΡΙΒΩΣ την ιδια πολιτικη που ασκειται ΤΩΡΑ).Η μονη διαφορα μαλλον θα ειναι οτι θα ειναι μονο στα χαρτια Αριστερη κυβερνηση και με αποψεις ολοι οι αναρχικοι εξω (που εχουν εξαφανιστε αραγε αυτοι τον τελευταιο χρονο?). Και καταληγουμε οτι αποχρωση και να εχεις οπου και αν ανηκεις ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος15/7/13 19:10

    Τελικα, τοσο πολυ σας ΕΤΣΟΥΞΕ που εφαρμοστηκε ο νομος?
    ε μπουμπουκοι μου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος16/7/13 08:33

    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η εισαγγελέας στη δίκη της marfin θεωρεί και αναγνωρίζει την τρομοκρατία ως φυσιολογική και ουσιαστικά επιβάλει στους καπιταλιστικούς στόχους των επαναστατών να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους σε ασκήσεις πυρασφάλειας. Η κομμουνιστική λοβοτομή σε όλο της το μεγαλείο.

    Tο ποινικό μας δίκαιο ξαναγράφεται και ζούμε ιστορικές στιγμές. Αν σε κάψουν οι αριστεροί αλήτες (ναι, υπάρχουν και τέτοια λελούδια παιδιά και στην αριστερά αλλά το ξεχνάμε...) την ώρα που εργάζεσαι, η ευθύνη είναι δική σου που δεν είχες λάβει μέτρα πυροπροστασίας. Με άλλα λόγια, μιας και προτάθηκε η ενοχή 4 στελεχών του τραπεζικού καταστήματος για ανθρωποκτονία εξ' αμελείας" είναι περιττό πλέον η αστυνομία και η δικαιοσύνη να ανακαλύψουν τους αληθινούς αυτουργούς, μιας και ήδη 4 εργαζόμενοι θα οδηγηθούν στη φυλακή για να πληρώσουν για τις ανρθωποκτονίες.

    «Έπρεπε να εκκενωθεί, όπως εκκενώθηκαν άλλες τράπεζες στην περιοχή εκείνη την ημέρα». ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ. ΤΡΟΜΑΞΤΕ / ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΤΕ / ΜΗΝ ΕΡΓΑΖΕΣΤΕ / ΠΑΡΑΤΗΣΤΕ ΤΑ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΤΣΙ ΤΟ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΑΣ ΚΕΝΤΡΟ... Τόσο άνετα, τόσο απλά. Επειδή υποθέτω "οι τράπεζες έχουν λεφτά μωρέ, και αν υπάρξει καταδίκη θα μπορέσουν οι οικογένειες των θυμάτων να τσιμπήσουν κανένα εκατομμυριάκι στο αστικό σκέλος της υπόθεσης", ενώ αν ρίχναμε το φταίξιμο αόριστα στις δυνάμεις της αγανάκτησης, και να τους πιάναμε, τι να πάρουν οι οικογένειες για να αποζημιωθούν;;;; Τόσα δις βγάζει ο Βγενόπουλος, ας ξηλωθεί να ανακουφιστεί ο πονος των συγγενώνμ και ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ, ΝΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/7/13 08:33

    Είναι πραγματικά εντυπωσιακό. Η εισαγγελέας στη δίκη της marfin θεωρεί και αναγνωρίζει την τρομοκρατία ως φυσιολογική και ουσιαστικά επιβάλει στους καπιταλιστικούς στόχους των επαναστατών να εκπαιδεύουν τους εργαζόμενους σε ασκήσεις πυρασφάλειας. Η κομμουνιστική λοβοτομή σε όλο της το μεγαλείο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/7/13 08:34

    Κομμουνιστές, αναρχομπάχαλοι, κουκουλοφόροι και λοιπές άπλυτες δυνάμεις, είναι για χρόνια το trend αποδοχής της δήθεν αστικής τάξης. Όλες αυτές οι κυρίες του "κοινωνικού" φιλελευθερισμού που κρατάνε αγκαλιά την αριστερά όπως τα μυρωδάτα φουντωτά σκυλάκια τους και τα επιδεικνύουν ώστε να αποδείξουν ότι είναι ζωόφιλες, είναι ένα φαινόμενο χαρακτηριστικό της διαχρονικής κομμουνιστικής λοβοτομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.