11.7.13

Νέο ρεκόρ για την ανεργία σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ

Οι εξαγγελίες για σταδιακή ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και επιστροφή στην ανάπτυξη το 2014 σε καμία περίπτωση δεν αποτυπώνονται στα νούμερα που μπορεί να είναι ψυχρά, αλλά συνήθως λένε την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως η ανεργία σημείωσε νέα αύξηση για το μήνα Απρίλιο. Το 26,8% του Μαρτίου, έγινε 26,9% και ο δείκτης της ανεργίας σημείωσε νέο ρεκόρ.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος12/7/13 08:48

    Στην Ελλάδα του 2013, το πρόταγμα είναι η εφαρμογή του συντάγματος [βλ. Σακκάς] και η άρση του μαύρου στη δημόσια τηλεόραση. Στη μέση, ένα μεταπολιτευτικό σύστημα συμφερόντων, ενωμένο πια, κρατιέται με νύχια και με δόντια για μία εξουσία που δε θα ήθελε κανείς λογικός. Στο πλάι, διμερείς δανεισμοί από το Αμπού Ντάμπι και ψεκασμοί κατά Φούχτελ και Ράιχενμπαχ. Ο νεοναζισμός πουλάει μπλουζάκια με όπλα στη «φάλαγγα» και ο Αντετοκούνμπο πίνει καφέ με τον Σαμαρά στην καλύβα του μπαρμπα-Θωμά...



    Στην Ελλαδα του 2013, ο Βενιζέλος, που, de facto υπεξαίρεσε μία ολόκληρη λίστα, κυνηγά με μανία τον Παπακωνσταντίνου για πιθανή νόθευση και ο Θέμος τον χτυπά με μία βαλίτσα 5,5 εκατομμυρίων ευρώ στην πλάτη. Ο Μαρκογιαννάκης εκλιπαρεί να καταλάβουμε τους πονοκεφάλους που του προκαλούν οι τσιρίδες της «συζύγου» του στα πολιτικά καθήκοντα, κας Κωνσταντοπούλου. Ο στόχος είναι ποιος θα καταφέρει να χώσει την αλήθεια πιο βαθιά στο μπουντρούμι.

    Στην Ελλάδα του 2013, ο χουντοδεξιός Βορίδης είναι φαβορί για την ηγεσία της ΝΔ και ο Απόστολος Κακλαμάνης αποκαλεί φιρφιρίκους όσους τόλμηασν να θέσουν τις βάσεις για τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Με εξώφυλλα-παράσημα, επιβραβεύουμε τους μουγκούς που τρώνε ψάρι στη Ραφήνα και στοχοποιούμε αυτούς που γυρίζουν από χώρα σε χώρα να υποστηρίξουν τα εθνικά συμφέροντα.

    Στην Ελλάδα του 2013, θεωρούμε σοφό τον Βαρουφάκη, ο οποίος μας πήρε χαμπάρι και στα διαλείμματα από την εργασία του σε εταιρία video-games στο Σιάτλ, μιλά μέσω skype με τον Παπαδάκη για το μέλλον μας. Πιο δίπλα, ο Καζάκης παίζει κορώνα γράμμα τη δραχμή μέχρι να δακρύσει η κουκουβάγια από τον ίλιγγο και ακόμη πιο πέρα, ο Αλαβάνος βγάζει λόγο στα αράβικα για την κιβωτό του Νώε.

    Στην Ελλάδα του 2013, ψάχνω να βρω ένα μέλλον που να μου ταιριάζει στα βασικά, τα αυτονόητα. Και αναρωτιέμαι πώς καταφέραμε να κάνουμε το εύκολο ακατόρθωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος12/7/13 09:48

    Γράφει στο ΕΘΝΟΣ σήμερα ο "μέγας" θεωρητικός της "έντιμης, φιλολαϊκής" αριστεράς σαλεμένος (ή μήπως στρατευμένος;;;) Δελαστίκ:

    Ποιος και γιατί «έφαγε» τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ από το αξίωμα στο οποίο βρισκόταν επί 18 (!) συνεχή έτη, έχοντας αναδειχθεί στον κατά πολύ μακροβιότερο Ευρωπαίο ηγέτη; Γιατί οι συγκυβερνώντες Λουξεμβουργιανοί σοσιαλιστές απέσυραν ξαφνικά την υποστήριξή τους από τον Γιουνκέρ; Γιατί η ανατροπή του Γιουνκέρ έλαβε χώρα τώρα που ο πρωθυπουργός του Μεγάλου Δουκάτου έχει βγει ανοικτά εναντίον της γερμανικής πολιτικής - είναι απλή σύμπτωση;


    ΣΟΒΑΡΑ;;;;; Τι λε ρε Δελαστίκ;;;;; Δεν ασχολείσαι λίγο και με τα ελληνικά πράγματα;;;;; Μήπως ξαφνικά ανακαλύψεις ποιοι και γιατί έφαγαν (συμπτωματικά πάντα...) τον ΓΑΠ;;;; Με τη δική σου συνδρομή και όλων των υπόλοιπων κουτορνιθιών του αντιμνημονιασμού;;;;;

    Τον Καραμανλή το Β' το Νωθρό τον έφαγαν κι αυτόν υπενθυμίζουμε κατά την εκδοχή που πουλούν οι στρατιές του ανορθολογισμού, γιατί λέει ... "υποστήριζε τα εθνικά συμφέροντα".

    Τον Γιούνκερ γιατί λέει έγινε ... γερμανομάχος.

    Τον ΓΑΠ όμως για άλλο. Φαγώθηκε λέει μόνος του γιατί ... πήγε ενάντια στο λαό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/7/13 10:04

    Απαλλοτρίωση των μεγάλων εξαγωγικών επιχειρήσεων και επιβολή κρατικού μονοπωλίου στις εξαγωγές προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ στο συνέδριο!

    Ουρές σχηματίζονται ήδη στα σύνορα απο ξένους επενδυτές ώστε να συνεισφέρουν στην ανοικοδόμηση της χώρας. Για την Ελλάδα ρε γαμώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/7/13 10:12

    Διαμαρτυρόμενος υπάλληλος δήμου αναρωτιέται στην κάμερα αν πρέπει να αυτοκτονήσει για να παίρνει τη σύνταξη η γυναίκα του.

    Δηλαδή ρε μεγάλε, τι θες να μας πεις;;;

    Κράτος ή θάνατος;

    Αυτή είναι η Ελλάδα. Αυτά είναι τα απολιθώματα. Σχέδια εκμετάλλευσης του κράτους ως την τελευταία πνοή! Έτσι σκεφτόμαστε.

    Κορυφαία σχόλια σε αυτήν την ιντερνετική δήλωση του ... αναξιοπαθούντος ημιαπολυμένου είναι

    1. Μελίνα Παναγιωτίδου: Παρεπιπτόντως και εμεις ειμαστε ανεργοι!!!Παω εγω στη θεση του!

    2. Ioannis Kalogiannis: Να αυτοκτονησει! Να ζωστει εκκρηκτικα και να παει να ανατιναχτει εκει που μαζευονται οι υπολοιποι "εργαζομενοι" χαραμοφαηδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/7/13 20:07

      Πες μου τωρα ειλικρινα: πιστευεις πως ο Ioannis Kalogiannis, του οποιου τις παπαριές αντιγραφεις απο το ΦΒ, ψηφιζει... Πεταλωτη?

      (σε ρωταω για να καταλαβω ποσο χανος εισαι...)

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/7/13 23:02

      Πολύ ασχολείσαι και ενδιαφέρεσαι με τον Πεταλωτή 20:07

      Δεν κατανοώ γιατί.

      Ούτε που τον ξέρω τον τύπο τον συγκεκριμένο εγώ προσωπικά, ίσως τον ξέρει ο 10:12, αλλά τι ενδιαφέρει τι είναι και ποιον ψηφίζει;;;; Τι λέει σχετικά επώνυμα έχει σημασία. Απαντώντας ως πολίτης σε έναν άλλο πολίτη στο πλαίσιο μιας δημοκρατίας.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος12/7/13 10:17

    Ο Τσίπρας έχει για πρότυπο τη Βενεζουέλα. Τη χώρα με ελλείμματα στο ... χαρτί υγείας!!!

    Σύντροφοι αν είναι να γίνουμε Βενεζουέλα της μεσογείου πείτε το για να αρχίσω να αποθηκεύω χαρτί υγείας...

    Και να φανταστείτε ότι η Τσαβεζική διαχείριση σαν "αριστερό - ανεξάρτητο μοντέλο" έχει και προίκα που αποτελεί και τη διαφορά μας με τη Βενεζουέλα. Η χώρα αυτή έχει τεράστια -υπαρκτά- έσοδα από εξαγωγές πετρελαίου ($90+ δις το χρόνο):

    "Venezuela's oil exports ensure a surplus in its balance of payments, but sales abroad of other products have been slipping since 2005. Last year's relatively paltry $3.8 billion of non-oil exports compared with $97.3 billion in oil sales, according to the Central Bank." --

    http://www.reuters.com/article/2013/06/20/venezuela-economy-idUSL2N0EW1XO20130620


    Αντιλαμβάνεσθε ότι με τέτοια εγγυημένα έσοδα ετησίως αυτή η χώρα έπρεπε να έχει λεηλατηθεί από τον ιμπεριαλισμό αλλά όχι, εκεί, αυτή αντιστέκεται υπερήφανα και ... περιμένει την επόμενη παρτίδα χαρτιού υγείας!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος12/7/13 11:47

      Δεν ξέρουμε αν αύριο και με κυβέρνηση της "αριστεράς" θα έχουμε ανάγκη από χαρτιά υγείας. Το σίγουρο είναι ότι σήμερα στην Ελλάδα του 2013, το ουσιώδες εν ανεπαρκεία είναι οι ζουρλομανδύες.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος12/7/13 14:57

      αύριο με κυβέρνηση της "αριστεράς" μεγάλη ζήτηση δεν θα έχουν ούτε οι ζουρλομανδύες ούτε τα χαρτιά υγείας. Μόλις αρχίσει να παράγει "έργο" η νέα κυβέρνηση Θα εκτοξευθεί η ζήτηση για:

      -ελικόπτερα
      -πιλότους ελικοπτέρων
      -μηχανικούς ελικοπτέρων

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.