11.6.13

Επίσκεψη Χατζηοσμάν στις χαλαζοχτυπημένες περιοχές της Ροδόπης

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκέφτηκε με τον Προϊστάμενο του καταστήματος ΕΛΓΑ στην Αλεξανδρούπολη, Δημήτρη Πανταζή, τις περιοχές της Ροδόπης που επλήγησαν το Σάββατο 8 Ιουνίου από έντονη βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.
Ο βουλευτής με το κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και ντόπιους παραγωγούς επισκέφτηκαν τις πληγείσες καλλιέργειες που βρίσκονται στις περιοχές Τσιφλίκι, Μικρό Πιστό, Πρωτάτο, Άμφια, Αρίσβη και Μύστακας. Οι εκτάσεις που χτυπήθηκαν από το χαλάζι περιλαμβάνουν μία ευρεία γκάμα καλλιεργειών, όπως βαμβάκι, καπνό, μπάμιες, κολοκύθια, ηλιόσπορα, καλαμπόκι, δενδρώδεις καλλιέργειες, τριφύλλι και διάφορα άλλα κηπευτικά.
Οι ζημιές στην εν λόγω περιοχή καλύπτουν έκταση 1213.000 στρεμμάτων και το μέγεθος των καταστροφών αγγίζει και κατά περιπτώσεις ξεπερνάει το 70% της συνολικής παραγωγής. Μεγάλου μεγέθους ζημιές προκλήθηκαν την ίδια μέρα και από χαλαζόπτωση στο Χαμηλό και σε περιοχές του Ιάσμου.
Ο βουλευτής ζήτησε την άμεση κινητοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών. Ενημέρωσε τηλεφωνικά τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ στην Αθήνα, Βασίλη Έξαρχο, για τις ζημιές στη Ροδόπη και δεσμεύτηκε εντός της εβδομάδας να πραγματοποιήσει επαφές με την διοίκηση του ΕΛΓΑ στην Αθήνα για να μεταφέρει το μέγεθος του προβλήματος.
Ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ, Δημήτρης Πανταζής, ενημέρωσε ότι από την Τρίτη 11 Ιουνίου, οι πληγέντες παραγωγοί μπορούν να προβούν σε δηλώσεις ζημίας και το ταχύτερο δυνατό θα μεταβούν στις περιοχές οι γεωπόνοι του ΕΛΓΑ για εκτιμήσεις.

17 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/6/13 08:34

    Αν πρέπει να είναι παρών ο Χατζηοσμάν για να κορδώνεται κατά την εκτίμηση των ζημιών ρουτίνας, πάει, την κάτσαμε σαν σύγχρονο κράτος. Δηλαδή τώρα οι παραγωγοί του χρωστούν ... χάρη;;; Ξέρετε, στο τζόκερ, απαγορεύεται οι συγγενείς των υπαλλήλων του ΟΠΑΠ να συμμετέχουν στο διαγωνισμό, γιατί υπάρχει η πολύ μακρινή πιθανότητα να 'νοθεύεται' η αξιοπιστία του, αν και είναι μια απλή κλήρωση, εύκολο να την θωρακίσεις. Στο θέμα των υποκειμενικών αποζημιώσεων ΕΛΓΑ, δεν συνιστά λόγο ακύρωσης των εκτιμήσεων η ξεδιάντροπη παρουσία του πωλητή προστασίας στα χωράφια των πελατών του, ΜΑΖΙ με το υποτίθεται ουδέτερο αρμόδιο κρατικό όργανο;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/6/13 08:36

    Από όσο καταλαβαίνω, βάσει της παραδοσιακής πολιτικής υπόστασης του συγκεκριμένου βουλευτή, κανονικά πρέπει να παρακαλάει να κτυπούν την περιοχή μας σεισμοί, λιμοί, καταποντισμοί, ανεμοστρόβιλοι (το πιάσατε το νόημα τι θέλω να πω) για να εκλέγεται και να το παίζει χρήσιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος11/6/13 12:04

    Τις σφαίρες που πέφτουν σαν χαλάζι στο Ταξίμ απο το αφεντικό του τον Ερντογάν Σουλτάνο τις βλέπει? Ιμάμης που ταυτίστηκε με ότι πιο οπισθοδρομικό στη μειονότητα, υπαρχηγός του Σαδήκ κα φουλ ισλαμιστής του τζαμιού και της μαντήλας, θεοποιήθηκε από τον Γιαννακίδη για να ελέγχουν μέσω προξενείου τις ψήφους της μειονότητας, την οποία άφησαν καθυστερημένη σαν τους ίδιους.
    Έχει τελειώσει μαζί με τον σουλτάνο Ερντογάν και τις αύρες και τα σκυλιά της στρατοχωροφυλακής στην πλατεία Ταξίμ.
    Αλλαγή και στη μειονότητα έρχεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος11/6/13 12:27

    ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΠΟΥ ΣΗΚΩΝΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΝΑΠΟΘΕΣΕΙ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΖΩΗ.

    ΓΙΓΑΝΤΑΣ ΚΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΛΕΤΕ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ

    ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΠΟΥ ΛΕΡΩΝΕΙ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΛΗΜΕΡΑ*.

    *απλά δε μας λέει κι εμάς τι χρειάζεται να είσαι στο μισθό του δημοσίου σαν παράγοντας για μια 15ετία; πτυχίο ή 'πτυχίο' θεολόγου; άκρες; με ποιους; αυτά τα λένε άραγε στο σχολικο επαγγελματικό προσανατολισμό ή αφήνουν την ευθύνη στους γονείς για να βρουν τι προσοδοφόρο ταιριάζει στα παιδιά τους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/6/13 13:40

    Αγροτης ηταν ο ανθρωπος λογικο ειναι να καταλαβαινει τον πονο του αγροτη! Οι μουσουλμανοι της περιοχης μας το 90% ειναι αγροτες κτηνοτροφοι που το παραξενο να ειναι διπλα τους? Δεν εχει βολεψει κανεναν στο δημοσιο ο Χατζηοσμαν για να καθεται στις πλατειες να πινει καφε και να ερχονται οι ψηφοι απο τους βολεμενους του! Εσεις 08:34 και 08:36 που ειστε τωρα στις υπηρεσιες σας και ξηνετε τα παπαρια σας με κατι αλλο δεν εχετε να ασχολειθητε? Να δουλεψετε ας πουμε? Εχετε παει ποτε να δειτε τι δουλεια εχει ενα χωραφι? Οχι βεβαια εχετε τους μπαμπαδες σας να μπαινοβγαινουν στα πολιτικα γραφεια για να αραζετε πρωι πρωι και να σχολιαζετε τον Χατζηοσμαν! Κοπριτες! Θελετε να σωσετε και τον τοπο τρομαρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος11/6/13 14:03

      1. Πού τους ξέρεις τους 08:34 και 08:36 ρε συ 13:40;
      2. Πραγματικά θες να μιλήσουμε για το who is who του καθενός; Πραγματικά;
      3. Αν ξύνονται και δεν έχουν τιποτα να κάνουν άλλο ποιος θα το κρίνει; Εσύ; Από πού κι ως πού;
      4. Ποιος κατηγόρησε τον Χατζηοσμάν για βολέματα στο δημόσιο; Για άλλο τον ειρωνεύονται (για την ακρίβεια ΓΙΑ ΑΛΛΑ) αλλά τα προσπερνάς.

      ΣΤην τελική:

      1. Έχεις να πεις κάτι για τη μορφωτική του συγκρότηση; Καλό ή κακό;
      2. Τον τρόπο που πολιτεύεται;

      Αν όχι άσε τις κριτικές και μώκο.

      Για το αγροτικό του νταβατζιλίκι, άσε, είπες. Το αποδέχεσαι. Νταβατζήδες μας λές θέλουν οι αγρότες, νταβατζήδες που "καταλαβαίνουν τον πόνο τους" παίρνουν. ΟΚ. Δε θα μαλώσουμε. Υπάρχει κι άλλος δρόμος: να μην "καταλαβαίνουν τον πόνο τους" και όμως να απολαμβάνουν κανονικά τα δικαιώματά τους οι αγρότες, όπως σε κάθε πολιτισμένο κράτος. Και να μην είναι αντικείμενο Δελτίου Τύπου ότι "επισκέφθηκε" πληγείσες περιοχές ο βουλευτής για να "κινητοποιήσει" τις άλλως κοιμισμένες υπηρεσίες.

      Οι 08:34 και 08:36 λένε κάτι. Εσύ κάτι άλλο. Διαλέγουμε και παίρνουμε.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος11/6/13 14:43

      Αν ηταν αγροτης δεν θα κοροιδευε τους αγροτες με τα τερτιπια αυτα.Να κανει βολτες στα χωραφια για να φωτογραφηθει ακολουθωντας τους υπαλληλους του ΕΛΓΑ.
      Και να λεει ψεμματα οτι αυτος καλεσε τον προισταμενο λες και ειναι υπαλληλος του.
      Εμαθε οτι θα γινει αυτοψια και εμφανιστηκε σαν την καλη χαρα και εκθετει και τους υπαλληλους του ΕΛΓΑ.
      Ντροπη του .

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος11/6/13 14:50

      13.40 ο Χατζηοσμάν αγρότης ας γελάσουμε.
      Ο ίδιος ιμάμης με πτυχίο που πήρε χωρίς να πατήσει ποτέ στην Σχολή και η γυναίκα του ζαχαροπλάστισσα.
      Η μόνη σχέση με τους αγρότες είναι τα ψηφουλάκια .
      Και τα κάνει αυτά γιατί για τα καπνά τον κυνηγάνε αφού τους έταξε ότι θα τα παίρνει η Φίλιπ Μόρρις (μεσάζοντας κανονικός) με μεγάλη τιμή και στα χωριά ήδη τον βρίζουν γιατί ήταν μούφα.
      Κι εσύ που βρίζεις τους βολεμένους είσαι ο πρώτος βολεμένος γιατί ξέρουμε πώς στρογγυλοκάθησες στην καρέκλα του πολιτικού γραφείου του Χατζηοσμάν για να κατηγορείς τους άλλους. Και πώς αλλάζεις τις υπηρεσίες σαν τα πουκάμισα για να μην δουλεύεις, να τα τσιμπάς και να βολεύεσαι.

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος11/6/13 18:29

      Βρε στοκε δεν ξερω ποιοι ειναι θεωρησα πως 08:30 το πρωι οτι ειναι απο δημοσια υπηρεσια αργοσχολοι τεμπεληδες πασοκοι βολεμενοι πεταλωτικοι..καταλαβες η' εισαι ντιπ τουβλο!!

      Διαγραφή
    5. Ανώνυμος11/6/13 21:48

      18.29 ποιός ξέρει τι τεμπελχανάς είσαι επαγγελματία υπερασπιστή του Χατζηοσμάν αφού θεωρείς ότι όσοι ειναι ξύπνιοι στις 8.30 είναι δημόσιοι υπάλληλοι αργόσχολοι πασόκοι βολεμένοι πεταλωτικοί - επιστήμονα της τεμπελιάς στις 8.30 το πρωι για τους εργαζόμενους είναι ήδη αργά, όταν εσύ ξυπνάς μεσημέρι για το γνωστό προξενικό μισθουλάκι σου

      Διαγραφή
  6. Δημήτριος Χρ. Κουτσογιάννης12/6/13 12:18

    Το "χαλαζοχτυπημένες" μπορεί να κολλήσει κι αλλού... απλά θα προτιμούσα για τίτλο "ο λασπωσμένος Χατζηοσμάν".
    Εμένα πάντως μ' ανησυχεί το γεγονός ότι ο κωλόκαιρος ξεσπάει μονίμως στην "ευρύτερη περιοχή του γιακά", γνωστά λημέρια του άλλωστε.
    Γιάννη, πες του να 'ρθει και στο χωριό μου καμιά φορά στη Διαλαμπή, κι εκεί βρέχει και ρίχνει χαλάζι, άσε που θα του δώσω και μπότες για να μη λερωθεί ο αθεόφοβος (στη χορηγία συμπεριλαμβάνεται και ο πολυταξιδεμένος φωτογράφος-πολεμικός ανταποκριτής)... αλλά δεν φταίει αυτός, οι άλλοι που τρέχουν ξωπίσω του!!!
    Μα τόση δουλοπρέπεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/6/13 18:33

    Τη δουλοπρεπεια στη ΧΟΥΝΤΑ της Διαλαμπης την ξέχασες νεοφωτιστε παπαγάλε; Τι θέλεις να γυρίσουμε πίσω 4ο χρόνια για να τα οικονομησουν οι ξυπνοι με τα δάνεια εθνικης σκοπιμοτητας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/13 02:05

      Με χούντες ο χατζηοσμάν και η παρέα του τα έχει μια χαρά. Ο Κουτσογιάννης έχει δίκιο που χαρακτήρισε δουλοπρέπεια τους υπαλλήλους του ΕΛΓΑ που πληρώνουμε να χαριεντίζονται στα χωράφια με έναν βουλευτή για τις επικοινωνιακές του ανάγκες. Αν είναι έτσι γιατί ο υμνητής του Ερντογάν ως συνήθως τα παρουσιάζει διαστρεβλωμένα. Υποθέτω ότι έμαθε ότι θα πάνε οι υπάλληλοι και εμφανίστηκε ο σουμπουλ αγας εκει για την φωτογραφία. Αν δεν είναι έτσι είναι υπόλογοι και οφείλουν απάντηση.
      Κουτσογιάννη μην μασάς από τους πληρωμένους ντεμέκ προοδευτικούς, αλλά κατά τα άλλα υμνητές τους Χατζηοσμάν-χούντας Ερντογάν

      Διαγραφή
    2. Δημήτριος Χρ. Κουτσογιάννης13/6/13 14:44

      Μόλις διάβασα την "επιλεκτικότατη" τοποθέτησή σου.

      Κατ' αρχήν σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις για μένα στην περίπτωση που το κατάλαβες (φοβάμαι ότι δεν το κατάλαβες)... είσαι σαν το παλιό καλό κρασί... καταχωνιασμένες καταστάσεις, ιδεολογικά κελάρια... μπορεί κάποιες από αυτές να σε τσούζουν και να σε πονάνε σεβόμενος, πάντα τις όποιες πολιτικές σου πεποιθήσεις... οι οποίες δεν ξέρω αν σε δικαίωσαν σε βάθος χρόνου (εννοώντας τους όποιους αγώνες σου, έστω και για ίδιον συμφέρον, ξέρεις εσύ).

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος13/6/13 17:57

    Σαρακατσάνικα.
    «Στην καταστροφή του 1897, που η Ελλάδα ισοπεδώθηκε από τους Τούρκους και ηθικά και οικονομικά και ψυχολογικά, κυκλοφορούσε στα δημοσιογραφικά γραφεία η βεβαιότητα ότι όπου να ‘ναι, ακούστε: όπου να ‘ναι κατεβαίνουν οι Σαρακατσαναίοι και οι Σαρακατσαναίοι θα τα βάλουν με τους Τούρκους και σωθήκαμε. Οι Σαρακατσαναίοι, όπως ίσως ξέρετε, κι εγώ το έμαθα, ήταν κάτι «αβλαβείς βοσκοί», δεν ξέρω που, που δεν ήξεραν καν νομίζω ότι υπήρχε Ελληνοτουρκικός πόλεμος. Ακόμα περιμένουμε τους Σαρακατσαναίους. Σήμερα οι Σαρακατσαναίοι είναι ο Ολάν, αυτή η ασαφής συμμαχία των χωρών του Νότου, η Ρωσική βοήθεια βέβαια, την οποία πίστεψαν δυστυχώς και οι Κύπριοι, η Κινέζικη βοήθεια, που όπου να ‘ναι έρχεται, και βέβαια πρώτα απ’ όλα τα πετρέλαια.»

    Ο καθηγητής κ. Γ. Γραμματικάκης για τους Σαρακατσάνους στην εκπομπή «Πρωταγωνιστές» με τον Σ. Θεοδωράκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δημήτριος Χρ. Κουτσογιάννης13/6/13 22:06

      Άντε ν΄αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας (στα κιλά μπορεί)!
      Ο οποίος, σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις, επανήλθε προσπαθώντας να το συμμαζέψει.
      Αυτό με το "ο καθηγητής κ. Γ. Γραμματικάκης", πρόσεξέ το λίγο, από την άλλη να μην το ξεχάσω... οι Σαρακατσάνοι, εν προκειμένω, ήταν νομαδικό ελληνικό φύλλο κι ουχί Σπαρτιάτες ή τπτ Φενταγίν, Μουτζαχεντίν.
      Τσομπαναραίοι με γκλίτσες ήταν και δεν είχαν προμηθευτεί S300!!!

      Διαγραφή
  9. Ανώνυμος13/6/13 19:15

    Ε ρε τι όμορφα σχόλια προκαλεί μια απλή απορία "τι δουλειά έχει ο βουλευτής να υποδύεται τον εκτιμητή ζημιών και τον παρακινητη υπηρεσιών"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.