21.6.13

Σύλληψη αλλοδαπού διακινητή μεταναστών στην Ορεστιάδα

Συνελήφθη στην Εθνική οδό Ορεστιάδας – Αλεξανδρούπολης (ύψος Μάνδρας), ένας 44χρονος αλλοδαπός, ακαθορίστου υπηκοότητας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας εννέα μετανάστες, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε επίσης δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αντίσταση.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί της Δίκυκλης Αστυνόμευσης, εντόπισαν σε χωριό του Διδυμοτείχου, σταθμευμένο το αυτοκίνητο του δράστη, με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας και επιχείρησαν να το ελέγξουν.
Ο 44χρονος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία των αστυνομικών ξεκίνησε το όχημα αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, προκειμένου να αποφύγει τον έλεγχο και ακολουθήθηκε από τους παραπάνω αστυνομικούς, με τη συνδρομή των αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος.
Καθ’ όλη τη διάρκεια που οι αστυνομικοί ακολουθούσαν το αυτοκίνητο του δράστη, αυτός αποπειράθηκε αλλεπάλληλα να εμβολίσει, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, τις δίκυκλες μοτοσικλέτες τους.
Λίγη ώρα αργότερα, το όχημα του 44χρονου εξετράπη της πορείας του και ακινητοποιήθηκε, ενώ αυτός τράπηκε πεζός σε φυγή, προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη, πλην όμως συνελήφθη από τους αστυνομικούς, παρά την σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.
Από τον έλεγχο που ακολούθησε στο αυτοκίνητο, διαπιστώθηκε ότι προωθούσε στην ενδοχώρα, εννέα μετανάστες. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.