13.4.13

Κατάρρευση των δομών ψυχικής υγείας στον Έβρο καταγγέλλει το ΕΠΑΜ

Η Εταιρία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας είναι μια Εταιρία με γερές ρίζες στην Κοινωνία της Αλεξανδρούπολης, του Έβρου και της Ροδόπης ευρύτερα, εδώ και 25 χρόνια.
Απ’ ότι γνωρίζουμε 1000 άνθρωποι εξυπηρετούνται ετησίως  στις δομές της, από ένα σύστημα ολοκληρωμένης φροντίδας που ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ο πληθυσμός εξυπηρετείται δωρεάν, καθώς το Κράτος (ΥΥΚΑ), ζήτησε πριν χρόνια από την Εταιρία (όπως και από άλλες αντίστοιχες στην Ελλάδα) να αναλάβει το δύσκολο απαιτητικό έργο της Αποασυλοποίησης στη χώρα μας.
Με αυτό τον τρόπο, άνθρωποι χρόνια έγκλειστοι στους τοίχους του ψυχιατρείου, του Ασύλου επέστρεψαν στην κοινότητα στην οποία γεννήθηκαν, μεγάλωσαν, αρρώστησαν και αποπέμφθηκαν στο Άσυλο.
Η εταιρία, όπως και όλο το δίκτυο «Αργώς» (δίκτυο εταιριών που εργάζονται στην αποασυλοποίηση), 3000 εργαζόμενοι και 35000 εξυπηρετούμενοι ασθενείς από τα διάφορα κλιμάκια στο πρόγραμμα ΨΥΧΑΡΓΩΣ Β’ Φάση, επιχορηγούνται από το υπουργείο υγείας (ΥΥΚΑ). ΟΤΑΝ ΘΕΛΕΙ ΕΚΕΙΝΟ ΒΕΒΑΙΑ!
Από τον Ιούνιο του 2012, 9 μήνες (!) οι εργαζόμενοι στην Εταιρία περίπου 65 στο σύνολό τους, παραμένουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ, ενώ συνεχίζουν την εργασία τους ΟΜΗΡΟΙ της κατάστασης. Πίσω από αυτούς, 50 ασθενείς, ένοικοι σε στεγαστικές δομές στην πόλη μας και χίλιοι επιπλέον ασθενείς, εξυπηρετούμενοι στα κλιμάκια  της εταιρίας, εκτεθειμένοι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ, σε λίγο καιρό  θα μείνουν ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ, ΧΩΡΙΣ ΣΤΕΓΗ! ΑΣΤΕΓΟΙ ΨΥΧΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ!
Η ηγεσία του Υπουργείου παρόλη τη συνεργασία των εταιριών σε όλες τις απαιτήσεις για έλεγχο και διαφάνεια, αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις της,  ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΝΤΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ! Προχθές συμφωνεί και σήμερα αθετεί το λόγο της! Σημειωτέον ότι ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥΣ!
Η ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΗ ΔΟΣΙΛΟΓΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ,  εξαντλεί κι εδώ το κοινωνικό της πρόσωπο! Η δε υφυπουργός κα Σκοπούλη, στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, μας διδάσκει τη Δημοκρατική Αριστερή Συνείδηση, την Πρόνοια, την Αριστερά του Άστεγου και του Απροστάτευτου! Σύσσωμη η δοσιλογική κυβέρνηση, μας διδάσκει άλλη μια φορά, το ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ, τα  ΝΕΑ ΗΘΗ!!!
Το βιασμό των πολιτών (τώρα και των ψυχιατρικών ασθενών) προς όφελος των τοκογλύφων. Η φωνή της «Λογικής» είναι πια η φωνή του  ΒΙΑΣΜΟΥ ανυπεράσπιστων πολιτών.
ΤΟ ΕΠΑΜ ΕΒΡΟΥ, συμπαραστέκεται πρωτίστως στους ασθενείς συμπολίτες μας, στους συγγενείς τους και στους  ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ. ΚΑΛΟΥΜΕ την ψυχιατρική Κοινότητα σε συστράτευση, ανεξαρτήτως ιδεολογικών τοποθετήσεων, στην καταγγελία της Πολιτικής στην Ψυχική Υγεία. ΜΟΝΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ!!

Η συντονιστική επιτροπή πυρήνα Ε.Πα.Μ.

(Ενιαίου Παλλαϊκού Μετώπου) Αλεξανδρούπολης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.