6.4.11

Τι γνώμη έχετε για την εξόρυξη χρυσού στην Θράκη;


24 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/11 20:29

    ΒΓΑΛΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΟ ΧΡΥΣΟ!
    ΑΝΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΦΤΩΧΙΑ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ. ΑΥΤΟ ΘΕΛΕΤΕ;
    ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΤΖ. ΣΟΡΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΤΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΜΕΤΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος7/4/11 02:07

    Η πόλης της Κομοτηνής κηρύχθηκε αποπυρηνικοποιημένη ζώνη με απόφαση του τότε Δημοτικού Συμβουλίου στα μέσα της 10ετίας του΄80. Απ΄ότι θυμάμαι είχαν τοποθετηθεί ενημερωτικές πινακίδες στις εισόδους της Κομοτηνής.
    Κάθε χρόνο τον μήνα Μάϊο γινόταν η καθιερωμένη πορεία στην οποία συμμετείχαν όλοι, με πρώτους τους δημοτικούς συμβούλους και το λαό με τα παιδιά τους στα καροτσάκια και στους ώμους των μπαμπάδων της πόλης μας.
    Η διαδρομή της πορείας - «ΠΟΡΕΙΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΘΥΜΟΥΜΕ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ» - ήταν από την Κομοτηνή έως τα Κρανοβούνια με επιστροφή.
    Πέρασαν τα χρόνια άλλαξαν οι καιροί, άλλαξαν τα πολιτικά πρόσωπα και οι πολιτικές, ήρθαν οι «οχθροί», βρώμικο ΄89, ομόλογα, χρηματιστήριο, Ζαχόπουλοι, γραβατωμένοι λιμοκοντόροι, οι Τζούλιες, και έτσι λησμονήθηκαν και καταστράφηκαν όσα προστάτευαν την ανθρώπινη ύπαρξη. Τώρα τα επαναφέρουν αλλά…… Δεν θα μιλήσω για αυτούς που συνέβαλαν στην αντιπρόοδο και αντιδεολογία των λαών……….Ίσως και να θέλουν να αποδείξουν απλά την ύπαρξή τους στα τεκταινόμενα.
    Ο Δήμαρχος Κομοτηνής κ. Πετρίδης ας ενεργοποιήσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, και μπορεί να το κάνει αφού είναι οπαδός της προστασίας του περιβάλλοντος και όχι μόνο.
    Όχι να πάρουν και τη πρωτιά……..με εικονικές παρεμβάσεις……. Θα τα απολαύσουμε τη Δευτέρα……… το κυάνιο «το μη χείρον βέλτιστον» της δολοφόνου ραδιενέργειας!!!!!!!!
    Δεν θέλουν τα πυρηνικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά θα πουλήσουν τα κοιτάσματα «ουρανίου 235» της βόρειας Ελλάδας στη μελλοντική πυρηνική αυτοκρατορία. Τα ίδια πρόσωπα που θα αποφασίσουν για την απαγόρευση…..τα ίδια πρόσωπα θα αποφασίσουν ή θα γνωμοδοτήσουν για τη πώληση των κοιτασμάτων «ουρανίου 235». Εδώ γελάνε!!!!!!! Και οδείρονται!!!!
    Κυριακή κοντή γιορτή. Μεσοβέζικο ναι ή μεσοβέζικο όχι για το χρυσό θα γνωμοδοτήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο δηλ. τίποτα, και όχι για τα πυρηνικά εργοστάσια των γειτονικών χωρών, έ και τι έγινε πολύ φασαρία για το τίποτα, αφού η κατασκευή και η λειτουργία των δύο εργοστασίων από τη Τουρκία και τη Βουλγαρία είναι πλέον γεγονός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/11 10:38

    http://www.youtube.com/watch?v=zZEAA4zuyXM&feature=player_embedded

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος7/4/11 11:45

    kai oi oikologoi pliromeni einai na lenene oxi xrimatodotountai apo exoterikoys paragontes.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος7/4/11 22:09

    Θέλω να σας ενημερώσω ότι υπάρχει στο facebook προφίλ."οχι στα χρυσορυχεία θράκης"ελάτε να τους πούμε ένα βρωντερό όχι στην καταστροφή του περιβάλοντος.όχι στο δηλητήριο που μόνο έναν σκοπό έχει.να ΣΚΟΤΩΝΕΙ.Κάποιοι λένε πως όσοι αντιδρούμε στην εκμετάλευση χρυσού εξυπηρετούμε οικονομικά η πολιτικά συμφέροντα,εγώ τους λέω να δούνε καθαρά πως το μόνο που θέλουμε είναι να ζήσουμε χωρίς δηλητήριο χωρίς κίνδυνο.Άν δεν παραδειγματιστούμε από τις τόσες καταστροφές πυρινικές και κυρίως οικολογικές με πρόσφατο παράδειγμα την ιαπωνία είμαστε άξιοι της μοίρας μας,και προσθέτω ότι με 70 θέσεις που θα βγούνε και 5 χρόνια θα λυθεί το θέμα της ανεργείας??Όλοι όσοι δουλέψουν στα ορυχεία έχουν σοβαρά προβλήματα υγείας.επισκευτίτε το προφίλ στο facebook και θα δείτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Aloha.

    Ελπίζω ότι οι συμπολίτες μας που ψηφίζουν για την εξόρυξη χρυσού να ξέρουν τι τους γίνεται.

    Εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι το ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΙΖΑΣ έχει τη διάθεση ή -αν θέλετε- την ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ να διαφυλάξει το περιβάλλον.

    Σε μία περιοχή με 90-100% υγρασία, πρέπει να αναλογιστούμε ότι με αυτήν θα εισπνέουμε κυάνιο 365 μέρες το χρόνο.

    Έχοντας επισημάνει αυτά, και επειδή είμαι απόλυτα δημοκρατικός άθρωπος, συν το γεγονός ότι αναρωτιέμαι αν οι συμπολίτες μας γνωρίζουν κάτι που οι υπόλοιποι αγνοούμε...

    ... αν η γνώμη των Κομοτηνιών είναι "Ναι στο χρυσό", πάω πάσο!

    Άλλωστε Κομοτηνιός είμαι κι εγώ, και μάλιστα σωβίνας!

    Ελπίζω μόνο να μην πρόκειται για τους ίδιους "Κομοτηνιούς" που ψήφισαν... Κοτσάκη!!!

    Mahalo.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/4/11 09:29

    «Χρυσός και εξουσία η ίδια εταιρεία».
    Δεν είναι σημερινό το φαινόμενο, από την αρχαιότητα με τα ίδια επικοινωνιακά μέσα η εξουσία εκμεταλλευόταν τα κοιτάσματα χρυσού. Πάντοτε υπήρχε κάποιο αιτιολογικό. Είτε για να οικοδομήσουν περίλαμπρους ναούς, είτε να οργανώσουν την άμυνά τους είτε να κατακτήσουν νέες αποικίες, είτε να πληρώσουν λύτρα για να απελευθερωθεί το πριγκιπόπουλο και άλλοτε προίκα στους γάμους των βασιλικών τέκνων (Γάμος Κωνσταντίνου- Άννας Μαρίας και τα γεγονότα του Λονδίνου με την Αμπατιέλου).
    Από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα, και οι εφιάλτες και οι νενέκοι είναι ανάμεσά μας, και η εξουσία με αυτούς κάνει τη δουλειά της.
    Τι το παράξενο για όσα συμβαίνουν σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται σε «οικονομικό πόλεμο», το είπε ο πρωθυπουργός σε ανύποπτο χρόνο, πρέπει να δώσουμε λύτρα το χρυσό της Θράκης για να μην δούμε τα χειρότερα, στους Θρακιώτες έπεσε ο κλήρος με όλες τις συνέπειες από την καταστροφή του περιβάλλοντος.

    Πως το κατορθώνουν; Εξαθλιώνουν πρώτα τους λαούς και μετά υφαρπάζουν τον πλούτο. Πχ. Ιρακ, Υεμένη, Λιβύη, Αίγυπτος, αλλού με το μνημόνιο και αλλού με τα όπλα. Τη Δευτέρα 11 Απριλίου 2011 θα βγάλουμε τα συμπεράσματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος8/4/11 10:36

    Εντάξει χαλαρώστε λίγο, ειδήμονες επί πάντων, τέλος πάντων...Το κυάνιο σκοτώνει όσο σκοτώνει και οτιδήποτε άλλο δεν χρησιμοποιείται σωστά. Ούτε όμως ραδιενεργό είναι, ούτε παραμένει στο δέρμα, ούτε εξατμίζεται ασύστολα όπως λέτε όλοι, ούτε έχει πεθάνει ποτέ κανένας ακόμη και σε ατυχήματα πού έχουν συμβεί. Αν διαφωνείτε αποδείξτε το με στοιχεία, όχι εκφοβισμούς. Παραδεχτείτε οτι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από τις αντιδράσεις και ιδιαίτερα όταν όλα τα ερωτήματα και τα επιχειρήματα απαντώνται με ακριβή στοιχεία και ζωντανά παραδείγματα και όχι με φανταστικές ιστορίες. Καλό είναι να ενημερωνόμαστε, να μήν είμαστε ευκολόπιστοι σε κανέναν και απο εκεί και πέρα ας κάνουμε μετά τον αγώνα μας μέσα από το facebook ή με όποιο άλλο τρόπο είναι βολικός και εύκολος, ισοπεδώνοντας σαν από συνήθεια κάθε τομέα που αγγίζουμε με ημιμάθεια και πιστεύοντας οτι κάνουμε ιερό έργο.
    Ιδιαίτερα πριν ασχοληθούμε με κάτι παθιασμένα, ας έχουμε πρώτα κάνει την αυτοκριτική μας και ας σκεφτούμε πως θα υπερισχύσει σε αυτό το κράτος η αξιοκρατία έναντι του ρουσφετολογικού κατεστημένου που μας κρατάει όλους πίσω και πολλές φορές διώχνει τα παιδιά που μπορούν να φύγουν και έτσι έχουν μια ευκαιρία να μην χαραμιστούν.



    Ιάκωβος Σ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος8/4/11 11:27

    http://oikomargarita.blogspot.com/2011/04/blog-post_08.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος8/4/11 13:44

    Προσοχή το προφίλ του facebook "όχι στα χρυσορυχεία" είναι παρακλάδι του κανονικου προφιλ της εταιρειας και οποιος γίνεται φίλος στο "όχι στα χρυσορυχεία" γίνεται αυτόματα και στο προφίλ της εταιρείας των χρυσοθήρων, γι΄αυτό προσοχή, μη γίνεται φίλοι με το¨"οχι στα χρυσορυχεια".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος8/4/11 13:49

    Κύριε Uli το κράτος της μίζας όπως χαρακτηρίζετε το ελληνικό κράτος μη ξεχνάτε ότι είναι και μέλος της Ε.Ε. και υπόκειται και στην ευρωπαϊκη αυστηρότατη νομοθεσία. Όσο για το κυάνιο καλό θα ήταν να μιλήσετε με κάποιον γεωλόγο ή μεταλλιολόγο πριν να διασπείρετε τέτοιες τρομοκρατικές αναλήθειες!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ανώνυμος8/4/11 19:54

    Κάνατε το περιβάλλον καραμέλα.Το θυμάτε κανένας πριν 10-15 χρόνια?
    Ολοι δουλειά ψάχνατε. Τώρα γέμισαν τα στομάχια και το ρήξαμε στη οικολογία ( μας τέλειωσαν γαρ οι ιδεολογίες και οι πολιτικοί είναι ρεζήλια).
    Να σας δώ σε καναδυό χρόνια. Στα χρόνια της πείνας. Τότε να δώ τι θα λέτε.
    Ναι στην βιομηχανία, Ναι στα μεταλλεία χρυσού και ότι άλλο παραγωγικό μπορεί να βγάλει αυτή η χώρα.
    Μπας και συκώσουμε κεφάλι σαν λαός.
    Γκαρσόνια ....ε γκαρσόνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος9/4/11 10:01

    Όποιοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο συνδέοντας το χρυσό με τα πυρηνικά και δήθεν κόπτονται για το περιβάλλον είναι οι ίδιοι λιμοκοντόροι με γραβάτες που ρήμαξαν την Ελλάδα χρησιμοποιώντας ανάλογα ψεύδη κατά περίπτωση. Οι ίδιοι άνθρωποι και πολιτικές που ματαίωσαν επενδύσεις τα τελευταία 30 χρόνια σε αυτόν τον δύσμοιρο τόπο και φτάσαμε σήμερα να μην παράγουμε ΤΙΠΟΤΑ. Οι ίδιοι που εκμεταλλεύτηκαν χρήματα άλλων, δανειστών και μη, στο κεφάλι του ΚΑΣΙΔΗ, και που σήμερα είναι βολεμένοι και τους ενδιαφέρει να διατηρήσουν αυτό το ΒΟΥΡΚΟ που τους κάνει πλουσιότερους και διασημότερους. Οι ίδιοι που έκλεβαν από κοινοτικά κονδύλια προοριζόμενα για την ΑΝΑΠΤΥΞΗ της χώρας, που προάσπιζαν υποτίθεται τα συμφέροντα των εργαζομένων με απεργίες και οδηγούσαν υγιείς επιχειρήσεις στην κρατικοποίηση για να τις ελέγχουν και τελικά να τις οδηγούν στον αφανισμό. Δεν ενδιαφέρονταν και ούτε ενδιαφέρονται για τον ΤΟΠΟ, πόσο μάλλον για το περιβάλλον. Ενδιαφέρονται ΜΟΝΟ να ματαιώσουν για άλλη μια φορά επενδύσεις σε μία κρίσιμη ώρα για την Ελλάδα και τη Θράκη μας. Σε μια Ελλάδα που ότι δηλώσεις είσαι, ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ του τύπου..το κυάνιο της δολοφόνου ραδιενέργειας...χρησιμοποιούνται για να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και μάλιστα από καθηγητές πανεπιστημίου που υποτίθεται είναι δάσκαλοι των παιδιών μας. Είναι το καινούργιο σλόγκαν μετά τη Φουκουσίμα.
    Μην τους πιστεύετε συμπατριώτες, εξετάστε ΑΥΣΤΗΡΑ όλες τις πλευρές για να έχετε εικόνα, διαβάστε, ενημερωθείτε, ρωτήστε ΑΠΑΙΤΗΣΤΕ. Την Δευτέρα, δείτε αν αντιπροσωπεύεται η πλευρά των επενδυτών στη συζήτηση κι αν όχι αναρωτηθείτε, δεν θα έπρεπε? Ρωτήστε τους κάλεσαν? Κι αν όχι γιατί? Ρωτήστε τους είναι δυνατόν να έχει ένα Περιφερειακό Συμβούλιο αντικειμενική εισήγηση από τον Τριανταφυλλίδη?
    Για πόσο ακόμα θα εξυπηρετούν τα ιδιοτελή τους συμφέροντα και πολιτικές εις βάρος της χώρας?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος9/4/11 19:53

    sto video pou ekane post parapanw o anwnymos deite tous xorhgous tou synedriou. einai oi etaireies xrysou pou to plhrwnoun opws kai pollous allous

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος10/4/11 12:19

    Οι εταιρίες χρυσού πληρώνουν χορηγίες και διαφημίσεις σε μέσα ενημέρωσης, προσπαθώντας να κάνουν την δουλειά τους. Κάποια λεφτά που έρχονται για να χρηματοδοτήσουν την αντίδραση ακολουθούν πολύ πιο σκοτεινές διαδρομές και εξυπηρετούν επικίνδυνες σκοπιμότητες. Προσέξτε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος10/4/11 17:51

    Η δεύτερη μεγαλύτερη, μετά το Τσέρνομπιλ, περιβαλλοντική καταστροφή στην Ιστορία της Ευρώπης συνέβη το 2000. Κυάνιο διέρρευσε στον Δούναβη και δηλητηρίασε ψάρια και ανθρώπους-ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ 17/10/2010
    http://xristhrakstop.blogspot.com/
    http://www.facebook.com/democritustravel#!/profile.php?id=100002244444656&sk=wall

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος10/4/11 23:34

    «Ιάκωβε τα μακαρόνια να είναι Μίσκο» και σε κάθε Ιακωβίνο»

    Δε μπορώ να μιλήσω σοβαρά με έναν που δεν κατέχει την σημασία της λέξης "εργοστάσιο" και σε τι διαφέρει από μία παράνομη "γιάφκα".
    Άμα τα μάθεις και βεβαιωθώ ότι δε τα μπερδεύεις, τότε μπορεί
    και να αλλάξω στάση.

    Ιάκωβε ως καλοπληρωμένος εφιάλτης παραποίησες τα γραφόμενα.
    Το μη χείρον βέλτιστον σημαίνει «το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο».
    Γράφτηκε: ……… το κυάνιο «το μη χείρον βέλτιστον» της δολοφόνου ραδιενέργειας!!!!!!!!
    Δηλ……..το κυάνιο «το λιγότερο κακό είναι το καλύτερο» της «φόνισσας» ραδιενέργειας!!!!!!!! Να το γυρίσουμε και στον Παπαδιαμάντη Ιάκωβε.

    Ιάκωβε:
    Για την παραγωγή ενός κιλού χρυσού απαιτούνται κατά μέσο όρο:
    150 κιλά κυανίου
    40.000 kWh ενέργειας και
    477.000 λίτρα νερού
    και εκπέμπονται 11,5 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα.
    Κύριε Ιάκωβε σε πληροφορώ ότι οι γεωτρήσεις ύδρευσης της πόλης των Σαπών και των οικισμών της βρίσκονται σε απόσταση βολής από τα χρυσωρυχεία με ότι αυτό συνεπάγεται. Εκτός και αν παραχωρηθούν τα νερά των δύο αναξιοποίητων φραγμάτων, του Ιασίου και των Ασκητών.
    «Ιάκωβεεεεε τα μακαρόνια να είναι Μίσκο» και σε κάθε Ιακωβίνο δεν είναι η υπόθεση αυτή μακαρόνια, είναι πολύ ποιο σοβαρή.

    Για περισσότερες πληροφορίες:http://www.oikologos.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1461&Itemid=188

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ανώνυμος11/4/11 09:22

    Τζάμπα τόση ανάλυση. Οι λύσεις που συζητούνται αυτή τη στιγμή για τις Σάπες ( όπως και για το Κρούμοβγκραντ ) ΔΕΝ προβλέπουν χρήση κυάνιου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος11/4/11 11:42

    Ο Ύπατος Αρμοστής σε διατεταγμένη υπηρεσία, οι πραιτοριανοί Γεωργαλάδες του επιτίθενται , σχίζουν τα ιμάτιά τους για να τον δικαιώσουν. Η βαλίτσα δεν θα πάει μακριά, σήμερα το βράδυ θα δείξει το προσωπείο του.
    Θα μάθουμε αν θα οργανώσει εκστρατεία διαμαρτυρίας στη Βουλγαρία για να ματαιωθεί η εξόρυξη χρυσού.
    Θυμάστε τα περσινά καραγκιοζλίκια, της «ανάβασης του Ύπατου Αρμοστή» στη Βουλγαρία για να σώσει τη Θράκη από το κυάνιο, θα πεις ήταν προεκλογική περίοδος τότε ο στόχος επετεύχθη!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος11/4/11 15:31

    Βρήκατε τέλειο θέμα για να αναπτύξετε την πολυμάθεια σας κύριοι. Όμως ο ισχυρογνώμον βγαίνει πάντα χαμένος.
    Προσπαθώντας να ακούσω τους πάντες και να μάθω, διακρίνω λάθη και στις 2 πλευρές, και ιδιαιτερα στα άκρα (φασιστική καταστροφολαγνεία -vs- ληστρικές εκμεταλλεύσεις και κερδολαγνεία χωρίς ανταποδοτικά στις τοπικές κοινωνίες).
    Εντάξει το θέμα είναι πολύπλευρο, δεν παύει όμως να εξαρτάται απο παραμέτρους καλής λειτουργίας και επιστημονικής πρακτικής. Όλοι οι υπόλοιποι που είμαστε απ' έξω έχουμε ένα μειονέκτημα επάνω σ'αυτό και μόνο ως περίεργοι και άσχετοι χωριάτες θα κοιτάμε...
    Όχι οτι δεν έχουμε δυνατότητες να μάθουμε κάποια πράγματα βέβαια, αλλα μέχρι ένα σημείο "μας παίρνει"...

    Γι' αυτούς που επιτίθονται σε γραφόμενα άλλων, να έχουν το νού τους λίγο γιατί αγγίζουν την παράνοια-σχιζοφρένεια. Και γενικότερα, αυτοί που φωνάζουν ακόμα και γραπτώς, ας κρατήσουν επιτέλους "μια πισινή", γιατί τα δεδομένα αλλάζουν όπως και οι καιροί. Αν νομίζουν οτι έπιασαν τον...τράγο απ'τα κέρατα, ας χαλαρώσουν λίγο και ας κοιτάξουν την δουλειά τους μήπως και γίνουμε λίγο παραγωγικοί και "σωθούμε" κάπως σαν χώρα τέλος πάντων...
    Άσε που η πλευρά που πολεμάνε ως οι καλοί χριστιανοί τον σατανά, μπορεί να κρύβει σκοτεινά μυστικά και εάν το μάθουν θα "πιαστούνε κότσο"...Και μπορεί και ο "όσιος" να ξεσκεπαστεί και να φανερωθεί οτι δεν είναι και τόσο τίμιος και οτι νοιάζεται για το δικό του κέρδος μόνο.
    Και στο κάτω κάτω γιατί είναι τόσο μεγάλη η ανάγκη σας για "κυνήγι μαγισσών". Πού το βρήκατε τόσο μίσος και γιατί πρέπει να διοχετευτεί σ'αυτό το θέμα; Γιατί δεν λειτουργείτε ως λογικά όντα που αναζητούν πληροφορίες και ψάχνονται;
    Προσπαθήστε τουλάχιστον...
    Φοβόσαστε μην ανακαλύψετε κάτι που θα σας κάνει να αλλάξετε γνώμη; Θα ήταν λίγο δύσκολο να δικαιολογήσετε την στάση σας μετά ε;
    Αν η λογική σας είναι αντίθετη με οτιδήποτε διαφορετικό ή οποιονδήποτε έχει διαφορετική προσέγγιση για κάποιο θέμα, τότε ζείτε ήδη έναν πόλεμο μέσα στο κεφάλι σας. Και αφού δεν μπορείτε να χωνέψετε κάτι διαφορετικό ως ίσο, τότε ίσως το "ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω" σας κουμαντάρει κάπως...

    Αλλά ας μην το κουράζουμε...
    http://el.wikiquote.org/wiki/%CE%95%CE%BE%CF%85%CF%80%CE%BD%CE%AC%CE%B4%CE%B1
    ..μπορεί να αποτελέσει και μια πολύ ανέξοδη αγχολυτική θεραπεία.


    υ.γ. "Η αγορά ανακυκλωμένου χρυσού είναι η πιο “οικολογική” και κοινωνικά υπεύθυνη επιλογή."
    Εγώ θα έλεγα μην αγοράζετε καθόλου χρυσό ρε παιδιά...Γιατί δηλαδή μήπως αυτοί τον χαρίζουνε τον ανακυκλωμένο; Κέρδος δεν βγάζουν; Αυτοί είναι άγιοι και οι άλλοι όχι;


    Καλό απόγευμα...
    Ζ.Κ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος11/4/11 16:16

    Φρεσκάρουμε τη μνήμη φέρνοντας στην επιφάνεια τα ολέθρια «αποτελέσματα» της δεύτερης μεγαλύτερης (μετά το Τσέρνομπιλ) περιβαλλοντικής καταστροφής στην Ιστορία της Ευρώπης, που συνέβη στην Baia Mare της Ρουμανίας το 2000: από εξορυκτική μονάδα χρυσού διέρρευσαν 100.000 κυβικά μέτρα νερού με πολύ υψηλές συγκεντρώσεις κυανίου και άλλων βαρέων μετάλλων στον ποταμό Tisia και από εκεί στον Δούναβη, πλήττοντας εκτός από τη χώρα αυτή την Ουγγαρία και τη Σερβία. Δεκάδες χιλιάδες ψάρια ξεβράστηκαν, το πόσιμο νερό δηλητηριάστηκε και περισσότερα (τότε) από 100 άτομα -κυρίως παιδιά- νοσηλεύτηκαν σε νοσοκομεία λόγω μόλυνσης της διατροφικής αλυσίδας. Τα πραγματικά αποτελέσματα ακόμα δεν έχουν καταγραφεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος12/4/11 10:35

    Το ατύχημα στη Μπάια Μάρε δεν συγκρίνεται με τίποτα με το Τσερνομπίλ!! Μην υπερβάλλετε τόσο για όνομα του Θεού! Η φύση στη Ρουμανία αποκαταστάθηκε μόνη της μετά απο μερικούς μήνες, στο Τσερνομπίλ θα πάρει εκατοντάδες χρόνια...Μιλάμε για ραδιενέργεια, μην τα τσουβαλιάζετε όλα τόσο αφελέστατα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος13/4/11 12:25

    ξεχάσατε το ατύχημα του κόλπου του Μεξικού (πετρέλαιο) και τη χαβούζα της Κίρκης (λύμματα ελαιοτριβίων)...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος13/4/11 21:50

    ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΕΜΑ.ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΝΑΙ ΣΟΝ ΧΡΥΣΟ.ΧΑΤΖΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.