30.7.12

Συνάντηση κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ με εργαζομένους της ΑΤΕ Bank στην Κομοτηνή


Με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στην Αγροτική Τράπεζα στην Κομοτηνή, συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 30 Ιουλίου, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον βουλευτή Ροδόπης Αϊχάν Καραγιουσούφ, οι οποίοι μετά την ανακοίνωση της μεταβίβασης της ΑΤΕ στην Τράπεζα Πειραιώς, προχωρούν σε κινητοποιήσεις.

Η απορρόφηση της Αγροτικής Τράπεζας από την Τράπεζα Πειραιώς χαρακτηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ διαδικασία που έγινε «χωρίς διαφάνεια και καθαρούς όρους», και υποστηρίζουν ότι σηματοδοτεί την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει άμεσα σε «άρον άρον» ιδιωτικοποιήσεις που θα «πάρουν τη μορφή ξεπουλήματος και άλλων κερδοφόρων κρατικών εταιρειών», όπως αναφέρουν στελέχη του κόμματος.
Ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι η ΑΤΕ είναι κερδοφόρα και, παρότι συμμετείχε στο «κούρεμα» των ομολόγων (PSI), είχε κυβερνητικές διαβεβαιώσεις ότι η ζημιά θα αναπληρωνόταν με την ανακεφαλαιοποίηση από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, αλλά τελικώς εξαιρέθηκε από τη διαδικασία.

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/7/12 17:54

    χααααα κόψτε φάτσες ρε για να κυβερνήσουν χααααααα καλά που είναι και αυτοί και περνάει με γέλιο η κρίση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/7/12 18:55

      des fatsa samara esu k tha deis pws pernaei i krisi...

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος30/7/12 19:12

    Πλήρης εκπροσώπηση του συντεχνιακού κρατισμού, πρώην ΠΑΣΟΚτζήδες και νυν ΣΥΡΙΖΑτζήδες.Οι πιο βολεμένοι.Οσο για τον βουλευτή τι να πει κανελις.Μπαγλαμαδάκι και ρετσίνα όλη μέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος30/7/12 20:30

    Και οι τεσσερις ειναι πολυ γκομενοι.Αυτοι θα μας σωσουν απο την φτωχια.Παιδια, λειπει ο Θεολογος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος30/7/12 23:46

      Ο Ιωαννίδης και ο Μαγαλιός που είναι? Διακοπές?

      Διαγραφή
  4. Εδώ γκρεμίζουν την Ελλάδα και εσείς έχετε το θράσος να κάνετε τόσο ποταπά σχόλια; Δεν ντέπεστε καθόλου όλοι εσείς οι ψευτοθαρραλέοι ανώνυμοι; Γιατί δεν λέτε τη γνώμη σας αντρίκια; Μήπως επειδή θα αποκαλυφθεί πόσο γελοίοι είστε; Τα λαμόγια χάρισαν με κομπίνα την ΑΤΕ στον χρεοκοπημένο Σάλλα και εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ασχολείστε με τα πρόσωπά μας;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/7/12 12:39

      Το πόσο έχεις γελοιοποιηθεί εσυ σε όλη αυτήν την ιστορία των τελευταίων μηνών ακόμη δεν το κατάλαβες.Και συνεχίζεις.Αλλά αυτός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Πήραν όλο το παρασιτικό ΠΑΣΟΚ και το κουρντίζουν για να γελιοποιείται.

      Διαγραφή
  5. Αν εσύ είσαι παράσιτο, εγώ δεν ήμουν και δεν είμαι και αυτό το ξέρουν όλοι!!! Οι ηλιθιότητες ενός ψευτοθαρραλέου ανώνυμου δεν με αφορούν!!! Για την ουσία όμως, δηλ. το ξεπούλημα της ΑΤΕ στο λαμόγιο το Σάλλα, δεν τολμάς να πεις ούτε κουβέντα !!! Έστω και ανώνυμα !!! Από εκεί φαίνεται ποιος είναι παρασιτικό ΠΑΣΟΚ ή όχι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/7/12 14:52

      Αφείστε τον βρε παιδιά κόλλησε πάλι.

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος31/7/12 14:09

    Ο Γιώργος είχε το θάρρος και μεταπήδησε στο ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί όλοι εσείς κόπτεστε με τον συγκεκριμένο κύριο; Έχετε το θάρρος εσείς να το κάνετε; Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/7/12 20:15

      Τον μάζεψαν στο άσυλο θέλεις να πεις..

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος31/7/12 14:54

    Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ, Ο ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΤΕ.ΒΕΝΙΖΕΛΙΚΟΙ ΗΤΑΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος31/7/12 18:44

    βρε γιδια του πασοκ, της νδ και του συριζα βγειτε επιτελουσ απο τα μαντρια σασ. εδω εχουμε να κανουμε με συγκεκριμενο, με λαμογια και με απατη. με οτι γιαλια και να το δεις, παλι λαμογια κι απατη ειναι. η οι ηλιθιοι δεν το βλεπουν η τα ιδια τα λαμογια που μασ εφτασαν ωσ εδω και προσπαθουν να επιβιωσουν. και τα προσωπικα σασ αλλου επιτελους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΑΝΗΣ4/8/12 12:58

    Προς ενημέρωση όλων και διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω κάπου λάθος, δεν είμαι και τόσο ειδικός: Η Αγροτική Τράπεζα προσλαμβάνει από το 1996, δηλαδή τα τελευταία 16 χρόνια, μόνο επιτυχόντες σε γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με μόρια. Βρίσκεται σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εγκεκριμένο και καθημερινά εποπτευόμενο από την τρόικα εξωτερικού με πολύ καλά αποτελέσματα. Οι μισθοί των εργαζομένων της, που έτσι κι αλλιώς ήταν μέτριοι σχετικά με των άλλων τραπεζοϋπαλλήλων, μειώθηκαν περίπου 35%. Τα τελευταία χρόνια η Τράπεζα εμφανίζει (πολλά) κέρδη και η τρύπα στον ισολογισμό της οφείλεται αποκλειστικά στο κούρεμα των ομολόγων. Τέτοια τρύπα, παραπλήσια ή αρκετά μεγαλύτερη αναλογικά εμφανίζουν και άλλες τράπεζες και γι' αυτό τους δίνει κεφάλαια η κυβέρνηση, χρεώνοντας το δημόσιο, δηλαδή τον ελληνικό λαό, διασώζοντάς τες ("ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών"). Αυτό το αυτονόητο αρνείται να το κάνει για την δημοσίου ενδιαφέροντος Αγροτική ενώ το κάνει τουλάχιστον για Εθνική , Άλφα, Γιούρομπανκ και Πειραιώς, δηλαδή για τους ιδιώτες μεγαλοτραπεζίτες. Αντί λοιπόν η συγκυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προκρίνει την ανακεφαλαιοποίηση όλων των τραπεζών και ιδιαίτερα των τραπεζών με δημόσιο χαρακτήρα (π.χ. Αγροτική, Ταχ. Ταμιευτήριο), προτιμά να συκοφαντεί ως προβληματική την Αγροτική και να εκχωρεί το υγιέστερο κομμάτι αυτής της υγιούς Τράπεζας σε ανταγωνιστική Τράπεζα ιδιωτών μεγαλοτραπεζιτών. Σημειώστε ότι πρακτικά το χρηματικό αντάλλαγμα που προσφέρουν οι μεγαλοτραπεζίτες είναι μηδέν. Αποφασίστε εσείς αν είναι ή δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη μεταπολίτευση αυτή η παραχώρηση. Λεπτομέρειες και επιχειρήματα υπάρχουν και άλλα πολλά. Δεν χωρούν σε ένα σχόλιο, τώρα. Πάντως συνυπεύθυνοι είναι η συγκυβέρνηση, μεγαλοτραπεζίτες και μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ. Είδατε πουθενά εσείς να καλύπτονται δημοσιογραφικά με επάρκεια οι πολλές και σφοδρές αντιδράσεις ή διαπιστώσατε, όπως εγώ, μαύρη προπαγάνδα και διαστρέβλωση από τους μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών; Μόνο τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης παίζουν λίγο και αποσπασματικά, έτσι, για ξεκάρφωμα...

    Πραγματικά, ελπίζω να κάνω λάθος, και να αποδειχθεί ότι όλα γίνονται για το καλό του δημοσίου συμφέροντος, του τραπεζικού συστήματος και των εργαζομένων. Δε δείχνουν αυτό όμως τα μέχρι τώρα στοιχεία...

    Δε με νοιάζει τι λέτε για τις "φάτσες" των ενεργών πολιτών εσείς οι ανώνυμοι, εγώ ξέρω ότι οι εργαζόμενοι στην Αγροτική και ο ελληνικός λαός οφείλουν ένα "μπράβο" και ένα "ευχαριστώ" στα κόμματα, στους φορείς και στα πρόσωπα που υπερασπίζονται το δημόσιο συμφέρον, καθώς και τις θέσεις εργασίας και την αξιοπρέπεια υπαλλήλων της Αγροτικής Τράπεζας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μούγκα στη στρούγκα, επι της ουσίας για το θέμα της Αγροτικής από τους ανώνυμους ψευτοθαρραλέους;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.