30.7.12

Τα δάνεια σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ δεν διαγράφονται από τη μεταβίβαση της ΑΤΕ στην Πειραιώς


Τα δάνεια των κομμάτων δεν θα διαγραφούν από τη μεταβίβαση του υγιούς τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού τα δάνεια είναι εξυπηρετούμενα και θα παραμείνουν στο υγιές τμήμα της Αγροτικής.

Τα δάνεια που χορηγήθηκαν στα πολιτικά κόμματα περνά στο υγιές τμήμα και όχι στην παλαιά τράπεζα, γι’ αυτό και αποκλείεται η περίπτωση τα χρέη των κομμάτων να περάσουν ως βάρος στους φορολογούμενους. Τα χρήματα των δανείων δεν πρόκειται να παραγραφούν, ούτε να μεταβιβαστούν στη λεγόμενη παλαιά τράπεζα.
Σύμφωνα με το «Βήμα», αυτό σημαίνει ότι η νέα Αγροτική Τράπεζα, υπό την ομπρέλα της Τράπεζας Πειραιώς, θα περιμένει από τις ηγεσίες των πολιτικών κομμάτων την εξόφληση των δανείων που έχουν χορηγηθεί από την Αγροτική Τράπεζα, στα πλαίσια της κρατικής επιχορήγησης.
Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ φαίνεται από τα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στη Βουλή να χρωστά τα περισσότερα χρήματα σε τράπεζες. Συνολικά χρωστά 120 εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 105 εκατομμύρια στην Αγροτική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2013) και τα 15 εκατομμύρια στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης το 2015).
Το ΠΑΣΟΚ χρωστά συνολικά 111.800.000 ευρώ, από τα οποία τα 96.800.000 στην Αγροτική (λήξη σύμβασης το 2013), 10 εκατομμύρια ευρώ στην Marfin Bank (λήξη σύμβασης το 2015) και 5 εκατομμύρια ευρώ στην Τράπεζα Πειραιώς (λήξη σύμβασης 2015).
Ο ΣΥΡΙΖΑ χρωστά 6 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2014), το ΚΚΕ χρωστά 4.402.054 ευρώ στην Εθνική Τράπεζα (λήξη σύμβασης το 2010), οι Οικολόγοι Πράσινοι χρωστούν 800.000 ευρώ.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/7/12 16:07

    ΠΙΑΖΖΑ ΝΤΕ ΠΟΥΠΟΥΛΟ ΤΟΥ ΓΛΑΡΟΥ ΠΗΡΕΣ ΧΑΜΠΑΡΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΑΠΗΤΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΧΥΔΑΙΟ ΝΤΟΛΙΟ ΜΠΡΙΙΙΙΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/7/12 20:18

    Ο δόλι-ος Ντόλιος όπως τον ξέρουν όλοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΜΠΑΤΖΙΑΝΗΣ4/8/12 22:13

    Προς ενημέρωση όλων και διορθώστε με παρακαλώ αν κάνω κάπου λάθος, δεν είμαι και τόσο ειδικός: Η Αγροτική Τράπεζα προσλαμβάνει από το 1996, δηλαδή τα τελευταία 16 χρόνια, μόνο επιτυχόντες σε γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ ή διαγωνισμούς ΑΣΕΠ με μόρια. Βρίσκεται σε πρόγραμμα αναδιάρθρωσης εγκεκριμένο και καθημερινά εποπτευόμενο από την τρόικα εξωτερικού με πολύ καλά αποτελέσματα. Οι μισθοί των εργαζομένων της, που έτσι κι αλλιώς ήταν μέτριοι σχετικά με των άλλων τραπεζοϋπαλλήλων, μειώθηκαν περίπου 35%. Τα τελευταία χρόνια η Τράπεζα εμφανίζει (πολλά) κέρδη και η τρύπα στον ισολογισμό της οφείλεται αποκλειστικά στο κούρεμα των ομολόγων. Τέτοια τρύπα, παραπλήσια ή αρκετά μεγαλύτερη αναλογικά εμφανίζουν και άλλες τράπεζες και γι' αυτό τους δίνει κεφάλαια η κυβέρνηση, χρεώνοντας το δημόσιο, δηλαδή τον ελληνικό λαό, διασώζοντάς τες ("ανακεφαλαιοποίηση τραπεζών"). Αυτό το αυτονόητο αρνείται να το κάνει για την δημοσίου ενδιαφέροντος Αγροτική ενώ το κάνει τουλάχιστον για Εθνική , Άλφα, Γιούρομπανκ και Πειραιώς, δηλαδή για τους ιδιώτες μεγαλοτραπεζίτες. Αντί λοιπόν η συγκυβέρνηση να κάνει το αυτονόητο, δηλαδή να προκρίνει την ανακεφαλαιοποίηση όλων των τραπεζών και ιδιαίτερα των τραπεζών με δημόσιο χαρακτήρα (π.χ. Αγροτική, Ταχ. Ταμιευτήριο), προτιμά να συκοφαντεί ως προβληματική την Αγροτική και να εκχωρεί το υγιέστερο κομμάτι αυτής της υγιούς Τράπεζας σε ανταγωνιστική Τράπεζα ιδιωτών μεγαλοτραπεζιτών. Σημειώστε ότι πρακτικά το χρηματικό αντάλλαγμα που προσφέρουν οι μεγαλοτραπεζίτες είναι μηδέν. Αποφασίστε εσείς αν είναι ή δεν είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από τη μεταπολίτευση αυτή η παραχώρηση. Λεπτομέρειες και επιχειρήματα υπάρχουν και άλλα πολλά. Δεν χωρούν σε ένα σχόλιο, τώρα. Πάντως συνυπεύθυνοι είναι η συγκυβέρνηση, μεγαλοτραπεζίτες και μεγάλα κεντρικά ΜΜΕ. Είδατε πουθενά εσείς να καλύπτονται δημοσιογραφικά με επάρκεια οι πολλές και σφοδρές αντιδράσεις ή διαπιστώσατε, όπως εγώ, μαύρη προπαγάνδα και διαστρέβλωση από τους μεγαλοδημοσιογράφους των καναλιών; Μόνο τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης παίζουν λίγο και αποσπασματικά, έτσι, για ξεκάρφωμα...

    Πραγματικά, ελπίζω να κάνω λάθος, και να αποδειχθεί ότι όλα γίνονται για το καλό του δημοσίου συμφέροντος, του τραπεζικού συστήματος και των εργαζομένων. Δε δείχνουν αυτό όμως τα μέχρι τώρα στοιχεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.