30.7.12

1η συνεδρίαση του άτυπου συντονιστικού οργάνου φορέων Δράμας


Η πρώτη συνεδρίαση του άτυπου οργάνου συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων της Δράμας πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 30 Ιουλίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας Γιάννη Ξανθόπουλου.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές κκ. Κυριαζίδης και Καραγιαννίδης, οι Δήμαρχοι Δράμας, Παρανεστίου και Κ. Νευροκοπίου, κκ. Χαρακίδης, Καγιάογλου και Μαυρίδης, ενώ ο δήμος Δοξάτου εκπροσωπήθηκε από τον αντιδήμαρχο κ. Τίρλα.
Τα θέματα που συζητήθηκαν, στις περισσότερες περιπτώσεις με συμμετοχή εκπροσώπων των αρμόδιων φορέων, είναι τα εξής:
1.      Προετοιμασία όλων των φορέων του νομού ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στο Ν. Δράμας στα τέλη Αυγούστου.
2.      Συντονισμός της απάντησης και των αντιδράσεων στα πρόσφατα σενάρια εκμετάλλευσης των λιγνιτικών κοιτασμάτων της περιοχής. Υπήρξε παρέμβαση του Προέδρου της Οικολογικής Κίνησης Δράμας.
3.      Καθυστέρηση πληρωμής για τη μεταφορά μαθητών. Υπήρξε παρέμβαση της ηγεσίας των σωματείων ταξί και αγοραίων οχημάτων.
4.      Επαναλειτουργία Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας. Υπήρξε παρέμβαση του Διοικητή και εκπροσώπων των εργαζομένων του ιδρύματος.
5.      Επίδομα θέρμανσης, πιστώσεις για κοπή και προμήθεια καυσόξυλων σε μειωμένες τιμές ενόψει της επόμενης χειμερινής περιόδου.
6.      Επιπτώσεις της παραχώρησης τμήματος της Αγροτικής Τράπεζας σε ιδιώτες. Υπήρξε παρέμβαση αντιπροσωπείας των εργαζομένων στα καταστήματα του Ν. Δράμας.
7.      Συνέχιση υλοποίησης του προγράμματος απασχόλησης για τους απολυμένους της Αθηναϊκής Χαρτοποιίας. Υπήρξε παρέμβαση εκπροσώπων των απολυμένων της ΣΟΦΤΕΞ.
8.      Πρόοδος των εργασιών στις Φυλακές Νικηφόρου
9.      Δημιουργία 4ου τμήματος Α΄ Γυμνασίου στο Μουσικό Σχολείο Δράμας. Υπήρξε παρέμβαση εκπροσώπων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων.
10.  Επιπτώσεις από την καθυστέρηση πληρωμών της ΑΕ ΛΑΓΗΕ στις επιχειρήσεις παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
11.  Παροχή βοήθειας στις εταιρείες παραγωγής οίνου του Ν. Δράμας προκειμένου να βελτιωθούν οι όροι παλαιότερων δανειακών τους υποχρεώσεων.
12.  Αντιμετώπιση του προβλήματος στελέχωσης που αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του Ν. Δράμας ενόψει της απόφασης για την προσωρινή μεταφορά 75 ατόμων από τις υπηρεσίες του νομού μας στον Έβρο, προκειμένου να συμβάλλουν στην καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης. Υπήρξε παρέμβαση αντιπροσωπείας των σωματείων αστυνομικών υπαλλήλων.
Στις δηλώσεις του ο κ. Ξανθόπουλος επισήμανε: «Πλέον οι φορείς της Δράμας, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι και ο Αντιπεριφερειάρχης, θα βρισκόμαστε τακτικά για να συζητούμε τα θέματα που απασχολούν τους πολίτες του νομού μας. Αυτή ήταν η πρώτη μας συνάντηση.
Ήδη η ατζέντα μας είναι γεμάτη από πολύ κρίσιμα θέματα. Θέλω να τονίσω πως έχουμε αποφασίσει ότι οι συναντήσεις αυτές δε θα είναι τυπικές. Θα είναι ουσιαστικές και θα λαμβάνονται αποφάσεις σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπίζουμε από κοινού το κάθε πρόβλημα που ανακύπτει.
Με γρήγορα αντανακλαστικά και χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες. Θεωρώ πως αυτή η πρωτοβουλία θα λειτουργήσει πολύ θετικά για την επίλυση των ζητημάτων που απασχολούν τη δραμινή κοινωνία».

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.