30.7.12

Συνάντηση ΝΕ ΚΚΕ Ροδόπης με την Κοινοπραξία Καπνοπαραγωγών Ροδόπης – Έβρου


Ανακοίνωση εξέδωσε η ΝΕ ΚΚΕ Ροδόπης με αφορμή τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινοπραξίας Καπνοπαραγωγών Ροδόπης Έβρου.

«Πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα οι μικροί και μεσαίοι αγρότες και στη Ροδόπη, τριάντα χρόνια από την ένταξη στην ΕΟΚ τότε, ΕΕ σήμερα, πως όλες οι αποφάσεις της, που παίρνονται με τη σύμφωνη γνώμη των κυβερνήσεων των χωρών μελών της, είναι αντίθετες μα τα συμφέροντά τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται: «Το ΚΚΕ προειδοποίησε έγκαιρα και προειδοποιεί, για τις συνέπειες αυτών των αποφάσεων.
Έτσι και σήμερα προειδοποιεί για τη νέα αναθεώρηση της ΚΑΠ (Κοινή Αγροτική Πολιτική) για το 2013-2020, ότι οδηγεί σε ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή μικρών και μεσαίων αγροτών, καπνοπαραγωγών, βαμβακοπαραγωγών κτλ.
Γιατί: Θα έχουμε σημαντική μείωση των επιδοτήσεων. Ο μέσος όρος των επιδοτήσεων στην ΕΕ εμφανίζεται να είναι γύρω στα 270 ευρώ ανά εκτάριο και όπως προκύπτει οι επιδοτήσεις μετά το 2013 θα συγκλίνουν προς αυτό το νούμερο ή όποιο άλλο νούμερο προκύψει μετά τον καθορισμό της χρηματοδότησης της ΚΑΠ. Και είναι προφανές ότι ο μέσος όρος δικαιωμάτων στην ΕΕ δεν θα ανέβει, αλλά θα μειωθεί κι άλλο. Στην Ελλάδα ο μέσος όρος της επιδότησης ανά εκτάριο είναι 540 ευρώ περίπου, σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ και όπως εκτιμάται θα χαθεί το 40% περίπου των επιδοτήσεων με βάση τον ισχύοντα ελληνικό μέσο όρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.