7.2.12

Νέο πολιτικό σκηνικό με οκτώ κόμματα στη Βουλή σύμφωνα με το βαρόμετρο της Public Issue

Ανατροπές στα πολιτικά δεδομένα και ένα ρευστό κοινωνικό σκηνικό αποτυπώνει το βαρόμετρο του ΣΚΑΪ και της Public Issue για τον Φεβρουάριο του 2012. Πιο συγκεκριμένα:

Στην πρόθεση ψήφου το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει ποσοστό μόλις 8% και πρώτο κόμμα αναδεικνύεται η ΝΔ με 31%, αλλά χωρίς αυτοδυναμία. Ακολουθούν η Δημοκρατική Αριστερά με 18%, το ΚΚΕ με 12,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 12%, ο ΛΑΟΣ με 5%. Στη Βουλή φαίνεται να μπαίνουν οι Οικολόγοι με 3,5% και η Χρυσή Αυγή με 3%. Η Δημοκρατική Συμμαχία λαμβάνει 2%.
Τονίζεται ότι το ποσοστό αποχής ανέρχεται στο 30%. Οι αρνητικές γνώμες για το ΠΑΣΟΚ φτάνουν στο 89% και ακολουθούν οι αρνητικές γνώμες για ΛΑΟΣ (76%), ΚΚΕ (69%), ΝΔ (68%) και ΣΥΡΙΖΑ (60%).
Αναφορικά με τη δημοτικότητα των πολιτικών αρχηγών, πρώτος έρχεται ο Φώτης Κουβέλης με 56% και ακολουθούν: Αλέξης Τσίπρας με 41%, Αντώνης Σαμαράς με 31%, Αλέκα Παπαρήγα με 27%, Γιώργος Καρατζαφέρης με 25%, Ντόρα Μπακογιάννη με 19% και τελευταίος έρχεται ο Γιώργος Παπανδρέου με 9%.
Αναφορικά με την ανάγκη διεξαγωγής των εκλογών, το 58% θεωρεί ότι μάλλον χρειάζονται, έναντι του 38% που θεωρεί ότι μάλλον δεν χρειάζονται. Τον Ιανουάριο του 2011 το ποσοστό που ήθελαν εκλογές ήταν 14% και τον περασμένο Ιανουάριο, το ποσοστό αυτό είχε ανέλθει στο 46%.
Το 91% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι τα πράγματα στη χώρα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση και το 79% δηλώνει δυσαρεστημένοι από τον τρόπο που λειτουργεί η Δημοκρατία. Ικανοποιημένο είναι μόλις το 7%, ενώ για το 13% η Δημοκρατία δεν υπάρχει και έχει καταργηθεί.
Κατά του Μνημονίου είναι το 79% και υπέρ μόλις το 12%.
Αναλυτικά τα στοιχεία του βαρόμετρου δείτε τα εδώ!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/2/12 09:54

    Καλά. Κι άλλη φορά μας τα είπαν αυτά. Ειδικά για τον Κουβέλη αν φωτογραφηθεί ξανά με τον Δάμωνα και μαζέψει ότι έδιωξε εδώ και χρόνια το ΠΑΣΟΚ , ούτε στη Βουλή θα μπει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/2/12 16:34

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ; ΓΕΡΑ ΛΙΓΑΚΙ ΑΚΟΜΗ ΝΑ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙ ΤΟ ΠΡΑΜΑ....ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 2 ΘΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ...ΟΠΟΤΕ Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/2/12 18:20

    Δηλαδή όλοι αυτοί οι χαιρέκακοι στοιχηματίζουν ότι στις εκλογές το ΠΑΣΟΚ θα πάρει κάτω από 15%; Όχι ότι το 15% είναι καλό αλλά τέλος πάντων κάτι για να αξίζει να στοιχηματίσεις. Ε λοιπόν εγώ άνετα θα στοιχημάτιζα ότι θα πάρει πάνω από 15%.
    Βάζει κανείς στοίχημα για το αντίθετο;

    Και κάτι άλλο, αν οι εκλογές γίνουν μετά το καλοκαίρι, στοιχηματίζω ότι ο σχηματισμός σκέτο ΠΑΣΟΚ ή ΠΑΣΟΚ και κάτι άλλο θα είναι πρώτο κόμμα. Θέλει κανείς να βάλει τέτοιο στοίχημα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος9/2/12 09:47

    ΜΟΝΟ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΗ Ο ΤΟΠΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.