22.7.11

Και ο νομός Ροδόπης … στο ΕΣΠΑ … πότε

«Από εδώ και μπρος, όποιος δεν είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο που έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ, θα απορρίπτεται και οι πόροι θα αποδεσμεύονται για να χρησιμοποιηθούν σε άλλα έργα», τόνισε τη Δευτέρα 18 Ιουλίου, ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, όπου παρουσίασε 10 μέτρα για την επιτάχυνση του ΕΣΠΑ.

Ο υπουργός έκανε λόγο για 4.762 νεκρά έργα αξίας 5,5 δις ευρώ, που είναι ενταγμένα από το 2008, και τα οποία δεν έχουν ακόμη προχωρήσει σε συμβασιοποίηση, δημοπράτηση και πληρωμές. Όπως τόνισε ο υπουργός, «τα έργα αυτά αξιολογούνται ένα προς ένα και είτε προχωρούν άμεσα σε υλοποίηση είτε απεντάσσονται.
Αποτελεί ρητή και αδιαπραγμάτευτη εντολή προς τις Διαχειριστικές Αρχές της χώρας τα ενταγμένα έργα που παραμένουν για διάστημα μεγαλύτερο των 6 μηνών χωρίς να έχουν προχωρήσει σε δημοπράτηση, να απεντάσσονται αμέσως από τα προγράμματα.»
Μάλιστα, ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε την Περιφέρεια Αττικής, όπου «από τα συνολικά 3 δις ευρώ που διαχειρίζεται έχει παρκαρισμένα, νεκρά δηλαδή, τα μισά σε νεκρές εκχωρήσεις και ανενεργά έργα». Περισσότερα δείτε εδώ, καθώς και το πλήρες κείμενο…
Όπως διαπιστώνεται από την συνέντευξη του υπουργού κ. Χρυσοχοϊδη πολλά αλλάζουν στον προγραμματισμό στην ένταξη και στην υλοποίηση των αναπτυξιακών έργων που χρηματοδοτούνται από τα Κοινοτικά Προγράμματα.
Τίθενται πλέον στο περιθώριο οι κάθε τόσο ανεύθυνες ανακοινώσεις των μαυρογυαλούρων θεσμικών, πολιτικών των φανταστικών και μη υλοποιήσιμων έργων. Που πάντοτε στόχευαν στην «αλίευση» εκλογικής και μόνο πελατείας, δηλαδή να επανεκλεγούν με λόγια του αέρα.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις σε ότι αφορά το ΕΣΠΑ, θα διαπιστωθεί από τους πολίτες, ποιοί μετακλητοί Περιφερειάρχες και ποιοί αιρετοί Νομάρχες και αιρετά Νομαρχιακά Συμβούλια προσπάθησαν και εργάσθηκαν με σύνεση και αποτελεσματικότητα στον προγραμματισμό αναπτυξιακών έργων, που θα συμβάλλουν στην αλλαγή πορείας των νομών της Περιφέρειας στην οποία εκλέχθηκαν να υπηρετήσουν τον «λαό τους».
Θα αποδειχθεί αν οι θεσιθήρες πολυπράγμονες συνεργάτες τους και οι αιρετοί πρώην νομαρχιακοί σύμβουλοι θα φέρουν θετικό αποτέλεσμα στη Ροδόπη και στους Ροδοπαίους με τις προτάσεις τους ή θα τις απορρίψει η Επιτροπή Διαχείρισης. Ο χρόνος θα το δείξει.
Πάντως από την ανάληψη των καθηκόντων του που σε τακτά χρονικά διαστήματα ανακοίνωσε έργα που εντάχθηκαν σε νομούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ο κ. Σιώκος η συμμετοχή της Ροδόπης στην «ανάπτυξη» είναι σχεδόν μηδενική ανάλογα με τους λοιπούς νομούς. Και τούτο μάλλον οφείλεται στο ότι δεν υπήρχαν «ώριμες μελέτες και προτάσεις».
Εκτός κι αν γίνει η έκπληξη του Τζόκερ στο μέλλον. Ποντάρουμε και καμιά φορά δεν ξέρεις τι γίνεται, υπάρχει και το φωτοστέφανο στους πολιτικούς.
Στις πρώτες εντάξεις έργων που ανακοίνωσε ο κ. Γιαννακίδης «σηματοδοτούν εμπράκτως την πολιτική επιλογή η οποία είναι απόλυτα εναρμονισμένη με το μοντέλο που επιθυμούμε να δημιουργήσουμε στην νέα Περιφέρεια»…
Ο νομός Ροδόπης είναι εκτός της σφαίρας ανάπτυξης!!!

D-Frida

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος23/7/11 08:48

    Λόγια, Λόγια, Λόγια..Ποτέ πράξεις μόνο Λόγια με θεωρίες που πρέπει να αποδειχτούν, για να αποδειχτεί μία θεωρία πρέπει να γίνουν κάποιες πράξεις- πράξεις και όχι υποθέσεις. Και για να γίνουν πράξεις πρέπει να παρθούν αποφάσεις και κάθε απόφαση έχει κάποιο ρίσκο. Δυστυχώς ή ευτυχώς. Προτιμάω πράξεις που είναι αντίκρισμα αποφάσεων να βλέπω αποτελέσματα (θετικά ή αρνητικά δεν παίζει ρόλο) Παρά να ακούω θεωρίες και λόγια χωρίς αντίκρισμα όπως για χρόνια έκαναν οι μαυρογυαλούροι της πολιτικής. Μην μιλάτε πράξτε αποδείξτε. Τα λόγια τα λέει ο καθένας δεν χρειαζόμαστε μία πολιτική οντότητα για να τα πει.. μπορεί να τα πει ο καθένας από εμάς ο λαός για αυτό έχουμε Δημοκρατία για να μιλάμε ελεύθερα, άλλα και τα πολλά λόγια καμιά φορά είναι φτώχια!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.