21.2.11

Προβάδισμα ΠΑΣΟΚ δείχνουν γκάλοπ της Rass και της Pulse

Προβάδισμα 3,5 ποσοστιαίων μονάδων στο ΠΑΣΟΚ δίνουν δύο νέες δημοσκοπήσεις για την πρόθεση ψήφου που δημοσιεύονται στον κυριακάτικο Τύπο.
Ειδικότερα, σε έρευνα της εταιρίας «Pulse» για λογαριασμό της εφημερίδας «Τύπος της Κυριακής», το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει την προτίμηση των ερωτηθέντων σε ποσοστό 23,5%, έναντι 20% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 9%, ο ΛΑΟΣ 5,5%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι, η «Δημοκρατική Αριστερά» του Φώτη Κουβέλη και η «Δημοκρατική Συμμαχία» της Ντόρας Μπακογιάννη ισοψηφούν στο 2%, ενώ 3% εκφράζουν την προτίμηση τους σε άλλο κόμμα.
Το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι προτίθενται να απόσχουν από την εκλογική διαδικασία ή ότι θα προτιμήσουν το λευκό ψηφοδέλτιο ανέρχεται στο 22%, ενώ το 8% των ερωτηθέντων δηλώνουν αναποφάσιστοι.
Αντιστοίχως σε έρευνα της εταιρίας «Rass» για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Παρόν της Κυριακής» την προτίμηση τους στο ΠΑΣΟΚ εκφράζουν το 26,1% των ερωτηθέντων, έναντι 22,7% που προτιμούν τη ΝΔ.
Από τα άλλα κόμματα, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8%, ο ΛΑΟΣ 5,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,2%, οι Οικολόγοι - Πράσινοι 3%, η Δημοκρατική Συμμαχία 1,8% και η Δημοκρατική Αριστερά 1,7%. Το 2,8% των ερωτηθέντων προτιμούν «άλλο» κόμμα, 2,6% δηλώνουν προτίμηση στο λευκό ή το άκυρο ψηφοδέλτιο, ενώ στο 23% είναι, σύμφωνα με την έρευνα, η αδιευκρίνιστη ψήφος.

3 σχόλια:

  1. Σας το έχω ξαναπεί: οι δημοσκοπήσεις τώρα δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σημασία, εφόσον κάποια στιγμή η κυβέρνηση ανεχθεί περικοπές στον ιδιωτικό τομές και κυρίως στη μεγαλύτερη μερίδα του, ήτοι τον τραπεζικό.

    Μάλιστα, επειδή προβλέπεται ότι κάποιες συγχωνεύσεις θα φέρουν απολύσεις, θα πρέπει η elite της χώρας να έχει υπ' όψιν ότι, εφόσον συμβεί αυτό, η σημερινή Λιβύη θα τους φαίνεται... καλή ιδέα για περίπατο, μπροστά σ' αυτό που θα αντιμετωπίσουν εδώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/2/11 21:10

    Uli Chris

    ο πεινασμένος και ο καιροσκόπος
    ( δεξιός ) καρβέλια ονειρεύεται!!

    Ο Αντωνάκης ο Σαμαράς με το μαγικό ραβδί αλά χάρι Πότερ θα εξαφανίσει το έλλειμμα και θα φέρει ανάπτυξη στον τόπο!!

    Ωραία παραμυθιάζεστε εκεί στην Ν.Δ. ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ Νουδία???

    Πρόσεχε τι λες!

    Μπορεί να έχω πολλά κουσούρια, αλλά "γαλάζιος" δεν ήμουν ποτέ.

    Πεισματάρης κι επίμονος ίσως, αλλά όχι μέχρι του βαθμού της... γαλαζιότητας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.