21.2.10

Φιλάκιααα…


Η φωτογραφία είναι ενδεικτική του τι επικράτησε σήμερα στην πρώτη προσυνεδριακή συνδιάσκεψη της ΝΔ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας! Πολύ αγάπη, πολλά ματς μουτς.
[via photo]

6 σχόλια:

  1. Κριστοφερ21/2/10 22:01

    Πραγματικός μπούλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/2/10 22:59

    Της πάπιας ο κ....ος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/2/10 07:06

    ΦΙΛΑΚΙΑ ΡΟΥΦΙΧΤΑ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος22/2/10 11:23

    Ω…! Σε τι κόσμο ζούμε μπαμπά!!! Προς κάθε ανίδεο ανεύθυνο που υπόσχεται ότι ακόμη αποζημιώνονται και τα δώρα της φύσης!!!!!! Αλλού τα «αγοράζουν»!!!!!!
    Το μοναδικό «προτέρημα» τους είναι να παρασύρουν στις ιδιοτελείς πολιτικές κουτοπονηριές τους και τους σοβαρούς και υπεύθυνους πολιτικούς και τους μεροκαματιάρηδες. Μην ξεχνάμε την ΕΑΣ τα κλωστήρια και τις λοιπές …… φαντασιώσεις του.

    Το πλαγκτον θα σώσει τον πλανήτη;

    Σε λίγες εβδομάδες ξεκινά ένα μεγαλεπήβολο - αν και αμφιλεγόμενο για κάποιους ειδικούς - σχέδιο με στόχο τον περιορισμό του φαινομένου του θερμοκηπίου. Το πρόγραμμα προβλέπει την ενίσχυση των ωκεανών με πλαγκτόν το οποίο είναι ο υπ’ αριθμόν ένα «εχθρός» του διοξειδίου του άνθρακα: Απορροφά το διοξείδιο του άνθρακα που αποτελεί το «καύσιμο» του φαινομένου του θερμοκηπίου.

    [img]http://img147.imageshack.us/img147/742/planktonzx7.jpg[/img]

    Αμερικανική εταιρεία θα προσπαθήσει να αυξήσει με τεχνητό τρόπο τη δημιουργία πλαγκτού στις θάλασσες. Ένα σκάφος θα ταξιδέψει στον Ειρηνικό Ωκεανό, 350 μίλια έξω από τις ακτές των νησιών Γκαλάπαγκος και θα ρίξει στη θάλασσα τόνους κονιορτοποιημένου σιδήρου (σίδηρο σε μορφή σκόνης). Οι ειδικοί ευελπιστούν ότι ο σίδηρος θα οδηγήσει στη δημιουργία πλαγκτού και μάλιστα σε ποσότητες τέτοιες που θα είναι ορατές από το Διάστημα.

    Στόχος είναι να δημιουργηθεί πλαγκτόν επαρκές να απορροφήσει μεγάλες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα. Ο σίδηρος επιλέχθηκε επειδή διαθέτει τα βασικά θρεπτικά συστατικά για την ανάπτυξη του πλαγκτού και αν η πρώτη προσπάθεια στεφθεί με επιτυχία οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος θα σπεύσουν να κάνουν αυτές τις «ενέσεις» πλαγκτού σε άλλες περιοχές των ωκεανών που είτε δεν υπάρχει πλαγκτόν είτε υπάρχει σε μικρές ποσότητες.

    Το φυτοπλαγκτόν (η φυτική μορφή του πλαγκτού) δυσκολεύεται πολύ να αναπτυχθεί σε συνθήκες έλλειψης σιδήρου και έτσι η «εμφύτευση» του στη θάλασσα πιστεύεται ότι θα βοηθήσει στην ανάπτυξη του. Το πρόγραμμα δημιουργίας πλαγκτού σχεδίασε η εταιρεία Planktos που εδρεύει στην Καλιφόρνια και βασίζεται σε παλαιότερες έρευνες δημιουργίας «τεχνητού» πλαγκτού.

    Στις έρευνες αυτές είχε διαπιστωθεί μεν ότι ο σίδηρος προκαλεί «άνθηση» του πλαγκτού, πλην όμως οι επιπτώσεις της διαδικασίας κάθε άλλο παρά ξεκάθαρες ήταν. Παρ’ όλα αυτά η εταιρεία προχωρεί στο σχέδιο της και ελπίζει ότι σε πρώτη φάση θα μπορέσει να δημιουργήσει 50-60 εκατομμύρια τόνους πλαγκτού, ποσότητες που υπολογίζεται ότι τελικά θα μπορέσουν να απορροφήσουν 3-5 εκατομμύρια τόνους διοξειδίου του άνθρακα.
    Για να το πετύχουν οι υπεύθυνοι του προγράμματος, σκοπεύουν να ρίξουν στην θάλασσα 100 τόνους σιδήρου, παραβλέποντας τους φόβους για πιθανή οικολογική καταστροφή που έχουν εκφράσει πολλοί επιστήμονες. Αν όλα πάνε καλά, από την αύξηση του πλαγκτού δεν θα ωφεληθεί μόνο η ατμόσφαιρα, αλλά και πολλά θαλάσσια είδη αφού ως γνωστόν αποτελεί τη βάση της διατροφικής αλυσίδας στους ωκεανούς.

    Πηγή: Physics4u.gr
    [center][img]http://img47.imageshack.us/img47/6976/arescinema1knk9.jpg[/img][/center]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/2/10 17:01

    Μηπως ξερει καποιος με ποσα χρηματα επιχορηγησε τον συλλογο Λεσβιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος24/2/10 11:19

    «ΧΡΟΝΟΣ»-24.02.2010
    Για το Πλαγκτον σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «ΧΡΟΝΟΣ» ο πρόεδρος του συνεταιρισμού «Άγιος Νικόλαος» της Βιστωνίδας και κατά κύριο επάγγελμα αλιέας και όχι……., κ. Στέλιος Μπαλάσης, λέει:

    Στην ερώτηση της δημ. Προβλήματα μόλυνσης αντιμετωπίζετε;

    «Τα προβλήματα μόλυνσης είναι σημαντικά με την έννοια ότι μέσα στην λίμνη πέφτουν τρία ποτάμια, ο Κόσυνθος, ο Κομψάτος και ο Τράβος. Τα ποτάμια αυτά, όταν πλημμυρίζουν φυσικά, φέρνουν πολλά φερτά υλικά. Παράλληλα ξεπλένουν και τις αγροτικές καλλιέργειες, τα συσσωρευμένα φυτοφάρμακα και αγροτικά λιπάσματα, οπότε η ρύπανση που συμβαίνει στον πυθμένα της λίμνης, στην λάσπη δηλαδή, είναι σημαντική. Γι’ αυτό και τα είδη των ψαριών που σας ανέφερα προηγουμένως, είναι τα λεγόμενα ευρύαλα, δεν έχουν σχέση με τον πυθμένα. Είναι ψάρια που αναπτύσσονται από την άνοιξη μέχρι το φθινόπωρο ή τις αρχές του χειμώνα, στα νερά της λίμνης, όχι στο υπόβαθρο, δηλαδή την λάσπη της λίμνης, η οποία είναι κατά κάποιο τρόπο δηλητηριασμένη, είτε από τα αμμωνιακά, είτε από τα νιτρώδη, είτε από τα φυτοφάρμακα. Η συσσώρευση αυτή όμως αναπτύσσει και έναν άλλο παράγοντα, τον ευτροφισμό της λίμνης, δηλαδή δημιουργεί το πλαγκτόν το οποίο είναι συνέχεια της ζωής και κατ’ επέκταση και του Θρακικού πελάγους. Παράλληλα με την λίμνη Βιστωνίδα λειτουργούν από τον Νέστο μέχρι την Αλεξανδρούπολη, άλλες 7 λιμνοθάλασσες, δημιουργώντας ένα πλούτο σε πλαγκτόν, το οποίο είναι απαραίτητο στοιχείο στην τροφή των ψαριών, γι’ αυτό και το Θρακικό πέλαγος θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα πελάγη σε αφθονία ιχθυοπληθυσμού».

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.