16.2.10

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο νομός Έβρου. Εκκενώθηκαν χωριά

Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι σε πολλές περιοχές του νομού Έβρου καθώς η στάθμη του ποταμού ανεβαίνει διαρκώς. Το ύψος του νερού ξεπέρασε κατά πολύ τα 6 μέτρα με όριο συναγερμού τα 5 μέτρα και 72 εκατοστά. Περιουσίες έχουν καταστραφεί και έχει πλημμυρίσει έκταση μεγαλύτερη από 150.000 στρέμματα. Δεκάδες σπίτια εκκενώθηκαν στα χωριά Λάβαρα και Πραγγί μετά την υποχώρηση του αναχώματος στο Ισαάκειο Διδυμότειχου. Από τα ξημερώματα οι κάτοικοι μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους κι όσα ζώα μπορούν σε ασφαλή σημεία.

Τις τελευταίες ώρες ο όγκος του νερού που δέχεται ο Έβρος από την Βουλγαρία, όπου και εκεί σημειώνονται εκτεταμένες πλημμύρες, έχει αυξηθεί κατά 30%. Η νομαρχία Έβρου καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή του «Δέλτα», αλιείς, γεωργούς, κτηνοτρόφους, κυνηγούς και επισκέπτες, να φύγουν άμεσα καθώς πλέον το ύψος των νερών όλων των ποταμών του νομού είναι πάνω από το όριο συναγερμού. Τα δρομολόγια των τρένων μεταξύ Αλεξανδρούπολης - Ορμενίου έχουν διακοπεί.
Μεγάλη είναι η ανησυχία των αρχών για το αν θα αντέξει το ανάχωμα στις Φέρρες, ενώ παράλληλα μεγάλος είναι ο κίνδυνος πλέον και για τον Πόρο. Όλοι κάνουν λόγο για μια δύσκολη νύχτα ενώ κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει εάν αναγκαστούν οι βουλγαρικές αρχές ν’ ανοίξουν τα φράγματά τους.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/2/10 09:33

    «Τελείωσε το πάρτι με τα χώματα»
    Γ. Ντόλιος
    Υφυπουργός Εσωτερικών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/2/10 12:16

    Η Θράκη και οι κλιματικές αλλαγές καίνε την ελληνική γη

    Eρευνα - ντοκουμέντο για τις επιπτώσεις σε παραγωγούς και τιμές. - Η ξηρασία του 2007 αλλοίωσε προϊόντα και έφερε ζημιές εκατομμυρίων ευρώ.

    Οι συνέπειες των κλιματικών αλλαγών στην ελληνική γεωργία δεν είναι μια υπόθεση εργασίας: υπάρχουν σήμερα. Αγρότες και καταναλωτές άρχισαν να πληρώνουν τις επιπτώσεις της αλόγιστης ανάπτυξης, της αδιαφορίας για το περιβάλλον και τη φύση. Αυτές οι επιπτώσεις φαίνονται στον πάγκο της λαϊκής αγοράς, αλλά υπολογίζονται σε ευρώ, επηρεάζουν, δηλαδή, το εισόδημα παραγωγών και καταναλωτών.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    Ερχεται το τέλος του ελληνικού κρασιού

    Εφιαλτικά σενάρια για την αμπελουργία, 3.500 χρόνια μετά την εξαφάνιση του αιγυπτιακού οίνου
    Οι Αιγύπτιοι έφτιαχναν κρασί αρκετές χιλιετίες πριν από τη γέννηση του Χριστού. Σταμάτησαν, όμως, στη δεύτερη χιλιετηρίδα π.Χ.– τότε άρχιζε η Ελλάδα να καλλιεργεί αμπέλια και να παράγει κρασιά.

    Σε λίγες δεκαετίες, θα βγει και η Ελλάδα από τον παγκόσμιο οινικό χάρτη και θα αρχίσουν να παράγουν κρασί χώρες όπως η Δανία και η Μεγάλη Βρετανία! Οι κλιματικές αλλαγές, τότε και τώρα, ευθύνονται γι’ αυτό. Το «σενάριο» να σταματήσει η Ελλάδα να παράγει κρασί δεν είναι φανταστικό, αλλά είναι μία των κλιματικών αλλαγών στη γεωργία.

    Ετσι, φαίνεται στους παγκόσμιους χάρτες που έφτιαξαν οι επιστήμονες σε τέσσερις διαφορετικές χρονικές στιγμές ότι η Ελλάδα (με εξαίρεση την Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη) θα βγει εκτός της «ευνοϊκής περιοχής για την αμπελουργία», σε περίπου σαράντα χρόνια από σήμερα (έτος 2049)! Και το 2099 εντοπίζεται κίνδυνος για την παραγωγή ποιοτικών οίνων στην Ελλάδα.
    ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
    Περισσότερες πληροφορίες: http://www.inout.gr/showthread.php?t=19546

    Τα λοιπά που λέγονται για την κλιματική αλλαγή είναι για να αποκρύψουν την ανευθυνότητά τους, σύμφωνα με την έρευνα η Θράκη δεν «είναι κόλαση», είναι παράδεισος.
    Ούτε η Θράκη κινδυνεύει από το χόρτο «Γερμανός» που μεταφέρθηκε στην Ελλάδα με τις μπότες των Γερμανών στρατιωτών όπως αναφέρθηκε στην εφημερίδα «Παρατηρητής» προ 15νθημέρου περίπου. Απλά θέλουν να μας πουλήσουν τις πεταλουδίτσες και τα ζωυφάκια για την καταστροφή του χόρτου «Γερμανός». Αυτή η ιστορία μοιάζει με την ιστορία της γρίπης των χοίρων, μας προμήθευσαν τα εμβόλια μέσα στην φτώχεια μας και τώρα δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε.

    «Η Ευτυχία είναι απλή, όταν ξέρεις να την δίνεις.....................όταν δεν ξέρεις μην κινδυνολογείς».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/2/10 18:07

    Θα πουντιάσουν από τα βρεγμένα πετσετάκια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.