22.1.10

Αργύρης Πλέσιας: «Το ΤΕΕ Θράκης οφείλει να διαφυλάσσει την κοινωνία στο θέμα των χρυσορυχείων»


«Η τοπική κοινωνία πρέπει να μπορεί να βάλει και τα δικά της κριτήρια. Ο Κώδικας Δεοντολογίας του ΤΕΕ του ‘64 λέει σε μας τους μηχανικούς: Η γνώση που έχετε πάρει είναι ένα κοινωνικό αγαθό που σας το έδωσε η κοινωνία για να την διαφυλάξετε στον τομέα ευθύνης σας. Εμείς αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε. Προσπαθήσαμε να κάνουμε κοινωνίες που ξέρουν για τι μιλάν και ξέρουν γιατί θέλουν αυτό ή δεν θέλουν αυτό».
Ο Αργύρης Πλέσιας, γραμματέας του Περιφερειακού Τμήματος Θράκης του ΤΕΕ, μιλάει για τον τρόπο που αντιμετώπισε το ΤΕΕ το ζήτημα της εξόρυξης και μεταλλουργίας χρυσού και πώς κατέληξε στην αρνητική τοποθέτησή του που συμπίπτει με τη θέση του συνόλου της κοινωνίας της Θράκης.
[via]

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/1/10 16:03

    Αλήθεια, άλλος είναι ο κώδικας δεοντολογίας του ΤΕΕ στη Θράκη και άλλος ο κώδικας δεοντολογίας των άλλων παραρτημάτων του ΤΕΕ? Γιατί από τις παρουσιάσεις-τοποθετήσεις στην ημερίδα του ΤΕΕ διαφαίνεται μια συνολικά θετική στάση ως προς τη μεταλλουργία χρυσού..
    Επίσης ας προσδιορίσουμε ποιά είναι η τοπική κοινωνία για την οποία κάποιοι κόπτονται ότι δεν ερωτάται: Είναι το Πέραμα η τοπική κοινωνία? Μήπως είναι η Κομοτηνή και η Αλεξανδρούπολη? Μήπως είναι η
    Θράκη ή τελικά η βόρεια Ελλάδα? Αν από όλους τους παραπάνω είναι και το Πέραμα τότε να μας πείτε ποιά η γνώμη τους για την επένδυση του χρυσού...Εκτός και αν η γνώμη των κατοίκων του Περάματος δεν έχει βαρύτητα για κάποιους..
    Κύριοι σοβαρευτείτε. Πιστεύετε ότι είναι ποτέ δυνατόν οι πολυεθνικοί κολοσοί του εξορυκτικού κλάδου να "ξεχάσουν" το χρυσό αξίας δις ευρώ της Θράκης μέχρι όπως λέτε να βρεθεί εναλλακτική τεχνολογία του κυανίου? Και τότε θα τους πούμε τώρα ελάτε προχωρείστε στην εξόρυξη και εξαγωγή χρυσού και συγνώμη για την ταλαιπωρία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/1/10 20:27

    Φίλε, Ανώνυμος 23/1/10 16:03
    Έχετε απόλυτο δίκαιο, κυκλοφορούν πολυάριθμοι κώδικες, ομοιάζουν
    τον «Κώδικα μυστήριο D’Vinci» που ποτέ δεν αποκωδικοποιήθηκε, παρά τις προσπάθειες ειδικών επιστημόνων. Και μυστηριωδώς εξαφανίστηκαν και ερευνητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.