22.1.10

Εξίσωση ή ισότητα;

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο, γι’ αυτούς που ξέρουν αριθμητική. Ακόμη πιο διαφορετικές είναι οι έννοιες όταν πρόκειται για εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών. Μόνον που μερικοί αδαείς – στην καλύτερη περίπτωση – υποστηρίζουν ότι η εξίσωση γίνεται στα πλαίσια της ισότητας των 2 φύλλων! Και λέω αδαείς «στην καλύτερη περίπτωση» γιατί κάποιος που τυγχάνει να έχει παιδιά θα καταλάβει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται περί ΑΝΑΛΓΗΣΙΑΣ!
Έχουν βολευτεί οι νομοθέτες στη πεντάρας σε Ευρώπη και Ελλάδα να βρίσκουν τέτοιες αρπαχτές για να κλείνουν τρύπες σε προϋπολογισμούς. Η ερώτησή μου είναι: «Γιατί οι γυναίκες τους δεν τους έχουν ανοίξει ακόμη… ΤΡΥΠΕΣ ΣΤΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥΣ;;;».
Γιατί, ακόμη κι εμείς οι άντρες, γνωρίζουμε ότι οι γυναίκες που εργάζονται και είναι και μητέρες ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕ ΜΑΣ! Οπότε, δεν τους… αξίζει ο ίδιος χρόνος ξεκούρασης στα γεράματά τους! Είναι δυνατόν, μια γυναίκα με παιδιά, που τη νύχτα ξενυχτά (λιγότερο ή περισσότερο και ανάλογα με το πόσα έχει) και την άλλη μέρα πηγαίνει στη δουλειά να συνταξιοδοτείται… όταν συνταξιοδοτούμαστε κι εμείς;
ΜΑ… ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΟΛΟΙ, ΤΡΕΛΑΘΗΚΑΝ ΚΙ ΟΙ Κ@ΛΟΙ;;; Ή αλλιώς: ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑ ΜΑΣ;;;
Θεωρείτε ότι η συνταξιοδότηση 10 και 15 χρόνια νωρίτερα είναι χαριστικοί; Ε, μάλλον «το κάψατε»! (Το… κουρκούτι στο κεφάλι σας, εννοώ). Κι εμείς πρέπει να απολογηθούμε στις γυναίκες μας και στα παιδιά μας για την… ηλιθιότητα που σας δέρνει;;; ΕΛΕΟΣ!!!
Θέλετε δίκαιους νόμους; Να πείτε: οι άτεκνες θα συνταξιοδοτούνται μαζί με τους άντρες. Αυτές που έχουν παιδί θα συνταξιοδοτούνται 7 έτη νωρίτερα (τουλάχιστον και χαριστικά – όχι γι’ αυτές, αλλά… ΓΙΑ ΣΑΣ!!!). Αυτές που έχουν 2 παιδιά θα συνταξιοδοτούνται έτη νωρίτερα. Στα 3 παιδιά θα συνταξιοδοτούνται έτη νωρίτερα. Στο τέταρτο… Ε… αυτό μόλις το κάνουν, ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ FULL ΣΥΝΤΑΞΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΠΙΤΙ!!! (Και να μην αρχίσουμε καν να μιλάμε για το δημογραφικό κίνητρο που θα πρόσφερε κάτι τέτοιο. Εγώ θα λυπόμουν μόνον τις γυναίκες εκείνες που – για κάποιο λόγο – δεν δύνανται να τεκνοποιήσουν.).
Αυτός θα ήταν νόμος, κύριοι. Όχι τα σκουπίδια που σερβίρετε ως… ισότητα 2 φύλλων, που ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝ ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΟΥΤΕ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ!!! Αλλά αυτός είναι νόμος για τη χώρα της λογικής. Κι εμείς, ΜΟΝΟΝ ΤΕΤΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ! (Εκτός κι αν κανείς να διαφωνεί, για να γελάσουμε!). Φαίνεται δε, πως κι η Ευρώπη δεν πάει πίσω. (Εκτός κι αν κανείς διαφωνεί, για να γελάσουμε κι άλλο!). Γιατί, όταν δεν μπορούν να βρουν έναν μπούσουλα που να έχει νόημα οι άνθρωποι ενός κράτους, πως θα το κάνει μια… ΒΑΒΕΛ ΤΗΣ ΣΥΜΦΟΡΑΣ; (Και τη χαρακτηρίζω έτσι για να τη διακρίνω από την παλιότερη, η οποία… δεν ήταν δα και σε τέτοιο χάλι!).
Να αφήσουμε λοιπόν κατά μέρος ΤΙΣ ΑΝΟΗΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ, να κρατήσουμε μόνον τα καλά της και ΑΜΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ Η ΚΥΡΑ! Αλλιώς… στον κουρέα!!! Αν μη τι άλλο, για να… ξέρουμε κι εμείς ως σύνολο ότι μπορούμε να βάλουμε νόμους μέσα στο ίδιο μας το σπίτι, όπως κάνω εγώ ως μονάδα στο δικό μου.
Γιατί ΝΤΑΒΑΔΕΣ έχουν ΜΟΝΟΝ οι ΠΟΥΤ@ΝΕΣ!

Uli Chris

1 σχόλιο:

  1. Δύο παιδιά 12 χρόνια και 3 παιδιά 15 χρόνια νωρίτερη συνταξιοδότηση, έγραφα. Αλλά... χάθηκε κάπου στη μετάφραση (ή... παρενέβη το Υπ. Εργασίας)!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.