20.1.10

Το ΠΑΣΟΚ άφησε 156 εργαζόμενους στην «Τραμ ΑΕ» το 2004! Η ΝΔ 689!!!

Αποκαλυπτικά στοιχεία έχει το πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή. Σύμφωνα με τον ίδιο το ΠΑΣΟΚ τον Μάρτιο του 2004 άφησε 156 εργαζόμενους στην «Τράμ ΑΕ», ενώ η ΝΔ 689, χωρία ν’ αλλάξουν ουσιαστικά οι δομές και οι γραμμές του τραμ! Αυτά ειπώθηκαν στο ραδιόφωνο του Real FM πριν λίγο και στην εκπομπή της Κάτιας Μακρή και της Μαριάννας Πυργιώτη. Παράλληλα ο Λέανδρος Ρακιντζής ενημέρωσε πως στην «Τράμ ΑΕ», δεν υπήρχε κανονισμός προσλήψεων, κι αυτές γινόταν απευθείας από τον υπουργό και το ΔΣ. Οι προσλήψεις είναι αορίστου χρόνου, καθώς δεν υπάγονται στον ΑΣΕΠ…
Ακούστε τον Λέανδρο Ρακιντζή στον Real FM!

5 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/1/10 20:02

    Ο Βουλευτής Αχαίας Ν. Νικολόπουλος εξέδωσε το παρακάτω δελτίο τύπου για τη γνωστή υπόθεση που είχαμε αναφέρει πριν λίγες μέρες:

    Η πρόσφατη απόφαση επιχορήγησης των ιδρυμάτων των πρώην Πρωθυπουργών από το κράτος, επαναφέρει στο προσκήνιο μία πρωτοφανή και προκλητική διάταξη που ψηφίστηκε στις αρχές του 2004 από την τότε πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ (κυβέρνηση Κ. Σημίτη), βάσει της οποίας παραχωρήθηκε το «Ξενία» Καλεντζίου στο Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρ. Παπανδρέου.

    Το ζήτημα επαναφέρει – και μάλιστα με ερώτησή του και αίτηση κατάθεσης εγγράφων στην Βουλή – ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος. Στην κοινοβουλευτική του παρέμβαση σχολιάζει, πως με την συγκεκριμένη διάταξη ίσως να ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της νεότερης Ελλάδος, που ένα ίδρυμα όχι μόνο δεν παραχωρεί στην χώρα περιουσιακά του στοιχεία, αλλά παίρνει κρατικό ξενοδοχείο!!.

    Με ημερομηνία 16 Ιανουαρίου 2004, (λίγο πριν τις εκλογές του Μαρτίου 2004 τις οποίες και κέρδισε η Ν.Δ.) εντάχθηκε διάταξη σε σχέδιο νόμου με τίτλο… «Μέτρα Αναπτυξιακής και Κοινωνικής Πολιτικής»! ….

    Σύμφωνα με αυτή, «το Ξενία Καλεντζίου Αχαΐας (ξενώνας «Ερύμανθος») (22 δωματίων - 43 κλινών) και ο περιβάλλων αυτού χώρος συνολικής έκτασης 8.666 τ.μ., όπως αυτή εμφαίνεται υπό στοιχεία ΕΑΒΗΖΛΚΙΕΑ στο υπ' αριθμ. 162/28.5.2003 τοπογραφικό διάγραμμα της «Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Ανώνυμη Εταιρεία», που δημοσιεύεται σε φωτοσμίκρυνση με το νόμο αυτό στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, παραχωρείται με την επωνυμία «Πνευματικό Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου».

    Στον κοινοβουλευτικό έλεγχο που προχωρά, ο Νίκος Νικολόπουλος μεταξύ άλλων τονίζει «Η τότε κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με Πρωθυπουργό τον κ. Κ. Σημίτη και Υπουργό Εξωτερικών τον σημερινό Πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, δώρισε ένα περιουσιακό στοιχείο του Δημοσίου στο Ίδρυμα Γεωργίου Ανδρ. Παπανδρέου.

    Στην συζήτηση του παραπάνω νόμου στη Βουλή στις 7 Ιανουαρίου του 2004 είχα αναφερθεί στο θέμα λέγοντας όπως φαίνεται στα πρακτικά της Βουλής : «Κύριε Υπουργέ σας ρωτήσαμε να μας πείτε γιατί το παραχωρείτε Να μας κοινοποιήσετε την σχετική επιστολή. Το θέλει ο Γιώργος Παπανδρέου; Σας το ζήτησε; Γιατί; Θα το κάνει μουσείο; Τότε να ψηφίσουμε και εμείς. Θα το αφήσουν ως ξενοδοχείο; Μα, καλά δεν πρέπει να μας απαντήσετε; Πού ακούστηκε; Μέχρι σήμερα, έκαναν ιδρύματα οι μεγάλοι Έλληνες για να χαρίζουν την περιουσία τους στο δημόσιο. Πείτε μας μια άλλη περίπτωση, όπου το δημόσιο χαρίζει την περιουσία του έτσι και χωρίς εξήγηση. Δώστε μας μια εξήγηση για να το ψηφίσουμε και εμείς. Γιατί παραχωρείται, για να φιλοξενούμε τους φίλους μας;»

    Τώρα λοιπόν, με ερώτησή του προς τους Υπουργούς Πολιτισμού, Παιδείας αλλά και Οικονομικών, ο κ. Νικολόπουλος επαναφέρει το ζήτημα, με κεντρικό ερώτημα, ποιος ζήτησε να γίνει αυτή παραχώρηση, στο Ίδρυμα του αειμνήστου Πρωθυπουργού, η οικογένεια Παπανδρέου που απαρτίζει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

    Εάν ναι να κατατεθεί η σχετική επιστολή προκειμένου να πληροφορηθούμε και τους σκοπούς και την χρήση του «Ξενία».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/1/10 23:30

    Λίγα «επιλεγμένα» ΜΜΕ της Θράκης, μπας και ευθυγραμμίσθηκαν με την «Πρωτοβουλία Verheugen για τις πρώτες ύλες»;
    Γίνεται επικοινωνιακό παιχνίδι σε ότι αφορά τα χρυσωρυχεία της Θράκης για να μετρήσουν τις αντοχές μας;

    «Ο καμβάς πάνω στον οποίον ο Σύνδεσμος Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων (ΣΜΕ) και ο “μεταλλευτικός” κλάδος του ΤΕΕ επέλεξαν την περίφημη ημερίδα “Πρωτοβουλία Verheugen για τις πρώτες ύλες”. Ο Γερμανός Επίτροπος Βιομηχανίας στην ΕΕ ήταν ο αδιαμφισβήτητος “αστέρας” της ημερίδας αφού δέσποσε σε όλες σχεδόν τις εισηγήσεις, μαζί με τον εξ’ Ολλανδίας βοηθό του (που όπως μας πληροφόρησε ο Πρόεδρος του ΙΓΜΕ κ. Τσουτρέλης, έπαθε υπερκόπωση από την εξαντλητική προσπάθεια)..»

    Η ημερίδα του ΤΕΕ (με θέμα“Ορυκτός πλούτος και τοπικές κοινωνίες”),
    πραγματοποιήθηκε “με μεγάλη επιτυχία” στις 13 Ιανουαρίου στην Αθήνα. Έγινε μια ωραιοποιημένη παρουσίαση του εξορυκτικού κλάδου, γεμάτη παχιά λόγια για “βιώσιμη ανάπτυξη”, “περιβαλλοντική προστασία και αποκατάσταση”, “διαβούλευση με τις τοπικές κοινωνίες”, ευχολόγια και υποσχέσεις. Έτσι η ημερίδα πέτυχε τουλάχιστον τον έναν από τους στόχους της, τον επικοινωνιακό, αφού οι εφημερίδες της επόμενης μέρας ήταν γεμάτες από ύμνους για τη μεταλλευτική βιομηχανία και τη συνεισφορά της στην εθνική οικονομία.

    «Χαιρετίζοντας την ημερίδα ο Υφυπουργός ΥΠΕΚΑ κ. Μανιάτης υποσχέθηκε να γίνει η Ελλάδα η πρώτη χώρα που, με περισσή βιασύνη, θα ενσωματώσει στην “ΠΡΑΣΙΝΗ” ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΤΗΝ “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ VERHEUGEN” - ένα κείμενο προβληματικό από πολλές απόψεις, το οποίο ούτε η ΕΕ δεν έχει υιοθετήσει ως επίσημη Οδηγία. Οδηγείται έτσι η Ελλάδα σε έναν δρόμο “εξόρυξης των πάντων”, προς αποκλειστικό όφελος των μεταλλευτικών εταιρειών και με τραγικά αποτελέσματα για το Ελληνικό περιβάλλον.»
    Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκαν ο κ. Μπόλαρης και ο κ. Κουβέλης.

    Σημείωση: Με την ανέχεια και την πείνα που έπεσε, όλα τα «αναπτυξιακά» σχέδια των Ευρωπαίων Εταίρων θα εφαρμοσθούν. Τελικά θα συμφωνήσουν οι τοπικές κοινωνίες, ακούσια μεν, «εκούσια» δε γιατί η πείνα δεν αντέχετε.
    Το χορτάτο αγρίμι μην το φοβάσαι καλέ μου άνθρωπέ. Κάτι ξέρουν τα αφεντικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος20/1/10 23:31

    ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ VERHEUGEN: 4 Νοεμβρίου. Ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Επίτροπος της Γενικής Διεύθυνσης για τις επιχειρήσεις κ. Veurheugen, δημοσιοποίησε Ανακοίνωση της Επιτροπής προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβούλιο, με θέμα: «Πρωτοβουλία για τις πρώτες ύλες-κάλυψη ουσιωδών αναγκών μας για ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη».
    Βάση αυτής της Ανακοίνωσης - Πρωτοβουλίας αποτελεί η επίσημη συνειδητοποίηση από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης του γεγονότος ότι, η έλλειψη συγκροτημένης στρατηγικής για τους μη ενεργειακούς ορυκτούς φυσικούς πόρους αποτελεί σοβαρό εμπόδιο και ανασταλτικό παράγοντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη, όχι απλά του ίδιου του εξορυκτικού κλάδου αλλά –ακόμη πιο σημαντικό- για τη στήριξη της ανάπτυξης και της βιωσιμότητας σε βάθος χρόνου της Ευρωπαϊκής βιομηχανίας γενικότερα.
    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτω από την πίεση της ραγδαίας αύξησης των τιμών των πρώτων υλών των τελευταίων ετών, καθώς και την υιοθέτηση διαφόρων μέτρων από χώρες όπως η Αμερική, η Κίνα, η Ιαπωνίας κ.ά. με στόχο τη διασφάλιση για των εαυτό τους των αναγκαίων για την δική τους ανάπτυξη πρώτων υλών – είτε εγχώριων είτε εισαγόμενων, αναγνωρίζει, έστω με κάποια καθυστέρηση, ότι το 70% της ευρωπαϊκής βιομηχανίας βασίζεται σε ορυκτές πρώτες ύλες, ο παγκόσμιος ανταγωνισμός για πρώτες ύλες είναι μεγάλος και, συνεπώς, η Ευρώπη οφείλει να δραστηριοποιηθεί για να διασφαλίσει τη βιώσιμη σε βάθος χρόνου τροφοδότηση της βιομηχανίας της. Κτλ.
    Παραθέτουμε μερικά χαρακτηριστικά σημεία που περιέχονται στην εισαγωγή της Ανακοίνωσης:
    α) «Η σημασία των πρώτων υλών για τη βιώσιμη λειτουργία των σύγχρονων κοινωνιών είναι ουσιαστική. Οι οικονομικά προσιτές ορυκτές πρώτες ύλες και η πρόσβαση σε αυτές έχουν μεγάλη σημασία για την καλή λειτουργία της οικονομίας της Ε.Ε. Τομείς όπως οι κατασκευές, τα χημικά προϊόντα, η αυτοκινητοβιομηχανία, η αεροναυπηγική, τα μηχανήματα και ο εξοπλισμός, οι οποίοι παρέχουν συνολική προστιθέμενη αξία ύψους 1324 δισεκατ. ευρώ και δημιουργούν απασχόληση για 30 εκατ. περίπου άτομα εξαρτώνται στο σύνολο τους από την πρόσβαση σε ορυκτές πρώτες ύλες». Και επίσης:
    β) «Η διασφάλιση πρόσβασης αξιόπιστης και χωρίς στρεβλώσεις στις πρώτες ύλες αποτελεί παράγοντα αυξανόμενης σημασίας για την ανταγωνιστικότητα της Ε.Ε. και, επομένως, καίριας σημασίας για την επιτυχία των στόχων της Λισσαβώνας για την ανάπτυξη και την απασχόληση.» κτλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος20/1/10 23:32

    μ. Δημοσίευσης : 13/05/2009 15:38
    13/5/2009
    ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ , Ομιλία, Περιβάλλον, Πολιτικός Εκπρόσωπος
    ΟΜΙΛΙΑ
    ΣΠΥΡΟΥ ΚΟΥΒΕΛΗ
    ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
    ΜΕ ΘΕΜΑ:
    «ΤΑ ΟΡΥΚΤΑ: Η ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ»
    ………………………………………………………………………………………….

    Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να ενσωματώσουμε τις ευρωπαϊκές οδηγίες στην ελληνική έννομη τάξη σύμφωνα με το πνεύμα και όχι με το γράμμα της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αφού προηγηθεί διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς

    Ένα σημαντικό παράδειγμα προς αυτή την κατεύθυνση, είναι η ολοκλήρωση της ενσωμάτωσης της οδηγίας για την Περιβαλλοντική Ευθύνη (35/2002).

    Πιστεύω ότι η πρωτοβουλία Verheugen για μια ενιαία ευρωπαϊκή πολιτική για την εξασφάλιση πρώτων υλών και την κάλυψη ουσιωδών αναγκών της ΕΕ για ανάπτυξη και απασχόληση στην Ευρώπη, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Κι αυτό γιατί διευκολύνει την πρόσβαση στις πρώτες ύλες στις διεθνείς αγορές, ενισχύει την αποδοτική χρήση των πόρων, προωθεί την ανακύκλωση με σκοπό τη μείωση της κατανάλωσης πρωτογενών πρώτων υλών από την ΕΕ, περιορίζει την εξάρτηση από τις εισαγωγές και τέλος καθορίζει το κατάλληλο πλαίσιο προϋποθέσεων για την προώθηση του βιώσιμου εφοδιασμού με πρώτες ύλες από ευρωπαϊκές πλέον πηγές.

    Στην Ελλάδα, η εξορυκτική δραστηριότητα, είναι κοινωνικά ένας παρεξηγημένος τομέας. Οι πολίτες, και όχι πάντα άδικα, λόγω των προβλημάτων που αναφέρθηκαν, είναι εξαιρετικά καχύποπτοι απέναντι στις μεθόδους που εφαρμόζει ο κλάδος και συχνά φτάνουν, μέχρι και να τον εξοστρακίσουν.

    Γι' αυτό και κομβικό σημείο για την Ελλάδα -όπου επιπλέον ισχύει ένα πεπαλαιωμένο θεσμικό πλαίσιο- αποτελεί ο εκσυγχρονισμός μέσω του διαλόγου με τις επιχειρήσεις και τους κοινωνικούς φορείς και με το βλέμμα όχι μόνο στην οικονομία και την ανάπτυξη, αλλά και στο περιβάλλον και την κοινωνική δικαιοσύνη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος21/1/10 09:14

    Την ταινία «AVATAR» θυμίζει η υπόθεση «Χρυσορυχεία Θράκης»

    Ήρωας της ταινίας είναι ο Τζέικ Σάλι, ένας πρώην ναυτικός, που είναι πλέον καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Αν και απογοητευμένος, είναι ακόμη πολεμιστής κατά βάθος. Αυτό που ήθελε πάντα ο Τζέικ είναι να βρει κάτι για το οποίο να αξίζει να αγωνιστεί, και το βρίσκει σε ένα μέρος που δεν μπορούσε να φανταστεί: σε έναν μακρινό κόσμο. Ο Τζέικ έχει στρατολογηθεί για μια αποστολή στον πλανήτη Πανδώρα, ο οποίος έχει τραβήξει το ενδιαφέρον εταιρειών ανά τον κόσμο, λόγω της εκμετάλλευσης ενός ορυκτού, που αξίζει 20 εκατομμύρια δολάρια το κιλό στη Γη. Για να διευκολύνουν τη δουλειά τους, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν ένα σύστημα που μεταφέρει τη συνείδηση ενός ατόμου σε ένα υβρίδιο ανθρώπων και ιθαγενών ανθρωποειδών του πλανήτη Πανδώρα, των λεγόμενων Na'vi. Αυτό το υβρίδιο ανθρώπου με Na'vi - ένα πλήρως ζωντανό σώμα που μοιάζει με τους Na'vi αλλά κατέχει ανθρώπινα συναισθήματα, σκέψεις και προσωπικότητα - είναι γνωστό ως "avatar". Στη νέα του avatar μορφή, ο Τζέικ μπορεί να περπατήσει ξανά. Η αποστολή του είναι να έρθει σε επαφή και να παρεισφρύσει στους Na'vi, με την ελπίδα να εξασφαλίσει τη βοήθειά τους - ή τουλάχιστον τη συναίνεσή τους - στην εξόρυξη του ορυκτού. Μια όμορφη θηλυκή Na'vi, η Νέφτιρι, σώζει τη ζωή του Τζέικ, αν και απρόθυμα, επειδή ακόμη και στο avatar σώμα του, ο Τζέικ αντιπροσωπεύει γι' αυτήν την ανθρώπινη καταπάτηση στον αμαγάριστο κόσμο των Na'vi. Καθώς η σχέση του Τζέικ και της Νέφτιρι γίνεται πιο δυνατή, ενώ ο Τζέικ μαθαίνει να εκτιμά τους Na'vi, ο ίδιος θα έρθει αντιμέτωπος με την απόλυτη δοκιμασία, καθώς θα ηγηθεί μιας επικής μάχης που θα καθορίσει τη μοίρα ολόκληρου του κόσμου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.