11.11.09

Δικαίωση της εφημερίδας Παρέμβασης και όλων όσων φώναζαν τόσα χρόνια! Δεν διαψεύδει ο Γενικός Γραμματέας τις συμβάσεις του Άγγελου Λάσκαρη

Δικαίωση της Παρέμβασης και όσων όλων φώναζαν τα τελευταία δύο χρόνια (ανάμεσα τους κι εμείς) για τις υπέρογκες αντιμισθίες του επικοινωνιολόγου Άγγελου Λάσκαρη. Με τηλεφώνημα του ο πρώην Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Δημήτρης Σταμάτης στην εφημερίδα Παρέμβαση, δεν διαψεύδει τις 9 συμβάσεις (ίσως και περισσότερες με νέα στοιχεία) που έχει υπογράψει ο συγκεκριμένος επικοινωνιολόγος με τον Δήμο Κομοτηνής.
Ο πρώην Περιφερειάρχης δηλώνει ότι «ο Γενικός Γραμματέας εγκρίνει τη νομιμότητα των συμβάσεων και όχι τη σκοπιμότητα», για να συνεχίσει λέγοντας ότι «εγώ εξετάζω μόνο τη νομιμότητα. Για τη σκοπιμότητα των συμβάσεων, είναι άλλα όργανα υπεύθυνα να τις εξετάσουν, όπως είναι οι δήμαρχοι (οι οποίοι κρίνονται), αλλά και τα δημοτικά συμβούλια».
Σύμφωνα με νέα στοιχεία, σε ορισμένες συμβάσεις του ο επικοινωνιολόγος του δημάρχου Δημήτρη Κοτσάκη, έχει προσληφθεί ως τεχνικός σύμβουλος.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος11/11/09 20:23

    ΚΥΡΙΕ ΠΟΠΟΛΟ ΝΑ ΜΗ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ.

    Βάλανε το λύκο ( βλέπε Ανωμερίτης ) να φυλαέι τα πρόβατα

    Εδώ και λίγες ημέρες ο Γιωργάκης τοποθέτησε τον Ανωμερίτη στο λιμάνι σ΄ένα ρόλο άτυπου υπουργού Ναυτιλίας. Για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι, πάμε να δούμε τι εστί Ανωμερίτης.Όχι τίποτα άλλο, για να μην ξεχνάμε.

    Ο κύριος λοιπόν αυτός ήταν διοικητής της τότε Κτηματικής Τράπεζας, την περίοδο του 1989, στη Γερμανία .Προσέξτε. Στη Γερμανία και μετέπειτα στην Ελλάδα. Πριν λίγες μέρες ήρθε ένα άρθρο του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου στην διεύθυνση berlin-athen.eu για να φέρει στην επιφάνεια μνήμες 1989. Απ΄αυτό το άρθρο πήραμε αρκετά στοιχεία για το δικό μας σχόλιο. Ας ξετυλίξουμε λοιπόν το κουβάρι Ανωμερίτης.

    Ήταν 1989. Οι παλιοί θυμούνται κάμποσα από την περίοδο εκείνη. Το FBI και το IRS μαζί με άλλες ομοσπονδιακές αρχές των ΗΠΑ,αποκαλύπτουν κομπίνες και απάτες που στήθηκαν από την τότε κυβέρνηση και το διοικητή της Κτηματικής Τράπεζας Γ.Ανωμερίτη. Κομπίνες και απάτες που θάφτηκαν στα σκοτεινά υπόγεια της Χαριλάου Τρικούπη και τώρα της Ιπποκράτους.

    Μια υπόθεση θολή και σκοτεινή για την οποία ουδείς μιλά μετά από 20 χρόνια σιωπής... Πέπλου και μυστηρίου... Μια υπόθεση που σήμερα ανασύρει, από το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν το Greek American News Agency από εκείνη την θολή και σκοτεινή περίοδο του 1989... Μια βρώμικη υπόθεση με αναμεμιγμένα ισχυρά πολιτικά πρόσωπα του ΠΑΣΟΚ τα οποία και σήμερα κυριαρχούν στην πολιτική ζωή της Ελλάδος

    Το Σκάνδαλο της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ! Ένα πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο που ενώ διέσυρε την Ελλάδα διεθνώς μυστηριωδώς εξαφανίστηκε από την πολιτική πραγματικότητα

    «Επιχείρηση Ζορμπάς»

    Με αυτή την κωδική ονομασία οι πράκτορες του FBI μετά από πολύμηνες έρευνες του IRS, των τελωνειακών αρχών της πολιτείας της ΝΥ και άλλων ομοσπονδιακών κυβερνητικών γραφείων αποκάλυψαν την μεγαλύτερη επιχείρηση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος μετά την ιταλική μαφία! Μια καλοστημένη επιχείρηση που είχαν στήσει περίτεχνα ανώτατα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Νέα Υόρκη από το 1983, και σταδιακά μέχρι της 21 Ιουνίου του 1989 που γράφτηκε το άδοξο τέλος της μεγαλύτερης οικονομικής απάτης με λεία περισσότερα από 700.000.000$, απλώθηκε και σε άλλες πολιτείες των ΗΠΑ με 12 υποκαταστήματα.

    Η μεγαλύτερη κομπίνα όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Αμερικάνικος Τύπος, που με περίσσιο θράσος όχι μόνο είχε στήσει η τότε ελληνική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αλλά διαφήμιζε και απροκάλυπτα στον τοπικό ομογενειακό Τύπο, είχε αποκαλυφθεί με την μεγαλύτερη ομαδική έρευνα και έφοδο σε όλα τα υποκαταστήματα της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ στις ΗΠΑ! Έφοδος που κατέληξε σε σαρωτικές συλλήψεις ανώτατων στελεχών, υπαλλήλων αλλά και ομογενών καταθετών.

    Η μεγάλη κομπίνα σχεδιάστηκε από τα τότε κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ όπως μαρτυρούν καταθέσεις ανθρώπων που γνώριζαν από μέσα αλλά και στα όσα εγράφησαν για περίπου 10 ημέρες εκείνη την σκοτεινή περίοδο στην Ελλάδα, ώσπου το θέμα εξαφανίστηκε παντελώς...Χάθηκε μυστηριωδώς από την δημοσιότητα... Βγήκε από την πολιτική ατζέντα εκείνης της εποχής... Είναι η εποχή που εκτυλίσσεται το γνωστό σε όλους μας «βρώμικο 89»... Η εποχή της πολιτικής αστάθειας...

    ΣΥΝΕΧΕΙΑ..http://dexiextrem.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος11/11/09 20:35

    ΓΙΑ ΨΑΞΤΟ ΡΕ ΠΟΠΟΛΟ. ΚΥΤΤΑ ΤΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΕΙ Ο ΛΑΟΣ...

    http://dexiextrem.blogspot.com/

    Έκριτοι συνάδελφοι όπως ο Μιχάλης Ιγνατίου (εξακολουθεί να γράφει στο ΈΘΝΟΣ και να εργάζεται στιο MEGAλο συγκρότημα) η Αλεξάνδρα Σπυριδάκη και άλλοι που ζούσαν και μετέδιδαν τα τραγικά γεγονότα υπογράφουν τα ρεπορτάζ που σήμερα ανασύρουμε στην μνήμη σας φέρνοντας ξανά στο φως της δημοσιότητας την πιο σκοτεινή υπόθεση για το Ελληνικό δημόσιο.

    O αμερικάνικος Τύπος εκείνη την περίοδο καθημερινά είχε συνεχή δημοσιεύματα με ταπεινωτικούς για την χώρας σχόλια και επικρίσεις και συχνή ενημέρωση. Ενδεικτικά παραθέτουμε το σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού TIME, της 3ης Ιουλίου 1989:

    But last week another scandal was revealed as U.S. authorities arrested 14 employees of the National Mortgage Bank of Greece on charges of illegally transferring about $700 million to the bank's central office in Athens, apparently to avoid paying taxes

    και της εφημερίδας THE ΝEW YORK TIMES.

    U.S. Charges Greek Bank Ran Scheme to Evade Tax
    By LEONARD BUDER
    Published: Thursday, June 22, 1989

    The Government yesterday accused a large Greek bank and 14 employees of running an extensive money-laundering scheme that allowed customers to send at least $700 million to Greece to evade American taxes.

    Thirteen of the bank's employees were arrested yesterday and another is being sought.

    So overt was the scheme, the Government said, that the mortgage bank advertised in Greek-language newspapers in the United States, promising to transfer money secretly to Greece without alerting the Internal Revenue Service.

    Ψάχνοντας θα βρείτε δεκάδες αντίστοιχα δημοσιεύματα και στον διεθνή Τύπο.

    Και τα ερωτήματα είναι εύλογα.

    Τι έχει να απαντήσει ο έμπιστος της Οικογένειας Παπανδρέου Γ. Ανωμερίτης στις επίσημες κατηγορίες που του προσάπτει η αμερικανική κυβέρνηση και το FBI;

    Ο κ. Ανωμερίτης μπορεί να έρθει ελεύθερα στις ΗΠΑ χωρίς να συλληφθεί;

    Μια θλιβερή υπόθεση που σήμερα επανέφερε μετά απο μια 20ετια με αδιάσειστα στοιχεία και ντοκουμέντα αποκάλυψε ορισμένες ακόμα πιο σκοτεινές πτυχές της το Greek American news Agency ανοίγοντας το κουτί της πανδώρας για την πολιτική ζωή του τόπου και το ΠΑΣΟΚ...

    Η υπόθεση της ΚΤΗΜΑΤΙΚΗΣ δεν είναι απλή.Ο Γιωργάκης Παπανδρέου και ο σωτήρας του λιμανιού Ανωμερίτης το γνωρίζουν αυτό πολύ καλά...Οφείλουν να γνωρίζουν.

    Τα οποιαδήποτε άλλα σχόλια είναι περιττά.
    Αυτός ήταν και αυτός είναι ο Ανωμερίτης.
    Μπας και νόμιζε ότι ξεχάσαμε;


    ΥΓ. Θα επανέλθουμε τις επόμενες μέρες με αποκόμματα εφημερίδων της εποχής για τον κ. Ανωμερίτη


    Α ΡΕ ΝΔ ΓΙΑΥΤΟ ΣΕ ΡΙΞΑΜΕ. ΠΟΣΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΗΣΤΟΥ ΠΑΣΟΚΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΥΔΕΠ ΜΕΧΡΙ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΔΕΚΟ, ΡΕΜΟΥΛΕΣ 1-2 ΠΑΚΕΤΟΥ ΝΤΕΛΟΡ ΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΓΕΜΙΣΑΝ ΝΤΟΥΒΑΡΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΩΝ ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΤΗ ΤΣΕΠΗ ΚΛΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος12/11/09 00:58

    Στο διαδίκτυο, μια νέα Ελλάδα ανθίζει. Όμορφη, γαλανή, εθνοπρεπής, περήφανη και απαστράπτουσα. Εκεί, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των σταλινιστών της αριστεράς και των media, οι οποίοι ενεδρεύουν ως ύαινες, έτοιμοι να φακελώσουν κόσμο, να κατηγορήσουν, να απαξιώσουν πολίτες και να σπιλώσουν συνειδήσεις, ομάδες Ελλήνων πατριωτών υπερασπίζονται με σθένος και θέρμη τα εθνικά μας ιδεώδη.
    Και το κάνουν πολύ καλά, στριμώχνοντας στη γωνία τη φωνασκούσα μειοψηφία της..
    ριζοσπαστικής αριστεράς, που κακομαθημένη ως είναι να μη συναντά αντίσταση, έχει στην κυριολεξία σαστίσει. Δεν θα ξεχάσω, ένα άρθρο-απόδειξη πανικού, του Βασίλη Κρεμμύδα στην εφημερίδα «Τα Νέα» το καλοκαίρι του 2008, το οποίο κράτησα στο αρχείο μου, ως μνημείο ιδεολογικής εμπάθειας και μισαλλοδοξίας:
    «Το Ίντερνετ έχει, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, καταληφθεί από ακροδεξιές, εθνικιστικές και αυτοαποκαλούμενες “πατριωτικές” ομάδες που διακινούν γνωστές σε εμάς τους παλαιούς ιδεολογίες του τύπου της χριστοδουλικής “κόκκινης μηλιάς”: “Επιθυμούμε να δούμε μια μέρα τη Γαλανόλευκη να κυματίζει στην Αγιασοφιά, θέλουμε ξανά η Αιωνία Πόλις των Κωνσταντίνων να γίνει πρωτεύουσα του Ελληνισμού, αλλά δεν λησμονούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σκλαβωμένοι μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα του ελλαδικού κράτους, μέσα στην ίδια την Αθήνα! Είμαστε σκλαβωμένοι στις ίδιες μας τις γειτονιές από τις εκατοντάδες χιλιάδες ξένων εγκληματιών που κάποιοι μας έφεραν στην πατρίδα μας...”.
    Ζητούν «έλεγχο σκέψης»!
    Τι τον πείραξε τον «προοδευτικό» αυτόν άνθρωπο; Η αναφορά στην Αγιά Σοφιά; Στη γαλανόλευκη; Στους λαθρομετανάστες; Μέχρι και ο μακαριστός Χριστόδουλος την πλήρωσε… Ό,τι και να ήταν, του έβγαλε του Βασίλη Κρεμμύδα το πολύ αυταρχικό: «το συνολικό ερώτημα είναι αν είναι δυνατό να θεσπιστούν κανόνες λειτουργίας των πολλαπλών και περίπλοκων χρήσεων αυτού του, κατά κάποιον τρόπο, κρυφού μέσου προπαγάνδισης». Να θεσπιστούν κανόνες! Τι μας λες άνθρωπέ μας! Να απαγορευτούν οι πατριωτικές αναφορές στο διαδίκτυο; Τι είναι εδώ, ΕΣΣΔ; Κάποιοι μάλλον δεν πήραν χαμπάρι ότι το Τείχος του Βερολίνου έπεσε προ 20ετίας! Και μιλούν για προπαγάνδα, οι αριστεροί, οι πρώτοι διδάξαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος12/11/09 09:33

    Ο πρώην Περιφερειάρχης κ Σταμάτης δηλώνει ότι «ο Γενικός Γραμματέας εγκρίνει τη νομιμότητα των συμβάσεων και τη σκοπιμότητα» της εδραίωσης του Στυλιανιδιστάν και του Σαμαριστάν!!!!!!!!!!!!!!
    Για να έχουν λόγο οι πλιατσικολόγοι!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος12/11/09 10:00

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΗΠΑ- ΤΣΑΝΤ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΜΠΟΥΛ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΤΟΜΕΑ.

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.

    ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος12/11/09 10:12

    apo limeri anarthsh
    Ευριπίδης Μπίλλης
    Τ. Επίκουρος Καθηγητής ΕΜΠ

    H κ. Θάλεια Δραγώνα ..επελέγη διαδικτυακά με κατάλληλα ..κριτήρια στα οποία προφανώς ανταποκρίνεται, ως νέα Γενική Γραμματεάς του Υπουργείου Όχι Εθνικής Παιδείας.

    Προφανώς, σύμφωνα με το κατωτέρω προφίλ της, αν το υπουργείο ήταν Εθνικής Παιδείας δεν θα επελέγετο.

    Φαίνεται μάλιστα (όρα κατωτέρω) ότι υπερτερούσε κατά πολύ της κ. Ρεπούση και γι αυτό και επελέγη.

    Τις δραστηριότητες επίσης της νέας Γενικής Γραμματέας στο ίδρυμα Σόρος (το οποίο ίδρυμα σαφώς καταλαμβάνει τώρα το υπουργείο της όχι εθνικής μας παιδείας με το ακτύπητο δίδυμο της κ. υπουργού και της κ. γενικής γαραμματέας), μπορείτε να τις δείτε κατωτέρω (The Southeast European Joint History Project March 2002 , όρα History Education Committee).

    Προφανώς πρέπει να αναμένουμε ριζικές αλλαγές στην παιδεία μας, ίσως και καθιέρωση της τουρκικής γλώσσας στα σχολεία μας ώστε να διευκολύνονται τα προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών με τουρκικά πανεπιστήμια, που αυτή καθιέρωσε.

    Εξάλλου, αφού με την συνεχή πλύση εγκεφάλου μας έχουν πείσει σαν χώρα (την μόνη χώρα) ότι πλέον έχει επανιδρυθεί η Οθωμανική αυτοκρατορία της οποίας αποτελούμε ένα μικρό επουσιώδες τμήμα και επομένως μας συμφέρει να μάθουμε τουρκικά για να υπηρετούμε ως νέοι Φαναριώτες τους νέους μας αυθέντες, σύντομα η κ. Γενική Γραμματέας σε συνεργασία με την κ. υπουργό θα καθιερώσει την τουρκική ως τρίτην επίσημη γλώσσα του τέως ελληνικού κράτους (η δεύτερη ως γνωστόν απο παλαιότερες δηλώσεις της κ. υπουργού θα είναι η αγγλική).

    Αξίζει όμως να θυμηθούμε το ..εθνικιστικοφασιστικό, ..μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος12/11/09 10:14

    Ο Σταματης εκανε οργια,μονο αυτα,προκυρηξεις για προσληψη ΔΕ με το τσουβαλι.Ολοι οι φιλοι του βολεψαν τα παιδια τους.Να βγουν ολα,και οποιος σταθει εμποδιο, το ονοματεπωνυμο του, να παραδοθει στην κοινωνια της Θρακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος12/11/09 18:10

    Eίναι πραγματικά απίστευτο το πως ένας άνθρωπος, σα το Λάσκαρη, χωρίς καμία παιδεία και καλλιέργεια, κατείχε τόσες θέσεις και αμοίφθηκε με τέτοια ποσά για να παράσχει εργασίες που προσφέρονται δωρεά από οποιοδήποτε νομικό ηλεκτρονικό βοήθημα (ΕΣΠΑ, Σύσταση εταιρειών και επιχειρήσεων, ΟΕΥ) ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!!!
    Και μια παρατήρηση για τα όσα είπε ο κ. Σταμάτης. Ναι τα Δημοτικά Συμβούλια οφείλουν να ελέγχουν τη σκοπιμότητα των Αποφάσεων που εκδίδουν, με τη προϋπόθεση ότι γνωρίζουν. Η αντιπολίτευση του Δήμου επανειλημμένα ζήτησε από το Δήμαρχο αλλά ποτέ δε πήρε πληροφορίες για το βίο και τη πολιτεία του κ. Λάσκαρη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πες τε μου πρόκειται για τον Άγγελο Λάσκαρη, απόφοιτο Παντείου Σχολής Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, στέλεχος κάποτε της ΔΗ.ΑΝΑ του κ. Στεφανόπουλου, φίλου του κ. Λυκουρέντζου (υφυπουργός Παιδείας), πρώην Προέδρου του Τραμ ...; Αν είναι έτσι δένει το γλυκό με τα γκόλντεν μπόυς του Υπουργείου Παιδείας. Και γιατί παραπονιέται το δεξί εξτρέμ, τον έβαλαν οι φίλοι του Στυλιανίδης και Λυκουρέντζος...; Να κοιτάξουν τώρα όπως χαντάκωσαν τον Καραμανλή να χαντακώσουν τώρα και τον Σαμαρά ... Έχουμε μνήμη και κρίση, γνωριζόμαστε από παλιά ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Και αν μιλάμε για το γνωστό πρόσωπο ο Άγγελος ήταν ένας μέτριος φοιτητής του Τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου. Χρησιμοποιούσαν το όνομα του Κωστή Στεφανόπουλου ενός ατόμου αδιάφθορου για να αναρριχηθούν... Το έκλεισαν το μαγαζί....
    Η εργασία "το τέλος της ιστορίας" του Φουκιγιάμα σου θυμίζει άγγελε τίποτα...; Ντροπή για όλους μας που ήμασταν κάποτε συναγωνιστές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.