21.10.09

Δεν θα ανανεωθεί καμιά σύμβαση stage στο Δημόσιο και στους ΟΤΑ! Τέλος στους ρουσφετολογικούς στρατούς

Την απόφαση να μην ανανεωθεί καμία σύμβαση stage εργαζομένων στο Δημόσιο ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, καθώς το πρόγραμμα αυτό καταργείται στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Οι απασχολούμενοι στα προγράμματα stage υπολογίζονται σήμερα σε 12.000 στο Δημόσιο και 8.000 στους ΟΤΑ.

«Δεν θα ανανεώσουμε τις συμβάσεις stage. Από εκεί και πέρα, για την τύχη ορισμένων συμπολιτών μας, έτσι όπως εργάζονται σήμερα -και χρησιμοποιώ καταχρηστικά τον όρο 'εργάζονται'- θα υπάρξει διαβούλευση για να δούμε την τύχη τους», είπε ο Γιώργος Πεταλωτής κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης γνωστό ότι η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπιστούν τυχόν προσλήψεις με συμβάσεις stage που έγιναν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο, αν υπάρχουν τέτοιες περιπτώσεις, αυτές να ακυρωθούν. Πιο συγκεκριμένα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση υπάρχουν 2.500 - 3.000 που προσελήφθησαν προεκλογικά, ενώ 15.000 εργάζονται με συμβάσεις έργου.

9 σχόλια:

  1. Ανώνυμος21/10/09 20:41

    Δυναμικά ξεκίνησε τις εργασίες του το νεοσύστατο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη κάνοντας πραγματικά αισθητή την παρουσία του με 7 κλούβες ΜΑΤ στο Γραμματικό Αττικής, μια παρουσία που την ένιωσαν κυριολεκτικά στο πετσί τους όσοι κάτοικοι της περιοχής τολμούν και αντιδρούν στην δημιουργία ενός παράνομου, όπως τον χαρακτηρίζουν, ΧΥΤΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος21/10/09 20:46

    Καραμανλή να γιατί σε φάγανε σε 5,5 χρόνια και θα κυβερνάνε 15...

    Κάποτε στη Βουλή ο Καραμανλής είπε στον ΓΑΠ: «Έλα γιώργο να μαθαίνεις»... τώρα ήρθε η σειρά του να μάθει πως έπρεπε να είχε κάνει μερικά πράγματα ώστε να μην φύγει και κερατάς και δαρμένος:

    1. Έπρεπε να είχε αλλάξει τον επικεφαλής της ΕΥΠ μέσα σε 3 μέρες όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ και όχι σε 8 μήνες όπως έκανε στις 22.11.2004 ... δεν συζητάω ότι έπρεπε να είχε βάλει κάποιον δικό του έμπιστο και όχι τον τυφλοπόντικα του Καρατζαφέρη...

    2. Έπρεπε να είχε διορίσει μερικούς που είχαν ανάγκη και αν δεν διορίζονταν θα λακούσαν όπως έκανε το ΠΑΣΟΚ με τον Κρόγια που μέχρι να ορκιστεί η νέα Κυβέρνηση είχε κατέβει στην Αθήνα για να αναλάβει υπηρεσία...

    3. Τέλος έπρεπε να είχε καθαρίσει το κράτος από τους ΠΑΣΟΚους... σε θέσεις που ούτως ή άλλως θα διορίζονταν άτομα έπρεπε να είχε φροντίσει να ικανοποιήσει δικούς του ανθρώπους και όχι να το παίζει αξιοκρατία μιας και στο τέλος ήταν σίγουρο ότι θα άκουγε για γαλάζια παιδιά κ.λπ. αρλούμπες όπως και άκουσε. Άκουσε τα εξ αμάξης για τη συνέντευξη ενώ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΝΕΑΣ ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΑ ΠΕΙ ΣΤΙΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΕΙΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΣΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ (βλέπε Βενιζέλος) και οχι μόνο αυτό... τελικά αποδείχθηκε ότι και με τη συνέντευξη, οι 1910 από τους 2000 ΕΠΟΠ ήταν οι ίδιοι που θα προσλαμβάνονταν με τα "αντικειμενικά κριτήρια του ΠΑΣΟΚ"...

    σε 2000 χιλιάδες άτομα κατάφερε να βάλει 90 "γαλάζια παιδιά"...
    σύμφωνα με τις "καταγγελίες" Βενιζέλου ότι αυτοί οι 90 που κόβονται ήταν "γαλάζια παιδιά"...

    Ας γίνουν τα παθήματα μαθήματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος21/10/09 21:11

    Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο, στην εφημερίδα ΕΘΝΟΣ, (του Γεωργίου Μπόμπολα, κύριε Παπανδρέου!). Τονίσαμε μερικά ενδιαφέροντα κομμάτια του κειμένου, που θα μπορούσε να αποδοθεί περιληπτικά ως "Η ΓΑΛΛΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ Η ΠΑΠΑΝΔΡΕΪΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ...ΤΟΥΡΚΙΑ"

    Κάποια εκδοτικά συγκροτήματα, παίρνουν πολύ απότομα τις κλειστές στροφές κι ο επόπτης θα σηκώσει το κόκκινο σημαιάκι !

    ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ "ΕΘΝΟΣ" :
    http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=7236855

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/10/09 23:52

    τα stage των εργαζομενων τα θυμηθηκατε τη siemens και τον χριστοφορακο τους ξεχασατε.
    Καυμενη φτωχολογια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος22/10/09 07:35

    Κουϊζ:
    Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του πρώην υπουργού κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη και του υφυπουργού κ. Γιώργου Πεταλωτή;
    Απάντηση:
    Ο κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης μέχρι στις 4ρις Οκτωβρίου ανακοίνωνε διορισμούς,
    Ο δε κ. Γιώργος Πεταλωτής ανακοινώνει απολύσεις εργαζομένων!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. @Ανώνυμε 07:35 μην συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ο Ευριπίδης είναι ο μεγαλύτερος μαυρογυαλούρος πολιτικός που πέρασε ποτέ από την Βόρεια Ελλάδα με νοοτροπία πολιτικού δεκαετίας 60 και 70. Σου έκανε αεροδρόμια, λιμάνια, τραμ, προαστιακούς, σε αναγκάζει να έχεις δήμαρχο μαριονέτα, να βλέπεις στις δημόσιες υπηρεσίες διευθυντές με μόνο τους προσόν το απολυτήριο λυκείου. Λίγο πριν τις εκλογές τακτοποίησε με την λογική του βολέματος και της υφαρπαγής της ψήφου αρκετούς νέους του νομού μας, έχοντας τους στην κυριολεξία όμηρους! Φτάνει αυτό πια!

    Από την άλλη ο Γιώργος Πεταλωτής, ανέλαβε τον «άχαρο» ρόλο του κυβερνητικού εκπροσώπου και πρέπει να πει την στυγνή αλήθεια! Δεν χρειάζονται οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι στον δημόσιο τομέα και τους ΟΤΑ. Πάρε παράδειγμα στον δήμο Κομοτηνής. Έχουν καταντήσει όλοι οι μόνιμοι εργαζόμενοι διευθυντές και τα stage «δούλοι» τους! Αυτό πρέπει να σταματήσει. Τέρμα οι πελατειακές πολιτικών και εργαζομένων.

    Και γιατί παραξενευτήκατε; Δεν τα είπε και προεκλογικά το ΠΑΣΟΚ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΤΟ ΧΡΕΟΣ ή το Μπατακτσιλίκι του Καραμανλή και της «παρέας του».

    Ανασταλτικός παράγοντας για την ανάπτυξη, είναι τα τεράστια χρέη που έχουν συσσωρευθεί τα τελευταία 5 χρόνια. Γιατί; Γιατι για να καλυφθούν όλες αυτές οι υποχρεώσεις χρειάζονται ταμειακά έσοδα. Έσοδα που δεν εισπράττονται και τόσο εύκολα στις μαύρες μέρες που μας κληροδότησε η κυβέρνηση Καραμανλή.:

    Τον Μάϊο του 2009 καταγράφηκαν οι παρακάτω οφειλές, σε αυτές τις οφειλές πρέπει να προστεθούν και αυτές των 50 δισεκ. Ευρώ που η άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση δημιούργησε από τον Μάιο έως τις εκλογές. Εκλογές τους μάραναν τους άχρηστους και ανίκανους, έπρεπε να πουν την αλήθεια στο λαό και να εγκαταλείψουν την εξουσία, όπως έκανε η χούντα του Παπαδόπουλου. ¨Εχουν μούτρα και μιλάνε ακόμη.

    Σήμερα, οι ιδιώτες και οι επιχειρήσεις έχουν χρέη ύψους
    260 δισεκ. Ευρώ,

    Έχουν όμως και να ξεπληρώσουν και τα χρέη του Δημόσιου τομέα.
    251 δισεκ. Ευρώ χρέος του Ελληνικού Δημοσίου

    30 δισεκ ευρώ ομόλογα του Δημοσίου που έχουν στην κατοχή τους ασφαλιστικά ταμεία και άλλοι φορείς του Δημόσιου τομέα (το λεγόμενο «ενδοκυβερνητικό χρέος»)

    7 δισεκ ευρώ χρέη προς κατασκευαστικές εταιρείες, προμηθευτές των νοσοκομείων και άλλους φορείς.

    1,7 δισεκ. ομόλογα που θα δοθούν στην τοπική αυτοδιοίκηση για χρέη προς αυτήν

    1,3 δισεκ κόστος αποζημιώσεων εργαζομένων στην Ολυμπιακή

    1,0 δισεκ. Κόστος αναδρομικής χορήγησης επιδομάτων

    Επιπλέον25 δισεκ. Ευρώ δάνεια εγγυημένα από το Δημόσιο, τουλάχιστον το 70% των οποίων δεν πρόκειται να αποπληρωθούν.

    Να το πάρουμε απόφαση ο δρόμος είναι ανηφορικός. Εύκολες λύσεις, μαγικά ραβδάκια δεν υπάρχουν. Πρέπει να θωρακίσουμε την οικονομία μας.
    Δε γίνεται να είμαστε όλοι εμείς οι «άχρηστοι» ευχάριστοι σήμερα, κι΄ας πληρώσουν τα παιδιά και τα εγγόνια μας.

    Πρέπει όλοι να στηρίξουμε το πρόγραμμα των οικονομικών μεταρρυθμίσεων του Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Πρέπει όλοι να καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για την, κατά το δυνατό, σωστή εκτέλεση του Προϋπολογισμού.
    Να ανακαλύψουμε και να δημιουργήσουμε τη Νέα Ελλάδα. Την Ελλάδα των ευκαιριών. Την Ελλάδα της πραγματικής αλληλεγγύης. Την Ελλάδα όπου όλοι οι νέοι θα έχουν ευκαιρίες και επιλογές. Ο Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μας χτυπούσε το καμπανάκι εδώ και ένα χρόνο αλλά ο λαός άλλα λόγια αγαπιόμαστε.

    Penche

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος22/10/09 18:35

    ΤΑ ΦΑΓΑΝΕ ΟΙ ΜΠΑΤΑΚΤΣΗΔΕΣ

    Στα 1,19 δισεκατομμύρια ευρώ έφτασε η «μαύρη τρύπα» στο ΙΚΑ

    Στα 1,19 δισεκατομμύρια ευρώ εκτινάσσεται το έλλειμμα του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, με αποτέλεσμα η «μαύρη τρύπα» να διευρύνεται απειλητικά για τον μεγαλύτερο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας. Το πλέον δυσοίωνο είναι ότι η πρώτη φορά φαίνεται να προκύπτει έλλειμμα στον προϋπολογισμό του ΙΚΑ, καθώς τα προηγούμενα χρόνια εμφανιζόταν, τουλάχιστον στα χαρτιά, πλεόνασμα.

    Τα στοιχεία αποτυπώνονται με τον πλέον ανάγλυφο τρόπο στον προϋπολογισμό του Ιδρύματος για το 2010, που συζητείται σήμερα στο διοικητικό συμβούλιο. Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα οποία καταγράφονται στον προϋπολογισμό, φαίνεται ότι τα οργανικά ελλείμματα στο ταμείο το 2010 φτάνουν τα 6 δισεκατομμύρια ευρώ, που μετά, όμως, από τη θεσμοθετημένη χρηματοδότηση από το κράτος το έλλειμμα περιορίζεται στο 1,19 δισεκατομμύρια ευρώ. Ακόμα και ο προϋπολογισμός του 2009 έδειχνε ότι θα είναι πλεονασματικός, αλλά η εκτίμηση για τη χρονιά δείχνει έλλειμμα 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ.

    Ενδεικτικό της κρισιμότητας της κατάστασης είναι, πως το ΙΚΑ χρειάζεται κάθε μήνα 300 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον χρηματοδότηση για να μπορέσει να καταβάλει τις συντάξεις και τα δώρα. Yπενθυμίζεται ότι μέχρι τέλος του έτους απαιτείται επακριβώς 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ, πλέον των εγγεγραμμένων πιστώσεων στο κρατικό προϋπολογισμό για την καταβολή των συντάξεων. Από το ποσό αυτό:

    -300 εκατομμύρια ευρώ είναι για τις συντάξεις Νοεμβρίου.
    -300 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τις συντάξεις Δεκεμβρίου.
    -300 εκατομμύρια ευρώ για το δώρο Χριστουγέννων.
    -300 εκατομμύρια για τις συντάξεις Ιανουαρίου 2010 που καταβάλλονται τον Δεκέμβριο του 2009.

    Επίσης, θα χρειαστούν το Νοέμβριο και 90 εκατομμύρια ευρώ για να καταβληθούν τις συντάξεις του ΤΑΠ-ΔΕΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος24/10/09 21:07

    Πάρα πολύ σωστη απόφαση για τα stage και ελπίζω στη πιστή εφαρμογή της.
    Ποτέ δεν ήταν "εργαζόμενοι". Ήταν μια μπλε στρατιά που μπούκαρε στο δημόσιο έχοντας μάλιστα οδηγίες να παρακολουθούν τις κινήσεις των μονίμων και να ενημερώνουν αυτούς που τους διόρισαν.
    Ειδικά για το Δήμο Κομοτηνής τα stage δεν ήταν παρά μια ατέλειωτη πασαρέλα χαζοχαρούμενων ξανθών και τεμπέληδων οννεδιτών που μπήκαν με τσαμπουκά και υφάκι εκατό καρδιναλίών.
    ΥΣ: Υπέροχο το σχόλιο της PIAZZA DEL POPOLO: "...έχουν καταντήσει όλοι οι μόνιμοι εργαζόμενοι διευθυντές"

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.