20.10.09

Μια εκδοχή και ένας σχολιασμός για την θέση του νέου γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ

Το σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρχαν δημοσιεύματα και πρωτοσέλιδα στον τύπο, τα οποία παρουσίαζαν τον βουλευτή Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη σαν το στέλεχος που έχει το προβάδισμα για τη θέση του γραμματέα στο Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. Αν αληθεύει το συγκεκριμένο σενάριο, θα ήταν ίσως η καλύτερη επιλογή για τον Γιώργο Παπανδρέου, μιας και όποιος ξέρει από κοντά τον Σωκράτη θα συμφωνήσει με τα γραφόμενα μας. Ο Σωκράτης Ξυνίδης είναι από τους πιο εργατικούς και έξυπνους ανθρώπους με προϋπηρεσία πλούσια στο κόμμα και στα οργανωτικά του, σε ότι αφορά τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη. Είναι ο άνθρωπος ο οποίος άλλαξε τα δεδομένα στο νομό που κυριαρχούσε η ΝΔ για χρόνια και με μεγάλες διαφορές. Η επιβράβευση του ήρθε το 2007, όπου ο Γιώργος Παπανδρέου τον τίμησε με μια θέση στο ψηφοδέλτιο επικράτειας.
Βέβαια το να υπάρχει αυτό το διάστημα το όνομα ενός νέου βουλευτή σε δημοσιεύματα για συγκεκριμένο λόγο, δεν είναι πάντα καλό. Ίσα ίσα υπάρχει μεγάλη περίπτωση «καψίματος», καθώς οι μνηστήρες για την θέση του γραμματέα απ’ ότι φαίνεται θα είναι κι άλλοι.
Δημοσίευμα των Νέων και της στήλης του Μικροπολιτικού, θέλουν τον Γιώργο Παναγιωτακόπουλου, της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» να είναι διατεθειμένος να είναι υποψήφιος για την θέση. Ο λόγος είναι ότι ο παλιός συγκεντρωσιάρχης του Ανδρέα διαφωνεί με το «σύστημα Παπανδρέου» να προωθήσει ως υποψήφιο κάποιο νέο και άφθαρτο πρόσωπο. Παράλληλα όμως ο ίδιος θα αποσυρθεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αν η Ιπποκράτους προτείνει κάποιο πρωτοκλασάτο στέλεχος!
Βέβαια ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, είναι κεφάλαιο για το ΠΑΣΟΚ. Όμως η στάση του αυτή γεννάει ερωτηματικά που θα πρέπει να απαντηθούν από το κόμμα γρήγορα και σωστά. Πάντως πρόσφατα ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος επισκέφθηκε την Κομοτηνή και παρακολούθησε πολιτική εκδήλωση «αντάρτη» υποψηφίου δημάρχου του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος συνεργάστηκε την περίοδο των δημοτικών εκλογών με τη ΝΔ και τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, καθώς και με «φαντάσματα» του ΠΑΣΟΚ τα οποία θέλουν μόνο την προσωπική τους ανέλιξη! Πάντως οι Κομοτηναίοι «σύντροφοι» που τον έφεραν, την ίδια ώρα ευαγγελίζονται το νέο ΠΑΣΟΚ και τα άφθαρτα πρόσωπα μέσω των χρηματοδοτούμενων από τον πρώην υπουργό Ευριπίδη Στυλιανίδη, φυλλάδων τους.
Τι έχουν να πούνε άραγε τώρα που το «πουλέν» τους προσπαθεί να κάνει στην άκρη … το νέο ΠΑΣΟΚ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.