20.10.09

Το πρώτο σοβαρό ατόπημα της νέας κυβέρνησης, λέγεται Λούκα Κατσέλη

Αφού τις πρώτες ημέρες της θητείας της ως υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας πήρε σβάρνα όλα τα τηλεοπτικά παράθυρα των πρωινάδικων εκπομπών ενημέρωσης, η Λούκα Κατσέλη μιλώντας στο 31ο Διεθνές Ναυτικό Σαλόνι, τόνισε πως εξετάζετε η κατάργηση της εφάπαξ έκτακτης εισφοράς για τους ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής, καθώς και του ετήσιου φόρου για τα επαγγελματικά και ιδιωτικά σκάφη αναψυχής!!! Κάποιοι μάλλον στη νέα κυβέρνηση δεν κατάλαβαν καλά τα λεγόμενα του Γιώργου Παπανδρέου περί αναδιανομής του πλούτου…

19 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/10/09 23:22

    Τα ροζ συννεφάκια των πρώτων ημερών διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ διαλύθηκαν, ήρθε η ώρα για να κυβερνήσουν, για να αντιμετωπίσουν τα μείζονα προβλήματα αυτής της χώρας.

    Μαζί με την προσαρμογή στη σκληρή πραγματικότητα ο Γ. Παπανδρέου και οι υπουργοί του πρέπει να πάρουν αποφάσεις. Να ισορροπήσουν ανάμεσα στη δραματική κατάσταση της Οικονομίας και στις προεκλογικές ασάφειές τους.

    Βασικό πρόβλημα είναι αυτό που προεκλογικά αιωρούνταν στην πολιτική ζωή του τόπου, αλλά κανείς δεν μπορούσε να δώσει απάντηση. Που θα βρεθούν τα λεφτά;

    «Δεν είναι πρόβλημα τα λεφτά» έλεγε πριν την 4η Οκτωβρίου ο σημερινός πρωθυπουργός, όμως, τώρα τα λεφτά είναι αυτά που θα δώσουν λύση στο τεράστιο δημοσιονομικό πρόβλημα. Όπως τα λεφτά είναι αυτά που θα λύσουν το ασφαλιστικό και όλα τα άλλα ζητήματα σε Παιδεία, Υγεία, Περιβάλλον κ.λπ.

    Έτσι, μόλις δύο εβδομάδες μετά τη νίκη στις κάλπες οι Πράσινοι σαλπίζουν… ισπανική υποχώρηση σε πολλά κρίσιμα ζητήματα. Από εδώ και στο εξής, φίλοι αναγνώστες ετοιμαστείτε για πολύ μεγάλες «κωλοτούμπες». Έχουμε και λέμε:

    Από τη Βουλή ο υπουργός Εργασίας, Ανδρέας Λοβέρδος, είπε ότι θα καταργήσει το νόμο Πετραλιά που αφορά τη μείωση των συντάξεων και την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης. Τι ήθελε να το πει, αφού την επόμενη ημέρα το πήρε ευσχήμως πίσω;. Ούτε λίγο ούτε πολύ είπε «θα δούμε τα προβλήματα, πως θα πάει η οικονομία, πώς θα καλύψουμε τα έξοδα των άδειων Ταμείων και μετά θα αποφασίσουμε. Δεν αλλάζει η προεκλογική υπόσχεση αλλά δεν βάζουμε χρονοδιαγράμματα για τις αλλαγές». Με άλλα λόγια… πάλι την Φάνη θα έχουμε στο κεφάλι μας. Άλλωστε οι ενοποιήσεις των Ταμείων τρέχουν, οι αυξήσεις στα όρια των γυναικών είναι σε εξέλιξη, οι ποινές σε περίπτωση πρόωρης συνταξιοδότησης υπάρχουν, οπότε τι κατάργηση του νόμου Πετραλιά να γίνει. Πάμε για άλλα…

    Για τα περίφημα Stage που πολύς λόγος έγινε πριν τις εκλογές ο κ. Λοβέρδος έκανε μεγάλη τούμπα. Άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί και να γίνουν μόνιμοι όσοι δούλεψαν μέσω των προγραμμάτων για δύο χρόνια. Πώς θα γίνει αυτό; Με τον γνωστό τρόπο της μοριοδότησης σε μελλοντικούς διαγωνισμούς για προσλήψεις στο Δημόσιο. Νέα γενιά ομήρων δηλαδή, όπως με τους συμβασιούχους.

    Όσο για την οικονομία, ο Γ. Παπακωνσταντίνου μας έρχεται από τις Βρυξέλλες με παράταση για το έλλειμμα αλλά και με ένα φιρμάνι για τα σκληρά μέτρα που πρέπει να ληφθούν. Η Κομισιόν ήταν σαφής, το ίδιο σαφής θα είναι και ο Γ. Προβόπουλος στην έκθεσή του για την οικονομία: Πάρτε μέτρα, εισπράξετε απ’ όπου μπορείτε γιατί χανόμαστε.

    Άλλο επίσης: Δε φαγώθηκαν οι «Πασόκοι» προεκλογικά ότι δε λειτουργούν οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί; Είδατε καμιά αλλαγή ενώ τα έσοδα βουλιάζουν; Η μήπως είδατε να μπαίνει κανείς επικεφαλής στην ΥΠΕΕ; Όπως εκεί έτσι και στους άλλους οργανισμούς του Δημοσίου περιμένουμε την εξέταση των βιογραφικών που στάλθηκαν μέσω Ιντερνετ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Ανώνυμος: μη χαίρεσαι αγαπητέ τόσο εύκολα. Δε φτάνει που λέγατε ασύστολα ψέμματα για έλλειμα 6% και ήταν 12%, έχεις το θράσσος να επιχαίρεις? Κάτσε πρώτα να ... αθετήσει τις δεσμεύσεις του ο Παπανδρέου, και μετά τα λέμε.

    @Piazza: δεν είναι έτσι όπως τα λες, μην αναπαράγεις ό,τι βρίσκεις στο διαδίκτυο. Αντιγράφω από απάντηση άλλου φίλου στην ίδια ανάρτηση:
    Για να αποφεύγετε δείγματα λαϊκισμού, παρακαλώ διαβάστε το κάτωθι κείμενο που κυκλοφόρησε στης 15/07/09 όταν το μέτρο της εισφοράς και φόρου για σκάφη μόλις είχε αποφασισθεί





    .........Τα νέα μέτρα για τη φορολογία των σκαφών που περιλαμβάνονται στο υπό κατάθεση πολυνομοσχέδιο του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών, και είδαν το φως της δημοσιότητας, αποτελούν νέο σοβαρό πλήγμα για τον θαλάσσιο τουρισμό της χώρας και τις επιχειρήσεις κρατικές και ιδιωτικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο διαχείρισης των μαρινών.
    ........ η επιβολή ετήσιου ειδικού φόρου οδηγεί ταχύτατα στην εκδίωξη των σκαφών που ελλιμενίζονται στις ελληνικές μαρίνες προς τις μαρίνες των ανταγωνιστριών χωρών (Τουρκία, Κροατία, Ιταλία). Κάνοντας ένα απλό παράδειγμα για ένα μηχανοκίνητο σκάφος 12 μ. προβλέπεται Ετήσιος Ειδικός Φόρος 3.000 ευρώ όταν το ετήσιο κόστος παραμονής του στη μαρίνα Ζέας είναι 5.260 €, στη μαρίνα Καλαμάτας 2.660 €, στη μαρίνα Κω 2.070 € και στη μαρίνα Αγ. Νικολάου 2.245 €.
    Στο παρελθόν είχαν επιβληθεί παρόμοια μέτρα όπως τα τέλη κυκλοφορίας το 1999, τα οποία αποσύρθηκαν μετά από 3 χρόνια αφού προκάλεσαν την προσφυγή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
    Ακόμη τον Ιούνιο του 2005 νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλλει φόρους στα μόνιμα ελλιμενιζόμενα σκάφη με ξένη σημαία, αποσύρθηκε μετά από 6 μήνες αφού ξεσήκωσε στην Ευρώπη θύελλα αντιδράσεων των διαφόρων ναυτικών ενώσεων, ομίλων κλπ.
    Να σημειωθεί ότι οι φόροι που επιβάλλονται σήμερα κυρίως στα σκάφη με σημαία εκτός Ε.Ε. (π.χ ανταποδοτική εισφορά) προκαλούν πλήθος αντιδράσεων και δικαιολογούν την ανυπαρξία σκαφών στις μαρίνες μας με σημαίες εκτός Ε.Ε. π.χ. Αμερικανική, Ελβετική κλπ.
    Παρόμοια περίπτωση αποτελεί η Σαρδηνία όπου οι τοπικές αρχές επέβαλαν το 2006 ένα παρόμοιο φόρο στα ξένα σκάφη αναψυχής. Στις αρχές του 2009 το μέτρο αποσύρθηκε αφού καταγράφηκε μείωση στην κίνηση σκαφών πάνω από 50% και επιπτώσεις στην οικονομία άλλων δραστηριοτήτων του νησιού.
    Το Υπουργείο θα πρέπει να αντισταθμίσει τα πρόσκαιρα οικονομικά οφέλη από την είσπραξη των εν λόγω φόρων μπροστά στην απώλεια τεράστιων οικονομικών οφελών που παρέχουν στην τουριστική οικονομία της χώρας τα ξένα σκάφη αναψυχής. Συμπέρασμα: TA EΣΟΔΑ ΑΠΟ ΤΟ Φ.Π.Α ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ.ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕ. Και κάτι άλλο: Περισσότερα σκάφη αναψυχής> ΚΑΥΣΙΜΑ>ΕΣΟΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΙΜΕΝΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ>ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
    Η ΑΓΟΡΑ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΠΑΓΩΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι ότι χρειάζεται μετρητό χρήμα σήμερα. Το μεγαλύτερο πρόβλημά της είναι η έλλειψη ταμειακών διαθεσίμων.
    Αυτό ανάγκασε και τον Παπαθανάση να κάνει όλες αυτές τις μαϊμουδιές.
    Και θα μου πεις δανεισμός.
    Ναι, αλλά ο δανεισμός όσο πιο πολύ χρωστάς τόσο πιο ακριβός γίνεται.
    Και δυστυχώς δανειζόμαστε για να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις. Δηλαδή λεφτά που από επενδυτικής σκοπιάς είναι 0 - δεν πρόκειται να αυξήσουν την ανάπτυξη, το πολύ πολύ να την κρατήσουν εκεί που βρίσκεται.
    Αν πάλι δανειστείς περισσότερο για να ρίξεις το χρήμα στην αγορά και να ξεπαγώσει, κατά πόσο είσαι σίγουρος ότι μπορεί αυτή η ανάπτυξη να σου επιστρέψει αυξήσεις (κέρδη) στις εισπράξεις μεγαλύτερα από το επιτόκιο δανεισμού;

    Έχω την αίσθηση ότι η κυβέρνηση ακροβατεί μεταξύ του προεκλογικού ρίσκου που υποσχέθηκε και της πεπατημένης πού θα διατηρήσει τη σημερινή "ελεεινή" ομαλότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος21/10/09 10:19

    αφού γράφετε και τα βλέπει τόσος κόσμος τουλάχιστον μάθετε λίγη ορθογραφία "λέγεται Λούκα Κατσέλη", και σε πολλά άλλα σημεία...
    για τον ενικό -ται, για τον πληθυντικό -τε
    είναι λεπτομέρεια μπροστά στην ουσία αλλά πάντα η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @Στέλιος φίλος και σύντροφος "σκαφάτος" παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη έκθεση και άκουσε την Λούκα Κατσέλη να αναφέρετε στο ενδεχόμενο απαλλαγής των συγκεκριμένων φόρων και εισφοράς.

    Δεν είμαστε αντίθετοι σ'αυτό, αν είναι να γίνουν φοροαπαλλαγές σε όλες τις κοινωνικές τάξεις. Αλλά ας κρατήσουμε μια σειρά προτεραιότητας για τις πιο "ευπαθείς"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ή κάποιος δεν κατάλαβε σε ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ η Κατσέλη!

    ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ, έτσι όπως λέει ότι θα το κάνει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος21/10/09 11:04

    Αν μια κυβέρνηση εφαρμόσει σκληρά και απαραίτητα μέτρα για την οικονομία θα χάσει την εξουσία και δεν θα την ξαναδεί ποτέ.
    Κανείς δεν θέλει να ακούσει την αλήθεια.
    Ο ελληνικός λαός εθίστηκε στο ψέμα.
    Έ κάποτε ο ελληνικός λαός οφείλει να εθισθεί στην αλήθεια.

    Γιατί:

    Σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς οι μόνοι που χαίρονται είναι οι μαυραγορίτες-τράπεζες, και τα άκρα. Είτε κόκκινο, είτε μαύρο, άκρο είναι αυτό που στα αφτιά του απλού πολίτη γίνεται πιο ακουστό. Μακριά από τέτοιες λύσεις γιατί ενέχουν τον κίνδυνο του εκφυλισμού της κοινωνίας, και παρανοϊκούς ηλίθιους κρυφούς “δημοκράτες” να θέλουν να μας κυβερνήσουν! (Βλέπε Μπερλουσκόνι, και τον δικό μας τον Καρατζαφέρη.)
    Εκεί είναι ο πραγματικός κίνδυνος και όχι στις επικοινωνιακές νεφελώδεις αλχημείες της σημερινής κυβέρνησης που τόσο σύντομα δυστυχώς έπεσε στα δύσκολα που μόνη της έκανε τάζοντας τα πάντα σ’ όλους προεκλογικά γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν ήλεγξε, τα πεπραγμένα Καραμανλή «αγόρασε γουρούνι στο σακί». Ούτε στα εσωτερικά προβλήματα της Ν.Δ. για την ηγεσία της και την προεδρία που αν το καλοσκεφτεί κάποιος δεν πολύ ενδιαφέρει τις μάζες του ελληνικού λαού που βρίσκονται σε δεινή οικονομική θέση.
    Αυτή τη χρονική στιγμή τα «καλά» ο λαός τα περιμένει από την κυβέρνηση Παπανδρέου.

    Ανάλογα με τα χρωματιστά γυαλιά που φορά ο καθένας μας βλέπει τις λύσεις των προβλημάτων, γίνονται ατέρμονες «ακαδημαϊκές» κουβέντες αλλά λύση ΠΟΥΘΕΝΑ. Η δουλειά και μόνο η δουλειά θα βγάλει την Ελλάδα από τα αδιέξοδα.

    Το «Δικαίωμα στη Τεμπελιά», έλαβε τέλος.

    Δεν ξέρω δηλαδή που πάει το πράγμα και μήπως πάλι περιμένουμε την βοήθεια, του από μηχανή θεού όπως κατά καιρούς στην Ιστορία της Ελλάδας, βλ. δάνεια απελευθέρωσης, βοήθεια-υποτέλεια από ξένες δυνάμεις, δόγμα Τρούμαν, πακέτα Ν Ντελόρ-ευρωπαϊκής ένωσης!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος21/10/09 11:13

    Μετεξεταστέα η Ελλάδα από τον Χοακίν Αλμούνια.

    « Ο ευρωπαίος επίτροπος εχθές είπε στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου: Να λάβει η νέα κυβέρνηση αποτελεσματικότερα (δηλαδή σκληρότερα και μακρύτερης πνοής) μέτρα για τη μείωση των ελλειμμάτων και του δημόσιου χρέους και ύστερα να τον επισκεφτούν ξανά για να συζητήσουν αν θα δοθεί στην χώρα μας παράταση και γενικά στήριξη από την ΕΕ στα οικονομικά της προβλήματα».
    Αυτό που μένει να δούμε τώρα είναι αν τα μέτρα που θα ληφθούν θα έχουν σωστό προσανατολισμό (δηλαδή περιορισμό του δημόσιου τομέα σε κάθε του μορφή) ή αν θα ξεκινήσει και πάλι φορο-επιδρομή.
    Μάλλον φορο-επιδρομή να περιμένουμε, 12 δις ευρώ που απαιτούνται για να βγάλει τη «χρονιά» η Ελλάδα, θα πληρώσουμε την «επί πιστώσει καλοπέρασή μας» των προηγούμενων ετών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος21/10/09 13:42

    As to kanei!!
    More katsouna pou thene merikoi-merikoi!!
    Afinoume xalarous tsi idioktites skafon anapsixis kai allazoume tin pisti stsi merokamatiarides.
    Mre oyst apo do paraouroi!
    Giorgi pare to maxairi kai kopse ntos tsi kefales

    PASOK psifisame PASOK theme na doume!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Piazza

    . Έχω παρατηρήσει ένα φαινομενο έντονο στο διαδίκτυο, και ειδικότερα στα ιστολόγια που εδώ και πολύ καιρί έδωσαν μιά ιστο-μάχη υπέρ τού Γιώργου και τού ΠΑΣΟΚ

    . Υπάρχει μια βιασύνη να καυτηριαστούν λάθη και παραλείψεις στα μέτρα που εξαγγέλει ο κάθε υπουργός, ακόμη και όταν εκτίθενται σαν προσωπικές σκέψεις σε μία συνέντευξη !

    . Και δεν πρόκειται απλά για επισημάνσεις αλλά σχεδόν για πολεμικά εγερτήρια. Έτσι επιτίθενται στην Διαμαντοπούλου για το μέτρο τής ενισχυτικής ( χωρίς κάν να εξετάσουν πώς τελικά έχει καταντήσει αυτό το, σωστό κατά τα άλλα, μέτρο ), στο Λοβέρδο για τους καημένους τους "stage" ( που βέβαια με ρουσφετάκια πήραν τις θέσεις άλλων υποψηφίων, με περισσότερα ίσως προσόντα, και ίσως και μεγαλύτερες ανάγκες ), και τώρα στην Κατσέλη που προσπαθεί, όχι να χαρίσει λεφτά στην "πλουτοκρατία", αλλά να διατηρήσει κάποια έσοδα από πόρους που αποδίδουν περισσότερο από τούς φόρους στα σκάφη τελικά, όπως είπαν πολλοί φίλοι πιό πάνω....

    . Να συνειδητοποιήσουμε οτι η αγωνία μας να στιγματίζουμε λάθη και παραλείψεις τής " δικιάς μας " κυβέρνησης προκειμένου να αποδείξουμε την "αγνότητά" μας, δεν απέχει πολύ επό το λαϊκισμό, και πρώτα από όλα κάνει κακό σε εμάς.

    . Αυτό το ρόλο εξ άλλου τον έχουν αναλάβει τα τροκτικά, ο Τριανταφυλλόπουλος, κάποιοι ψηλομύτηδες τού Συν ( ή τού Σύρ ; μπερδεύομαι ), καθώς και το τιμημένο ΚΚΕ.

    . Υπάρχει ρόλος και για μάς, χωρίς να βιαζόμαστε να κρίνουμε και ειδικά εάν δεν έχουμε όλα τα στοιχεία και δεν έχουμε εξετάσει κάθε πτυχή τού εκάστοτε θέματος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. @Γκιώνης συμφωνώ σίγουρα, αλλά πρέπει που και που να ταρακουνάμε το σύστημα, μήπως (λέω μήπως) και κάνει λάθος! Πάντως οι δηλώσεις της Λούκας Κατσέλη μεταφέρθηκαν αυτούσιες...

    Ίσως και μετά την επισήμανση σήμερα το πρωί του Σηφουνάκη, άλλα πράγματα ήθελε να πει, άλλα εννοήθηκαν!

    Αυτό μου φτάνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. "...που και που να ταρακουνάμε το σύστημα, μήπως (λέω μήπως) και κάνει λάθος..."

    . Νομίζω οτι δεν μπορούμε ακόμη να πούμε οτι δημιουργήθηκε ...Σύστημα, και να χρειάζεται να το ...ταρακουνήσουμε κι όλας ! ! !

    . Κι ίσως είναι πιό χρήσιμο και για μάς, τον κοινό φορολογούμενο δηλαδή, αλλά και για ό, τι μπορεί να λέγεται ηθική στην Πολιτική και την Διακυβέρνηση, να επικεντρωθούμε για λίγο σε φαινόμενα άκρατης διασπάθισης τού δημόσιου χρήματος ( τού χρήματός μας ! ) με τούς μισθούς και τις αποζημιώσεις τών bluetooth golden boys, και ( για παράδειγμα ) τούς τηλεφωνικούς λογαριασμούς 107.000 Ευρώ σε ένα ( # 1 ) κινητό πρώην υπουργού, ή τις 5.000 € ανθοδέσμες τού Στυλιανίδη, τα 50 κινητά τού Σπηλιωτόπουλου, και τα 20 κινητά τού Λυκουρέντζου που πουλάει τιμιότητα και ταπεινότητα ( με δικά μας έξοδα ! ! ! ) στα κανάλια ! !

    Δέσττε το άρθρο τού Π. Μανδραβέλλη :
    . http://www.medium.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=3359:2009-10-21-09-33-35&catid=67:2008-09-01-08-36-34&Itemid=89

    . Λοιπόν ορίστε δουλειά !

    . ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ όσοι συμπεριφέρθηκαν κατ' αυτό τον τρόπο με τα λεφτά τού Έλληνα πολίτη !

    . ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΥΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ στα golden boys, κι όχι μόνο αυτό, αλλά και να βρεθεί τρόποςΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ για την κλοπή αυτή !

    . Να λοιπόν ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ! ! ! ( κάποια από όλα, τα άλλα με τα μαύρα βαλιτσάκια, μπορεί να μην βρεθούν ποτέ ) που έλεγε προεκλογικά ο Γιώργος !

    . Δεν θα τα ζητήσουμε πίσω ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. "Σύστημα" εστί ... ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ και νοοτροπίες κρατικές!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Για να βάλουμε τα πράγματα με τ' όνομά τους, αφού οι περισσότεροι δεν κατάλαβαν για τι μιλά η Κατσέλη:

    Θα απαλλάξει από το δυσβάσταχτο φόρο τα σκάφη αναψυχής που εξυπηρετούν τον τουρισμό - δηλαδή τα ΔΗΜΟΣΙΟΥ ενδιαφέροντος και ΟΧΙ τα ιδιωτικού ενδιαφέροντος.

    Αλλιώς ο τουρισμός μας θα περιοριστεί σε... Αθηναϊκό σουβλάκι. To οποίο - παρεμπιπτόντως - δεν... τρώγεται με τίποτε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. . Δεν θέλω να φανώ επίμονος και ίσως και αγενής, αλλά η κριτική απευθυνόταν προσωπικά στην Κατσέλη. Όχι στο Ελληνικό Δημόσιο - Σύστημα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος21/10/09 19:06

    Θέλει θάρρος να διατηρείς μια ανάρτηση που βασίστηκε σε βιαστική θυμική αντίδραση. Η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε σε επαγγελματικά σκάφη αναψυχής:
    -"Γι’ αυτό και σήμερα λέμε ότι θα επανεξετάσουμε την φορολόγηση των επαγγελματικών σκαφών, με στόχο πάντα την στήριξη του θαλάσσιου τουρισμού». Αυτά δήλωσε η Υπουργός.." (ΑΠΕ-ΜΠΕ 20/10)
    -"Την πλήρη συμφωνία του με τις εξαγγελίες της υπουργού [..] για την κατάργηση των επιβαρύνσεων στα επαγγελματικά τουριστικά σκάφη εκφράζει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος.." (ΑΠΕ-ΜΠΕ 21/10)

    Η κ. Κατσέλη έχει αρκετά βάσανα με τους όψιμους κινεζόφιλους MEGAλοδημοσιογράφους και τους κρατικοδίαιτους ιδιώτες τραπεζίτες που στηλώνουν τα πόδια στη διαγραφή χρεών υπερχρεωμένων νοικοκυριών. (δες και την ανάρτηση του Αλέκου στο alzap.blogspot.com με τίτλο ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ...) Κοντολογίς, η κ. Κατσέλη, καλά κατάλαβε τα λεγόμενα Γιώργου περί αναδιανομής. Κι εσύ, πιστεύω ότι έκανες ένα λάθος, που, όπως προανέφερα φαίνεται να αναγνωρίζεις με το διάλογο που φιλοξενείς.

    Σε χαιρετώ, και συνέχισε να γράφεις. Απλά ..λίγο πιο προσεκτικά.

    Συντροφικά, ΔΠ, Αθήνα

    ΥΓ@πονηρούς. Ο piazza del popolo –με λάθος τρόπο- έδειξε ότι διαθέτει αντανακλαστικά. Κάτι που δεν φάνηκε να διαθέτουν οι φίλα προσκείμενοι στη ΝΔ. Δεν φτάνει να καταψηφίσεις ένα κόμμα. Η χωρίς παρωπίδες κριτική είναι αναγκαία στην κυβερνητική πορεία του ΠΑΣΟΚ και κάθε κόμματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Ανώνυμος21/10/09 19:17

    Προς¨Ανώνυμος 21/10/09 19:06
    ΔΠ. Αθήνα
    Παρατημένη η ύπαιθρος χωρίς έργα, χωρίς πόρους, χωρίς προγράμματα, στα νύχια κομματικών κλεφτοσυνεταιρισμών, επιτήδειων κοινοτοδημάρχων και διψασμένων κεφαλαιούχων, που διαφθείρουν και το τελευταίο κομμάτι του επαρχιακού κοινωνικού ιστού με ψεύτικες επιδοτήσεις της τεμπελιάς, με ψεύτικα ταξίματα για αυθαιρεσίες στις χρήσεις γης, με απαξίωση της προκοπής και έμπρακτη διαφήμιση της λοβιτούρας και της αρπαχτής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. @Σε όλους σας! Μακάρι να βγω λάθος και να μην γίνουν έτσι τα πράγματα. Πάντως καλό είναι όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ (κυβερνητικά πλέον) να είναι ξεκάθαρα στα λεγόμενά τους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος21/10/09 19:50

    Βρισκόμαστε μάλλον, για πρώτη φορά, στο μέσο πολλών κρίσεων: Οικονομικής, πιστωτικής, χρηματιστηριακής, κρίσης στο περιβάλλον, στο νερό και τους υδάτινους πόρους, στις τιμές των τροφίμων, κρίσης στην ενέργεια, κρίσης εμπιστοσύνης, κρίσης ψυχολογίας.
    Αλλά και κρίσης αξιών. Μας δίνει ικανοποίηση η συνεχής αύξηση της κατανάλωσης και όχι η αρετή, η οικογένεια, οι καλοί φίλοι, η καλή παρέα, η δημιουργία, η γνώση, η αλληλεγγύη, η προσφορά.
    Έχουμε εθισθεί στο να ζούμε πιο άνετα από αυτό παράγουμε. Να ζούμε με δανεικά. Έχουμε φθάσει να χρωστάμε περισσότερα απ’ αυτά που έχουμε, δεν είναι αυτά τα ποσά μόνο που φανερώθηκαν τις τελευταίες μέρες, είναι πολλά περισσότερα.
    Έχουμε εθισθεί στο να απαιτούμε πράγματα που είναι πέρα από την προσπάθεια που καταβάλλουμε σαν σύνολο.
    Γιατί σε ατομική βάση πολλοί απολαμβάνουν, δυστυχώς, πολύ λιγότερα από αυτά που προσφέρουν.

    Είχαμε καλλιεργήσει προσδοκίες για πρωτιά, έτσι από απαιτητικότητα, χωρίς να αντιλαμβανόμαστε πως το «αμάξι μου» των 2000cc δεν το χρειαζόμαστε και μάλιστα όταν δεν μας δίνει κέρδη, απλά το χρεωθήκαμε για να κάνουμε τη ψεύτικη φιγούρα μας. Έ τώρα οφείλουμε να το εξοφλήσουμε.

    «Έλεγε ο μεγάλος φιλόσοφος της Αριστεράς, ο Κορνήλιος Καστοριάδης, πως σε κάθε πολίτευμα μπορεί να ρίξεις τις ευθύνες στους άρχοντες: στον βασιλιά, στην χούντα, στον τύραννο, στους ολιγάρχες. Αλλά στην δημοκρατία, λέει, όλοι είναι συνολικά υπεύθυνοι. Και οι κυβερνώντες, και αυτοί που τους επέλεξαν.
    Και όπως δίδασκε ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης, τους ηγέτες τους ψάχνεις εσύ να τους βρείς, ανάμεσα στους άξιους και...
    τους χορτάτους. Δεν περιμένεις να σου χτυπήσουν αυτοί την πόρτα, γιατί συνήθως αυτοί που θα σου την χτυπήσουν είναι μετριότητες, καπάτσοι που άλλα έχουν στο μυαλό τους και όχι το κοινό καλό».

    Φιλολαϊκή δεν είναι η πολιτική πρόσκαιρων παροχών με δανεικά, ή να χαρισθούν τα δανεικά, όπως αρκετοί Έλληνες της αρπαχτής φαντάζονται. Μια τέτοια πολιτική παροχών με δανεικά είναι μια καλά καμουφλαρισμένη και επικίνδυνη αντιλαϊκή πολιτική. (Ήταν για 65 μήνες η κυβέρνηση της ΝΔ.)
    Φιλολαϊκή πολιτική είναι εκείνη που μας προτρέπει και μας βοηθάει να πιστέψουμε στους εαυτούς μας, να ενεργοποιήσουμε τις δυνάμεις μας, να βελτιωθούμε, να γίνουμε καλύτεροι, να δουλεύουμε πιο δημιουργικά και έξυπνα, να μπορούμε να παράγουμε περισσότερα και πιο σύνθετα προϊόντα και να προσαρμοζόμαστε σε συνθήκες που αλλάζουν συνεχώς και που απαιτούν να μπορεί κανείς να χειρίζεται συστήματα υψηλής τεχνολογίας.
    Τα παραπάνω περιέχονται στις προγραμματικές δηλώσεις σε γενικές γραμμές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, (όποιος τις μελέτησε). Το μάνα εξ’ ουρανού δεν έρχεται από μόνο του, θέλει προσπάθειες, θέλει ρήξεις με τον εαυτό μας και με την εξουσία για να τα επιτύχουμε.

    Πολλοί θεωρούν πως όλα τα προβλήματα λύνονται, αρκεί να ξοδέψεις, να σπαταλήσεις παραπάνω. Αλλά πάρα πολλά από αυτά που ξοδεύονται, όχι μόνο δεν πιάνουν τόπο, αλλά καταχρεώνουν τα παιδιά και τα τρισέγγονά μας.
    Όλοι ζητάνε περισσότερα χρήματα, περισσότερες πιστώσεις. Και βέβαια, ποιά Κυβέρνηση δεν θα ήθελε να έχει περισσότερα χρήματα στη διάθεσή της για να κάνει παροχές. Πιστεύω ακράδαντα ότι καμιά εξουσία δεν θέλει να βλέπει το λαό δυστυχισμένο, τον θέλει ευτυχισμένο, και πολύ περισσότερο μια κυβέρνηση σοσιαλιστική, όπως του Γιώργου Παπανδρέου.
    ανωνυμος: 21/10/09 11:04

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.