19.8.09

Το dildo της κυβέρνησης

Η «κυβέρνηση» αυτή τη φορά τα κατάφερε. Όχι απλά να πάρει το 45άρι και να πυροβολήσει το πόδι της, όπως συνηθίζει, αλλά να πάρει ένα δονητή και να τον χώσει εκεί που δεν πιάνει ο ήλιος.
Εδώ και περίπου 3 χρόνια έχουν να κάνουν αυξήσεις οι τράπεζες στους υπαλλήλους τους, γιατί δεν μπορεί να βγει μια άκρη με τη ΣΣΕ. Και η κυβέρνηση δεν έχει παρέμβει, με το … ΟΡΘΟ αποτέλεσμα να της χρεώνουν όλοι τη τζάμπα μαγκιά των τραπεζιτών. Γιατί εγώ δε θυμάμαι να ήταν ποτέ οι τραπεζίτες τόσο μάγκες και να μην υπογράφουν ΣΣΕ προ του 2004. Ξυπόλητοι ήτανε και ραδίκια μάζευαν κάθε που η ΟΤΟΕ τους χτύπαγε την πόρτα;
Τώρα κάνουμε μαγκιά με ξένες πλάτες. Όπως το μικρό μου, που του λέω συχνά: «Ά, ρε τυχερέ, που έχεις αδερφό τον Πανόνο τον Ατσάλινο. Αυτός είναι βρυκόλακας, ρε! Για ότι θέλεις, αυτός θα … καθαρίζει για την πάρτη σου. Κι ας σου πει κανείς όχι, για να δεις τι εννοώ!». Και … ΝΑΑΑααα χαρά ο μικρός!
Έτσι κι οι τραπεζίτες: βρήκαν τη Μαριωρή να τους «καθαρίσει» το φερετζέ…
Αλλά … ΞΕΧΑΣΕ ΚΑΤΙ!!! Η Μαριωρή! Και κοντά σ’ αυτήν οι τραπεζίτες. Ξεύρετε, μικροί μου φίλοι, πόσοι νοματαίοι εργάζονται στις τράπεζες; Ποοοολλοί! Ξέρετε πόσοι από αυτούς κάνουν αποχή από τις εκλογές; Νας σας πωωωω… Περίπουουου … ΚΑΝΕΙΣ!!! Και ΑΠΟ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ θα βγάλουν το Γιώργο, χωρίς τη βοήθεια (ή τη συμπόνοια) κανενός! Που αυτό, όσον αφορά την κυβέρνηση, συνοψίζει τα πάντα στο εξής όμορφο: «Άστη να πηδάει τον πισινό της!». Όσον αφορά τους τραπεζίτες … βλέπω να αναγκάζονται σε αυξήσεις 3 ετών αναδρομικά!!! Και το λέω όπως το βλέπω. Γιατί, ο Γιωργάκης θα θέλει να πάρει και τις ΜΕΘΕΠΟΜΕΝΕΣ εκλογές. Λογικά μιλώντας…
Εκτός κι αν προσπαθήσει πάλι να φτιάξει την αλυσίδα του ποδηλάτου, αντί να την πετάξει και να την αλλάξει! Τότε, ξαναβλέπω … «παρενθέσεις»!!! Φτου, σκουληκoμερμηγκότρυπα!

Uli Chris

3 σχόλια:

  1. Mister Uli Chris
    Λίγα από τα αμέτρητα του βιογραφικού του κ.Dominique Strauss – Kahn

    1991-1993 Υπουργός Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου: 1991-1993
    1997-1999 Υπουργός Οικονομίας, Οικονομικών και Βιομηχανίας: 1997-1999
    Εκλογικά εντολές
    Μέλος της Εθνικής Συνέλευσης της Γαλλίας για την Val d'Oise: 1986-1991 (Έγινε υπουργός το 1991, θα χάσει τις εκλογές του 1993) / επανεκλέγεται τον Ιούνιο του 1997, αλλά έγινε υπουργός και αφήνει τη θέση του / 2001-2007 (Έγινε Διαχείριση Διευθυντή, του ΔΝΤ, τον Σεπτέμβριο του 2007)
    1995-1997 Δήμαρχος της Sarcelles: 1995-1997
    1989-1995 Δημοτικός σύμβουλος του Sarcelles: 1989-1995
    1997-2007 Αναπληρωτής δήμαρχος της Sarcelles: 1997-2007
    1998-2001 Μέλος του περιφερειακού συμβουλίου της Ile-de-France: 1998-2001
    Άλλες λειτουργίες
    Διευθύνων Σύμβουλος, ΔΝΤ: 2007 –

    1ο αισιόδοξο μήνυμα
    STRAUSS-KAHN:ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΠΕΡΑΣΑΝ

    15 Μαϊου 2009
    «Το ενδεχόμενο η αλλαγή πλεύσης στην επιβράδυνση της παγκόσμιας οικονομίας να λάβει χώρα τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο του τρέχοντος έτους εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στη Βιέννη, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως ότι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας είναι το ξεκαθάρισμα όλων των ισολογισμών στον χρηματοοικονομικό κλάδo».

    2ο αισιόδοξο μήνυμα
    23 Απριλίου 2009
    STRAUSS-KAHN: ΑΠΕΧΟΥΜΕ ΑΙΣΘΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ

    «Πόρρω απέχει το τέλος της κρίσης στην παγκόσμια οικονομία, παρά τα πρόσφατα σημάδια βελτίωσης, εκτιμά ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Dominique Strauss-Kahn, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.

    "Παρά την έκρυθμη κατάσταση, η πεποίθηση μας είναι πως η κρίση απέχει πολύ από το τέλος της” δήλωσε ο Strauss-Kahn κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στελεχών του ΔΝΤ ενόψει των εαρινών συνόδων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.
    "Θα έχουμε μακρούς μήνες οικονομικής πίεσης μπροστά μας”, αν και επανέλαβε πως η ανάκαμψη θα λάβει χώρα στο πρώτο μισό του 2010, αν ακολουθηθούν οι κατάλληλες πολιτικές».

    ΣΧΟΛΙΟ:
    Mister Uli Chris η οικονομία από τους τεχνοκράτες οικονομολόγους (αν είσαι τεχνοκράτης), δεν αναλύεται κατ’ αυτόν τον τρόπο, (δόρατα ασπίδες, τουφέκια, αίματα δονητές κτλ που αναφέρεις στα σχόλιά σου). Οι όποιες αναλύσεις χρήζουν υπευθυνότητα και σοβαρότητα, για να ενημερώνεται ο κόσμος σωστά, και περισσότερο όταν αναφέρεσαι σε τεχνοκράτες του επιπέδου
    του κ.Dominique Strauss – Kahn.
    Πέρασε η εποχή που ο πολυμήχανος Οδυσσέας πολιόρκησε την Τροία για τα μάτια της ωραίας Ελένης, δηλ. για τους αμύθητους θησαυρούς της.
    Μόνο ένα γεγονός σας γνωστοποιώ, ότι η ανάπτυξη της Γαλλίας της Γερμανίας και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών ο δείκτης της ανάπτυξης το τελευταίο τρίμηνο σημείωσε αύξηση 0,3%. Εσείς mister Uli αν είστε τεχνοκράτης εύκολα μπορείτε να υπολογίσετε πόσα δις ή τρις ευρώ αυξήθηκε η οικονομία αυτών των χωρών. Ενώ της Ελλάδας , πόσο μειώθηκε; Είναι περίπου στο μειον 1.5% . Ποιος φταίει; Ο κακός μας εαυτός μάλλον. Όλοι οι Έλληνες ζητάμε, χωρίς να πολύ-προσφέρουμε στην έρμη τη πατρίδα.
    Mister Uli ο τεχνοκράτης ασκεί το λειτούργημά του με βάση τη μελέτη κυρίως των αντικειμενικών δεδομένων και των οικονομικών μηχανισμών χωρίς να λαμβάνεται και τόσο υπόψη ο ανθρώπινος παράγων.
    Αυτό δεν σημαίνει ότι αποτελεί και υποχρέωση των κυβερνήσεων να εφαρμόσουν τα πορίσματά τους. Κάθε νέα πολιτική για να επιτύχει χρειάζεται συχνά χρόνο τόσο για να ξεπεράσει κάποια ενδογενή της προβλήματα όσο και για να αφομοιωθεί από τους άγραφους νόμους της αγοράς και τους όποιους εμπλεκομένους.
    Αν η οποιαδήποτε πολιτική ηγεσία επιχειρήσει να ανατρέψει τα όσα πρέπει να έχουν τεθεί σ’ εφαρμογή (έστω μέρος για να μην μιλάνε), και δεν γίνουν αποδεκτά, έ τότε κλάψτα Χαράλαμπε….τότε η ΕΕ δεν μπορεί να μας σώσει, γιατί όλη η οικονομική πολιτική εξωστρέφεια της χώρας θα τεθεί υπό αμφισβήτηση, καθώς αυτή η επιλογή θα προκαλέσει μια αβεβαιότητα στους κόλπους των ανεπτυγμένων χωρών!. Υπομονή έρχονται, οι καλύτερες μέρες με το ΠΑΣΟΚ, χωρίς δονητές, αλλά με μεθοδικότητα και υπευθυνότητα του Προέδρου Γιώργου Παπανδρέου. Αισιοδοξία!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν βλέπω που διαφωνούμε, εκτός του... επιλεγόμενου λεξιλογίου. Ελπίζω όμως ότι το λεξιλόγιο δεν εμποδίζει την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ των απόψεων - άσχετα αν καμιά φορά δεν βοηθά στο ΣΥΜΜΕΡΙΣΜΟ τους. Αλλά, προσωπικά, αν υπάρχει το πρώτο, εγώ δεν... χολοσκάω για το δεύτερο. Γιατί, τα μετρημένα κουκιά, είναι μετρημένα κουκιά (είτε τα μετρήσεις ελληνικά, είτε αμερικάνικα, είται κινέζικα)...

    Θυμάμαι τη στηνή στο 4 weddings and a funeral, που ο Hugh είχε μετανιώσει για το γάμο και βαρούσε το τραπέζι λέγοντας: "Bugger, Bugger..." και ο παπάς που τον άκουσε του είπε: "Vocal exercises... I use them myself in such situations. Different vocabulary, of course..."

    Κάπως έτσι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/8/09 13:43

    ΟΤΑΝ ΟΛΑ έχουν τελειώσει, όταν ο στόχος δεν μπορεί να επιτευχθεί, «την τύχη σου που ενδίδει πια, μη ανωφέλετα θρηνήσεις», αλλά, σύμφωνα με την προτροπή του ποιητή, με αξιοπρέπεια «αποχαιρέτα τη την Αλεξάνδρεια που χάνεις»...

    Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ του Καραμανλή, αν και τραγική για τον ίδιο, δεν είναι καθόλου ποιητική.

    ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ μετά το Βατερλώ της ομιλίας του στη ΔΕΘ, όπου κάλυψε όλα τα στελέχη που εμπλέκονταν σε γαλάζια σκάνδαλα, ο Καραμανλής μοιάζει με...

    απελπισμένο ναυαγό. Προσπαθεί να κρατηθεί στην επιφάνεια, αλλά όλα είναι εναντίον του, γιατί δεν έχει ούτε τη δύναμη να κολυμπήσει ούτε από πού να πιαστεί...

    Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ βρίσκεται σε αδιέξοδα. Η οικονομία έχει μπει σε ύφεση και οι προβλέψεις δείχνουν ότι η κατάσταση διαρκώς θα επιδεινώνεται. Η ομολογία του Γιάννη Παπαθανασίου ότι τώρα πρέπει να γίνουν στην οικονομία όλα όσα δεν έγιναν τα τελευταία χρόνια, είναι παραδοχή της χρεοκοπίας της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

    ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ουσιαστικού ανασχηματισμού έχουν σχεδόν εξαντληθεί, καθώς ο Καραμανλής δεν θέλει να μετακινήσει συγκεκριμένους υπουργούς κι έχει ξεμείνει από «πάγκο».

    Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ Ομάδα «βράζει» και ουδείς εγγυάται τι μπορεί να συμβεί αν ανοίξει η Βουλή και όλοι οι δυσαρεστημένοι, από τον Γιάννη Μανώλη μέχρι τον Αριστοτέλη Παυλίδη, αρχίσουν να μιλούν.

    ΣΑΝ ΝΑ μην έφταναν όλ΄ αυτά, υπάρχει και το καθημερινό «ήξεις αφήξεις» της έκδοσης του Μιχάλη Χριστοφοράκου. ΔΥΣΚΟΛΑ ο Καραμανλής θα αντέξει μια προεκλογική περίοδο πέντε μηνών, στην οποία θα μεσολαβήσουν η σύνταξη ενός δύσκολου προϋπολογισμού, οι κοινωνικές αντιδράσεις και ό,τι άλλο προκύψει από την εκρηκτική ατμόσφαιρα που έχει διαμορφωθεί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα.

    ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ είναι μονόδρομος. Η παράδοση της εξουσίας δεν είναι εύκολη υπόθεση, αλλά μια αξιοπρεπής ήττα είναι ίσως προτιμότερη από τον διασυρμό.

    ΑΥΤΗ ΤΗΝ περίοδο, το βάρος που λέγεται ότι νιώθει λόγω του ονόματός του, ίσως να μην είναι το πιο οδυνηρό που έχει να αντιμετωπίσει ο Καραμανλής. Το χειρότερο για τον ίδιο και την υστεροφημία του είναι ότι έλαβε λαϊκή εντολή για δύο τετραετίες και θα κυβερνήσει μόνο μία και κάτι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.