2.8.09

Χουντικές διακοπές με ήλιο, τάβλι και βουτιές…

Ξενοδοχείο – ΚΑΠΗ για πραξικοπηματίες!
Μπορεί η Ελλάδα μόλις να γιόρτασε τα 35 χρόνια δημοκρατίας και τα κόμματα να διαγκωνίζονται για την εκλογή του νέου προέδρου και για το πότε θα στηθούν οι κάλπες. Ο Στυλιανός Παττακός απολαμβάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές. Παρέα του στο τάβλι, ο διοικητής του ΕΑΤ-ΕΣΑ των βασανιστηρίων Θόδωρος Θεοφιλογιαννάκος. Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι που αδιαφορούν για όλ’ αυτά. Ίσως και να τα χλευάζουν: Είναι οι εναπομείναντες πρωταγωνιστές της 21ης Απριλίου 1967 που, αδιόρθωτοι, κάνουν διακοπές μαζί, κάπου στην Ανάβυσσο.

Το ξενοδοχείο «Καλυψώ», σε μια έκταση 15 στρεμμάτων, με 80 δωμάτια και θέα στη θάλασσα, παραπέμπει σε άλλες εποχές. Δεν είναι μόνον που ο ιδιοκτήτης του Σωτήρης Τενές το έχει εγκαταλείψει, στην αισθητική του 1972 οπότε και το απέκτησε. Είναι και η εκλεκτή πελατεία του που παραπέμπει εκεί: Στυλιανός Παττακός, Θεόδωρος Θεοφιλογιαννάκος, Σπύρος Ζουρνατζής.
Η ρεσεψιόν είναι διακοσμημένη με δεκάδες φωτογραφίες και σύμβολα της επταετίας. Ανάμεσα στο «πουλί» και στον Γιώργο Παπαδόπουλο, ωστόσο, ξεφυτρώνουν περήφανα οι φωτογραφίες του Γιώργου Καρατζαφέρη και του Μάκη Βορίδη, αλλά και ευχετήριες κάρτες του νυν υφυπουργού Οικονομίας, του νεοδημοκράτη Αθανάσιου Μπούρα.
Διαβάστε την συνέχεια στο ρεπορτάζ της Έφης Μαρίνου στην Ελευθεροτυπία, εδώ...

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/8/09 22:11

    Γιατί θα πρέπει να μαθαίνουμε τα νέα των δεινοσαύρων; Ακόμα κι ο Άγιος Πέτρος τους έχει ξεχάσει. Υπάρχόυν σημαντικότερα και σίγουρα πιο "ζωντανά" θέματα για προβολή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρέ, συμπατριώτες-συμπατριώτες, το κάποτε λασποχώρι η Κομοτηνή προόδευσε με τα όσα συμβαίνουν τελευταία, τουλάχιστον θυμίζει Σαίν Τροπέζ, Πορτοφίνο, Μόντε Κάρλο, Μονακό, Μύκονο, Αράχωβα αφού τελευταία μας προέκυψαν και ντόπιοι παπαράτσι. Στην εφημεριδούλα τους (ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΡΟΔΟΠΗΣ) από σήμερα άρχισαν να δημοσιεύουν φωτογραφίες με τα σχετικά σχόλια, κατοικιών ιδιοκτησίας βουλευτών, δημάρχων και μάλλον θα τελειώσουν το ρεπορτάζ με τις παπαρατζιόνες τους, με την δημοσίευση της φωτογραφίας της μεζονέτας, που βρίσκεται στη Μαρώνεια ιδιοκτησίας του συμπαθούς κατά τα άλλα Κου Άκη Παπαναστασίου του γνωστού οδοντίατρου του ΙΚΑ και Έγκριτου δημοσιογράφου. (Έτσι ισχυρίζεται τουλάχιστο η δημοσιογραφία των καφενείων).
    Σε αρκετές περιπτώσεις αποδείχθηκε ότι η δημοσίευση φωτογραφιών, προκλήθηκε από πολιτικούς εν ενεργεία που νιώθουν ανασφάλεια για την επανεκλογή τους ή για να διασφαλίσουν την υποψηφιότητά τους, με στόχο να μειώσουν την αξιοπρέπεια των πολιτικών αντιπάλων τους, είτε είναι εσωκομματικοί είτε είναι άλλου κόμματος.

    Το καλαμπούρι
    Για να τους αντιμετωπίσετε, και για να προφυλαχθείται από τους Κομοτηναίους παπαράτσι, τηρείστε μερικούς ανέξοδους κανόνες:
    α) Οι γυναίκες να μην κρεμάνε στα μανταλάκια τα μπαλωμένα σώβρακα των ανδρών τους.
    β) Οι άνδρες να μην κρεμάνε στα μανταλάκια τα μπαλωμένα κιλοτάκια των γυναικών τους.
    γ) Οι γυναίκες να λαμβάνουν προφυλακτικά μέτρα όταν ανοίγουν την πόρτα στον κηπουρό, και μάλιστα όταν είναι μουστακαλής.
    δ) Οι άνδρες να λαμβάνουν προφυλακτικά μέτρα όταν ανοίγουν την πόρτα στην οικιακή βοηθό, και μάλιστα όταν είναι ξανθιά και δίμετρη.

    Οι Παπαράτσι είναι σήμερα το επάγγελμα της εποχής.Είναι αδίστακτοι, εισβάλλουν στην προσωπική ζωή, χωρίς να υπολογίζουν το ψυχικό κόστος, πουλάνε την ιδιωτικότητα του άλλου, εκμεταλλεύονται τις πιο άθλιες “ανάγκες”(κατασκευασμένες από τα media) του λαού.

    Για το χρήμα και για μια άρρωστη περιέργεια πατούν επί πτωμάτων. Είναι με λίγα λόγια η ενσάρκωση των κυρίαρχων αξιών. Αγάπη για το χρήμα, εύκολη ζωή, ηδονή από τον πόνο και την ξεφτίλα του άλλου, εκμετάλλευση, αδιαφορία για ό,τι ξεφεύγει από τα όρια της ατομικής ικανοποίησης(είτε πρόκειται για πρόσωπα, είτε για ιδέες).

    Φυσικά υπάρχει και ο αντίλογος που λέει ότι τα δημόσια πρόσωπα επιδιώκουν την προβολή μέσω των επάρατων παπαράτσι. Σύμφωνοι’ υπάρχουν και αυτοί και είναι πολλοί, πάρα πολλοί.

    Όμως, οι άνθρωποι του συγκεκριμένου επαγγέλματος έχουν αποδείξει ότι δεν έχουν κανένα όριο.

    Πολλά περιστατικά της δράσης τους και στη Κομοτηνή, που βλέπουμε και ακούμε καθημερινά μας δημιουργούν την εντύπωση ότι θα προτιμούσαν να τραβάνε φωτογραφίες από έναν άνθρωπο που πεθαίνει παρά να χάσουν χρόνο να καλέσουν ασθενοφόρο.
    Και το πιο ανησυχητικό είναι ότι αυτή η συμπεριφορά του συγκεκριμένου «επαγγέλματος» είναι η υπερβολική προέκταση μιας γενικής νοοτροπίας. Της νοοτροπίας του ανθρώπου της υπερκατανάλωσης και της ασύδοτης αγοράς.
    paparis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος6/8/09 23:52

    Παντως καλο θα ηταν να μαθαιναμε και ποιοι ντεμεκ σοσιαλιστες ηταν χουντικοι τοτε σαν φοιτητες.Ξερουν αυτοι και πολλοι απο εμας.Απο ολους μας.Καιρος να μαθουν και οι νεωτεροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.