2.8.09

Για τα μάτια μιας Μαρίκας


Η πείνα τής είχε θολώσει το μυαλό. Περπατούσε για ώρα βοσκώντας από δω κι από κει στις Καστανιές του Έβρου. Η Μαρίκα ξεχάστηκε. Μόνον όταν ένιωσε το χορτάρι ν’ αλλάζει γεύση και αντίκρισε έναν φαντάρο με προτεταμένο το όπλο κατάλαβε. Η Μαρίκα είχε εισβάλει στην Τουρκία!
Όμως μετά από μια οδύσσεια αρκετών ημερών, η αγαπημένη αγελάδα θα γεράσει στις Καστανιές του Έβρου. Η συμπαθέστατη αγελάδα που κατάφερε με το πέρασμά της στην Τουρκία να γίνει το θέμα των ημερών τελικά γύρισε. Η κινητοποίηση των αρμοδίων ήταν άμεση αφού η επιμονή του ιδιοκτήτη της δεν τους άφηνε και πολλά περιθώρια. Ο κτηνοτρόφος που την έχει σαν παιδί του πλέει σε πελάγη ευτυχίας και πλέον τονίζει ότι δεν θα την αφήσει από τα μάτια του επισημαίνοντας παράλληλα πως έχουν περιοριστεί πολύ και τα βοσκοτόπια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.