23.7.09

Διασύρει τη Ροδόπη το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης…

…μέσω νέας διαδικτυακής πύλης!
Διαβάζω από το RSS του περιφερειακού δικτύου της ΕΡΑ για την Κομοτηνή, ότι είναι πλέον στον «αέρα» νέα Διαδικτυακή Πύλη Σημείων Ενδιαφέροντος του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Παραθέτω τμήμα του κειμένου:
Το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, σε υλοποίηση σχετικής δέσμευσης του Υπουργού, για ανάληψη πρωτοβουλιών ενίσχυσης του τουριστικού προϊόντος και της τουριστικής προβολής της Βόρειας Ελλάδας, προχώρησε στο σχεδιασμό και στην κατασκευή της Διαδικτυακής Πύλης Σημείων Ενδιαφέροντος που λειτουργεί ήδη στο Διαδίκτυο.
Επιλέγω τον Νομό Ροδόπης και εκεί συναντάω τα 5 σημεία που προτείνει η σελίδα για τον Νομό. Κομοτηνή, Παπίκιο Όρος, Νυμφαία, Γρατινή και Μαρώνεια. Άντε ας πούμε ως εδώ ότι όλα πάνε καλά.
Επιλέγω την Κομοτηνή και από εκεί την Παραλία Φαναρίου (από πότε ανήκει στην Κομοτηνή, δεν το έχω καταλάβει). Δείτε τη συναντάει κανείς εκεί (κλικ εδώ)! Η φωτογραφία μοιάζει τραβηγμένη από γνωστή ταβέρνα στην ανηφόρα του χωρίου. Ως εκεί πήγε μάλλον ο υπεύθυνος του project! Στο κείμενο αναφέρει: Εγώ πάντως θα σας πρότεινα να κατευθυνθείται προς την Μαρώνεια όπου υπάρχουν πολλές ήσυχες και πεντακάθαρες παραλίες και όμορφα παραλιακά χωριουδάκια. Ξεχωρίζει η παραλία «Κάγκελες» με ένα πολύ καλό και ψαγμένο beach bar και μια καφετέρια που είναι ανοιχτή όλο τον χρόνο για ρομαντικές και ήσυχες αποδράσεις.
Μάλλον δεν τους κάνει ο Δήμος Αιγείρου, δεν έχει και δεξιό δήμαρχο, οπότε ας στείλουμε τους επισκέπτες στον δικό μας, στην Μαρώνεια. Απόλυτα ντροπιαστικός ο τρόπος έκφρασης για την παραλία Φαναρίου, από μια σελίδα υπό την αιγίδα του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης.
Στον δημοτικό κήπο Κομοτηνής, (κλικ εδώ) βλέπουμε μια φωτογραφία από το παλιό μας πάρκο. Μπράβο και πάλι. Λες να θέλουν να κρύψουν την σημερινή μορφή του; O χάρτης από το Google Maps που εμφανίζεται δείχνει τον κήπο – πάρκο σε λάθος σημείο!!!
Ανοίγουμε τον προορισμό της Γρατινής και βλέπουμε στην φωτογραφία το κτίριο Νικολάου Ζ. Παπανικολάου (κλικ εδώ). Είναι χαρακτηριστικό κτίριο του οικισμού της Γρατινής!!! Σωστά. Έλεος και πάλι...
Στο Παπίκιον Όρος δεν έχουμε καν φωτογραφία παρά έναν απαράδεκτο χάρτη, που αμφιβάλω αν είναι από την περιοχή (κλικ εδώ)…
Στην Μαρώνεια, το πιο σημαντικό σημείο είναι το ανεξερεύνητο σπήλαιο, την είσοδο του οποίου βλέπουμε και στην φωτογραφία (κλικ εδώ)! Λογικό, σιγά μην βάζαμε το αρχαίο θέατρο. Τις παλιόπετρες!!!
Όλα τα κείμενα και οι φωτογραφίες είναι απαράδεκτα φθηνά και δείχνουν μια δουλειά πρόχειρα φτιαγμένη. Αν είναι δυνατόν να μην υπάρχουν 5-10 φωτογραφίες για κάθε σημείο – προορισμό. Τόσο δύσκολο είναι πια; Μια βόλτα στο Flickr και στα Album της Picasa και θα βρεις σχεδόν τα πάντα και με ανοιχτά Creative Commons τις περισσότερες φορές. Οι χάρτες από το Google Maps είναι πολλές φορές σε λάθος σημείο. Τόσο άσχετος ήταν αυτός που το έκανε με την περιοχή...
Κύριε Καλαφάτη, ευχαριστούμε για την τόνωση που προσφέρετε στον τουρισμό της Ροδόπης. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ!

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος23/7/09 11:36

    Τα στοιχεία στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης τα έδωσαν σίγουρα τα δικά ξεφτέρια. Δεν είναι η πρώτη φορά που πέφτουν σε "τουριστικές γκαφες".
    Ποιός δεν θυμάται τη "τουριστική γκάφα" το 2004 όταν εκπόνησαν τη μελέτη τουριστικής ανάπτυξης του νομού Ροδόπης, με τη διαφορά ότι ανέφεραν το νομό Ξάνθης τα ξεφτέρια μας. Απλά αντέγραψαν τη "μελέτη τουριστικής αναπτυξης" του νομού Ξάνθης, και πάνω στον άκρατο ενθουσιασμό τους ξέχασαν να εξαλείψουν τον τίτλο της αντιγραφείσης μελέτης. Ούτε αντιγραφή έχουν την ικανότητα να κάνουν τα ξεφτέρια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Δήμαρχος της Αιγείρου ενημερώθηκε ήδη για το θέμα και εξέφρασε την δυσαρέσκεια του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.