14.6.09

Η φωτογραφική παραφωνία του Ευριπίδη Στυλιανίδη σε ένα εξαιρετικό συλλεκτικό λεύκωμα

Ένα εξαιρετικό συλλεκτικό αφιέρωμα στον μεγαλύτερο Έλληνα μαθηματικό Κωνσταντίνο Καραθεοδωρή εξέδωσαν στην τιμή των 30 ευρώ πρόσφατα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία. Πλούσιο φωτογραφικό υλικό, καλογραμμένα κείμενα και πλούτος πληροφοριών, συνοδευμένων από την εντυπωσιακή σειρά γραμματοσήμων των ΕΛΤΑ, προς τιμήν ενός από τα πιο φωτεινά μυαλά της μαθηματικής επιστήμης ταξιδεύουν τον αναγνώστη στην εποχή όπου έζησε ο κορυφαίος μαθηματικός. Δύο πρόσωπα πρωταγωνιστούν δικαιωματικά στην έκδοση αυτή, ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή και ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, ο οποίος θεωρούσε δάσκαλό του τον Έλληνα επιστήμονα.
Την αρμονική συνάντηση των μεγάλων πνευμάτων ταράζει η παρουσία του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδη Στυλιανίδη σε φωτογραφία – παραφωνία στον πρόλογο του αφιερώματος (ως ειδικός άραγε;), καθώς και σε οκτώ συνολικά φωτογραφίες του με την ιδιότητά του ως υφυπουργού Εξωτερικών και υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων στις εσωτερικές σελίδες!
Πάντως κρατήστε στο μυαλό σας τις φιέστες του Ευριπίδη Στυλιανίδη με το Μουσείο Καραθεοδωρή και την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος για προσωπικό όφελος. Απ’ το φθινόπωρο και μετά αρχίζουν τα ωραία που θ’ ανοίξει η Βουλή … αν προλάβει!

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος15/6/09 18:58

    O σκοτωμός για τον Δήμο Κομοτηνής πάλι άρχισε.Ο κ. "Αχαμνά" από τις ευρωεκλογές λένε οι κακές γλώσσες έχει μείνει μόνος του και βλέπει ότι το χάνει το παιχνίδι.Γιαυτό οι σχέσεις με τους άλλους μνηστήρες είναι και πολύ χάλια.Μέχρι να τους μαζέψουν από κάτω και να καθήσουν σούζα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Κομοτηνή.

    «Ποταμοί δίς τοίση αυτοίσι ουκ αν εμβαίης, έτερα γάρ επιρρέει ύδατα» (στο ίδιο νερό του ποταμού δεν μπορείς ποτέ να κολυμπήσεις δυο φορές διότι καινούργια νερά ρέουν συνεχώς, λέει ο Ηράκλειτος).
    Δε θα ’ναι υπερβολή αν αναφερθώ σ’ αυτές τις ερχόμενες Δημοτικές εκλογές του 2010 ότι θα είναι μοναδικές στο είδος τους. Αν κάποιος παρακολουθεί τις εξελίξεις και τις επί μηνών «τριβές» που γίνονται, απ’ όλους βέβαια τους ενδιαφερόμενους, θα το καταλάβει. Από κει και μετά, οι υποψήφιοι, Δήμαρχοι και Νομάρχες με άφταστη ρητορική γλώσσα στην προσπάθειά τους να μεταφέρουν στους δημότες τα………. προσόντα τους, τα οποία, αν είχαν κάποια, οι φιλόδοξες «τριβές» τα αλλοίωσαν.
    Αν μπορούσε κανείς να σκαρφαλώσει πάνω σ’ έναν πολιτικό άμβωνα και κοιτούσε κάτω το ανθρώπινο μωσαϊκό και έβλεπε τις αλληλοεπιδράσεις μεταξύ ενός κοινωνικού «όχλου» (από τη σκοπιά μου έτσι τα βλέπω και δε τα βλέπω γιατί τα θέλω…) και μιας κάσκας υποψηφίων Νομαρχών και Δημάρχων, σίγουρα θα έβλεπε την προ δυο χιλιάδες χρόνια εποχή των «Χρηστών» να επαναλαμβάνεται στις μέρες μας, στον 21ο αιώνα.
    Σ’ αυτή την περίπτωση ο Δήμος έχει πάρει τον πραγματικό του χαρακτήρα –Εκκλησία-(με την αρχαία έννοια παρακαλώ) κι εκεί οι σημερινοί Γραμματείς και Φαρισαίοι συνεδριάζουν σε ποιον «φίλο της κομματικής παρέας» υποψήφιο για Δήμαρχο ή Νομάρχη θα δώσουν το χρίσμα, αφού προηγουμένως αποδεχτεί τα ευαγγέλιά τους (αυτά που ως χτες ο υποψήφιος κατέκρινε σφόδρα) και κάτω από το δισκοπότηρο της ανυποληψίας θα «εξομολογηθεί» για τις παλιές του «αμαρτίες» και αφού δεχτεί την «μεταλαβιά» θα κατεβεί στο ανθρώπινο πλήθος έχοντας στο πέτο του το «χρίσμα» που θα τον κάνει… άρχοντα.
    Εσείς που έχετε παράπονα, εσείς που καταδικάζετε κυβερνήσεις και κόμματα και που κατεβαίνετε σε διαδηλώσεις, που κόβετε καμιά φορά και την Ελλάδα στα δυο -και καλά κάνετε- και περιμένετε υπομονετικά την ώρα των εκλογών να τους «μαυρίσετε», Πολίτες, γιατί δε το κάνετε; Δεν το κάνατε το 2006. Και έφτασε εκεί που έφτασε ο Δήμος Κομοτηνής.
    Πού, πώς και πότε χρησιμοποιείτε το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεστε; Ποιοι είναι αυτοί που θα λύσουν τα προβλήματα των κοινωνιών μας; Μήπως δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ότι βρισκόμαστε στην παρακμή της υποκρισίας, της ψευτιάς και του παράλογου θεάτρου; Δεν έχουμε ακόμα καταλάβει ότι φτάσαμε πια στο ζενίθ των επικοινωνιακών παιχνιδιών (εδώ είναι που να τραβά κανείς τα μαλλιά του) ενώ η διαφθορά και η διαπλοκή πρυτανεύουν; Ή προτιμούμε το προσωπικό «βόλεμα» καταδικάζοντας το σύνολο; Γνωρίζουμε ότι η δύναμή μας, η ψήφος μας, είναι εκείνη που μπορεί να ανατρέψει τους «σύγχρονους χρηστούς», να αποτρέψει τη συνεχιζόμενη σπίλωση που εντέχνως σπέρνουν οι «θεσμικοί της παρέας»; Η δική μας θέση, η επιλογή μας, ποια είναι; Αυτή που θα μας σερβίρουν και τώρα «οι παρέες» στο πιάτο σαν τρισάγιο...(διότι κακά τα ψέματα, για τρισάγιο πρόκειται δεκαετίες τώρα μπαγιάτικο στάρι τρώμε).
    Και δεν αναφέρομαι μόνο στα τοπικά προβλήματα. Στις πόλεις φαντάσματα, στην καθαριότητα, στον ΚΟΚ, στα έργα που γίνονται ή δε γίνονται, στα σχολεία που τα ναρκωτικά δίνουν και παίρνουν, στην ανεργία, στην ερήμωση των χωριών των νομών και χίλια δυο άλλα. Και να είναι μόνο αυτά ποιος έσκαγε. Όμως κι αυτά δεν λύθηκαν.
    Και δεν λύθηκαν όχι γιατί οι τοπικοί άρχοντες δεν μπορούν ή δε θέλουν αλλά δεν λύθηκαν διότι υπηρετούν τα συμφέροντα της πολιτικής παρέας. Αυτό δε γίνεται σήμερα στη Κομοτηνή;
    Ποιος κοιτά σήμερα, καημένε Πολίτη, αξίες, ιδεολογίες, αρχές, ιδανικά. Γι’ αυτό πήγαμε τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό κατά διαόλου.
    Η Πολιτική μιας Χώρας περνά μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Κι αυτό το ξέρουν όλοι. Οι μόνοι που δεν το ξέρουν είναι οι Πολίτες. Οι «έξυπνοι» πολιτικοί δεν επέτρεψαν να το μάθουν. Γίνετε επί τέλους «πονηροί» και αφερέγγυοι, προστατέψτε τη νοημοσύνη σας από τους αρπάχτρες και φυλάξτε την ψήφο σας σαν τα μάτια σας το 2010 στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
    roky

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Που είσαι;
    Κάνει και μεγαλύτερα "έργα" το παιδί.
    Θα τους πιάσει όλους τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/6/09 22:45

    «Τελικά ο Βενιζέλος είναι όρθιος ή καθιστός μαλάκ... ή και τα δύο»

    Μύλος έχει γίνει η ΝΔ σύμφωνα με τα ΜΜΕ... όπου ναναι η πολυκατοικία καταρρέει και ο Βελόπουλος με τον Καρατζαφέρη έχουν απλώσει σαν πυροσβέστες το πανί για να πιάσουν τον Μανώλη που ετοιμάζεται να πηδήξει απ΄το μπαλκόνι... αντίθετα στο ΠΑΣΟΚ όλα δουλεύουν ρολόι και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα... απλά κάτι έγινε και όπως μας πληροφορεί η Μακρή «κανείς δεν αισθάνθηκε βολικά» αλλά δεν τρέχει και τίποτα...

    Σήμερα το πρωί, ανήμερα των γενεθλίων του Γιωργάκη, είχε κανονιστεί η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του κόμματος στο γραφείο του πρώτου...

    Όταν οι κ.κ Πάγκαλος , Βενιζέλος , Ραγκούσης κι Αθανασάκης έφτασαν στον προθάλαμο του γραφείου του Παπανδρέου , η γραμματέας τους ενημέρωσε ότι θα χρειαστεί να περιμένουν για ένα σύντομο χρονικό διάστημα καθώς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δέχθηκε την τελευταία στιγμή μια τηλεφωνική κλήση .

    Χωρίς εμφανή αιτία , ο Β.Βενιζέλος "βγήκε" από τα ρούχα του και άρχισε να φωνάζει έξαλλος στη γραμματέα λέγοντας "μας περνάτε για ζώα" κτλ .
    «Είναι απαράδεκτο, είναι προσβλητικό και δεν θα το ξαναεπιτρέψω! Τι είμαστε, θέαμα για ζωολογικό κήπο;», έλεγε εκνευρισμένα ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αφήνοντας προσωρινά άφωνο μέχρι και τον Πάγκαλο.

    Ο Γιώργος Παπακωσταντίνου έτρεξε να κλείσει την πόρτα, οι δημοσιογράφοι διώχθηκαν κακήν κακώς και η γραμματέας του κ. Παπανδρέου πήγε στο καπνιστήριο για να ηρεμήσει.

    Η αντίδραση του Βενιζέλου προκάλεσε την έκρηξη του Θεόδωρου Πάγκαλου ο οποίος τον... παρότρυνε να μείνει στη θέση του λέγοντας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.