23.5.09

Κι άλλο φακέλωμα! Θα δίνουμε τα στοιχεία μας πλέον και για αγορά καρτοκινητού!!!

Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης θα προσπαθήσει να περάσει νομοσχέδιο στο θερινό τμήμα της βουλής
Φραγή σε 13,5 εκατομμύρια καρτοκινητά, θα προσπαθήσει να βάλει η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς από εδώ και στο εξής οι κάτοχοι αυτών, θα υποχρεωθούν να δηλώσουν πλήρη στοιχεία, γεγονός που - σύμφωνα με τις εταιρείες- θα προκαλέσει αλαλούμ στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα από τον Ιούλιο θα πάψουν να υπάρχουν 13.500.000 ανώνυμα καρτοκινητά τηλέφωνα, τα οποία λειτουργούν στη χώρα μας.
Η κυβέρνηση προχωρά με διαδικασίες εξπρές στην πλήρη αλλαγή του συστήματος της κινητής τηλεφωνίας με δύο στόχους. Ο πρώτος, όπως υποστηρίζουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, είναι να περιοριστεί η μεγάλη εγκληματικότητα (!!!!) και ο δεύτερος να προστατευθούν οι πολίτες από εκβιασμούς, απειλές και κακόβουλες φάρσες. Ο υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Ευριπίδης Στυλιανίδης πήγε στις Βρυξέλλες και μίλησε με τους αρμοδίους στην Κομισιόν ενώ επικοινώνησε και με τους συναδέλφους του στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίοι και τον πληροφόρησαν για τον τρόπο που κινούνται οι ίδιοι για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το νομοσχέδιο που είναι έτοιμο και πρόκειται να έρθει στο Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής αμέσως μετά τις εκλογές, αλλάζει τις συνήθειες εκατομμυρίων πολιτών που αγοράζουν από το περίπτερο την κάρτα SΙΜ χωρίς να δώσουν οποιοδήποτε προσωπικό τους στοιχείο. Στο εξής η κάρτα θα είναι μια και μοναδική και θα πωλείται μαζί με το κινητό μετά την επίδειξη ταυτότητας. Οι χρήστες εάν δεν επιθυμούν να έχουν μόνιμη σύνδεση με συμβόλαιο θα μπορούν να αγοράζουν χρόνο ομιλίας των 5, 10 ή 20 ευρώ αφού όμως έχουν αγοράσει την κάρτα από τα σημεία πώλησης και έχουν δώσει τα πλήρη στοιχεία τους. Η κάθε κάρτα θα έχει έναν κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο.
Τα στοιχεία του προσώπου θα υπάρχουν στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και οι διωκτικές αρχές με εισαγγελική απόφαση θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να έχουν πρόσβαση σ’ αυτά. Με τον τρόπο αυτόν οι διωκτικές αρχές εκτιμούν ότι σύντομα θα έχουν σημαντικά αποτελέσματα στην εξιχνίαση εγκλημάτων (!!!).
Στη διαδικασία αυτή υπάρχουν αντιρρήσεις για παραβίαση προσωπικών δεδομένων οι οποίες θα διατυπωθούν έντονα κατά τη συζήτηση στη Βουλή. Μάλιστα, κάποιοι βουλευτές εκτιμούν ότι η κυβέρνηση ίσως να μην καταφέρει να περάσει το νομοσχέδιο από το θερινό τμήμα και να αναγκαστεί να το αφήσει για την Ολομέλεια του φθινοπώρου.
Διαβάστε περισσότερα για το θέμα στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «τα Νέα», εδώ…

8 σχόλια:

  1. Μπράβο, κι εμείς το κάναμε θέμα.

    Από τα μέρη σας δεν είναι αυτός παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος23/5/09 23:59

    Έχετε να κρύψετε κάτι; Δηλαδή ρωτάω, έχετε να κάνετε καμμιά παρανομιούλα, κανένα εγκληματάκι, κανέναν εκβιασμό ή ξέπλυμα χρημάτων; Τότε πάρτε ανώνυμο καρτοκινητό, άφοβα, χωρίς να σας βρεί κανείς κι επιτελέστε την παρανομία σας. Ειδάλλως, αν δεν έχετε να κρύψετε κάτι, άν είστε νομοταγής πολίτης που *απλά* δε γουστάρει μακροχρόνια συμβόλαια με τις τηλεφωνικές εταιρίες τι φοβάστε από το να δηλώσετε την αγορά σας; O παραλογισμός στο Ελλαδιστάν δεν παίζεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος24/5/09 10:29

    Τι λες ρε μαλάκα ανώνυμε;
    Ηλίθιε υποστηρικτή της χουντικής κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

    Για την ανικανότητα τους θα δηλώσουμε όλοι οι Έλληνες τα στοιχεία μας για να καλύψουμε τις αδυναμίες του Καραμανλή Παυλόπουλου και της λοιπή συμμορίας της Νέας Δημοκρατίας;

    Τι μαλακίες λες ρε χουντόφαρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος24/5/09 18:13

    Ο Στυλιανίδης που είναι νομοταγής και δεν έχει να κρύψει τίποτα γιατί θορυβήθηκε από την αποκάλυψη για την παραμονή του μετά της συζύγου του στο Four Seasons;

    Και τώρα απαιτεί από τον κόσμο να ταλαιπωρείται και να φακελώνεται για να κάνει αυτός το κέφι του!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος25/5/09 02:32

    @10:29

    Με ξέρεις κι από χτες, Ελληναρά μου; Έχεις βγει παραέξω από το κωλοχανείο η Ελλάς για να γνωρίζει τι γίνεται παγκοσμίως; Μόνο στο Ελληνομπουρδέλο επιτρέπεται η ασυδοσία δια της ανώνυμης κατοχής τηλεφώνων. Γι αυτό και θα πάτε μπροστά Ελληναράδες, το 2150 μΧ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος25/5/09 14:12

    Νέα παγκόσμια πρωτυπία Στυλιανίδη και γαλάζιων παπαγάλων τύπου 02:32: Για όλα φταίνε τα καρτοκινητά και όχι η ανικανότητα των κυβερνώντων. Και ειδικά στην περίπτωση του Στυλιανίδη, από όπου πέρασε μόνο προβλήματα δημιουργεί, ακόμα και τώρα πήγε στο Συγκοινωνιών και ο ΗΣΑΠ τα παιξε και υπολειτουργεί με αποτέλεσμα να ταλαιπωρείται ο κόσμος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος25/5/09 23:39

    Φίλε από πάνω, μάλλον σε μάθανε να αποφεύγεις το αντικείμενο της συζήτησης και απλά να φωνασκείς. Γι αυτό, ένδοξε Ελληναρά μου, δε θα προκόψεις. Σε ρωτάω, έχεις να κρύψεις κάτι, καμμιά παράνομη σχέση ας πούμε, σου αρέσουν οι τηλεφωνικές φάρσες, γουστάρεις να απειλείς από το τηλέφωνο χωρίς να υπάρχει ευθύνη; Τότε κατανοώ, επόμενο είναι να υποστηρίζεις την ασύδοτη χρήση των τηλεφώνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος26/5/09 20:16

    Κι άμα γουστάρω να έχω παράνομη σχέση εσένα τι σε κόφτει; Θα βάλουμε τον Στυλιανίδη χωροφύλακα στο πουλί μας; Κι άμα γουστάρεις τόσο τη διαφάνεια, ζήτα από τον Στυλιανίδη να δώσει στη δημοσιότητα όλα τα έξοδα που έχει κάνει σε ξενοδοχεία τύπου 4 seasons!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.