3.5.09

Μεγάλη ανατροπή στην Θεσσαλονίκη

Προηγείται το ΠΑΣΟΚ και στις δυο εκλογικές περιφέρειες

H μεγάλη ανατροπή φαίνεται να συντελείται και στις δύο εκλογικές περιφέρειες της Θεσσαλονίκης, καθώς αυτό προκύπτει και από τη δημοσκόπηση που διενήργησε σε στις συγκεκριμένες περιφέρεις η Palmos Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος της Κυριακής». Να σημειωθεί ότι η Θεσσαλονίκη είναι παραδοσιακά «κάστρο» της συντηρητικής παράταξης, ενώ παράλληλα δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι και η έδρα του Κώστα Καραμανλή!
Πιο συγκεκριμένα στην Ά Θεσσαλονίκης το ΠΑΣOΚ προηγείται με 8,4%, ενώ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2007 η διαφορά ήταν 2,8 μονάδες υπέρ της ΝΔ! Δηλαδή κάνει ένα «γύρισμα» 11,2% μονάδων, σε μία καθαρά αστική περιοχή. Το ίδιο όμως συμβαίνει και στη Β’ Θεσσαλονίκης, μία κατεξοχήν αγροτική περιοχή, όπου το ΠΑΣOΚ προηγείται στην παρούσα δημοσκόπηση με 4,7%, ενώ στις εκλογές του 2007 υστερούσε της ΝΔ κατά 11 ολόκληρες ποσοστιαίες μονάδες. Σημαίνει δηλαδή ότι έχει υπερκαλύψει τη διαφορά ανεβαίνοντας κατά 15,7 ποσοστιαίες μονάδες!!!
Διαβάστε για την δημοσκόπηση στην εφημερίδα Αγγελιοφόρος, εδώ…

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/5/09 11:48

    Να σημειώσω ότι η Θεσσαλονίκη ΔΕΝ είναι παραδοσιακά «κάστρο» της συντηρητικής παράταξης, όπως αναφέρετε. Στην Α' Θεσσαλονίκης (πόλη) το συνολικό ποσοστό της δεξιάς σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις για το κοινοβούλιο είναι πάντα μικρότερο από τον πανελλαδικό μέσο όρο και είναι πάντα μέσα στις 10-20 χειρότερες εκλογικές περιφέρειες για τη δεξιά. Η (μικρότερη) Β' Θεσσαλονίκης, ως κυρίως αγροτική, ιδιαίτερα παλαιότερα, είναι πράγματι «κάστρο» της συντηρητικής παράταξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/5/09 20:10

    Σύντροφε Γιάννη Σωτηριάδη, αρχές Απριλίου στο σχόλιό σου καταγγελία ευθαρσώς και χωρίς περιστροφές όπως πάντα πράττεις, περιέγραψες με σαφήνεια και αξιοπρέπεια τη συνεργασία κομματικών στελεχών του ΠΑΣΟΚ με τη ΝΔ και ιδιαίτερα τη συνεργασία με τον υπουργό κ. Στυλιανίδη, θέλοντας να διορθώσεις τα κακώς κείμενα μέσα στο χώρο της κομματικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη. Γι’ αυτή τη σωστή καθ’ όλα ενέργειά σου δέχθηκες (Από τα γνωστά χαφιεδίστικα πολιτικά κέντρα εξουσίας) προσωπική νεοφασιστικής καθ’ όλα μεθόδου επίθεση, εσύ Γιάννη και η οικογένειά σου. Να ξέρεις Γιάννη από την προσωπική σου «περιπέτεια έκφρασης της αλήθειας» βγήκες αλώβητος, αυτοί πρέπει να ντρέπονται για ότι σε έκαναν, όχι εσύ και η οικογένειά σου.
    Επιβεβαιώθηκες πλήρως την προηγούμενη εβδομάδα με τον διορισμό του «προερχόμενου» από τον ΣΥΝ του «Αντινομάρχη» κ. Κατσιμίγα, από τον υπουργό κ. Στυλιανίδη στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ που είναι καθαρά πολιτική θέση.
    Σήμερα όμως διαβάζοντας στην εφημερίδα «Χρόνος» την απολίτικη εμετική συνέντευξη του κ. Κατσιμίγα επιβεβαιώθηκες, για δεύτερη φορά με το σχόλιό σου. Με τη διαφορά ότι διαπιστώθηκε και ο έρπον πολιτικός χαφιεδισμός του κ. Κατσιμίγα, αφού έδωσε τον Νομάρχη κ. Γιαννακίδη ως συνεργάτη της ΝΔ και του κ. Στυλιανίδη.
    Αφού ο αυτοπαρουσιαζόμενος ως σωτήρας της Θράκης και της Ελλάδας κ. Κατσιμίγας στην συνέντευξή του είπε για τον κ. Γιαννακίδη, «Σαφέστατα, ήταν ενημερωμένος ο Άρης Γιαννακίδης (για τον διορισμό του στο ΔΣ της ΕΡΓΟΣΕ) και αμέσως όταν του το είπα, μου είπε βεβαίως και πρέπει να δεχθείς γιατί είναι τιμή για σένα και για τον τόπο μας και είμαι σίγουρος ότι θα είσαι χρήσιμος και ωφέλιμος και για τη Ροδόπη, αλλά γενικότερα για την χώρα».
    Μια φορά «χαφιές πάντα χαφιές», κατά το προσκοπικό σύνθημα «μια φορά πρόσκοπος πάντα πρόσκοπος».
    Ίσως να μην γνωρίζουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ και ο κ. Κατσιμίγας, ότι «την προδοσία πολλοί αγάπησαν τους προδότες ουδείς».
    Εξ’ άλλου ο χαφιεδισμός βρίσκεται στα γονίδια, είναι και οικογενειακή υπόθεση.
    «Μασκαρά Γκρέκο μασκαρά» που πρωτοτραγούδησε στις αρχές της 10ετίας του ’90 ο Μηλιώκας, κ.κ Γιαννακίδη και Κατσιμίγα. Ο κ. Πεταλωτή σαν βουλευτής μπορούσε να προλάβειτο κακό σε ότι αφορά τον διορισμό του κ. Κατσιμίγα στη Επιτροπή Προεκλογικού Αγώνα.
    Κατά τη γνώμη μου, αυτήν την παραπολιτική-παραεξουσιαστική οργάνωση το ΠΑΣΟΚ πρέπει να τη διαλύσει, όσο είναι καιρός, είναι επικίνδυνοι «άνθρωποι» για την πολιτική και για την κοινωνία.
    (Σύντροφος από την 10ετία του ’60).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/5/09 21:27

    Γιαννη Σωτηριάδη παρουσιάζεσαι σαν ανώνυμος και παινεύεις τις αρλούμπες σου. Και είναι ντρπή σου γιατί ο Κατσιμίγας ήταν δικός σου φίλος κι όχι του Γιανννακίδη.Εσύ και η παρέα σου τον φορτώσατε στον Γιαννακίδη. Τώρα ο Πεταλωτής τι δουλειά έχει με τις ίντριγκες αυτές, μάλλον μόνον εσύ το κατάλαβες. Κατά τα άλλα σύντροφοι...Βλέπετε που έρχεται το ΠΑΣΟΚ και τρελαίνεστε...Αντε νασχοληθείτε με την δεξιά μπρέ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.