3.5.09

Οι νέες δημοσκοπήσεις της Κυριακής

Δυο νέες δημοσκοπήσεις είδαν το φως της δημοσιότητας στο κυριακάτικο τύπο ενόψει της εκλογικής αναμέτρησης του Ιουνίου και στις οποίες (αν και σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες) διαφαίνεται η νίκη του ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές!
Πιο αναλυτικά στις 3,1 μονάδες βρίσκεται πλέον η ψαλίδα ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της MRB για τον Ελεύθερο Τύπο και 3 μονάδες σύμφωνα με την μέτρηση της RASS για το Παρόν της Κυριακής.

Σε ότι αφορά την πρόθεση ψήφου, για την μεν δημοσκόπηση της MRB, έχει ως εξής: ποσοστό 32,2% συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ και 29,1% η ΝΔ, ενώ το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνουν 7,2% και 6,7% αντίστοιχα, παρουσιάζοντας πτώση 0,6%. Πτώση 0,3% παρουσιάζει και η εκλογική επιρροή του ΛΑΟΣ, συγκεντρώνοντας το 5,2%, ενώ οι Οικολόγοι από το 3% του Απριλίου βρίσκονται τώρα στο 4%. Στην δε δημοσκόπηση της RASS, το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει ποσοστό 33,2% και ακολουθεί η ΝΔ 30,2%. Επόμενο κόμμα στην συγκεκριμένη μέτρηση εμφανίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ με 7,7%, ενώ στην συνέχεια εμφανίζονται το ΚΚΕ με 7,6%, ο ΛΑΟΣ με 5% και οι Οικολόγοι με 3,3%!
Οι πολίτες πάντως θεωρούν ότι νικητής των ευρωεκλογών θα είναι το ΠΑΣΟΚ, με τον δείκτη της παράσταση νίκης να φτάνει το 62,1% στην δημοσκόπηση της MRB, ενώ σ’ αυτήν της RASS το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώνει 60,5%!!!
Δείτε αναλυτικά τις δημοσκοπήσεις στον Ελεύθερο Τύπο εδώ και στο Παρόν της Κυριακής εδώ…

2 σχόλια:

  1. Η μία είναι του Κουρή και η άλλη είναι του Ε. Τ. μη το ξεχνάμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το γράφουμε Στέλιο! Φιλοκυβερνητικές εφημερίδες! Η διαφορά θα στις Ευρωεκλογές θα είναι πάνω από 5%...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.