14.5.09

Σήμερα η Κομοτηνή γιορτάζει την ενσωμάτωση της στον εθνικό κορμό!

Μόνο που ο ανιστόρητος δήμαρχος νομίζει ότι γιορτάζουμε άλλα…
Τα ξημερώματα της 14ης Μαΐου 1920 τα στρατοπεδευμένα, λίγο έξω απ’ τον Πολύανθο Ροδόπης, ελληνικά στρατιωτικά τμήματα παίρνουν την διαταγή να κινηθούν προς την Κομοτηνή, για να φτάσουν εκεί γύρω στις 10 το πρωί. Το νέο μεταδίδεται αμέσως στους κατοίκους της πόλης και στις 8 το πρωί η πόλη γέμισε από γαλανόλευκες σημαίες. Οι πολύμηνες διαπραγματεύσεις του Χαρίσιου Βαμβακά με τον Γάλλο Σαρπύ και τον Βούλγαρο Γκρέγκωφ ευδοκιμούν και η Κομοτηνή μαζί με την Αλεξανδρούπολη ενσωματώνονται στην Ελλάδα!
Κι όμως ο δήμαρχος Κομοτηνής Δημήτρης Κοτσάκης στο καθιερωμένο μήνυμα του, για την ιστορική για τους Θρακιώτες μέρα, μίλησε για σκοτωμούς, για θυσίες, για αίματα, για ανθρώπους που έδωσαν την ζωή τους, ώστε να είμαστε σήμερα ελεύθεροι!!!
Διαβάστε το μήνυμα του δημάρχου (μπορείτε να δείτε μέρος του κι εδώ):
Αγαπητοί μου συμπολίτισσες και συμπολίτες.
Φίλοι και Φίλες, Χρόνια πολλά, Χρόνια πολλά για την ημέρα μνήμης
Είμαστε όλοι εδώ τιμώντας την απελευθέρωση και την ενσωμάτωση της Κομοτηνής στον εθνικό κορμό, στην μητέρα πατρίδα, στην μητέρα Ελλάδα μας.
Σήμερα θυμόμαστε, τιμούμε, γιορτάζουμε και δοξάζουμε όλους όσους προσέφεραν και την τελευταία ρανίδα του αίματος τους για να μπορούμε εμείς να είμαστε Έλληνες.
Αποδίδουμε τιμή σε αυτούς που ογδόντα εννέα χρόνια πριν επέλεξαν να συμβολίσουν με μια σημαία σε μια στιγμή την εθνική συνείδηση. Αποδίδουμε τιμή σε αυτούς που χωρίς μεγάλα λόγια, έκαναν απλά το καθήκον τους, υπερασπίστηκαν αλήθειες αναλλοίωτες, διεκδίκησαν την Πατρίδα, έζησαν Ελεύθεροι. Αποδίδουμε τιμή σε αυτούς που με τη δύναμη της ψυχής τους και τη θυσία της ζωής τους φτιάξανε την Ελλάδα των Βαλκανίων, την Ελλάδα της Μεσογείου, την Ελλάδα της Ευρώπης, την Ελλάδα του Κόσμου.
Αγωνίστηκαν, έγιναν ήρωες και κληροδότες. Κληροδότες σε εμάς, μιας εθνικής κληρονομιάς, μιας ιστορικής εντολής να μην αφαιρέσουμε τίποτα από αυτά που μας παρέδωσαν και μιας εθνικής ευθύνης να βάλουμε τον δικό μας λίθο στην ιστορική συνέχεια του έθνους, στην πρόοδο του τόπου, της Κομοτηνής, της Θράκης, της Ελλάδας. Αλλά πιστέψτε με, όλοι όσοι θυσίασαν την ζωή τους για την ελευθερία της πατρίδας, για τη σημαία, δεν είχαν και κυρίως δεν επιθυμούσαν τόσα πολλά, τόσο σπουδαία, τόσο μεγαλόσχημα λόγια και γιορτές.
Δεν κινητοποιήθηκαν από πανηγυρικούς και χαιρετισμούς, δεν είχαν επίγνωση της θυσίας. Δεν είχαν στο μυαλό τους και κυρίως δεν προσδοκούσαν κανένα βάθρο στην ιστορία του τόπου. Όλοι εκείνοι που προσέφεραν τη ζωή τους για να κερδίσουν την πατρίδα, για να κτίσουν την Ελλάδα δεν είχαν πρόθεση να γίνουν ήρωες.
Είχαν μόνο τη θέληση, τη δύναμη ψυχής να προστατέψουν ότι αγαπούσαν. Τα παιδιά τους, τους γονείς τους, το βίο τους, τη γη τους και μέσα σε όλα αυτά την μνήμη για τους προγόνους τους και την δική τους θυσία. Γι’ αυτό την δική τους αγάπη για τη ζωή, τη δική τους θυσία για τη ζωή μας ελάτε να την προβάλουμε στο παρόν, στο σήμερα και στο αύριο της ζωής μας και των παιδιών μας.
Γιατί σήμερα, στην Ελλάδα, στη Θράκη στην Κομοτηνή, στις γειτονιές μας ήρωας είναι ο πολίτης που αντιστέκεται στη νοοτροπία της χάρης και της πελατειακής αντιμετώπισης των δικαιωμάτων του. Παρακάλια για μια θέση εργασίας, για ένα κρεβάτι στο νοσοκομείο, για μια ευκαιρία, που δεν πλήττουν απλώς το κράτος δικαίου αλλά απειλούν την αξιοπρέπεια του πολίτη.

Θα αντιγράψω τον σχολιασμό της ηλεκτρονικής Παρέμβασης, απ’ όπου αλιεύσαμε το θέμα.
Οι μόνες μάχες που έγιναν εκείνη την εποχή Δημήτρη Κοτσάκη, ήταν σε διπλωματικό επίπεδο! Εκτός κι αν έχετε πρόχειρα τα ονόματα των θυμάτων ή άλλων οι οποίοι «θυσίασαν τη ζωή τους» εκείνη τη χρονιά! Έτσι λοιπόν για την ιστορία, διαβάστε τι πραγματικά έγινε εκείνη τη χρονιά εδώ!

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος14/5/09 14:32

    Ε ρε γλεντια... (τιμη σε εναν πραγματικο λαϊκο ηρωα)!!!!Η εξελιξη του νεοδαπιτισμου και νεοοννεδιτισμου σε πληρη εφαρμογη!!!
    Αντε "δημαρχε" και εισ ανωτερα.

    Nathan Doyle.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/5/09 19:20

    ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ .... ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝ ΟΙ ΗΤΤΗΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΩΝ ΝΙΚΗΤΩΝ ΣΤΟΝ Α΄ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩΣΑΝ ΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ .... ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΘΥΣΙΑΣΤΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΩΣ ΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ.

    ΑΡΑ ΟΙ ΔΙΑΠΡΑΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΕΓΙΝΑΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΠΟΛΕΜΟΥ.

    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΤΥΦΛΩΝΕΣΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΜΠΑΘΕΙΑ ΣΟΥ. ΚΑΠΟΤΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΣ , ΓΙΑΤΙ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΝΤΙΑΣ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ , ΕΝΑΣ ΟΧΕΤΟΣ ΔΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ.

    ΒΡΩΜΑΣ ΚΑΙ ΖΕΧΝΗΣ ΜΕΓΑΛΕ ΜΠΛΟΓΚΕΡ , ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΜΕ ΜΙΑ ΘΕΣΟΥΛΑ ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος14/5/09 19:53

    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΑΡΘΡΟ (ΤΩΡΑ ΤΟ ΕΙΔΑ) ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ , ΙΣΧΥΕΙ ΟΜΩΣ Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΟΥ ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ... Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΜΗΠΩΣ ΕΙΣΑΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Ή ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ? ΕΡΧΟΜΑΣΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τελικά ανώνυμε από την "Αλεξανδρούπολη" (τα ΙΡ σε προδίδουν) μας διαβάζεις ή όχι. Κι αν όχι πως γράφεις σχόλια, με τηλεπάθεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος14/5/09 22:49

    ΓΙΑ ΤΟΝ MICHAEL : ΕΛΑΤΕ , ΚΑΙ? ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΚ... ΕΙΣΤΕ.

    ΜΟΝΟ Η ΜΑΣΑ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ , ΕΚΤΟΣ BEBAIA ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΕΤΕ ΤΟΝ "ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΛΟΓΑ" ΑΡΠΑΚΟΛΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ME TON JEFFRY , ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΞΕΡΩ ΩΡΕΣ ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΑΙΣΘΑΝΕΣΤΕ ΜΑΛΑΚΕΣ ΜΕ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ?

    Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΩΣΤΑΚΗΣ ΚΑΙ Η ΜΑΣΑ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΠΛΗΝ "ΤΙΜΙΩΝ" ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ

    PIAZZA ΠΟΙΑ IP ΚΑΙ ΠΑΠΑΡΙΕΣ ΑΝ ΘΕΣ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΣ ΟΧΙ

    ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΣΤΟ GREEKBLOG ΓΙΑΤΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΖΑ ΤΩΡΑ ΟΧΙ

    ΟΥΣΤ ΛΑΚΕΔΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τελικά ρε ανώνυμε από την "Αλεξανδρούπολη" δεν μας διαβάζεις καθόλου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος15/5/09 17:18

    Κανένα σκάνδαλο και παρανομία δεν παραγράφεται...
    "Η Βουλή έκλεισε αιφνιδιαστικά αλλά η δημοκρατία παραμένει!"
    .
    Από τον Αναστάσιο Κουτσούκο
    .
    Ως Υπουργός δεν διώκεται τώρα μέσω της διαδικασίας της βουλής, αλλά ως πολίτης διώκεται μόλις χάσει την βουλευτική ασυλία και χωρίς καν να ερωτηθεί η βουλή αφού δεν θα είναι πια μέλος της!!
    Διακόπηκαν αιφνιδιαστικά οι εργασίες της τρέχουσας Συνόδου της Βουλής. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη παραγράφονται όλες οι υποθέσεις τις οποίες η αντιπολίτευση ζητούσε να έρθουν στη Βουλή και αφορούσαν στην πρώτη τετραετία της κυβέρνησης.
    Από την κυβέρνηση προβλήθηκε επισήμως το επιχείρημα των ευρωεκλογών. Στα κόμματα όμως επικρατεί αναστάτωση, καθώς δεν υπήρξε καμία προειδοποίηση.
    Χαρακτηριστικό του αιφνιδιαστικού χαρακτήρα της κίνησης είναι ότι...
    είχε ανακοινωθεί το πρόγραμμα της επόμενης εβδομάδας στη Βουλή, ενώ τίποτα δεν ειπώθηκε το πρωί, κατά την προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών.
    Επειδή κατά κόρον λέγεται ότι διαγράφονται και τα σκάνδαλα επισημαίνουμε ότι αυτό είναι ένα νομικό λάθος!!
    Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή μπορεί να ασκήσει την κατά την αρμοδιότητά της για άσκηση δίωξης κατά όσων διατελούν ή διετέλεσαν μέλη της κυβέρνησης ή υφυπουργοί για ποινικά αδικήματα που τέλεσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους «μέχρι το πέρας της δεύτερης τακτικής συνόδου της βουλευτικής περιόδου που αρχίζει μετά την τέλεση του αδικήματος». Αυτό δεν σημαίνει ότι ο εισαγγελέας δεν μπορεί να συνεχίσει το έργο του όταν ο διωκόμενος «υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία» έστω και μετά από δέκα χρόνια!!
    Δεν παραγράφεται τίποτα!!!
    Οποιαδήποτε στιγμή, μόλις οποιοσδήποτε βουλευτής ή υπουργός χάσει την βουλευτική ασυλία ένας έντιμος εισαγγελέας μπορεί να τον συλλάβει και να τον δικάσει (οποιονδήποτε πολιτικό υπουργό βουλευτή κλπ...) με τον νόμο περί παράνομου ανήθικου και ταχύτατου πλουτισμού!!
    Σας λένε ψέματα οι δήθεν νομικοί ότι όλα παραγράφονται!!
    Ακόμα και αν παραγράφονται τα αδικήματα του Υπουργού κ.Χ δεν παραγράφονται τα ίδια αδικήματα του ίδιου κ. Χ που τα έκανε με την ιδιότητα του Υπουργού, αλλά δεν απώλεσε την ιδιότητα του πολίτη!! Κανένας νόμος δεν προστατεύει τα αδικήματα, απλά προστατεύει τους κοινοβουλευτικούς προσωρινά και όσο έχουν την κοινοβουλευτική ασυλία να μην σύρονται χωρίς την έγκριση της βουλής σε διαρκείς δίκες.
    Ως υπουργός δεν διώκεται τώρα μέσω της διαδικασίας της βουλής, αλλά ως πολίτης διώκεται μόλις χάσει την βουλευτική ασυλία και χωρίς καν να ερωτηθεί η βουλή αφού δεν θα είναι πια μέλος της!! Ελπίζουμε να καταλαβαίνετε την διάκριση μεταξύ των αδικημάτων του ίδιου ατόμου που είναι υπουργός, αλλά είναι και πολίτης ταυτόχρονα!!!...
    Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση όλων των Ελλήνων!! Η αλλαγή έρχεται !!! Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!! Σε όλη την Ελλάδα και την Ευρώπη φυσάει ο ούριος άνεμος της «αλλαγής». Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"
    Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.
    Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!

    Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
    Υποψήφιος
    Υποψήφιος Ευρω-Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
    http://www.koutsoukos-anastasios.gr/

    Αναρτήθηκε από press.gr@hotmail.com στις 2:17:00 πμ

    14 Μαϊ 2009 6:19:00 μμ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.