14.5.09

Ο Παύλος Δαμιανίδης στο Terra Incognita

Ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Παύλος Δαμιανίδης, στην εκπομπή Terra Incognita. Παρότι καλέστηκαν και εκπρόσωποι της ΝΔ, σύμφωνα με τον οικοδεσπότη αυτής, Σάκη Αντωνίου, δεν αποδέχθηκε κανείς την πρόσκληση, κι όλοι μα όλοι είχαν ... μια δικαιολογία!

1 σχόλιο:

  1. “D.Fridas.dis”14/5/09 21:27

    Ψεύδους ………Εγκώμιο

    «…..Δεν είναι θεοσεβούμενοι, αλλά εκκλησιοφοβούμενοι…επειδή δε ακριβώς είναι αθεόφοβοι, διέδωσαν και εμπέδωσαν την παρακμή και το ψεύδος στον τόπο…μας»….

    Ας επιτραπεί, ωστόσο, στον άσημον εμένα να διαφωνήσω με τους πολιτικούς της Ροδόπης και, να πλέξω το εγκώμιο του ψεύδους. Ελπίζω να με συχωρέσουν τόσο αυτοί, όσο και οι μεγάλοι και τρανοί του παρελθόντος και του παρόντος του πολιτικού γίγνεσθαι στη Ροδόπη, που έχουν συνθέσει κάθε λογής εγκώμια για κάθε είδους έμψυχα και άψυχα, σπουδαία ή ασήμαντα, πράγματα και θαύματα!!!!! ¬
    Ετσι ή αλλιώς, το ψέμα έγινε ο κυρίαρχος στη ζωή και την πορεία ανθρώπων, κοινωνιών, κρατών. «Μόλις ο άνθρωπος απόκτησε το χάρισμά του λόγου ¬ λέει ο Ράντγιαρντ Κίπλινγκ ¬ το μεταχειρίστηκε για να πει ένα ψέμα. Οι σοφοί ορίζουν τον άνθρωπο ως «ένα ζώο που φτιάχνει εργαλεία» ή ως «ένα ζώο που γελά». Κατά την ταπεινή μου γνώμη, θα ήταν εξίσου σωστό αν λέγαμε πως είναι «ένα ζώο που ψεύδεται»...
    Επόμενο ήταν, ολόκληρη η Ιστορία να μην είναι ¬ όπως ισχυρίζονται μερικοί ¬ παρά «ένα πακέτο ψέματα», που χαλκεύουν οι ισχυροί για να διαφεντεύουν εμάς τους ανίσχυρους.
    Είμαστε που είμαστε «λύκοι» ο ένας για τον άλλον ¬ θα γινόμαστε πιράνχας και αλλιγάτορες, και θ' αλληλοσφαζόμαστε κάθε ώρα και στιγμή... Ο πολύς Νίτσε, στη Θέληση της Δύναμης, υποστηρίζει πως «το ψέμα είναι απαραίτητο στη ζωή, κι αυτό αποτελεί μέρος του τρομερού και προβληματικού χαρακτήρα της ύπαρξης». Είναι αυτό που ονομάζεται «dolus bonus», «αγαθός δόλος» ¬ έστω κι αν, συχνότατα, ο «δίκαιος σκοπός» δεν είναι παρά πρόφαση για δόλους διόλου αγαθούς...
    Οι ηθοποιοί μπορεί να «ψεύδονται» έντεχνα παρασταίνοντας πρόσωπα που δεν είναι οι ίδιοι, όμως το κοινό το ξέρει και δεν ξεγελιέται αλλά ψυχαγωγείται. Ενώ οι πολιτικοί ψεύδονται (χωρίς εισαγωγικά) αλλά το κοινό (υποτίθεται πως) δεν ξέρει ότι ψεύδονται και ξεγελιέται συχνά ¬ και διόλου ψυχαγωγικά...
    Οι ψευδολόγοι (χωρίς εισαγωγικά) πολιτικοί έχουν το άλλοθί τους και μάλιστα εγκυρότατο: τον Πλάτωνα πάλι που, στην Πολιτεία του, τους δίνει μάλιστα και την αποκλειστικότητα της ψευτιάς: «Μόνο στους άρχοντες της πολιτείας ανήκει το δικαίωμα να μεταχειρίζονται το ψέμα, για να γελάσουν ή εχθρούς ή πολίτες για το καλό της πολιτείας» («Τοις άρχουσιν δη της πόλεως, είπερ και τισίν άλλοις, προσήκει ψεύδεσθαι ή πολεμίων ή πολιτικών ένεκα επ' ωφελεία της πόλεως"). Μόνο που οι «άρχοντες» συνηθέστατα ψεύδονται όχι για της πολιτείας το καλό αλλά για το δικό τους. Κι αυτό το «καλό και συμφέρον» το κήρυξαν ωμά πάμπολλοι, από τον Μακιαβέλλι και τον Μαζαρίνο ως τον Χίτλερ («Οι μεγάλες λαϊκές μάζες πέφτουν πιο εύκολα θύματα ενός μεγάλου ψέματος παρά ενός μικρού») κι ως τους αμέτρητους άλλους μιμητές τους ¬ ψευδολόγους και ψευδουργούς, ψευδεγκέφαλους και ψευδόσοφους, ψευδοπροφήτες και ψευτοπατριώτες, ψευδαπόστολους και ψευδοσωτήρες και, τελικά, ψευδανθρώπους, που ψευτίζουν κι όλους τους άλλους.
    Αλλωστε ¬ τα του Καίσαρος... ¬ πρέπει να παραδεχθούμε πως το ψέμα απαιτεί και ιδιαίτερο ταλέντο: ο πρώτος τυχών δεν γίνεται επιτυχημένος ψεύτης. «Κάθε ανόητος μπορεί να πει την αλήθεια, αλλά χρειάζεται να έχεις κάποιο μυαλό για να πεις ένα καλό ψέμα», σημείωνε ο Σάμιουελ Μπάτλερ. Και η παροιμία μας «Από μωρό κι από τρελό μαθαίνεις την αλήθεια», δείχνει πως η κυρία αυτή (το ψεύδος) είναι προνόμιο των πτωχών τω πνεύματι...
    Κι όχι μόνο εξυπνάδα χρειάζεται το ψέμα, αλλά και γερή μνήμη για να μην πιάνεται ο ψεύτης στα πράσα. Το οποίον, ούτε οι ξεμωραμένοι είναι άξιοι να ψεύδονται.
    “D.Fridas.dis”

    ΣΣ…Και αναφέρομαι εγώ ο άσημος, στην Περιφερειακή Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ με θέμα «Πλαίσιο σχεδιασμού της Εθνικής Αγροτικής Πολιτικής». (Ε.Β. 14-5-09 «Βηματάκια»).
    Στο σχόλιο με τίτλο «Άδεαισμα» αναφέρεται: Στον διάλογο που ακολούθησε ανάμεσα στα μέλη του κόμματος, μερίδα του λέοντος απέσπασε η υπόθεση των χαμένων σιτηρών της ΕΑΣ…….Και έγινε μια ανακεφαλαίωση από το 2οο4, στην οποία εμπλέκονται ο τότε υφυπουργός κ. Στυλιανίδης και ΜΚΟ της εκκλησίας της Ελλάδος «¨Αλληλεγγύη» κλπ. Οι πολιτικοί της Ροδόπης και τα στελέχη του κόμματος προσποιήθηκαν τις «μωρές παρθένες», «έδειξαν» να γνωρίζουν το θέμα και να αδειάζουν την ΕΑΣ Ροδόπης.
    Από το 2004 έως το 2009 ποιόν πολιτικό κάλυπταν; Είναι γνωστό τοις πάσι. Ανεύθυνη και χαμένη στον κόσμο της ο πολιτικός ………σμος.
    «Το (δίς)..Εις το άπειρον εξαμαρτείν ούκ ανδρός σοφού».

    «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ» 8-5-2009
    Στον επίλογο του σχολίου (Με αφορμή τις πολιτικές αποστασίες) του/της Τ.Β. με τίτλο: Το τεχνοκρατικό είναι πολιτικό; αναφέρει:
    «Όλα τoύτα ως μια πρώτη αφορμή για συζήτηση και στο επίπεδο του δημόσιου λόγου για το πολιτικό και τον χαρακτήρα του, που χρειάζεται ν΄ ανοίξει, και που οφείλουμε στην κοινωνία τα μέσα μαζικής ενημέρωσης επικοινωνίας, σήμερα που όλα στη ζωή αναδιευθετούνται, γιατί ως κοινωνία έχουμε κατεβεί όλα τα σκαλιά «στου κακού τη σκάλα», ή αλλιώς αγγίξαμε όχι οποιονδήποτε πάτο αλλά τον απόπατο, κατά κυριολεξία».
    ΥΣ. Κυριολεκτικά μέσα από 63 λέξεις ο/η συντάκτης Τ.Β. απεικόνισε την συμπεριφορά και νοοτροπία του πολιτικού κόσμου της Ροδόπης. Μετά τον απόπατο το χάος. Προσυπογράφω το σχόλιο του/της Τ.Β..
    Μετά τον απόπατο το χάος.
    (Το σχόλιο αυτό είναι αφιερωμένο σε όλους που χειρίσθηκαν τα θέματα: ΕΑΣ, Νοσοκομείο, Βιστωνίδα, Χρυσορυχεία, κλπ. που καθορίζουν το μέλλον του Νομού Ροδόπης). Ο λαός της Ροδόπης ψηφίζει ΠΑΣΟΚ και Γιώργο Παπανδρέου. Η ψευδεπίγραφη πολιτική των τοπικών πολιτικών παραγόντων ξεσκεπάσθηκε και απορρίφθηκε, με τη «θυσία της …. Σαλώμης».

    “D.Fridas.dis”

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.