13.3.09

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Ροδόπη Γιώργος Πεταλωτής για τα blogs

Γιώργος Πεταλωτής - Βουλευτής ΠΑΣΟΚ
«…Με την ανάπτυξη των τεχνολογιών, δημιουργούνται ζητήματα στα οποία πρέπει να απαντάμε, όπως για παράδειγμα αυτό που κινείται τελευταία με την άποψη κάποιων για περιορισμό των blogs και συναφή ζητήματα, τα οποία καλό είναι να συζητηθούν, να εκφραστούν απόψεις και να υπάρχουν κομματικές δεσμεύσεις. Το να αιτιόμαστε μόνο και να κάνουμε αντιπολίτευση, έχει και την έννοια ότι δεσμευόμαστε ως ΠΑΣΟΚ, τι θα κάνουμε εμείς όταν θα έρθουμε στην κυβέρνηση…»

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος16/3/09 13:03

    Κύριε Στυλιανίδη:
    «Ο πνιγμένος από τα «μαλλιά του πιάνεται» για να σωθεί, εγκαινιάζει μέχρι και τα γραφεία του νεοϊδρυθέντος «Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κομοτηνής».
    « O υπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κ. Ε. Στυλιανίδης την εγκατάσταση των κεραιών στον Κέχρο και στην Κομοτηνή δήλωσε, «οι απομονωμένες ακριτικές επαρχίες του ελληνικού βορρά, αποκτούν πια το συγκριτικό πλεονέκτημα του να είναι πύλη εισόδου και γέφυρα συνεργασίας της χώρας μας με τις γειτονικές χώρες και την ευρωπαϊκή ενδοχώρα. Στον Κέχρο ουσιαστικά συνεχίζουμε την πιλοτική εφαρμογή ενός προγράμματος που μόλις ξεκίνησε, ενός προγράμματος εγκατάστασης δορυφορικών κεραιών, που θα δώσουν την δυνατότητα σε κατοίκους ακριτικών ή απομονωμένων περιοχών, ορεινών ή νησιωτικών σε όλη την χώρα, να απολαμβάνουν τις ίδιες ακριβώς υπηρεσίες που κάποιοι απολάμβαναν όλα τα προηγούμενα χρόνια μόνο όταν ζούσαν στα μεγάλα αστικά κέντρα.
    Η συγκεκριμένη κεραία, στην Κομοτηνή που τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του ΥΜΕ, με τη συνεργασία του ΟΤΕ και της Hellas-Sat, λειτουργεί πλέον στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής εκεί όπου βρίσκονται τα στέκια της νεολαίας. Με την τεχνολογία αυτή, οι νέοι θα μπορούν με ένα laptop να έχουν άμεση και δωρεάν πρόσβαση σε ευρυζωνικές υπηρεσίες χωρίς κωδικούς και άλλες απαιτήσεις. Η κεραία καλύπτει όλη την πλατεία και η ταχύτητά της είναι στα 24 Mbps, γεγονός που μπορεί να εξυπηρετήσει περίπου 30 χρήστες ταυτόχρονα.
    Όπως δήλωσε ο κ. Στυλιανίδης η πρωτοβουλία του ΥΜΕ έχει στόχο, εκμεταλλευόμενη τις νέες τεχνολογίες, να δώσει στους νέους ίσες ευκαιρίες τόσο στην πρόσβασή τους στην κοινωνία της πληροφορίας, όσο και στην ενημέρωση και την επαγγελματική τους προοπτική».
    Και τα λοιπά «φαιδρά που συνήθως προπαγανδίζει και οικειοποιεί προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ και συναδέλφων του, της σημερινής Κυβέρνησης Καραμανλή, και συγκεκριμένα των κ.κ. Λιάπη & Χατζηδάκη οι οποίοι «σεμνά και ταπεινά» συνέχισαν το έργο της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ και της e.Europe.
    Ο πνιγμένος από τα «μαλλιά του πιάνεται» για να σωθεί, εγκαινιάζει μέχρι και τα γραφεία του νεοϊδρυθέντος «Συλλόγου των Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Κομοτηνής». Μάλλον πίστεψε ότι η επανεκλογή του βρίσκεται στο μεταίχμιο, και ετοιμάζεται ψυχολογικά για να εισέλθει στο club των παλαιμάχων βουλευτών. Η «προφητεία» αποτυχίας του δεν είναι των bloggers, την φωνασκούν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ.
    Η αλαζονεία που χαρακτηρίζει τον κ. Στυλιανίδη και η ανασφάλειά του, δεν τον επιτρέπουν, να παραδεχθεί τις ικανότητες του ΠΑΣΟΚ ακόμη και συναδέλφων του. Δεν ανέφερε ούτε μία λέξη για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Η Ελλάδα στην Κοινωνία της Πληροφορίας», είχε υποχρέωση να το αναλύσει. Η “eEurope”
    απαιτεί την ενημέρωση και πληροφόρηση των πολιτών της, εξάλλου οι δαπάνες μετάβασης και διαμονής του υπουργού Μεταφορών και της συνοδείας του στην Αλεξανδρούπολη και στην Κομοτηνή τα «πληρώνουν» οι Ευρωπαίοι εταίροι μας.
    Μέρος της του Προγράμματος «Η Ελλάδα στην Κοινωνία της Πληροφορίας», δημοσιεύουμε για την ενημέρωσή σας.

    3. ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
    Στο κατώφλι του 21ου αιώνα, η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) δημιουργεί νέα δεδομένα και νέες ευκαιρίες για ανάπτυξη, ευημερία και ποιότητα ζωής. Η ανάπτυξή της βασίζεται στη ραγδαία εξέλιξη των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνίας (ΤΠΕ). Οι τεχνολογίες αυτές αποτελούν ουσιαστικό εργαλείο για ανοιχτή και αποτελεσματική διακυβέρνηση και για την παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών στον πολίτη. Παράλληλα δημιουργούν μία νέα οικονομία βασισμένη στη γνώση, και αναβαθμίζουν το ρόλο του ανθρώπινου δυναμικού.
    Για την προώθηση της ΚτΠ στην Ελλάδα με τρόπο συνεκτικό και ολοκληρωμένο, έχει ενταχθεί ένα ξεχωριστό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την ΚτΠ (ΕΠΚτΠ) στο πλαίσιο του 3ου ΚΠΣ. Το ΕΠΚτΠ έχει καινοτόμο και οριζόντιο χαρακτήρα, διαπερνώντας διαφορετικές κυβερνητικές υπηρεσίες. Αποτελεί σύνολο ολοκληρωμένων και συμπληρωματικών παρεμβάσεων σε διάφορους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής έτσι ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν καταλυτικά για την ανάπτυξη της ΚτΠ στην Ελλάδα. Στόχος του είναι να εφαρμοστούν τα σημαντικότερα σημεία της Λευκής Βίβλου της ελληνικής κυβέρνησης με τίτλο «Η Ελλάδα στην Κοινωνία της Πληροφορίας: Στρατηγική και Δράσεις» του 1999, όπως αυτή επικαιροποιείται λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις και δράσεις των δυο τελευταίων χρόνων και, παράλληλα, να επιτευχθούν οι στόχοι που τέθηκαν στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας eEurope και του Σχεδίου Δράσης eEurope 2002 που εγκρίθηκε στο Συμβούλιο Κορυφής του Φέϊρε τον Ιούνιο 2000, και να επιτευχθούν οι νέοι στόχοι της πρωτοβουλίας eEurope, δηλαδή του Σχεδίου Δράσης eEurope 2005 ΤΕΧΝΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΕΤΡΟΥ 4.3: «Προηγμένες Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη και τις Επιχειρήσεις»κτλ …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….


    Α. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΜΕΤΡΟΥ


    ΚΠΣ 2000-2006
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ
    ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 4: «Επικοινωνίες»
    ΜΕΤΡΟ 4.3: «Προηγμένες Τηλεπικοινωνιακές Υπηρεσίες για τον Πολίτη και τις Επιχειρήσεις»
    ΦΟΡΕΑΣ/ΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ/ΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ Υπουργείο Μεταφορών & Επικοινωνιών
    ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Ελληνική επικράτεια πλην μεγάλων αστικών κέντρων
    ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΤΡΟ Πολίτες, Επιχειρήσεις, Δημόσιο
    ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ 2000-2006
    ΠΕΔΙΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ 321 Βασική υποδομή
    323 Υπηρεσίες και εφαρμογές για τον πολίτη


    • ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

    • Εισαγωγική συνοπτική παρουσίαση της υπάρχουσας κατάστασης

    • Καθορισμός και αναλυτική περιγραφή του περιεχομένου του μέτρου, των στόχων του και ανάλυση της συνέπειας / συνάφειας του ως προς τους στόχους του Άξονα προτεραιότητας στον οποίο εντάσσεται

    Συνοπτική περιγραφή κατηγοριών πράξεων και ενδεικτικές προβλεπόμενες πράξεις
    2. Ανάπτυξη Ευρυζωνικού περιεχομένου και υπηρεσιών
    3. Παροχή τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σε ειδικές ομάδες πληθυσμού κλπ. ……………………………………………………………………………………………………………

    Δ. ΤΕΛΙΚΟΙ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ

    • Το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών, οι σχετικοί με το μέτρο εποπτευόμενοι φορείς του
    • Άλλα Υπουργεία, Περιφέρειες, Δημόσιες Επιχειρήσεις και Οργανισμοί, Οργανισμοί Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού και Εταιρείες που ιδρύονται από το Ελληνικό Δημόσιο για την εκτέλεση συγκεκριμένων έργων. Επί πλέον, Νομικά Πρόσωπα του Δημοσίου τομέα πού διαχειρίζονται βάσει νόμου, άμεσες ή έμμεσες κρατικές ενισχύσεις προς επιχειρήσεις με βάση το ισχύον νομικό πλαίσιο.
    • Ν.Π.Δ.Δ και Ν.ΙΙ.Ι.Δ, εφόσον δεν έχουν παραγωγική ή εμπορική δραστηριότητα, και η υλοποίηση του έργου τους εποπτεύεται άμεσα από Υπηρεσία του Δημοσίου.
    • Νομικά πρόσωπα που επιλέγονται από το Δημόσιο ως Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης συνολικών επιχορηγήσεων και γενικά κρατικών ενισχύσεων προς επιχειρήσεις, οι οποίοι λειτουργούν υπό την άμεση εποπτεία του Δημοσίου.
    • Η ΚτΠ ΑΕ.
    • Η Βουλή των Ελλήνων
    • Ενδιάμεσοι Φορείς Διαχείρισης
    Για την κατηγορία πράξεων ‘Υπηρεσίες Ευρείας Ζώνης σε Φορείς Δημόσιες Διοίκησης’ τελικός δικαιούχος μπορεί να είναι και το ΥΠ.ΕΣ.
    Ο “Antivirus”
    ΥΓ. Μας αποκαλέσατε μη Υγιή blogger (λόγω ανωνυμίας) και ότι έχουμε αναλάβει εργολαβικά να δηλητηριάσουμε την πολιτική ζωή και να σπιλώσουμε πολιτικούς της μη αρεσκείας μας.
    Κύριε Στυλιανίδη δεν χρειάζεστε την βοήθεια μας για την δηλητηρίαση της πολιτικής ζωής του τόπου η την σπίλωση πολιτικών, αυτό το καταφέρνετε μόνο σας μια χαρά.
    Κύριε υπουργέ τους bloggers «θέλετε να τους φιμώσετε», για το δουλεμπόριο της ΒΙΜΕΚΑΤ, τι θα κάνετε εσείς, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Πεταλωτής, και ο Νομάρχης κ. Γιαννακίδης;
    Το παραπάνω σχόλιο αναρτήθηκε μέσω της κεραίας του Κέχρου.
    Ευχαριστούμε κ. Στυλιανίδη για την δωρεάν εξυπηρέτηση. Σας ευγνωμονούμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.