Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνονται στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία και λίγο μετά τις 3 ξεκίνησαν την πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο. Με κύριο σύνθημα «Καμιά Ανοχή στις Κρατικές Δολοφονίες και την Καταστολή», και βαστώντας πανό, οι φοιτητές άρχισαν να πορεύονται ειρηνικά. Στο αστυνομικό μέγαρο, υπήρχαν αστυνομικοί και παράπλευρα, ομάδα ΜΑΤ. Πλησιάζοντας οι φοιτητές, φώναξαν συνθήματα, ενώ όταν η πορεία πήρε το δρόμο της επιστροφής, ορισμένοι διασπάστηκαν και κρατώντας, πέτρες, τούβλά, ακόμα και γιαούρτια επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.
Τι λέει ο Μαρξ στο έργο του «Ταξικοί αγώνες στη Γαλλία», χωρίς βέβαια να θέλουμε να ισχυριστούμε ότι η σημερινή Ελλάδα είναι σαν τη Γαλλία τουΛουδοβίκου Φιλίππου:
ΑπάντησηΔιαγραφή«Ενώ η χρηματιστική αριστοκρατία (πιο πριν την έχει περιγράψει σαν τμήμα της αστικής τάξης αποτελούμενη από τραπεζίτες, βασιλιάδες του χρηματιστηρίου, βασιλιάδες των σιδηροδρόμων, ιδιοκτήτες ορυχείων κάρβουνου και μεταλλείων σίδερου, ιδιοκτήτες δασών) και τμήμα της μεγάλης έγγειας ιδιοκτησίας που συμμάχησε μ’ αυτή που υπαγόρευε τους νόμους, διαχειρίζονταν το κράτος, διέθετε όλες τις οργανωμένες δημόσιες εξουσίες, εξουσίαζε την κοινή γνώμη με τη δύναμη των γεγονότων και μέσω του τύπου σ’ όλες τις σφαίρες της κοινωνίας, απ’ την αυλή μέχρι τα καφενεία συνεχίζονταν η ίδια πορνεία, η ίδια ξετσίπωτη απάτη, η δίψα για πλουτισμό, όχι με την παραγωγή αλλα με την δόλια υποκλοπή του υπάρχοντος πλούτου των άλλων. Στις κορυφές ιδιαίτερα της αστικής κοινωνίας, η ικανοποίηση των πιο νοσηρών και έκλυτων επιθυμιών αναπτύσσονταν ξέφρενα και έρχονταν σε σύγκρουση κάθε στιγμή με τους ίδους αστικούς νόμους γιατί είναι τελείως φυσικό ο πλούτος που προέρχεται απ’ την κερδοσκοπία να γυρεύει την ικανοποιήσή του, εκεί ακριβώς όπου οι απολαύσεις γίνονται ακολασία, εκεί όπου γίνονται ένα το χρήμα, η βρωμιά και το αίμα. Η χρηματιστική αριστοκρατία, με τον τρόπο πλουτισμού της όπως και με τις απολαύσεις της, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναγέννηση του λούμπεν προλεταριάτου στα ανώτατα στρώματα της αστικής κοινωνίας.
Όσο για τα τμήματα της γαλλικής αστικής τάξης, που δεν βρίσκονταν στην εξουσία, φώναζαν: “Διαφθορά”. Κι’ όταν το 1847 στα πιο διάσημα θέατρα της αστικής κοινωνίας, παρουσίαζαν δημόσια τις ίδιες σκηνές που οδηγούν συνήθως το λούμπεν-προλεταριάτο στα πορνεία, στα φτωχοκομεία και στα τρελοκομεία, μπροστά στους δικαστές, στα κάτεργα και στην κρεμάλα, ο λαός φώναζε:” Κάτω οι μεγάλοι κλέφτες, κάτω οι δολοφόνοι”.
Τα σχόλια δικά σας. Να μην δούμε τέτοιες εικόνες.
Ο συντοπίτης μας ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης δεν είπε "ΚΑραμανλής ή χάος;" Η καλύτερη απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα. Και τα χειρότερα έρχονται. Οπότε, "τι Καραμανλής, τι χάος" είναι το σωστό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Καραμανλής δραπέτευσε στο Παρίσι,με το επίθετο Ζαχόπουλος.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤον Καραμανλή συνόδευσαν, ο ηγούμενος Εφραίμ ο
ΑπάντησηΔιαγραφήμοναχός Αρσένιος καιο γνωστός Πανίκας μεταμφισμένος σε σε Ζορό
Οι πατέρες, οι μανες, οι παππούδες
ΑπάντησηΔιαγραφήΡίξανε την τυραννία την χουντική
Τα εγγόνια, οι γιοί οι κόρες
Ρίξανε την ……χουντική
skeptomenos
Οι πατέρες, οι μανες, οι παππούδες
ΑπάντησηΔιαγραφήΡίξανε την τυραννία την χουντική
Τα εγγόνια, οι γιοί οι κόρες
Ρίξανε την ……Καραμανλική