8.12.08

Επεισόδια και στην Κομοτηνή

Ο κόσμος άρχισε να συγκεντρώνονται στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής, στην κεντρική πλατεία και λίγο μετά τις 3 ξεκίνησαν την πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο. Με κύριο σύνθημα «Καμιά Ανοχή στις Κρατικές Δολοφονίες και την Καταστολή», και βαστώντας πανό, οι φοιτητές άρχισαν να πορεύονται ειρηνικά. Στο αστυνομικό μέγαρο, υπήρχαν αστυνομικοί και παράπλευρα, ομάδα ΜΑΤ. Πλησιάζοντας οι φοιτητές, φώναξαν συνθήματα, ενώ όταν η πορεία πήρε το δρόμο της επιστροφής, ορισμένοι διασπάστηκαν και κρατώντας, πέτρες, τούβλά, ακόμα και γιαούρτια επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.
Εικόνα 025
Εικόνα 022
PC080429
PC080428

6 σχόλια:

  1. Ανώνυμος8/12/08 20:07

    Τι λέει ο Μαρξ στο έργο του «Ταξικοί αγώνες στη Γαλλία», χωρίς βέβαια να θέλουμε να ισχυριστούμε ότι η σημερινή Ελλάδα είναι σαν τη Γαλλία τουΛουδοβίκου Φιλίππου:

    «Ενώ η χρηματιστική αριστοκρατία (πιο πριν την έχει περιγράψει σαν τμήμα της αστικής τάξης αποτελούμενη από τραπεζίτες, βασιλιάδες του χρηματιστηρίου, βασιλιάδες των σιδηροδρόμων, ιδιοκτήτες ορυχείων κάρβουνου και μεταλλείων σίδερου, ιδιοκτήτες δασών) και τμήμα της μεγάλης έγγειας ιδιοκτησίας που συμμάχησε μ’ αυτή που υπαγόρευε τους νόμους, διαχειρίζονταν το κράτος, διέθετε όλες τις οργανωμένες δημόσιες εξουσίες, εξουσίαζε την κοινή γνώμη με τη δύναμη των γεγονότων και μέσω του τύπου σ’ όλες τις σφαίρες της κοινωνίας, απ’ την αυλή μέχρι τα καφενεία συνεχίζονταν η ίδια πορνεία, η ίδια ξετσίπωτη απάτη, η δίψα για πλουτισμό, όχι με την παραγωγή αλλα με την δόλια υποκλοπή του υπάρχοντος πλούτου των άλλων. Στις κορυφές ιδιαίτερα της αστικής κοινωνίας, η ικανοποίηση των πιο νοσηρών και έκλυτων επιθυμιών αναπτύσσονταν ξέφρενα και έρχονταν σε σύγκρουση κάθε στιγμή με τους ίδους αστικούς νόμους γιατί είναι τελείως φυσικό ο πλούτος που προέρχεται απ’ την κερδοσκοπία να γυρεύει την ικανοποιήσή του, εκεί ακριβώς όπου οι απολαύσεις γίνονται ακολασία, εκεί όπου γίνονται ένα το χρήμα, η βρωμιά και το αίμα. Η χρηματιστική αριστοκρατία, με τον τρόπο πλουτισμού της όπως και με τις απολαύσεις της, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η αναγέννηση του λούμπεν προλεταριάτου στα ανώτατα στρώματα της αστικής κοινωνίας.
    Όσο για τα τμήματα της γαλλικής αστικής τάξης, που δεν βρίσκονταν στην εξουσία, φώναζαν: “Διαφθορά”. Κι’ όταν το 1847 στα πιο διάσημα θέατρα της αστικής κοινωνίας, παρουσίαζαν δημόσια τις ίδιες σκηνές που οδηγούν συνήθως το λούμπεν-προλεταριάτο στα πορνεία, στα φτωχοκομεία και στα τρελοκομεία, μπροστά στους δικαστές, στα κάτεργα και στην κρεμάλα, ο λαός φώναζε:” Κάτω οι μεγάλοι κλέφτες, κάτω οι δολοφόνοι”.


    Τα σχόλια δικά σας. Να μην δούμε τέτοιες εικόνες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος8/12/08 20:26

    Ο συντοπίτης μας ο Ευρυπίδης Στυλιανίδης δεν είπε "ΚΑραμανλής ή χάος;" Η καλύτερη απάντηση είναι αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα. Και τα χειρότερα έρχονται. Οπότε, "τι Καραμανλής, τι χάος" είναι το σωστό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος8/12/08 20:28

    Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Καραμανλής δραπέτευσε στο Παρίσι,με το επίθετο Ζαχόπουλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/12/08 20:36

    Τον Καραμανλή συνόδευσαν, ο ηγούμενος Εφραίμ ο
    μοναχός Αρσένιος καιο γνωστός Πανίκας μεταμφισμένος σε σε Ζορό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/12/08 21:13

    Οι πατέρες, οι μανες, οι παππούδες
    Ρίξανε την τυραννία την χουντική

    Τα εγγόνια, οι γιοί οι κόρες
    Ρίξανε την ……χουντική
    skeptomenos

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/12/08 21:37

    Οι πατέρες, οι μανες, οι παππούδες
    Ρίξανε την τυραννία την χουντική

    Τα εγγόνια, οι γιοί οι κόρες
    Ρίξανε την ……Καραμανλική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.