19.12.08

Δηλώσεις του Τάσου Βαβατσικλή

Τάσος Βαβατσικλής [18.12.2008]
«…Η ένταση σήμερα και η φορτισμένη ατμόσφαιρα, ήταν αποτέλεσμα μιας πάγια τακτικής που ακολουθεί η δημοτική αρχή, όσον αφορά και τα πιο επουσιώδη θέματα. Σήμερα είχαμε τον απολογισμό λογιστικών στοιχείων, παρόλα αυτά η όποια κριτική μας στην εν γένη πολιτική του Δήμου εκλήφθηκε, ως έκθεση ή ως διατύπωση των απωθημένων που έχει εν γένη η αντιπολίτευση.
Στα πλαίσια αυτά, εμείς δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε την δημοτική αρχή και τους συναδέλφους της συμπολίτευσης, οι οποίοι λειτουργούν, όπως τόνισα ιδιαίτερα ως εκπρόσωποι του υπουργού Παιδείας, ο οποίος με την πάγια τακτική του και την πάγια πολιτική του, προσπαθεί να καθοδηγήσει την δημοτική αρχή, για να δουλέψει προς την κατεύθυνση που θέλει αυτός. Η δημοτική αρχή πρέπει να συνέλθει, να σκύψει στα προβλήματα του λαού, αν θέλει να έχει και την δική μας συμπαράσταση και βοήθεια, γιατί αυτή την στιγμή αυτό που ζητάει ο λαός είναι η επίλυση των προβλημάτων της πόλης και του Δήμου…»

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος19/12/08 11:40

    Ο αδόκητος χαμός του Δημάρχου
    Τζώρτζη Πολυχρονιάδη

    «Το τελευταίο
    χαμόγελο»

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Πεταλωτής, στην ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο, για την απουσία της πολιτείας στον τομέα υγείας στις Σάπες, (Κέντρο Υγείας Σαπών) μεταξύ άλλων αναφέρει:

    «Ακόμη, αν και υπάρχει τυπικά ασθενοφόρο, αυτό δεν λειτουργεί, λόγω παλαιότητας αλλά και λόγω ανυπαρξίας οδηγού. Το γεγονός αυτό προσθέτει κρίσιμο χρόνο μετάβασης στο Νοσοκομείο Κομοτηνής όποτε απαιτείται για την έκτακτη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής. Υπό μίαν έννοια δε, το Κέντρο Υγείας θεωρείται αποθήκη απόσυρσης του παλαιού εξοπλισμού του Νοσοκομείου Κομοτηνή».

    Πέρασαν είκοσι μέρες, από τον αδόκητο χαμό του Δημάρχου Σαπών Τζώρτζη Πολυχρονιάδη. Για μια εικοσαετία υπηρέτησε με πάθος την Τοπική Αυτοδιοίκηση, δώδεκα χρόνια ως Δήμαρχος και οκτώ χρόνια ως Δημοτικός Σύμβουλος.
    Πρωτεργάτης στο πανελλήνιο ο θυμόσοφος και μεγαλόψυχος, Δήμαρχος Τζώρτζης Πολυχρονιάδης, στην ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Υγείας του Δήμου Σαπών.
    Κι’ όμως, η ζωή και ο θάνατος για τον Τζώρτζη Πολυχρονιάδη, ήταν σε απόσταση αναπνοής. Το τροχαίο ατύχημα πού αφαίρεσε την ζωή του, συνέβη σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το Κέντρο Υγείας Σαπών, και είκοσι χιλιομέτρων από το «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής».
    Ήταν απόλυτη ανάγκη να μεταφερθεί στο πλησιέστερα Νοσοκομείο, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.
    Έτσι απλά χανόταν η ζωή του, καταμεσής της ασφάλτου, κι’ ήταν ένας μεσήλικας μέχρι την στιγμή του ατυχήματος υγιής, γεμάτος ζωή χαρά και αισιοδοξία.
    Συγγενείς του και περαστικοί, τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ.
    Τους είπαν να περιμένουν, γιατί δεν υπάρχει διαθέσιμο ασθενοφόρο.
    Με την δικαιολογία, ότι τις αργίες και ημιαργίες το σύστημα του ΕΣΥ υπολειτουργεί!!!!!
    Τι να περιμένει ο Τζώρτζης, χανόταν, δεν είχε σχεδόν αναπνοή, έπρεπε να βρεθεί επειγόντως ασθενοφόρο. Μαζί με τον Τζώρτζη, περίμεναν κι’ άλλοι ασθενείς, είπαν στους περαστικούς που ενδιαφέρθηκαν για τον τραυματία Τζώρτζη που τηλεφώνησαν στο ΕΚΑΒ. (Εξηγούμαι, οι υπεύθυνοι τραυματιοφορείς και νοσηλευτές του ΕΚΑΒ δεν φέρουν καμιά ευθύνη).
    Θα τους ειδοποιούσαν όταν κατά κάποιο τρόπο, ερχόταν η σειρά του Τζώρτζη, για μεταφερθεί στο «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής».
    Οι συγγενείς του και οι περαστικοί, μπρός σ’ αυτή τη κατάσταση, αισθάνθηκαν ότι ήταν έρημοι στην άκρη του κόσμου, και όχι σ’ ένα Ευρωπαικό σύγχρονο κράτος. Το κράτος που πληρώνουμε φόρους κανονικά τόσα χρόνια, μια στιγμή που το χρειάστηκε ο Τζώρτζης δεν μπορούσε να τον βοηθήσει, όπως και τόσους άλλους πολίτες.
    Η αγωνία των συγγενών του, και των περαστικών λεπτό με το λεπτό, γινόταν απελπισία.
    Μετά ΜΙΑ ΩΡΑ ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΤΑΡΤΟ ΤΗΣ ΩΡΑΣ, από το βάθος του «ΤΟΥΝΕΛ» εμφανίσθηκε το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.
    Ήταν πλέον αργά, ο μεγαλόψυχος Δήμαρχος Τζώρτζης Πολυχρονιάδης, αποδήμησε «Εις Κύριον», μ’ ένα χαραγμένο στα χείλη του, ειρωνικό και αινιγματικό χαμόγελο.
    Το τελευταίο χαμόγελό της περιπετειώδους ζωής του «επί της γής», καλό θα είναι να το θυμόμαστε όλοι μας.
    Κάποιο μήνυμα μας άφησε!!!!! Θα το μάθουμε όταν με το καλό συναντηθούμε σύντροφε Τζώρτζη Πολυχρονιάδη.

    EMILIO SALVATORE




    Ερώτηση για το Κέντρο Υγείας Σαπών
    Ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, κατέθεσε στη Βουλή ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης με θέμα την ανησυχητική και απαράδεκτη εγκατάλειψη επί μακρόν του Κέντρου Υγείας Σαπών. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
    ΕΡΩΤΗΣΗ
    ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
    ΘΕΜΑ: «ΑΠΟΥΣΑ Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΙΣ ΣΑΠΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ»
    Στις Σάπες του Νομού Ροδόπης, σε μία από τις πλέον πολυπολιτισμικές περιοχές της χώρας, η οποία αντιμετωπίζει σημαντικά αναπτυξιακά προβλήματα παρά τη σημαντική και άοκνη προσπάθεια των τοπικών φορέων της (αυτοδιοίκηση, επαγγελματικές οργανώσεις κτλ), το Κέντρο Υγείας Σαπών εξυπηρετεί τα τελευταία 30 χρόνια μια περιοχή 28.000 περίπου κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Δυστυχώς όμως, η Πολιτεία φαίνεται να είναι απούσα στον τομέα της Υγείας, όπως φανερώνει η εγκατάλειψή του.
    Τα προβλήματα που στοιχειοθετούν μια τριτοκοσμική εικόνα για το Κέντρο Υγείας Σαπών έχουν να κάνουν και με τις άθλιες υποδομές (έλλειψη συντήρησης του κτιρίου, η απαράδεκτη κατάσταση του εξοπλισμού) αλλά και με τις ελλείψεις σε προσωπικό.
    Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός του Κέντρου Υγείας Σαπών είναι απαρχαιωμένος σε απίστευτο βαθμό (π.χ. το ακτινολογικό μηχάνημα Ουγγρικής κατασκευής, υπάρχει από την έναρξη λειτουργίας του Κέντρου τη δεκαετία του 1980!) με λογική συνέπεια τη μη διαθεσιμότητά του λόγω συχνών βλαβών. Δημιουργούνται αφετέρου εύλογα ερωτήματα και για την καταλληλότητά του και την αξιοπιστία των

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/12/08 12:18

    Με προσοχή διαβασα την ερώτηση του βουλευτη Γιωργου Πεταλωτή στους dekamisados σε ότι μας απασχολεί με το κεντρο υγείας Σαπων. Η κατάσταση είναι αυτή όπως περιγράφεται στην ερώτηση του βουλευτή και ακόμη χειρότερη. Οι κατοικοι της επαρχίας Σαπων ταλαιπωρούνται και ξοδευονται με πολλά χρήματα για να βρουν την υγειά τους. Πώς να έχουμε την υγειά μας όταν πριν μερικα χρόνια η νομαρχία μετέθεσε τον οδηγό στα ιδιαίτερα γραφεία του νομάρχη. Ο τωρινός οδηγός του ασθενοφόρου δεν εχει αυτοκίνητο. Και άλλα πολλά γίνονται στο κέντρο υγείας Σαπών.
    Οι γιατροί να είναι καλά κανουνε μεγάλες προσπάθειες για να μας γιατρέψουν με τόσες ελλείψεις όμως τι μπορούν να κάνουν. Η νομαρχία και δημαρχεία πολύ ευκολα έδωσαν τα χρυσορυχεία μας έφεραν το κυάνιο χωρίς να μας ρωτήσουν. Τα 2 φράγματα που γίνονται στο Ιάσιο και στους Ασκητές έμειναν μισοτελειωμένα Για τους αναδασμούς που θα γινόταν δεν ξέρουμε τίποτε. Αν συνεχίζουν να γίνονται και πότε θα τελειώσουν. Διάβασα στην εφημερίδα Χρόνος ότι ο αμερικανός πρόξενος θα μας βοηθήσει να γίνουμε πλούσιοι με τις εναλλακτικές καλλιέργειες. Εμείς δεν θέλουμε την αμερικανική βοήθεια δεν την χρειαζόμαστε. Θέλουμε την ελληνική βοήθεια αν είχαμε τα φράγματα έτοιμα και τους αναδασμούς από μόνοι μας ξερουμε τι να κάνουμε για να βγάλουμε το μεροκάματο.
    Ολοι μας λένε αυτό θα σας κάνουμε το άλλο θα σας κάνουμε και τίποτε δεν γίνεται. Αυτά τα λίγα που έχουμε δεν τα χρησιμοποιούν. Μας κατήργησαν το καρναβάλι ο Στυλιανίδης τις γιορτές και πανηγύρια τις πηγαίνει στην Μαρώνεια στην Ξυλαγανή στην Κομοτηνή. Στο χορταριασμένο θέατρό μας βόσκουν πρόβατα και κότες. Η κτηνοτροφία μας καταστράφηκε αφού τις ποτίστρες και τα βοσκοτόπια που έκανε ο σχωρεμένος δήμαρχος ο Τζώρτζής σχεδόν καταστράφηκαν όπως και το κέντρο υγείας Σαπών σημασία δεν δίνει κανένας τους.
    Στα σιλό του σιταριού και του καλαμποκιού υπάρχουν μόνο νυχτερίδες και αράχνες κρίμα ξοδεύτηκαν τόσα χρήματα. Αφού δεν μας αγοράζουν τα σιτάρια και τα καλαμπόκια και όταν τα αγοράζουν θέλουν να τα πάρουν τζάμπα.
    Τέτοιες κακές μέρες μόνο οι παπούδες μας ζήσαν τότε ήταν και άλλοι καιροί.
    Ελάτε ένα βράδυ στο Σαπσί να δείτε την κατάσταση. Από νωρίς ο κόσμος μαζεύεται στα σπίτια τους το Σαπσί μοιάζει σαν μια πόλη φάντασμα.
    Εγώ είμαι νέος άνθρωπος είμαι αγρότης θέλω να ζήσω στη πόλη που γεννήθηκα. Ετσι όπως είναι τα πράγματα δεν μπορώ να ζήσω σκέφτομαι να μεταναστεύσω όπως ο παππούς μου πριν 40 χρονια στη Γερμανία και όπως οι φιλοι μου τώρα.
    Γιωργίκας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος22/12/08 00:32

    Χρυσοθήρας η «Οχιά στον Κώνο Σαπών»

    Μάθαμε τα νέα:
    από τα blogs«makelio.blogspot.com» «piazzadelpopolo.blogspot.com»
    Και από τους σχολιαστές, της ελεύθερης γνώμης blogs «Los Decamisados».
    Σας ευχαριστεί για τα «καλά» νέα ο βουκόλος Κωστίκας ο Σαπαίος.

    Μου προξενεί θλίψη και μελαγχολία το γεγονός ότι υποχρεωνόμαστε, κάθε λίγο και λιγάκι, να συζητάμε για ένα έργο που εδώ και χρόνια, από την «γέννησή» του, το έχει απορρίψει το σύνολο σχεδόν της τοπικής κοινωνίας.Εμείς δηλαδή η ίδια κοινωνία συζητάμε γι’ ένα θέμα που το έχει απορρίψει η ίδια η κοινωνία,και τώρα μαθαίνουμε από εσάς (makielo.blogspot.com), ότι τα χρυσωρυχεία Σαπών στη θέση «Οχιά και Κώνος», μεταπωλήθηκαν στην εταιρεία «COPPERCO MINERALS».
    Είναι ο τρίτος ιδιοκτήτης των χρυσορυχείων Σαπών μέσα σε τρία χρόνια. Είναι μια ιστορία παλιά, και ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης μας κοροϊδεύει ως συνήθως, ενώ όλα τα γνωρίζει, προσποιείται ότι δεν γνωρίζει τη νέα μεταβίβαση των είκοσι χιλιάδων στρεμμάτων Ελληνικής γής στους νέους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες, όπως γνωρίζει και ο Αντινομάρχης Ανάπτυξης κ. Κατσιμίγγας.
    Ο Νομάρχης Ροδόπης μεσούσης της προεκλογικής περιόδου των Νομαρχιακών εκλογών τον Οκτώβριο του 2002 ως Αντινομάρχης που ήταν χορήγησε 2 άδειες Α.Μ.Ε. τον Αύγουστο του 2002, και μία άδεια Α.Μ.Ε. τον Δεκέμβριο του 2002, λίγες μέρες πρίν αναλάβει τα νέα καθήκοντά του, ως Νομάρχης Ροδόπης, αφού είχε ήδη εκλεγεί Νομάρχης τον Οκτώβριο της ίδιας χρονιάς.
    Ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, γνωρίζει πολύ καλά ότι δόθηκε η προέγκριση και η έγκριση χωροθέτησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ, ακόμη ότι έγινε ο αποχαρακτηρισμός της πευκόφυτης δασικής έκτασης, και ακόμη μας κοροϊδεύει. Λέγοντας, ότι όλα τελείωσαν με τον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας του κ. Σουφλιά, που ψηφίσθηκε ως νόμος από την Βουλή πρό εξαμήνου περίπου.
    Για την τροποποίηση άρθρου του νόμου «Χωροταξικός Σχεδιασμός», σε κάποια μεταμεσονύκτια συνεδρίαση της Βουλής περίπου τον Οκτώβριο του 2008, όπου προβλέπεται έμεσα πλήν σαφώς η εξόρυξη μεταλλευμάτων και στην Θράκη, (πρίν την τροποποίηση του νόμου δεν προβλεπόταν), ο Νομάρχης κ. Γιαννακίδης και ο Αντινομάρχης κ. Κατσιμίγγας δεν πήραν ακόμη «πολιτική» θέση γι’ αυτό το θέμα.
    Την προεγκεκριμένη και την εγκεκριμένη χωροθέτηση των ορυχείων χρυσού, και την παραχώρηση της έκτασης οι επενδυτές τα γνωρίζουν υπάρχουν αποφάσεις από τις συναρμόδιες υπηρεσίες και ακόμη ισχύουν, και γι’ αυτό επένδυσαν οι εταιρείες στα σίγουρα εκ. $. Σε αντίθετη περίπτωση δηλ. «ν’ αγόρασαν γουρούνι στο σακκί, ε’ τότε δεν πρέπει να στέκουν κάλα στα μυαλά τους.


    Εγώ είμαι ένας λίγο μορφωμένος κτηνοτρόφος, το καλοκαίρι που βοσκάω τα γιδοπρόβατά μου βλεπω τα πασσαλάκια που σημαδεύουν τα ΕΙΚΟΣΙ χιλιάδες στρέμματα που παραχωρήθηκαν στους αλλοδαπούς χρυσοθήρες, τον χειμώνα κατεβάζω τα ζωντανά μου και τα βοσκάω στο χορταριασμένο θέατρο μας, το βουκολικό μυαλό μου μέσα στη μοναξιά σκεφτεται:
    Ότι η Κυβέρνηση της Πατρίδος μου περιμένει να εξαθλιωθούμε από την φτώχεια που μας μαστίζει, και τότε να τους παρακαλούμε να λειτουργήσουν τα χρυσορυχεία Σαπών για να βγάλουμε ένα ξεροκόματο ψωμί «αλειμένο» (όπως λέμε στην Θράκη) με κυάνιο-μαρμελάδα, για να ταϊσουμε τα παδάκια μας.
    Ακόμη το βουκολικό μυαλό μου σκέφτεται, ότι τα νερά των φραγμάτων Ιασίου και Ασκητών, έστω και μισοτελειωμένα, θα τα εκμεταλλευτούν οι εταιρείες εξόρυξης χρυσού, αφού για να αποκτήσουν το πολυπόθητο, «χρυσό προϊον», απαιτούνται χιλιάδες κυβικά νερό το 24ωρο.
    Γι’ αυτό ίσως να μην έχουν τελειωμό τα φράγματα, οι αναδασμοί, τα κανάλια, καρτερούν οι χρυσοθήρες και η κυβέρνηση, να φτάσουμε στην εξαθλίωση από την φτώχεια, και τότε να τους παρακαλούμε γονυπετείς να λειτουργήσουν τα θανατηφόρα κυανιούχα χρυσωρυχεία.
    Άς, μην ξεχνούν ότι:
    Ως υποψήφιοι Νομάρχες ο κ. Σταυρόπουλος (1994-2002) και ο κ. Γιαννακίδης (2002-2010), και στη συνέχεια Νομάρχες, στούς προεκλογικούς αγώνες μας λέγανε, ότι τα χρυσά μετάλλια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, θα γίνουν από το χρυσάφι (έτσι το λέμε στην Θράκη), που θα εξορυχθεί από τα χρυσωρυχεία Σαπών και Περάματος.
    Ακόμη, μάς λέγανε οι κ.κ. Σταυρόπουλος και Γιαννακίδης ότι, εμείς οι γονείς αλλά τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας θα «τρώνε» με χρυσά κουτάλια, γιατί τα χρυσοφόρα κοιτάσματα, φθάνουν από τις Σάπες και το Πέραμα, μέχρι τον Κέχρο και την Αισύμη στον Έβρο, φλέβα χτύπησαν οι αθεόφοβοι σαν επαγγελματίες λαθροχρυσοθήρες μιλούσαν για να τους ψηφίσουμε.

    «Την ώρα που γραφόταν αυτό το σχόλιο ταυτόχρονα αφουγκραζόμασταν και την ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό, και με την ευκαιρία του επισημαίνουμε:
    «Πιστεύουμε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σύντροφος Γιώργος Παπανδρέου, που σύντομα θα είναι και πρωθυπουργός, ότι δεν θα λησμονήσει να ακυρώσει το σύνολο των «συμβάσεων» μεταξύ του Ελληνικού Κράτους και των ξενόφερτων εταιρειών εξόρυξης του χρυσού της Θράκης, όπως διακύρηξε στην «Πανθρακική Κομματική Συνελέυση», που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη πρίν λίγο καιρό. Διακήρυξε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ « ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», από την Αλεξανδρούπολη κι’ αυτήν θέλουμε και θ’ αγωνισθούμε, για να υλοποιηθεί.

    Βουκόλος ο Κωστίκας

    ΥΣ.Καλά Χριστούγεννα. Να πιούμε κι΄ ένα ποτηράκι φετεινής σοδιάς
    κυανιό-τσίπουρο, κάνει καλό, στην υγειά μας.
    ΥΣ1.Τον παπού μου τον ανάγκασε να γίνει μετανάστης στη Γερμανία το έτος 1958 η εποχή της βίας και νοθείας, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ο «Εθνάρχης ντέ», τον βουκόλο Κωστίκα, λές να τον αναγκάσει να μεταναστεύσει ο Κώστας Καραμανλής, κατά την εποχή της βλακείας.




    ΤΑ «ΚΑΛΑ» ΝΕΑ
    Τρίτος Ιδιοκτήτης Μέσα σε Δυο Χρόνια για τo Xρυσωρυχείο των Σαπών
    6 June, 2008 • No Comments
    Χορος Κερδοσκοπων Γύρω απο τον ελληνικο ορυκτο πλουτο
    Χθές ήταν η SCARBOROUGH, προχθές η GREENWICH, σήμερα η MINSEC και αύριο η COPPERCO…
    Στις 16 Μαϊου οι μέτοχοι της Αυστραλέζικης COPPERCO MINERALS (www.copperco.com.au) ενέκριναν τη συγχώνευση της εταιρείας με τη MINSEC (”MINERAL SECURITIES”) και έτσι πολύ σύντομα η πρώτη θα είναι η νέα ιδιοκτήτρια του χρυσωρυχείου των Σαπών στην Ελληνική Θράκη… Ποιές είναι αυτές οι εταιρείες και πώς μας προέκυψαν;
    Το Μάιο του 2006 η GREENWICH RESOURCES συγχωνεύθηκε με τις Αυστραλέζικες εταιρείες μεταλλευτικών ερευνών BUKA MINERALS και DANAE RESOURCES για να σχηματίσουν την SCARBOROUGH MINERALS. “Εγκέφαλος” της συγχώνευσης και Πρόεδρος της νέας εταιρείας, ο γνωστός ως “κύριος Χρυσός” της Αυστραλίας, Robert Champion de Crespigny, ιδρυτής της NORMANDY MINING και Πρόεδρος της μέχρι την εξαγορά της από τη NEWMONT. Υπενθυμίζουμε ότι η NORMANDY ήταν παλαιότερα ιδιοκτήτρια του χρυσωρυχείου του Περάματος κι έτσι ο κ. De Crespigny επιστρέφει στη γη της Θράκης με σκοπό να βγάλει χρυσό από τα σπλάχνα της.
    “Προίκα” της GREENWICH στο προξενιό, το μοναδικό περιουσιακό της στοιχείο, το χρυσωρυχείο των Σαπών που ακυρώθηκε μεν από το Συμβούλιο Επικρατείας αλλά εξακολουθεί να περιφέρεται ως πολύφερνη νύφη. Σε δελτίο τύπου με ημερομηνία 3 Νοεμβρίου 2006, η SCARBOROUGH διαφημίζει τις Σάπες σαν ένα έργο “των 100.000 ουγγιών το χρόνο” και λέει σχετικά με την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας:
    “Η απόφαση, η οποία ήταν αναμενόμενη σημαίνει ότι το έργο μπαίνει τώρα σε μια νέα διαδικασία αδειοδότησης που ορίσθηκε από την Ελληνική Νομοθεσία το 2002 και το 2003. Ένα κρίσιμο πλεονέκτημα είναι ότι, σύμφωνα με τη νέα νομοθεσία, η Έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων γίνεται σε ένα μοναδικό στάδιο που σε αντίθεση με την παλαιότερη διαδικασία, δεν επιτρέπει προσφυγές σε ενδιάμεσα στάδια.
    Αυτή η νέα διαδικασία θεωρείται ότι είναι λιγότερο ευάλωτη σε καθυστερήσεις όπως αυτές του παρελθόντος και ακολουθείται αυτή τη στιγμή για άλλα δύο μεταλλευτικά έργα στην Ελλάδα που παρουσιάζουν και τα δυο θετική πρόοδο. Ακολουθήθηκε επίσης για το μεταλλείο ψευδαργύρου του Στρατωνίου που είναι τώρα σε λειτουργία.
    Επειδή η απόφαση ήταν αναμενόμενη, η SCARBOROUGH ετοίμασε μια τροποποιημένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) που θα υποβληθεί στο Υπουργείο Περιβάλλοντος σε κατάλληλο χρόνο. Η ΜΠΕ απαιτεί έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και έπειτα από μια Κοινή Υπουργική Απόφαση πέντε Υπουργείων. Η εταιρεία θα συνεργαστεί στενά με τις Ελληνικές αρχές και τα άλλα ενδιαφερόμενα μέρη κ.λ.π….”.
    Toν Ιούλιο 2007, η SCARBOROUGH MINERAL συγχωνεύθηκε με την επίσης Αυστραλέζικη MINERAL SECURITIES. Η νέα εταιρεία MINERAL SECURITIES LIMITED (”MINSEC”) στην οποία ανήκει πλέον εξ’ολοκλήρου το χρυσωρυχείο των Σαπών είναι καθαρά μια εταιρεία επενδύσεων σε μεταλλεία (resource finance and investment) και δεν έχει ουδεμία σχέση με λειτουργία μεταλλείων.
    Kατά πάσα βεβαιότητα, μέχρι το τέλος Ιουνίου που θα έχει ολοκληρωθεί η εξαγορά της MINSEC από την COPPERCO, το μεταλλείο των Σαπών θα έχει ξαναλλάξει ιδιοκτήτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος23/12/08 18:28

    -Στο σύντροφο Χρήστο Τσαραμπουλίδη και στην οικογένειά του,ολόψυχα τους ευχόμαστε "ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ",και "ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΕΟ ΕΤΟΣ 2009".
    -Του ευχόμαστε να είναι ο υποψήφιος Νομάρχης στίς εκλογές το 2010.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.