21.12.08

… «Ο θάνατος των εμποράκων»

Το παραδίπλα ανυπόγραφο σύνθημα, που είναι γραμμένο σε τοίχους (τα περισσότερα έχουν σβηστεί από τους καταστηματάρχες), κατά μήκος της οδού Βενιζέλου, του πιο εμπορικού δρόμου της Κομοτηνής, γράφτηκε την επομένη των γεγονότων στην παλιά Νομική και αποδίδεται σε φοιτητές, που κατήγγειλαν με αυτόν τον τρόπο, την αντιδραστική συμπεριφορά μερίδας επαγγελματιών της πόλης, απέναντι στην ειρηνική διαδήλωση τους την περασμένη Πέμπτη.
Η τοπική αγορά, που καθημερινά βυθίζεται στην οικονομική κρίση, απειλείται να εισπράξει τώρα το κόστος, μιας υπερβολικής αντίδρασης, που την οδήγησε η διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου, η οποία, αν και παρούσα, εκτός του ότι δεν μπόρεσε να ελέγξει τη συμπεριφορά ελάχιστων θερμοκέφαλων μελών του, εγκλώβισε και εξέθεσε το σύνολο του εμπορικού κόσμου, κρατώντας τα μέλη του μετά τη διάλυση της ειρηνικής διαδήλωσης κι ενώ οι φοιτητές εισήλθαν στο χώρο του Πανεπιστημίου για να συνεδριάσουν, σε γεγονότα που προκάλεσαν ακραία στοιχεία, που επιτέθηκαν και γκρέμισαν την είσοδο της πρώην Νομικής και απέκλεισαν την έξοδο στους φοιτητές.
Τα ΜΑΤ που κινήθηκαν από το χώρο έμπροσθεν της Περιφέρειας, την ώρα της επίθεσης των θερμοκέφαλων «αγανακτισμένων πολιτών» στο κτίριο της παλιάς Νομικής, δέχτηκαν τις προτροπές κάποιων με πολιτικά, «να σταματήσουν και να μην εκτεθούν, γιατί ανέλαβαν δράση οι πολίτες»!
Εν τω μεταξύ εκτός της κρίσης που ξέσπασε στον πολιτικό κόσμο (Αρχές και Κόμματα), σχετικά με τις ευθύνες που προκύπτουν , γιατί σφύριζαν αδιάφορα μπροστά στο άσχημο κλίμα που κάποιοι δημιουργούσαν από μέρες στην πόλη, η κρίση επεκτείνεται και στον εκδοτικό χώρο. Όχι τόσο για το πολιτικό ζήτημα, αλλά για τα …κομμάτια της πίττας

[αναδημοσίευση από την ηλεκτρονική πολιτική έκδοση Bloody Sunday]

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος22/12/08 15:27

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...
    ΓΙΑΝΝΗ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΕΧΕΙΣ δευτερο ΓΡΑΜΜΑ!! ......δεν στο στέλνει ο γιός του Ταχυδρόμου!

    Η Νίνα λέει:
    O ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΕΧΕΙ ΓΡΑΜΜΑ!!
    ΚΥΡΙΕ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΝΑΣ ΠΟΛΙΤΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΕΤΕ...ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΙΠΟΤΑ??
    ΠΟΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΝΑΣ ΠΑΣΟΚ
    (ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΗΔΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ...ΚΟΜΜΜΑΤΑ)
    ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΤΑΙ...ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ "ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΝΔ" ??
    ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΞΕΦΤΙΛΙΣΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ??

    ΕΧΕΤΕ ΤΙΣ ΕΞΗΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

    1. ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΕΙΜΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟ!!
    2. ΟΛΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ "ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΤΗΣ ΜΔ"
    3. ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ"ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΕΥΤΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΓΡΑΦΟΥΜΕ" (ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΚΑΛΑ!! ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΒΑΣΤΑΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ...)
    4. ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΟΙΔΟ ΜΠΑΣ ΚΑΙ Ο...ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ (ΝΑΙ...ΜΕΡΙΚΟΙ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ)
    5. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ
    6. ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ "ΤΡΕΛΛΟ" ΤΟΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΝΤΑ
    7. ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΜΙΑ "ΒΙΖΙΤΑ" Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΜΕΣΑ ΤΗΣ = ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
    8. ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ...ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 'ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΟ ΝΔ" ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ!
    9. ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΩΣ ΔΗΘΕΝ "ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ" ΚΛΠ...
    10 ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΞΕΦΤΙΛΙΣΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΩΡΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΑ ΠΑΠΑΔΡΕΟΥ ΤΗΝ ΥΠΟΒΙΒΑΖΕ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ ΑΠΟ "ΦΤΥΣΙΜΟ"
    11 ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΝΔΕΚΑ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΘΑ ΣΑΣ ΠΑΕΙ ΟΛΟΥΣ ΜΕΣΑ...ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ!!
    ΚΟΠΑΝΑΤΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟ ΝΑ ΣΩΘΕΙΣ...ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟ...ΓΕΙΤΟΝΑΚΙΑ ΜΟΥ..ΤΙ ΤΑ ΘΕΣ ΑΥΤΑ...ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ...ΚΑΛΑ ΗΣΟΥΝ ΣΤΟ ΝΗΣΙ....

    ΕΜΕΙΣ ΟΜΩΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙΣΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΗΔΗΞΕΙ ΠΟΛΛΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΧΕΙ ΚΑΤΣΕΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΟ "ΑΓΓΟΥΡΙ" ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ!!!
    ΠΙΘΑΝΟΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΒΕΝΤΕΤΤΑ ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ!!! ΜΑΚΕΛΙΟ ΔΗΛΑΔΗ....

    ΕΜΕΙΣ ΣΑΣ ΠΡΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ....ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ.....
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΑΣΤΙΕΥΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ!!!
    ΦΙΛΑΚΙΑ!!

    ΝΙΝΑ Β ΑΠΟ ΡΙΑΛΥΤΙ ΣΟΟΥ!!

    22 Δεκέμβριος 2008 3:00 μ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/12/08 11:47

    Ειμαι πατερας φοιτητριας που απειληθηκε η ζωη της στα επεισοδια στην νομικη. Παιδι που σπουδαζει δουλευοντας σε επιχειρηση της κομοτηνης σπουδαζει δυο γλωσσες και κομπιουτερ σε σχολες της κομοτηνης, με τα εξοδα δικα της. Και με βαθμους στη σχολη 8 και 9.
    αυτα που τελικα ψυχραιμα εμαθα με εχουν κανει εξω φρενων. Να αναλαβουν τις ευθυνες τους ο Εισαγγελεας , Αστυνομια, Νομαρχια, δημαρχος, Εμπορικος συλλογος γιατι απλα αυτα τα παιδια εχουν και γονεις. ειναι υπευθυνοι απεναντι μας. Αν δεν ζητησουν συγνωμη - τουλαχιστον - να ειστε σιγουροι οτι οι γονεις θα κινηθουμε και νομικα. Οσο για τις προβοκατσιες περι μπουκοταζ παραθετω την αποψη της κορης μου " και που θα ψωνιζουμε στη Αλεξανδρουπολη? "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/1/09 17:49

    Η διαφορα αναμεσα σε ενα "κωλο"παιδο και σε ενα "κωλο¨μαγαζο ειναι οτι το "κωλο"μαγαζο το στηνει ο εμπορος με ιδρωτα, και το "κωλο"παιδο το αναστηνει ο γονιος φτυνοντας αιμα. Αν πειραχτει ξανα εστω και μια τριχα απο τα "κωλο"παιδα μας αγαπητοι Κομοτινιωτες μην περιμενετε διαλογο για τα "κωλο"μαγαζα σας. Κατα τα αλλα θα σας παρακαλουσα να μαζεψετε υπογραφες να φυγει το Δημοκριτειο απο την πολη σας. Εγω τουλαχιστον θα προσυπογραφα με μεγαλη χαρα. Δεν εχετε παρα απλα να το ζητησετε, Αν τα παιδια μας ειναι σε σας ανεπιθυμητα μια , εσεις ειστε σε μας δυο.
    υ.γ1. εκεινοι οι τυπο απο την Ξανθη στις φωτο που δημοσιευτηκαν ηταν "αγανακτισμενοι¨για τα δικα σας μαγαζια? η΄ ειναι απλα περαστικοι?.
    υ.γ2. ασχοληθηκε κανεις να βρει απο που ηρθε το sms που που παρ ολιγο να οδηγουσε τα πραγματα σε μοιραιες καραστασεις?.
    υ.γ3. η πορεια περασε απο ολη τη πολη χωρις επεισοδια οπως ειδα στις φωτο, η "αγανακτηση" ηταν γιατι πηγαν στη παλια νομικη χωρις να κανουν επεισοδια?.
    υ.γ4. σε μια διαδηλωση που εχει τελειωσει και οι φοιτητες πανε στη σχολη για συνευλευση ποιοι ειναι αυτοι που "οργισμενοι" ειδαν τα ονειρα τους να μην πραγματοποιουνται?.
    υ.γ5.Αληθευει οτι στελεχη του καθεστωτος της 21ης απριλιου πρωτοστατουσαν?.
    Υπαρχουν και αλλα ερωτηματικα , ειμαι σιγουρος οτι αρκετοι ξερουν τις απαντησεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος8/1/09 02:45

    Μεθαύριο επιστρέφω στην πόλη της Κομοτηνής. Ήμουν μέσα στην παλιά νομική κατά τη διάρκεια των γεγονότων και υποστηρίζω το μποϋκοτάζ στους κομοτηναίους με το ίδιο σθένος που το έκανα και πριν τις γιορτές.
    Έτσι, για να μη νομίζουν μερικοί ότι ξεχάστηκαν τα πάντα.
    Από εμένα και την παρέα μου δεν πρόκειται να πάρουν ευρώ οι "αγανακτισμένοι" κομοτηναίοι.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.