18.12.08

Καταγγελία εκδοτών για χειραγώγηση των ΜΜΕ από τον Δήμο Κομοτηνής

Η ολοκλήρωση του προγράμματος της κοινοτικής πρωτοβουλίας URBAN από το Δήμο Κομοτηνής συνοδεύτηκε από «καταιγισμό» διαφημίσεων στο σύνολο σχεδόν του τοπικού έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου.
Προβολή που συμπεριλάμβανε δεκάδες καταχωρήσεις και μεταδόσεις ύψους αρκετών χιλιάδων ευρώ.
Από την προβολή αυτή εξαιρέθηκαν ανεξήγητα ,προκλητικά και σκανδαλωδώς οι εφημερίδες μας οι οποίες δεν έλαβαν καταχώρηση ούτε ενός ευρώ!
Η προαναφερθείσα λογική αποκλεισμών για την οποία Καμία πειστική απάντηση δεν έδωσε η έχουσα σαφώς την πολιτική ευθύνη ,δημοτική αρχή της Κομοτηνής μας γυρίζει χρόνια πίσω και δύσκολα μπορεί να μας κάνει να πιστέψουμε ότι ήταν τυχαία.
Συνδέεται σαφώς με διαδικασίες χειραγώγησης των ΜΜΕ ,στρέβλωσης του ανταγωνισμού και κυρίως άρνηση στο δικαίωμα του κάθε πολίτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μάθει τα έργα και τις δράσεις που αυτή χρηματοδότησε προς όφελός του και μόνο.
Συνεπώς ο καθολικός αποκλεισμός των εφημερίδων μας προσβάλει τους αναγνώστες μας και τους στερεί το δικαίωμα της πληροφόρησης .
Και αυτό προφανώς στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής νομοθεσίας είναι παράτυπο.
Καταγγέλλουμε την στάση όσων μεθόδευσαν ,πριμοδότησαν και ανέχτηκαν τον αποκλεισμό μας, προσβάλλοντας τους αναγνώστες συνδρομητές μας για να εξυπηρετήσουν μικροπολιτικά συμφέροντα.
Ο Δήμος Κομοτηνής είναι ηθικά και πολιτικά έκθετος για τη συμπεριφορά του αυτή.
Τα λοιπά που αφορούν τα έννομα συμφέροντα των εφημερίδων θα προωθηθούν αρμοδίως τόσο στην Ελλάδα όσο και στις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ.

Κωνσταντίνος Μαυρομμάτης, εκδότης εφημερίδας Θρακική Αγορά
Θανάσης Αντωνίου ,Εκδότης εφημερίδας Θρακική Γη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.