18.12.08

Στο 6,5% η διαφορά ανάμεσα σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην δημοσκόπηση της VPRC

Στις 6,5 μονάδες ανεβαίνει η διαφορά ΠΑΣΟΚ – ΝΔ σύμφωνα με τη τελευταία δημοσκόπηση της VPRC για λογαριασμό του Tvxs και της εφημερίδας «Αυγή». Οι Οικολόγοι-Πράσινοι μπαίνουν στη Βουλή. Πέρα όμως από τις εκλογικές προβλέψεις, η έρευνα αναδεικνύει δύο πολύ σημαντικές τάσεις της Ελληνικής κοινωνίας. Ένα χάσμα ανάμεσα στους νέους, κυρίως 18-24 ετών, και τις μεγαλύτερες ηλικίες καθώς και μια κοινωνική πόλωση αλλά και οργή: περίπου 1,5 εκατομμύριο Έλληνες υποστηρίζουν την καταστροφή τραπεζών ενώ 2 εκατομμύρια τις επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα.

Σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπηση της VPRC που έγινε τον Νοέμβριο, η διαφορά ΠΑΣΟΚ-ΝΔ αυξάνεται από 5 σε 7%, κυρίως εξ αιτίας των απωλειών της ΝΔ που μέσα σε ένα μήνα χάνει 1,5 μονάδες. Τα κέρδη του ΠΑΣΟΚ είναι οριακά (0,5 μονάδες ) από 37 σε 37,5%.Ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε διψήφια ποσοστά (12% έναντι 13% τον Νοέμβριο) ενώ οριακά κέρδη (μισή και μια μονάδα αντιστοίχως) έχουν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ που αποσπούν ψηφοφόρους από τη ΝΔ.
Το κυβερνών κόμμα χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις. Μόνο το 43% αυτών που το ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ψηφίζουν ξανά ΝΔ. Το εν τέταρτο των ψηφοφόρων της τάσσονται αυτή τη στιγμή υπέρ του λευκού-άκυρου ή της αποχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.