17.12.08

Πρώτο θέμα σχολιασμού στην τηλεόραση και το διαδίκτυο ο υπουργός … των μπουζουκιών!!!

Όταν οι bloggers έχουν κέφια δημιουργούν…
Εμείς στα βίντεο και ο Atsarantos με τον Ψυχολόγο στις φωτογραφίες!
Δείτε πως ο Δήμος Βερύκιος, ο Αντώνης Κανάκης, ο Γιάννης Σερβετάς και ο Γιώργος Μητσικώστας σχολίασαν τα μπουζούκια και το γήπεδο του Ευριπίδη μπουζουκο – Στυλιανίδη…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος18/12/08 10:30

    Η κοινωνική πολιτική στη Νομαρχία Ροδόπης, και στο Δήμο Κομοτηνής,

    Ο Τάσος Βαβατσικλής
    και οι
    Στυλιανίδης
    Γιαννακίδης
    Κοτσάκης και το «Σπαθί»

    «Γυρέψαμε την αξία της ζωής απέναντι στον θάνατο. Ψάξαμε την τιμή της υγείας αντίκρυ στην αρρώστια. Σε μια έρευνα που φαίνεται να μην έχει αρχή και τέλος. Γιατί οι καμπύλες και οι μελέτες δεν χωρούν στην αρρώστια και στον πόνο, γιατί η ζωή είναι ανεκτίμητη, γιατί οι συνεντεύξεις, οι αναλύσεις φαντάζουν χυδαιότητα μπροστά στον θάνατο.
    Βρήκαμε των στιγμών το ανελέητο στο «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής», ανακαλύψαμε τη βαρβαρότητα των αριθμών στο μέτρημα των ανθρώπων που θα είχαν σωθεί. Τι σημασία έχουν οι αριθμοί οι συνεντεύξσεις όταν αυτός που αρρωσταίνει υποφέρει είναι ο πατέρας, η μάνα, ο αδελφός το παιδί μας;»

    ΤΙ ΕΛΕΓΕ Η ΝΔ

    «Η ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών, κοινωνικής πολιτικής σε κάθε χώρα, εκφράζει και το επίπεδο υγειονομικού πολιτισμού». Δεν το λέμε εμείς οι «Los Decamisados», αλλά η Νέα Δημοκρατία στο κυβερνητικό της πρόγραμμά προσθέτοντας: «Δυστυχώς τα επιτεύγματα της χώρας μας στον τομέα αυτό είναι πενιχρά. θα συμπληρωθούν με ταχείς ρυθμούς οι ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή και σε εξειδικευμένο προσωπικό».

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΤΗΣ «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ»

    Κατά την συζήτηση του προυπολογισμού (16/12/08) στο Δημοτικό Συμβούλιο Κομοτηνής, ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηνής και αρχηγός του πολιτικού συνδυασμού «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ», τόνισε:
    « Ο σημερινός προυπολογισμός δεν απηχεί τα προβλήματα και τις λύσεις, που προτείνουν οι συνδημότες, δεν έχει καμιά ρεαλιστική παράμετρο. Η πολιτική της «ΝΕΑΣ ΠΟΡΕΙΑΣ», στη ενίσχυση της αλληλεγγύης και της πρόνοιας κατέστησαν όλα τα προηγούμενα χρόνια, (2002-2006) τον Δήμο πιο αξιόπιστο και πιο αποτελεσματικό».
    Αυτά τονίσθηκαν ιδιαίτερα από τον κ. Τάσο Βαβατσικλή, και κατήγγειλε τις παρακάτω ελλείψεις και παραλλείψεις («έργα που προγραμματίσθηκαν κατά την διάρκεια της θητείας του κ. Βαβατσικλή), και τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν στον προυπολογισμό του 2009, όπως και των προηγούμενων ετών 2007 και 2008.

    Γενικές Παρατηρήσεις:
    «Οι κοινωνικές δαπάνες και στο νέο προϋπολογισμό είναι μηδαμινές. Η χρηματοδότηση της κοινωνικής προστασίας καρκινοβατεί. Δαπανώνται χρήματα για φιλανθρωπικά «γκαλά».
    Μόνο σε κοινωνική αναλγησία μπορεί κανείς να αποδώσει την υπέρογκη αύξηση των τελών ύδρευσης.
    Η Δημοτική Αρχή συμπεριφέρεται ως ντίλερ του δημόσιου χώρου της πόλης σε επιχειρηματικά συμφέροντα (εκθέσεις αυτοκινήτων, τραινάκια στην πλατεία, χριστουγεννιάτικο χωριό κ.ά.

    Απουσιάζουν οι διανοίξεις που δημιουργούν τη βασική υποδομή στην οποία μπορεί να στηριχθεί η εφαρμογή των προτάσεων για την επίλυση του κυκλοφοριακού για το οποίο πρόβλημα …σφυρίζετε αδιάφορα.
    Το περιβάλλον απαιτεί την αλλαγή στη δομή των δαπανών. Δεν γίνεται νύξη.
    Ο νέος προϋπολογισμός δεν προτείνει λύσεις και δεν δίνει προοπτική για τον τόπο, ίσες ευκαιρίες ανάπτυξης για όλους, στην πόλη και στους οικισμούς. Δεν γνωρίζω γύρω από ποια προβληματική και κυρίως για ποιο λόγο διατυπώνεται η άποψη (από τη Δημοτική Αρχή) ότι οι πρόεδροι των Τοπικών Συμβουλίων αν καταψηφίσουν τον προϋπολογισμό δεν θέλουν να γίνουν έργα στους οικισμούς. Γνωρίζω όμως τη φθορά που επιφέρει η κατάθεση ενός τέτοιου ανεκδιήγητου προϋπολογισμού στην ήδη απαξιωμένη, από τους κατοίκους των οικισμών, πλειοψηφούσα παράταξη.
    Η υπόθεση μετεγκατάστασης του οικισμού του Αλάν-Κογιού βρίσκεται ακόμη στα συρτάρια του «δικού τους» υπουργού.
    Σταμάτησε η διαδικασία παραχώρησης τίτλων στον Ήφαιστο.
    Τα νεόκτιστα Περδίκα είναι συνοικισμός της πόλης και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελεί «γκέτο» ούτε πρέπει να αφήσουμε να μετατραπεί.
    Απουσιάζει η πρόβλεψη στο θέμα δημιουργίας νέων παιδικών σταθμών.
    Η παρέμβαση με έργα που αφορούν τους μειονοτικούς οικισμούς, δεν υπάρχει.
    Έλλειψη παρεμβάσεων για την επίλυση του κυκλοφοριακού.
    Συρρικνώνονται οι δαπάνες για έργα υποδομών και βελτίωσης ανάπτυξης και ανάδειξης των οικισμών.
    Εγκαταλείπεται πλήρως η πολιτική ενίσχυσης της απασχόλησης»

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ 2002-2006

    Τα προηγούμενα προοδευτικά χρόνια (2002-2006) η «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»με αρχηγό τον Τάσο Βαβατσικλή, αφουγκράσθηκε, τα καυτά προβλήματα της φτώχιας και των ταλαιπωρημένων και: Προγραμμάτισε, μελέτησε, εξασφάλισε τις απαιτούμενες πιστώσεις, και προχώρησε αποφασιστικά στις διαδικασίες ανέγερσης των παρακάτω ειδικών κτιρίων κοινωνικής πρόνοιας:
    1) Στέγη αυτόνομης διαβίωσης ατόμων με ειδικές ανάγκες. (Σύντομα απαιτούμε να λειτουργήσει)
    2) Κτίριο φιλοξενίας και σίτισης απόρων και αστέγων.
    3) Αγροτικά Ιατρεία στους οικισμούς: Στυλαρίου-Ιάμπολης-Μεσοχωρίου και Συμβόλων
    4) Αποκατάσταση του παλαιού ΧΑΔΑ
    5) Πολυλειτουργικό Κέντρο (ΚΑΠΗ κλ.) και τόσα άλλα χρήσιμα έργα, έγιναν που εξυπηρετούν της ανάγκες των δημοτών.

    ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ:
    ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ-ΓΙΑΝΝΑΚΙΔΗ-ΚΟΤΣΑΚΗ

    Έχουν περάσει τέσσερα στα πέντε χρόνια «εξουσίας» του κ. Στυλιανίδη ως υπουργού, δύο χρόνια ως Δημάρχου του κ. Κοτσάκη, έξη χρόνια ως Νομάρχη του κ. Γιαννακίδη, και η πραγματικότητα, οι αριθμοί αλλά και τα μεγάλα προβλήματα που παρατηρούνται, στην παροχή κοινωνικών υπηρεσιών στην Ροδόπη, επαληθεύουν την ανικανότητα τους να χειρισθούν τα θέματα άμεσης προτεραιότητας, και τούτο γιατί:
    Ο προυπολογισμός του 2009, δεν συμπεριλαμβάνει, (εκτός των άλλων ελλείψων) προτάσεις και πιστώσεις, σ’ ότι αφορά την κοινωνική πολιτική του Δήμου Κομοτηνής κ. Κοτσάκη.

    Σε ότι αφορά την Νομαρχία Ροδόπης κ. Γιαννακίδη: (Στην Νομαρχία Ροδόπης δεν κατατίθεται, δεν συζητείται, ο προυπολογισμός και ο απολογισμός του ετήσιου έργου, εκτός κι’ αν συζητούν μεταξύ τους ).

    Από τον τότε υπουργό Υγείας (Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ) και Νομάρχη τον κ. Σταυρόπουλο, την άνοιξη του 2002, εγκρίθηκε προυπολογισμός Έξη εκ. Ευρώ με εγκεκριμένη πίστωση ενός εκ. Ευρώ για το έργο:

    « ΔΙΑΡΡΥΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΤΟΥ « ΣΙΣΜΑΝΟΛΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ»

    Εκλέγεται το Φθινόπωρο του 2002, Νομάρχης ο κ. Γιαννακίδης και το έργο αυτό το τόσο αναγκαίο μέχρι το 2004, χάθηκε καθ’ οδών.
    Το 2004 η Νέα Δημοκρατία, εκλέγεται κυβέρνηση, και ο κ. Στυλιανίδης ορκίζεται Υφυπουργός Εξωτερικών.
    «Ξεθάβεται» το έργο «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής», γιατί ο Υφυπουργός Εξωτερικών το είχε συμπεριλάβει στο προεκλογικό του πρόγραμμα.
    Και αρχίζουν οι πομπώδεις και άνευ ουσίας συνεντεύξεις Στυλιανίδη-Γιαννακίδη για το «μεγαλόπνοο» έργο των έξη εκ. Ευρώ!!!!!!

    ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΥΝΑΦΗ!!!

    Εν τω μεταξύ, ανατέθηκε η μελέτη με την διαδικασία «απ’ ευθείας ανάθεση» (σύμφωνα με πληροφορίες που μας έδωσαν έμπειροι τεχνικοί της πόλης μας) σε μελετητή Αθηναίο-Μυκονιάτη. Κρίκος, μεταξύ της Νομαρχίας Ροδόπης και του Γραφείου που εκπονεί τη μελέτη είναι Κομοτηναίος, ο οποίος σήμερα είναι θεσμικός αξιωματούχος στη Νομαρχία, λένε οι φήμες και η παραπολιτική!!!!!!
    Κάποια στιγμή «σκάει» έμμεσα η είδηση στον τοπικό τύπο, ότι το έργο:
    « Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής», δεν μπορεί να υλοποιηθεί, γιατί δεν εκδόθηκε οικοδομική άδεια. Ένα τυπικό γραφειοκρατικό πρόβλημα το οποίο προβλήθηκε στο μέγιστο. Εν τω μεταξύ ο «κουμπαράς» των μελετητών γέμιζε Ευρώπουλα, λόγω του ανύπαρκτου προβλήματος.
    Όλα τα Δημόσια κτίρια μέχρι τον 1985, είχαν το ίδιο πρόβλημα και το έχουν ακόμη πολλά κρατικά κτίρια, λόγω της ανευθυνότητας των υπηρεσιών, αφού η οικοδομική άδεια απαιτεί, όπως πληροφορηθήκαμε αρμοδίως, ελάχιστα στοιχεία:
    Το τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου και το διάγραμμα κάλυψης. Και το «μέγιστα πρόβλημα» λύνεται!!!!! Οι αφιλότιμοι την τρίχα τριχιά την κάνανε.

    Επαναλαμβάνονται οι συνεντεύξεις Στυλιανίδη-Γιαννακίδη, με αερολογίες και υπερβολές, μέχρι που διοχετεύθηκε στον τοπικό τύπο η νέα είδηση, ότι ελέχθηκε η «στατική επάρκεια», του «Σισμανόγλειου Νοσοκομείου, και η «γνωμάτευση» των «πραγματογνωμόνων», απέδειξε ότι το κτίριο δεν εκπληρώνει τις προυποθέσεις ασφαλείας. Η νέα «απόφαση» για το ταλαιπωρημένο «Σισμανόγλειο» είναι:
    Να κατεδαφισθούν οι 3ος και 4ος όροφοι του Νοσοκομείου μας!!!!!!
    Και ανατίθενται νέες μελέτες, (προσθήκη κατ’ επέκταση), νέες συνεντεύξεις Στυλιανίδη-Γιαννακίδη, επισκέψεις στην Αθήνα για να λυθεί το «νέο πρόβλημα» που παρουσιάσθηκε, Εν τω μεταξύ ο κουμπαράς των μελετητών «παραφουσκώνει» θα εκραγεί από το βάρος και τον όγκο των Ευρώπουλων.
    Έμπειροι τεχνικοί που γνωρίζουν τα της πόλεως, μας ενημέρωσαν, και εμείς ενημερώνουμε το δίδυμο Στυλιανίδη-Γιαννακίδη ότι:
    Η θεμελίωση του κτιρίου μελετήθηκε από ιδιαίτερα ικανούς γνωστούς μελετητές στο πανελλήνιο και στο εξωτερικό, (κατασκευάσθηκε από τεχνική εταιρεία ικανότατη), με πασσαλομπήξεις βάθους περίπου 8.5μ., ύστερα από αναλυτικές και επιστημονικές τεκμηριωμένες εδαφοτεχνικές μελέτες, αντιμετώπιση πολύ «προχωρημένη» για την εποχή εκείνη.
    Όλες οι μελέτες (αρχιτεκτονικές, στατικές, ηλεκτρομηχανολογικές) εκπονήθηκαν από υψηλού επιστημονικού κύρους, εξειδικευμένους μηχανικούς και η κατασκευή του έργου καθώς και η επίβλεψη του πραγματοποιήθηκε από καταρτισμένους έμπειρους τεχνικούς με ιδιαίτερη επιμέλεια για την επιστημονική τους κατάρτιση. Και όπως μας πληροφόρησαν, όλοι σχεδόν είναι Κομοτηναίοι, και ακόμη απασχολήθηκαν και αρκετοί φοιτητές Κομοτηναίοι, που σπούδαζαν στο Πολυτεχνείο της Θες/νίκης.

    ΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ!!!!

    Με το ίδιο σκεπτικό της «κατεδάφισης ορόφων», ίσως πρέπει να κατεδαφισθούν, τα Δημόσια κτίρια της ίδιας χρονικής περιόδου, όπως το Νομαρχιακό κατάστημα, το Δημαρχείο, η Μητρόπολης, το Μουσείο και το «Ηρώων του Άγνωστου Στρατιώτη» το λεγόμενο «ΣΠΑΘΙ».Το λεγόμενο «ΣΠΑΘΙ», που να σκεφτούν να το κατεδαφίσουν οι σημερινοί πολιτικοί ταγοί μας, που τέτοια «αντιπατριωτική πρωτοβουλία».
    Κρύβει τα «Καβείρια Μυστήρια», είναι ο οδηγός τους. Ίσως καθημερινά να λαμβάνουν με SMS, τις καθημερινές εντολές, για την «πολιτική γραμμή», που θα ακολουθήσουν, ώστε ο λαός της Ροδόπης να σιωπά.
    «Μη μιλάς μη γελάς κινδυνεύει η Ελλάς»
    Όσες φορές, προσπάθησε ο πρώην Δήμαρχος Κομοτηναίων να κατεδαφίσει το «ΣΠΑΘΙ», όπως προβλεπόταν από τη μελέτη του «Άλσους Πάρκου» αντιμετώπισε την σθανερά αντίσταση των «εθνικοαπελευθερωτών πολιτοφυλάκων».

    ΣΕ ΕΞΗ ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΝ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ!!!!!!

    Πόσο καιρό μπορεί η επισκευή και η διαρρύθμιση του «Σισμανόγλειου Νοσοκομείου» να μένει στα χαρτιά. Πόσο καιρό μπορεί να «ζει» ένα Νοσοκομείο-φάντασμα, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού; Ετοιμαστείτε για το απίστευτο!!!!
    Έξη χρόνια η Νομαρχία Ροδόπης με Νομάρχη τον κ. Γιαννακίδη, δεν κατόρθωσε να εκπονήσει τη μελέτη. Και να την εκπονήσει και αύριο το πρωί, με τις αφραγκίες που υπάρχουν; Ε, κάποτε θα τελειώσει.
    Μετά 54 τον αριθμό συνεντεύξεις που έδωσε , όπως ομολόγησε στη ρύμη του λόγου του στην τελευταία συνέντευξή του προ διμήνου περίπου, ο Νομάρχης Ροδόπης κ. Γιαννακίδης, μετά την επιστροφή του από την Αθήνα και την συνάντησή του με τον υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο παρόντος και του κ. Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Στυλιανίδη, (έπεσε και χειροκρότημα από τον κ. Γιαννακίδη κατά την σύσκεψη), διαπιστώσαμε ότι το θέμα
    « Σισμανόγλειο Νοσοκομείο», είναι ακόμη στο αρχικό στάδιο.
    Αν λειτουργούσε, μέσα σε όχι ιδανικά πλαίσια το Νοσοκομείο μας, αλλά κανονικά, θα έσωζε στην κυριολεξία ζωές πολιτών του Νομού Ροδόπης. Έτσι όποιος έχει ανάγκη μεταφέρεται και «συνωστίζεται» στα Νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης, της Θες/νίκης και στα ιδιωτικά Νοσοκομεία, ταλαιπωρία και τα έξοδα υπέρογκα.
    Όλα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τα λογάριασε καλά την άνοιξη του 2002.
    Την πλήρη ανικανότητα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ροδόπης, που εκλέχθηκε με την υποστήριξη του ΠΑΣΟΚ, δεν μπόρεσε να λογαριάσει. Που να το φανταστούν ο τότε πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης και ο τότε υπουργός Υγείας ότι «έμπλεξαν» με ανίκανους Πασόκους θεσμικούς.
    Βέβαια πάντα-για τους σκεπτόμενους Ροδοπίτες-το σοβαρότατο θέμα ¨Σισμανόγλειο Νοσοκομείο» και ο εκσυγχρονισμός του δημιουργεί μεγάλο προβληματισμό.
    Πρόκειται για αδιανόητη επιπολαιότητα και ανικανότητα χειρισμού του θέματος ή …….σκάνδαλο πολλών χιλιάδων Ευρώ με εμπλεκόμενους και θεσμικούς παράγοντες;
    Reportaje: Emilio Salvatore-Dolores Ibaruri (Pasionaria)-Ernest Hemingwey

    ΣΣ.«Αχέροντας» η υγειονομική περίθαλψη στο «Σισμανόγλειο Νομαρχιακό Νοσοκομείο Κομοτηνής». Με τους γιατρούς να δίνουν τη μάχη χωρίς πολεμοφόδια, τους νοσηλευτές να τρέχουν για 50 και 60 ασθενείς και τους αρρώστους να πατούν την κόκκινη γραμμή απελπισίας.
    Αξιότιμοι κύριοι Αβραμόπουλε, Στυλιανίδη και Γιαννακίδη, καλή σας νύχτα.

    ΥΓ. Το σχόλιο αυτό συντάχθηκε από την ομάδα μας προ 15νθημέρου, δεν αναρτήθηκε, γιατί συνέβησαν τα προβοκατόρικα γεγονότα της ντροπής.
    Χθες στο τοπικό κανάλι παρακολουθήσαμε, τις συνεντεύξεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ συντρόφου Γιώργου Πεταλωτή και του συντρόφου Λάζαρου Αλατζίδη,
    με θέμα, «Σισμανόγλειο Νοσοκομείο». Ανασύραμε το σχόλιο από το αρχείο μας το συμπληρώσαμε με τα του Δήμου, και επειδή συμπίπτουν οι απόψεις μας, σας το αφιερώνουμε σύντροφοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.