7.11.08

«Θλιβερός» ο υπουργός Παιδείας

«Θλιβερό και επικίνδυνο για τον κοινοβουλευτισμό» χαρακτήρισε ο Αλέκος Αλαβάνος τον υπουργό Παιδείας με αφορμή την παρουσία του στη Βουλή στη συζήτηση για το άρθρο 16 και τα Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών.

Σύμφωνα με τον κ. Αλαβάνο, αντί να μιλήσει επί της ουσίας, ο κ. Στυλιανίδης άρχισε να παρουσιάζει τα πολιτικά και κοινωνικά φρονήματα των εκπροσώπων του Τ.Ε.Ε. ή των πρυτανικών αρχών και στην περίπτωση μάλιστα του πρύτανη του Πολυτεχνείου «υπερέβη κάθε πολιτικό όριο αλλά και κάθε όριο σεβασμού στην προσωπικότητα του άλλου, λέγοντας ότι “είναι της παράταξής μας”, είναι "δεξιός"».
«Όταν ένας υπουργός Παιδείας λέει δημόσια στο Κοινοβούλιο "είναι δικός μας, είναι δεξιός" αποκαλύπτεται με τον καλύτερο τρόπο προς τα πού πάει η παιδεία μας και πόσο επείγουσα είναι η ανάγκη αντίδρασης της εκπαιδευτικής κοινότητας», παρατήρησε ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.
«Συνταγματικό πραξικόπημα»
Οι τόνοι ανέβηκαν και επί της ουσίας όταν ο κ. Αλαβάνος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης κάνοντας λόγο για «μονόδρομο» είτε προς τον σεβασμό του Συντάγματος, είτε προς ένα «συνταγματικό πραξικόπημα μια παραβίαση του Συντάγματος».
Κατά την παρέμβασή του, ο κ. Αλαβάνος δήλωσε ότι «η ευρωπαϊκή νομοθεσία και οι συνθήκες της Ε.Ε. δεν μας βάζουν κανένα εμπόδιο να κλείσουμε τα ΚΕΣ αμέσως, ώστε να αρχίσει να εφαρμόζεται σε αυτή τη χώρα το Σύνταγμά της και να δείξει η κυβέρνηση ότι εφαρμόζει το Σύνταγμά της».
«Η Ένωση -πρόσθεσε- δεν έχει αρμοδιότητα, σέβεται την αρμοδιότητα των κρατών-μελών για το περιεχόμενο της διδασκαλίας και της οργάνωσης του εκπαιδευτικού συστήματος», διαβάζοντας τις διατάξεις της συνθήκης της Ε.Ε..
Στη συνέχεια, ο κ. Αλαβάνος κάλεσε την κυβέρνηση «στις ημέρες ή τους μήνες που έχει μπροστά της», να απαντήσει αν θα δεχθεί το Συνταγματικό Δίκαιο, «όπως διαμορφώνεται με τις αποφάσεις της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων ή θα το μάθει στους δρόμους», κατηγορώντας τη μάλιστα ότι «παραβιάζει κατάφωρα το άρθρο 16».
Διαβάστε περισσότερα στην εφημερίδα Έθνος…

Διαβάστε σχετικά:

1 σχόλιο:

  1. Το ότι μέσα από το Κοινοβούλιο εκφράζεται κάτι τέτοιο από το στόμα ενός υπουργού, δείχνει με πιο τρόπο αντιμετωπίζει τους Θεσμούς αυτής της Χώρας η Κυβερνητική Παράταξη!!!
    Με θρασύτητα και αλαζονία!
    Ουστ χολέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.