14.11.08

Παραιτείται ο δημοτικός σύμβουλος Τάσος Παράσχου

Την παραίτηση του εντός της επόμενης εβδομάδας θα ανακοινώσει ο δημοτικός σύμβουλος της «Σύγχρονης Πόλης» Τάσος Παράσχου. Ο μέχρι πρότινος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης, ο οποίος απασχόλησε την κοινή γνώμη της πόλης με την πολυδιαφημιζόμενη «κάθαρση» που επιχείρησε στην ΔΕΥΑΚ, αλλά θα μείνει στο μυαλό όλων των δημοτών για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς, μετά από ώριμη σκέψη θα ανακοινώσει κατά πάσα πιθανότατα στη συνεδρίαση του επόμενου δημοτικού συμβουλίου την παραίτηση του.
Η επίσημη δικαιολογία που ακούγεται αυτή την στιγμή από τα στόματα των υπευθύνων της δημοτικής αρχής είναι το ασυμβίβαστο που έχει ο Τάσος Παράσχου ως δημοτικός σύμβουλος, για την θέση του Διευθυντή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Η αλήθεια είναι όμως σίγουρα διαφορετική. Η αποστασιοποίηση του από τα πολιτικά δρώμενα του Δήμου, ο μεγάλος καβγάς που είχε με τον δήμαρχο Κομοτηνής Δημήτρη Κοτσάκη καθώς και η «ξαφνική» αποχώρηση του από την αντιδημαρχία των τεχνικών υπηρεσιών … άλλα δείχνουν.
Το ζητούμενο αυτήν την στιγμή είναι το τι μέλλει γενέσθαι γιατί αν ισχύει, σύμφωνα με όσα λέει η δημοτική αρχή το ασυμβίβαστο, τότε ο Τάσος Παράσχου πρέπει να παραιτηθεί και από μέλος της ΤΕΔΚ Ροδόπης. Αν συμβεί κάτι τέτοιο ο πρώτος επιλαχών για την ΤΕΔΚ είναι ο πρόεδρος της κοινότητας Οργάνης Μεμέτ Εμίνογλου και στο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Κομοτηνής η Χουσέμ Ογλού Ελμάς.
Το παρασκήνιο όμως καλά κρατεί και εδώ πέρα. Πιέσεις ασκούνται στην μουσουλμάνα υποψήφια του συνδυασμού του Δημήτρη Κοτσάκη να παραιτηθεί, ώστε ο επόμενος σύμβουλος, ο οποίος είναι ο Αντώνης Γραβάνης, να πάρει την θέση του Τάσου Παράσχου. Αν γίνει ή μάλλον συμφωνηθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει πρώτα να τελειώσει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Νέων κάτι που καθιστά την παραίτηση του πρώην προέδρου της ΔΕΥΑΚ για λίγο πιο μετά. Με σταυρωμένα τα χέρια όμως δεν μένει ο Μανώλης Σαχούλης, ο οποίος έμαθε τα καθέκαστα και πιέζει από την μεριά του να πάρει αυτός την θέση (είναι ο αμέσως επόμενος σε ψήφους μετά τον Αντώνη Γραβάνη). Το νεαρό της ηλικίας και οι δύο αντιμισθίες (σύμβουλος δημάρχου και αντιπρόεδρος της ΔΕΑΚΟ) που λαμβάνει ο Αντώνης Γραβάνης είναι ο μοχλός πίεσης του Μανώλη Σαχούλη προς τον επικεφαλής της «Σύγχρονης Πόλης».
Μέσα σ’ όλα αυτά, ο δήμαρχος Δημήτρης Κοτσάκης συνεχίζει απτόητος τις περιοδείες στις γειτονιές και τους οικισμούς του Δήμου, υπόσχεται και μοιράζει τα πάντα στους πάντες, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες των επικοινωνιολόγων αγνοώντας την πραγματικότητα στην οποία έχει περιέλθει. Οι ομάδες που έχουν δημιουργηθεί μέσα στην συμπολίτευση, καθώς και η μικρή συμμετοχή του κόσμου, είτε της πλειονότητας, είτε της μειονότητας, στις προαναφερόμενες συγκεντρώσεις δίνει ένα ισχυρό μήνυμα, το οποίο μερικοί δεν θέλουν ν’ ακούσει ο δήμαρχος.
Έτσι κι αλλιώς αυτό που μας έχει διδάξει το παρελθόν είναι ότι κάστρα … πέφτουν από μέσα!!!

2 σχόλια:

  1. Μανώλη, προχώρα.
    Μαζί σου.
    Όλη η παράταξη μαζί σου.
    Μαζί με τον Δήμαρχο μπορείτε να μεγαλουργήσετε.
    ΜΑΝΩΛΗ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος14/11/08 12:59

    Εδώ που τα λέμε ο Μανώλης ΑΞΙΖΕΙ ανταμοιβής. Από το χωριό ως αγρότης, από την Ένωση όπου δούλευε, τρέχει και αγωνίζεται για το κόμμα. Όσο δε για τον Κοτσάκη, έκανε αγώνα το παιδί. Αγώνα, όχι χαζά. Δεν είναι ούτε διάσημος ούτε κουβαλάει κανένα τζάκι μαζί του, αλλά ούτε και …πριμοδοτήθηκε από κανέναν. Άρα, συμφωνώ. Μανώλης.
    Φυσικά ο Μανώλης είναι τόσο, μα τόσο καλό παιδί, που μπορεί να προτείνει στο Δήμαρχο, την θέση να καταλάβει η Χουσέμ Ογλού Ελμάς.
    Αν όμως βλέπει ότι άλλοι τρέχουν για να ΞΑΝΑβολευτούν, τότε θα ορμίσει παίρνοντας φόρα από το …Κόσμιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.