15.11.08

Οι αξίες της ελευθερίας, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, αποτελούν την ιστορική παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου

17 Νοέμβρη 1973: ημερομηνία ορόσημο, σταθμός για τη Δημοκρατία και την κατοχύρωση των συνταγματικών ελευθεριών στην σύγχρονη Ελλάδα.
17 Νοέμβρη 2008: 35 χρόνια από την εξέγερση ενάντια στη χούντα των συνταγματαρχών και τα μηνύματα της περιόδου εκείνης, οι αξίες της ελευθερίας, της συλλογικότητας, της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας, αποτελούν την ιστορική παρακαταθήκη του Πολυτεχνείου, όχι μόνο για τη σημερινή γενιά αλλά και για τις επόμενες.
Τιμούμε την επέτειο, αγωνιζόμενοι για μια παιδεία δημόσια, σύγχρονη, αξιόπιστη και αποτελεσματική, για ένα εκπαιδευτικό σύστημα που παρέχει σε όλους τους νέους ισχυρά εφόδια για τις προκλήσεις της νέας εποχής, περισσότερες ευκαιρίες, ισότιμη πρόσβαση στη γνώση.
Τιμούμε την επέτειο, με πολιτικές που χτίζουν μια δίκαιη κοινωνία, με συνοχή, ανθρωπιά και αλληλεγγύη, μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο.
Τιμούμε την επέτειο, αγωνιζόμενοι για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας και την προοδευτική πορεία που θα διασφαλίσει την απασχόληση, τη δίκαιη διανομή του παραγόμενου εθνικού πλούτου, το δικαίωμα στην κοινωνική προστασία και ασφάλεια όλων των ηλικιών, την υπεράσπιση της ειρήνης και της εθνικής μας ανεξαρτησίας.
Η επέτειος του Πολυτεχνείου αποτελεί την αφετηρία για μια αγωνιστική κινητοποίηση ολόκληρης της κοινωνίας, ώστε να αντιμετωπίσουμε όλοι μαζί τις νέες προκλήσεις και τα μεγάλα και δύσκολα προβλήματα που βιώνει η χώρα και οι Έλληνες πολίτες, λόγω των κυβερνητικών επιλογών.
Το πνεύμα της εξέγερσης, το πνεύμα της ανατροπής είναι πάντα επίκαιρο.
Ο αγώνας για την εμβάθυνση της δημοκρατίας είναι πάντα επίκαιρος.
Και ειδικότερα σήμερα που απαιτείται μια πολιτική ανατροπή, μια αλλαγή, που να εκφράζει γνήσια τις ανάγκες του Ελληνικού λαού.
Για την Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης η 17η Νοέμβρη 1973 αποτελεί μια μνήμη ζωντανή.
Όχι μόνο γι’ αυτά που ζητούσαν οι μαθητές, οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι τότε.
Αλλά και για όσα αυτή η γενιά και η επόμενη και κάθε γενιά ονειρεύεται, απαιτεί και δικαιούται. Για τα παιδιά μας. Για το παρόν και το μέλλον. Για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο.
«Γιατί εμείς δεν τραγουδάμε για να ξεχωρίσουμε αδερφέ μου από τον κόσμο, εμείς τραγουδάμε για να σμίξουμε τον κόσμο….»

Τομέας Τύπου και Επικοινωνίας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.