10.11.08

Αντί να ντρέπονται … έχουν μούτρα να μιλάνε για «μεγάλα έργα»


Στις 25 Οκτωβρίου, σε μία από τις λίγες περιοδείες που πραγματοποιεί τον τελευταίο χρόνο στην Ροδόπη ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης, εγκαινίασε το 12ο δημοτικό σχολείο και το 14ο νηπιαγωγείο της πόλης. Μαζί του πανευτυχείς έκοψαν την κορδέλα ο νομάρχης Ροδόπης, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας Κομοτηνής και ο δήμαρχος της πόλης σε δύο προκατασκευασμένα ελαφρού τύπου «σχολεία» που θα στοιβαχτούν τα παιδιά των Ρωμ από τις περιοχές του Αλάν Κουγιού και Αναχώματος … τα παιδιά ενός κατώτερου θεού!!!

Η δικαιολογία βρίσκεται σε έγγραφο, που χρονολογείται στις 6 Μαΐου 2005, του γραφείου του Υπουργείου Εξωτερικών της Ξάνθης που απευθύνεται στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και υπογράφει ο διευθυντής αυτού, Βασίλης Μπουρνόβας (τον θυμάστε;;;). Η Υπηρεσία Πολιτικών Υποθέσεων του ΥΠΕΞ ενημερώνει με την προαναφερόμενη επιστολή ότι οι χρονοβόρες και δαπανηρές διαδικασίες που απαιτούνται για την απαλλοτρίωση ορισμένων χώρων είναι το πραγματικό μειονέκτημα για την κατασκευή ενός αληθινού σχολείου για τα παιδιά των Ρωμ και ζητάει συγκεκριμένο χώρο (όπισθεν του νοσοκομείου) από το Πανεπιστήμιο για να αποφευχθούν αυτές.

Τρία χρόνια (!!!) μετά στήνονται στην περιοχή τρεις προκάτ (ελαφρού τύπου όπως αναγράφεται στην πινακίδα) αίθουσες και βαπτίζονται σχολεία όχι για την καταπολέμηση του αναλφαβητισμού των παιδιών της συγκεκριμένης ευπαθής κοινωνικής ομάδας, αλλά για την λεζάντα (και μάλιστα χρηματοδοτούμενη) του Ευριπίδη Στυλιανίδη που βαφτίζει μεγάλα έργα τις συγκεκριμένες αίθουσες διδασκαλίας.
Διαβάστε τι γράφει στο ρεπορτάζ της τοπικής εφημερίδας «Παρατηρητής της Θράκης».
«…Στα πλαίσια του μεγάλου έργου που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.
80.000.000€ ο συνολικός προγραμματισμός σχολικής στέγης για το νομό Ροδόπης.
Τα εγκαίνια του 12ου Δημοτικού Σχολείου και 14ου Νηπιαγωγείου Κομοτηνής (πίσω από το Νοσοκομείο Κομοτηνής), τα οποία θεμελιώθηκαν τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, πραγματοποιήθηκαν από τον υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, το Σαββάτο, 25 Οκτωβρίου 2008, παρουσία τοπικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών. Αυτή η σχολική μονάδα εντάσσεται στα πλαίσια του μεγάλου έργου που υλοποιείται από το Υπουργείο Παιδείας και τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων…»
Και συνεχίζετε η χρηματοδοτούμενη λεζάντα στη εφημερίδα «ο Χρόνος».
«…Τις αυξημένες ανάγκες σε σχολικές υποδομές, έρχονται να καλύψουν το 12ο δημοτικό σχολείο και το 14ο νηπιαγωγείο, που θεμελιώθηκαν το καλοκαίρι από τον υπουργό Παιδείας και το Σάββατο εγκαινιάστηκαν, ώστε να λειτουργήσουν άμεσα. Τα δύο σχολικά κτίρια βρίσκονται σε οικόπεδο πίσω από το νοσοκομείο Κομοτηνής, το οποίο είχε παραχωρηθεί από το Δ.Π.Θ. και με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου…»
Περίεργο φαινόμενο όταν χρειάζονται για κάποια παιδιά τρία ολόκληρα χρόνια (!!!) για να στηθούν τρεις αίθουσες προκάτ και για άλλα, όπως του 3ου δημοτικού σχολείου Κομοτηνής, μέσα σε ένα χρόνο να κατασκευάζετε υπερσύγχρονη τριώροφη πτέρυγα…

Διαβάστε σχετικά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.