3.10.08

Νεοδεξιές νοοτροπίες που μας γυρίζουν δεκαετίες πίσω

Συνεχίζει την τακτική του ο Θόδωρος Ρουσόπουλος να αποφεύγει σαν τον διάβολο το λιβάνι, τις τηλεοπτικές εμφανίσεις στην τηλεόραση και δίνει τον ρόλο του υπερασπιστή του Καραμανλή στον υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος εκτίθεται πλέον ανεπανόρθωτα. Διαβάστε έναν χαρακτηριστικό διάλογο ανάμεσα στον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 Νίκου Ευαγγελάτου και του υπουργού και θα καταλάβετε. Περισσότερο ενδιαφέρον όμως έχει να δείτε όλη την συζήτηση τους παρακάτω.
Νίκος Ευαγγελάτος: «Καραμανλής ή χάος, κύριε υπουργέ;»
Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Ε, δεν είπα και τίποτα περίεργο…»
Νίκος Ευαγγελάτος: «Ο αείμνηστος όμως Παύλος Μπακογιάννης είπε ότι στην δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα. Η δικιά σας φράση, θύμισε σε πολλούς το Καραμανλής ή τανκς.»
Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Μπορεί να παραφραστή και ως παραλάβαμε χάος και κάναμε κράτος.»
Νίκος Ευαγγελάτος: «Ακούγεται σαν να προσβάλλετε τον ελληνικό λαό, ο οποίος μπορεί να έχει μια διαφορετική βούληση.»
Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Κύριε Ευαγγελάτο, βρισκόμαστε μπροστά σε μια διεθνή οικονομική κρίση και βρισκόμαστε όλοι προ των ευθυνών μας.»
Νίκος Ευαγγελάτος: «Κύριε υπουργέ, το χάος δεν καταλαβαίνω. Αν η ΝΔ χάσει την διακυβέρνηση της χώρας γιατί είναι χάος;»
Ευριπίδης Στυλιανίδης: «Θολά σενάρια διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορούν να δώσουν μια πειστική απάντηση στην διεθνή κρίση. Κι αν θέλετε την γνώμη μου, αποκλείεται αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ. Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι η ΝΔ θα είναι ο μεγάλος νικητής σε έναν ή σε δύο γύρους, αν γινόταν σύντομα εκλογές.»

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος3/10/08 18:11

    Αποτελεσματική και πάλι η επικοινωνιακή ντρίμπλα του σκιώδους πρωθυπουργού, δηλαδή να θυματοποιήσει αφ'ενός μεν τον κατ'επίφασιν πρωθυπουργό και αφ'ετέρου τον εαυτό του. Μιά χαρά πέρασε στην κοινή γνώμη ότι το σύμπαν έχει συνομωτήσει εναντίον του "νεορωσόφιλου" κόμματος της ΝΔ και εναντίον του ίδιου, που στο κάτω-κάτω της γραφής δεν διώκεται και για τίποτε. Τα ίδια περίπου μας είπαν και τον κ. Βουλγαράκη με τα περί νόμιμου και ηθικού έργα του. Ο άσπιλος και αμόλυντος πρωθυπουργός μας καταδιωκόμενος από ξένα, ντόπια, υπερατλαντικά, εξωγήινα, κλπ. συμφέροντα που προσπαθούν να τον ρίξουν, επιδεικνύει την πυγμή του πότε στους βουλευτές του και πότε στους υπουργούς του με μοναδικό γνώμονα τη "διάσωση" του δύσμοιρου αυτού τόπου. Από την άλλη ο "αντ'αυτού" είναι τάχαμου ένα αθώο θύμα πότε του Κοντομηνά, πότε του Λαμπράκη, του Μπόμπολα και γενικώς όλου του "άξονα του κακού".
    Δυστυχώς, παρακολουθώ τα παιδαριώδη αυτά σενάρια να αναπαράγονται και στα blogs με μεγάλη μάλιστα απήχηση στους συνωμοσιολάγνους σχολιαστές.
    Λυπάμαι, αν θέλω τέτοιους είδους ενημέρωση μπορώ κάλλιστα να παρακολουθήσω είτε το Λιακόπουλο είτε τίποτε περιθωριακά δελτία ειδήσεων - είναι και πιό original.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.