14.9.08

Η ΝΔ κατάφερε να διαλύσει ακόμη και τα νηπιαγωγεία!

Μετέωρα μένουν 55.000 παιδιά, καθώς ελάχιστοι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί θα έχουν την άδεια του υπουργείου

Μπορεί μέχρι πριν από λίγες ήμερες το υπουργείο Παιδείας να διαβεβαίωνε ότι μέχρι τις 11 Σεπτεμβρίου θα είχαν λυθεί τα προβλήματα στα νηπιαγωγεία, ωστόσο, λίγες ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι, 55.000 νήπια παραμένουν κυριολεκτικά μετέωρα, αφού οι γονείς τους δεν βρίσκουν ιδιωτικό παιδικό σταθμό που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις του υπουργείου. Μπορεί, λοιπόν, πανελλαδικά να υπάρχουν 1.760 ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί, ωστόσο, με τα νέα δεδομένα, ελάχιστοι από αυτούς θα πάρουν την άδεια του υπουργείου Παιδείας.
Την ίδια ώρα, ο υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης δήλωσε προκλητικά στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα: «Ας πρόσεχαν…».
Το πρόβλημα είναι ξεκάθαρο: χιλιάδες γονείς δεν ξέρουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους. Τα μεν δημόσια νηπιαγωγεία είτε είναι γεμάτα από παιδιά είτε δεν έχουν επάρκεια νηπιαγωγών, τα δε ιδιωτικά, βάσει της τελευταίας απόφασης του υπουργείου Παιδείας, δεν πληρούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να φιλοξενήσουν παιδιά νηπιακής ηλικίας. Η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι για γέλια και για κλάματα. Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, εκτός του ότι το νηπιαγωγείο θεωρείται πλέον βασική εκπαίδευση, όσα παιδιά δεν διαθέτουν βεβαίωση ότι πήγαν σε νηπιαγωγείο που έχει την άδεια του υπουργείου, δεν θα γίνονται δεκτά στο δημοτικό σχολείο! Και κάπου εδώ, η κατάσταση αρχίζει να περιπλέκεται…
Κάντε κλικ στο δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος για περισσότερα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.