12.9.08

Ακριβοί στα πίτουρα

Να περιλάβω πάλι τον αγαπητό Τάκη Χαρίτο, τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Ροδόπη. Στον ιστότοπο της εφημερίδας «ο Χρόνος» θα απολαύσετε την ομολογουμένως εντυπωσιακή επιστολή του με την οποία πληροφορεί άρχοντες και λαό τοπικά για τις πράγματι αξιολογότατες ενέργειες του ΣΥΝασπισμού για το σκάνδαλο «Βατοπέδι – Οικοπέδι». Μπράβο Τάκη μας, ανταποκρίθηκες στις οδηγίες που σου έδωσαν από τα κεντρικά σας να «δημιουργήσετε γεγονότα» γιατί «μας ξέχασε» κάπως ο κόσμος και εμφανίζουμε μια «ελαφριά υποχώρηση».
Ανταποκρίθηκες καλά και θα σε βαθμολογήσουν με άριστα στο κόμμα σου.
Ωστόσο κάποια πράγματα στην επιστολή με ξενίζουν:
  • Μου φαίνεται, από το ύφος και την έμφαση της επιστολής σε κάποια πράγματα, ότι διόλου δεν ενδιαφέρεται ο ΣΥΝ για την ουσία της υπόθεσης. Να σταματήσουν δηλαδή όλες αυτές οι μπίζνες του μοναστηριού, να αποδοθούν ευθύνες στους σημαντικούς παίκτες του σκανδάλου και να ξεκουμπιστεί η Κυβέρνηση. Πιο πολύ ενδιαφέρεται να «βάλει και το ΠΑΣΟΚ στο κάδρο». Τα πρόσκαιρα οφέλη τον ενδιαφέρουν. Αντιμετωπίζει ευθέως το ΠΑΣΟΚ ως «απέναντι» κι όχι ως «σύμμαχο», τουλάχιστον για την υπόθεση αυτή. Για αυτό συντάχθηκε η αναλυτική αυτή επιστολή. Όχι για ουσιαστικούς λόγους ενημέρωσης αλλά για πονηρούς λόγους «διαφοροποίησης» από το ΠΑΣΟΚ. Αλλά μη στενοχωριέσαι Τάκη, ο λαός κατάλαβε. Με το υπάρχον σύστημα ΜΟΝΟ ο πρώτος «παίζει» για κυβέρνηση. Και δεν θέλει πρώτο τη δεξιά. Άρα εσείς μόνο σαν «σύμμαχοι» μπορείτε να παίξετε. Αλλιώς καταστραφήκατε.
  • Πολύ αναφέρεται στην επιστολή στην κολλητή του, στη βουλευτή του ΣΥΝ Αμανατίδου, η οποία έχει την ευθύνη για τη Ροδόπη και συχνά πυκνά καταθέτει ερωτήσεις στη βουλή, άλλες καλές κι άλλες κακογραμμένες και από υποχρέωση. Τάκη, άκου να δεις, καλό να την αποσύρετε για λίγο. Ξέρεις, είναι αυτή που ήταν μπροστά στη νοθεία στη βουλή και «δεν ξέρει – δεν άκουσε – να το ερευνήσουμε». Ή πολύ UFO είναι η κοπέλα ή πολύ αδιάφορη για τους θεσμούς ήταν και τa 'παίξε κι αυτή και όλοι σας από φθόνο που το ΠΑΣΟΚ αντέδρασε σε κάτι που η αφεντιά της έπρεπε από την πρώτη στιγμή να αναδείξει αφού πλασάρεστε σαν «υγιής και ξύπνια πολιτική δύναμη».
  • Δεν αναφέρεται καθόλου η επιστολή σε κάτι πολύ ουσιαστικό: Πώς έγινε και το θέμα «θάφτηκε» παρά τις δικές σας πλούσιες δραστηριότητες ενώ αναδείχθηκε και «έπαιξε» μαζικά και πολιτικά και συγκίνησε το λαό μόνο όταν ο Καρχιμάκης και οι λοιποί θαρραλέοι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ το επεξεργάσθηκαν και το καλλιέργησαν έξυπνα, κοινοβουλευτικά, επικοινωνιακά και πολιτικά. Όλος ο ντόρος, όλη η φασαρία και το ξεμπρόστιασμα προέκυψαν από τη δουλειά του ΣΥΝ ή από το (δήθεν) συνένοχο του Εφραίμ ΠΑΣΟΚ; Ποιος ωφελείται από τον διμέτωπο του ΣΥΝ, ο λαός και ο τόπος ή ο Ρουσόπουλος; Σε αυτά δεν αναφέρεται διόλου ο Τάκης στην επιστολή του. Γιατί Τάκη μας;
  • Το κακό ΠΑΣΟΚ, λέει ο Τάκης (και ο Αλαβάνος στη βουλή με την εξεταστική του μέχρι το 2548 π.Χ.), ξεκίνησε την «εξυπηρέτηση» και την ολοκλήρωσε η Ν.Δ.. Ναι, τέτοια συμπαιγνία του δικομματισμού. Τι κρίμα που όταν κυβερνούσε το κακό ΠΑΣΟΚ δεν μερίμνησε ο τότε ΣΥΝ να το ξεμπροστιάσει. Τι κρίμα για τον Τάκη που υπήρχε ένα πολύ δυνατό «καλό» ΠΑΣΟΚ και αυτό τα κατάφερε να προβληματίσει από τότε και πολύ επιτυχημένα να προλάβει τις πιθανές συνέπειες. Τι κρίμα Τάκη μας που όταν είσαι Κυβέρνηση πράγματι εξυπηρετείς ποικίλα συμφέροντα (ή έστω τα ακούς βρε αδερφέ, γιατί να το κρύψουμε;) αλλά αν είσαι σοβαρός δεν κάνεις πάντα το μοιραίο λάθος που θα δίνει τροφή στους ανά τον κόσμο ΣΥΝ που τα ψειρίζουν όλα τόσο πολύ μπας και βρουν αφορμή για ανέξοδη κριτική. Τι κρίμα ρε ΣΥΡΙΖάρχη της Ροδόπης που και τα κόμματα εξουσίας αντιδρούν καμιά φορά με τσίπα και οργή. Τους θυμάται κανένας τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο της υπόθεσης Πάχτα; Τον Μαλέσιο μήπως με το μη νοίκι στον κουμπάρο του; Τον Νεονάκη; Τον Τσουκάτο με τη βόλτα με το κότερο; Τι κρίμα για τα «κόμματα διαμαρτυρίας», τι κρίμα, πάει το ψωμάκι τους! Και για το Βατπέδι Τάκη μου τίποτα σημαντικό δεν προκάλεσε το ΠΑΣΟΚ. Ψιλομαλακία του η ψευτοεξυπηρέτηση, δε λέω, αλλά μήπως υπερβάλλετε;
  • Λες Τάκη μας ότι «Ενώ επί 75 χρόνια δεν είχε τεθεί θέμα κυριότητας των σχετικών εκτάσεων, ξαφνικά χωρίς ιδιαίτερο λόγο, με αποφάσεις των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ της περιόδου 1999-2003 ουσιαστικά κατοχυρώθηκαν δημόσιες εκτάσεις ή εκτάσεις που είχαν επί δεκαετίες παραχωρηθεί σε αγρότες οι οποίοι και τις καλλιεργούσαν, υπέρ της μονής Βατοπεδίου. Ενδεικτικό είναι ότι στις καταγγελίες που κάναμε εκείνη την περίοδο (2003), δεν υπήρξε απάντηση ούτε εισακούστηκαν εισηγήσεις υπηρεσιακών παραγόντων (εφορία αρχαιοτήτων), που διαφωνούσαν με τους όλους χειρισμούς». Μόνο η εφορεία – και όχι εφορία – αρχαιοτήτων αντέδρασε ως φορέας Τάκη μας; Αμ το άλλο, επειδή ο μονή αποφάσισε ότι ήταν έτοιμη να ξεκινήσει τις μπίζνες το 1999 εσύ πρέπει να το δραματοποιήσεις με εκείνο το περιττό «75 χρόνια»; Ωραίο Πανεπιστήμιο εντυπώσεων έχετε εκεί στο ΣΥΝ. «Χωρίς ιδιαίτερο λόγο» Τάκη μας; Μα το «κράτος εν κράτει» για την χώρα μας, το Άγιο Όρος δηλαδή, το ξεκίνησε όποτε επέλεξε το ίδιο. Αυτό δεν είναι «ιδιαίτερος λόγος»; Το ΠΑΣΟΚ από μόνο του έστησε την κομπίνα; Υπήρχε κομπίνα επί ΠΑΣΟΚ ή μια τάση απλά να εξυπηρετηθεί ένα μοναστήρι με καλές συστάσεις; Με αποφάσεις λέει του ΠΑΣΟΚ «ουσιαστικά κατοχυρώθηκαν» οι εκτάσεις. Μα ένα μέρος του σκανδάλου δεν είναι αυτό; Ότι οι εκτάσεις ΔΕΝ είναι κατοχυρωμένες για το Βατοπέδι και για αυτό είναι παράνομες οι ανταλλαγές; Θα τρελαθούμε ρε Τάκη επειδή ντε και καλά εσύ θες να βγάλεις για πολλοστή φορά στην ιστορία σας το ΠΑΣΟΚ σαν συμμορία κλεπτών; Ε δε θα το πετύχεις φιλαράκι. Με τους κλέπτες του ΠΑΣΟΚ θα συγκυβερνήσεις οσονούπω και θα δεις τότε πώς θα αλλάξεις άποψη. Πάντως είστε μάστορες στο να μεταλλάσσετε τα πταίσματα της εξουσίας σε ειδεχθή κακουργήματα. Και το αντίστροφο.
Ακριβοί στα πίτουρα, φθηνοί στ΄ αλεύρια. Τάκη μας και θα το πληρώσετε. Ο λαός καταλαβαίνει.

logikos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.