25.8.08

LENNY KRAVITZ in Athens 01.08.2008

Εδώ και 20 χρόνια ο Lenny Kravitz έχει αποδείξει πολλές φορές την αξία του ως μουσικός, τραγουδιστής και παραγωγός. Είναι ένα αυθεντικό ταλέντο που μας έχει χαρίσει πολλές και σημαντικές δημιουργίες. Μην ξεχνάμε ότι έχει κερδίσει το βραβείο Grammy (το μουσικό Oscar) για 4 συνεχείς χρονιές και οι πωλήσεις των άλμπουμ του έχουν φτάσει τα 35 εκατομμύρια! Αν και ροκάς από τα γεννοφάσκια του, ο Kravitz δεν σταμάτησε ούτε μία στιγμή να πειραματίζεται και σε άλλα είδη μουσικής, από soul και funky ήχους έως reggae και heavy metal μελωδίες, ανανεώνοντας το ενδιαφέρον του για τη μουσική και αποδεικνύοντας πόσο εξαιρετικά ταλαντούχος είναι.
Αυτό το ανατρεπτικό και τολμηρό «κακό παιδί» της μουσικής απολαύσαμε από κοντά όσοι βρεθήκαμε στο Terra Vibe Park το καυτό – από όλες τις απόψεις – βράδυ της Παρασκευής 1 Αυγούστου. Φορώντας πάντα τα μαύρα του γυαλιά, ο μεγάλος performer ανέβηκε στη σκηνή κάνοντας την πρώτη του εμφάνιση στην Ελλάδα, παρέα με μία μεγάλη μπάντα η οποία αποδείχτηκε εξαιρετική από τον πρώτο ως τον τελευταίο μουσικό – με τον drummer να κλέβει την παράσταση.
Το song list του live ήταν το καλύτερο δυνατό καθώς συμπεριέλαβε αρκετές από τις παλαιότερες επιτυχίες του με μερικές πινελιές από το νέο του cd, It Is Time For A Love Revolution, και κατέληξε στη μεγαλύτερη στιγμή που έχει δει ποτέ σε live το ελληνικό κοινό! Περισσότερες λεπτομέρειες στα highlights και στα videos του live παρακάτω…
Ο Kravitz όμως δεν περιορίστηκε σε μία απλή εκτέλεση των κομματιών. Κάθε τραγούδι ήταν και ξεχωριστή εμπειρία αφού σχεδόν όλα επιμηκύνθηκαν ταξιδεύοντάς μας στην soul, στην ψυχεδέλεια και κυρίως στην jazz. Και όλα αυτά με μία μπάντα και έναν τραγουδιστή επικοινωνιακούς και κεφάτους που δεν δυσκολεύτηκαν να ξεσηκώσουν τους περίπου 12.000 εκστασιασμένους θεατές. Ειδικά τη στιγμή που αποφάσισε να κάνει …βόλτες ανάμεσα στον κόσμο, γνώρισε την αποθέωση και του έδωσε και κατάλαβε.
Πριν περάσουμε στα highlights του live, είναι αναγκαίο να κάνουμε μια αναφορά – για πρώτη και τελευταία φορά – στους άσχετους στην πλειοψηφία τους «δημοσιογράφους» που εκτός από τα άστοχα σχόλιά τους σε όλα σχεδόν τα live, ποτέ δεν μπόρεσαν να κάνουν μια σωστή εκτίμηση για το μέγεθος του πλήθους σε κάθε live, σε αυτά τουλάχιστον που έχουμε παρακολουθήσει εμείς. Ξεκινώντας από το 1998 και τους Rolling Stones, στο οποίο οι «εκτιμήσεις» τους κυμαίνονταν από 60.000 έως 100.000(!) κόσμο και φτάνοντας στον Lenny Kravitz που ακούσαμε τον μαγικό αριθμό των 6.000(!) μόνο θεατών, καλό θα ήταν να σας ενημερώσουμε για τα πραγματικά μεγέθη τώρα που υπάρχουν τα επίσημα στοιχεία. Στους Stones – όπως και στην Madonna – είχαμε sold out με 82.000 εισιτήρια. Στον George Michael είχαμε 52.000 εισιτήρια, στην Kylie Minogue 10.500 εισιτήρια και στον Lenny είχαμε 12.000. Αυτά και ελπίζω να μην προσπαθούν να μας πείσουν σε ένα μήνα ότι θα υπάρχει 1 εκατομμύριο κόσμος στη Madonna στο Ο.Α.Κ.Α…

Τα highlights του live:
  • Η μεγαλύτερη στιγμή αναμφισβήτητα, όχι μόνο του συγκεκριμένου live αλλά γενικά όλων των live στην Ελλάδα, ήταν το finale με το Let Love Rule! Σε όλη τη διάρκεια της συναυλίας, ο Lenny παραπονιόταν για το μικρό κενό που υπήρχε ανάμεσα σε αυτόν και το κοινό και ήταν ο χώρος των ανδρών της security. Μέχρι που αποφάσισε να πάρει μέτρα! Την ώρα που η μπάντα έπαιζε και το κοινό τραγουδούσε, ο Lenny με ένα σάλτο κατέβηκε στο κοινό και άρχισε να …κόβει βόλτες. Όπως ήταν φυσικό ακολούθησε πανδαιμόνιο! Ο κόσμος δεν άφηνε τον τραγουδιστή από τα χέρια του και η μπάντα συνέχιζε να παίζει. O Lenny ανάμεσα στο κοινό χόρευε, αγκάλιαζε όποιον έβρισκε μπροστά του και είχαμε μέχρι και λιποθυμίες. Όλα αυτά κράτησαν 23 λεπτά! Πρώτη φορά μου συνέβη κάτι τέτοιο και είναι η πρώτη φορά που ακούω ένα τραγούδι να κρατάει 23 λεπτά και να μην θέλω να τελειώσει (Στιγμιότυπα στο βίντεο).
  • Το encore του live, το Are You Gonna Go My Way, η μεγαλύτερη επιτυχία του και διαχρονικός ύμνος του σύγχρονου ροκ. Το Terra Vibe δικαιολόγησε το όνομά του! (Στιγμιότυπα στο βίντεο)
  • Ο κόσμος να τραγουδάει μόνος του πάνω από 10 φορές το ρεφρέν του Stillness Of Heart και ο Lenny να του υποκλίνεται. Ήταν η στιγμή που το live άρχισε να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα και να παίρνει άλλη τροπή, ίσως άλλη και από αυτή που περίμενε ο ίδιος ο Lenny στην αρχή.
  • Η φοβερή διασκευή του Billie Jean!
  • Το remix του American Woman παρέα με το Fly Away (Στιγμιότυπα στο βίντεο).
  • Το Always On The Run ζωντανά!
Εν κατακλείδι η Αθήνα περίμενε 19 ολόκληρα χρόνια για να απολαύσει ζωντανά τον Lenny Kravitz και πραγματικά η αναμονή άξιζε και με το παραπάνω! Μακάρι και άλλοι superstars να είχαν την ίδια συμπεριφορά. Η PIAZZA βέβαια δεν τέλειωσε ακόμα με τον συναυλιακό οίστρο των τελευταίων 14 μηνών. Ύστερα από την εμπειρία ζωής στο live του George Michael και το εκπληκτικό show της Κylie Minogue, αποχαιρετάμε αυτήν την πολύ ωραία περίοδο το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου. Εκεί που 3 μέλη της PIAZZA θα βρίσκονται ανάμεσα στους 82.000 τυχερούς που θα δουν από κοντά την Madonna. Ελπίζουμε μέσα σε όλα τα θαυμαστά που θα δούμε και θα ακούσουμε εκείνο το βράδυ, η Μadge να βρει χρόνο να πει και το Justify My Love που της έγραψε ο Lenny Kravitz. Εις το επανιδείν…

Η σειρά των τραγουδιών στο live του Lenny Kravitz:
Βring It On
Always On The Run
Dig In
Dancin’ Til Dawn
It Ain’t Over ‘Til It’s Over
Love Love Love
Billie Jean
Be
Stillness Of Heart
I’ll Be Waiting
Fields Of Joy
American Woman
Fly Away
Let Love Rule
Are You Gonna Go My Way

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.